در دیدار استانداران با رئیس جمهور چه گذشت؟/ آزاد راه تهران-شمال تا پایان سال به بهره برداری میرسد
رویداد۲۴ عصر روز گذشته استانداران تهران، قم و البرز در جلسهای با حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان دیدار و گفتوگو کردند. استانهای تهران، البرز و قم به دلیل داشتن مرزهای مشترک و همجواری، در بسیاری از مسائل و مشکلات مشترک هستند و همین امر باعث شده این سه استان بیش از پیش بایکدیگر در ارتباط باشند. روحانی در این جلسه به مسائلی همچون حوزه حمل و نقل، گردشگری و پسماند اشاره کرد و استانداران نیز گزارشی از آخرین وضعیت پروژههای عمرانی، فرهنگی و اقتصادی به رئیس جمهور ارائه دادند.
عزیزالله شهبازی استاندار البرز نیز معتقد است این دیدار طبق روال گذشته صورت گرفته و دیداری بسیار به موقع و مثبت بوده است. او به رویداد۲۴ میگوید: از آنجایی که استانداران نماینده دولت هستند، عموما طبق روال این دیدارها با رئیس جمهور صورت میگیرد. اما اینکه چرا استانداران سه استان تهران، قم و البرز به صورت همزمان با روحانی دیدار کردند باید بگویم به دلیل اینکه جغرافیا و مرزهای مشترکی باهم داریم، این جلسه به صورت همزمان برگزار شد. مسائلی همچون راه، آب و فاضلاب، فرودگاه و ... مسائل مشترکی که هر سه استان با آن درگیر هستند. از همین رو زمانی تعیین شد و روز دوشنبه خدمت رئیس جمهور رسیدیم و گزارش کاری از روند اقدامات دولت در زمینههای عمرانی، اقتصادی، فرهنگی، استفاده از ظرفیتهای استان مانند گردشگری و اشتغال را به رئیس جمهور ارائه کردیم.
شهبازی ادامه داد: درباره استان البرز مشخصا گزارش مفصلی را در خصوص روند اجرایی راههای ریلی و روستایی، قطار برقی، مترو استان البرز به رئیس دولت ارائه شد و روحانی در این جلسه توجه به مردمداری، توجه به بافتهای فرسوده و ناکارآمد، قرار دادن زمینهای دولت در اختیار خیرین و انبوه سازان برای ساخت مسکن ، توسعه دولت الکترونیک و گسترش این خدمات متناسب با نیاز روز جامعه، توجه به شرایط بانوان و جوانان تاکید کرد.
استاندار البرز با بیان اینکه مسئله بار سنگین ترافیکی از مهمترین مباحثی است که دو استان تهران و البرز درگیر آن هستند، تصریح کرد: یکی از برنامههایی که دولت دارد این است که اتوبان شهید همت تا ابتدای دی ماه سال جاری به سرانجام برسد. بحث آزاد راه تهران-شمال نیز قرار است تا پایان سال به سرانجام و بهره برداری برسد. قطار برقی هشتگرد - کرج آماده استفاده و بهره برداری شده است و خوشبختانه توجه ویژهای نیز به مباحثی مانند تامین انرژی مانند گاز، برق و ... به استانی که من متولی آن هستم میشود.
شهبازی ادامه داد: من معتقدم که دو فرصت وجود دارد که باید بیش از پیش به آن توجه کنیم. در آماری که مرکز آمار اعلام کرده، در تابستان امسال در مقایسه با تابستان سال گذشته ۸/۰ نرخ بیکاری در استان البرز کاهش پیدا کرده و بهار ۹۸ نسبت به بهار ۹۸ نرخ بیکاری ۶/۰ پایین آمده است. نرخ مشارکت اقتصادی استان البرز برای اولین بار از نرخ کل کشور پیشی گرفته است. این مشارکت اقتصادی به معنای امید برای یافتن کار است. متوسط نرخ امید به یافتن شغل در کشور ۴۴ است، اما در استان البرز این رقم به ۴۵/۹ است. این آمارها رسالت ما را بیش از پیش سنگینتر کرده است. دو فرصتی که آنطور که باید و شاید از آن استفاده نشد، بحث طبیعتگردی و بومگردی و توریستی و بحث بعدی فن بازارها است. زیرا در واقع ما این اکو سیستم را در استان البرز داریم و صنایع و شرکتهای فناور بزرگ استان را به نوعی احاطه کرده و باید از این فرصت برای ایجاد اشتغال استفاده کنیم. توجه به بحث گردشگری و استفاده از اکو سیستمی که در منطقه وجود دارد برای ایجاد فن بازارها، دو خواستهای بود که رئیس جمهور بر آن تاکید داشتند.
شهبازی با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی من به عنوان استاندار بحث مهاجرتها به البرز است، تصریح کرد: زندگی و چرخه کار و اقتصاد در این استان در حال چرخیدن است و همین مسئله باعث افزایش مهاجرتها به این استان شده است. ما باید شرایط را برای مهاجران فراهم کنیم و به همان میزان سایر استانها نیز باید شرایط را مهیا کنند تا مردم از ظرفیتهای سایر استانها نیز بهرهمند شوند.