تاریخ انتشار: ۱۸:۵۶ - ۱۴ دی ۱۳۹۸

مواد اولیه دارویی برای یکسال در انبار‌ها ذخیره شده است

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با وجود مشکلات تحریم، مواد اولیه دارویی برای ۶ ماه تا یکسال و دارو‌های خارجی ساخته شده برای حداقل سه تا ۶ ماه در انبار‌ها موجود است.

سازمان غذا و دارو

رویداد۲۴ محمدرضا شانه ساز روز شنبه در نشست خبری سومین یادواره شهدا و ایثارگران حوزه دارویی در سازمان غذا و دارو افزود: دشمن با هر ابزاری که توانسته روز به روز حلقه محاصره را تنگ‌تر کرده و علاوه بر ممانعت از مراودات مالی به طور مشخص از شرکت‌های دارویی کشور‌ها می‌خواهد که به ایران دارو ندهند، اما با مدیریت قرارگاه دارویی در وزارت بهداشت، کمبود نگران کننده‌ای در حوزه دارو ندلریم و به جز استثنائاتی که وجود دارد کمبود‌های دارویی از مدت مشابه سال‌های قبل کمتر است. ِ

وی ادامه داد: ایجاد قرارگاه دارویی با تدبیر دکتر نمکی وزیر بهداشت، از تجربیات دوران دفاع مقدس بود و باعث شد استقلال سازمان غذا و دارو و حوزه اختیارات آن به مراتب بیشتر شود.

رییس سازمان غذا و دارو گفت: نباید با خبررسانی‌های نادرست در مردم برای دارو‌های خارجی توقعات غیر واقعی ایجاد کرد. این نوع خبر رسانی‌ها در خدمت خواست دشمن است.

وی ادامه داد: از جمله این دارو‌ها که شاهد ایجاد نیاز کاذب در مورد آن هستیم داروی خارجی «تامیفلو» برای درمان آنفلوانزا است که نمونه ایرانی آن به میزان کافی تولید و حتی ۲.۵ برابر نیاز کشور در بیمارستان‌ها توزیع شده و اکنون به وفور در کشور موجود است.

شانه ساز گفت: داروی آنفلوانزا سلاحی است که جایگزین ندارد و نباید در داروخانه‌ها توزیع و توسط هر پزشکی تجویز شود. در مورد این دارو نه تنها کمبود نداریم بلکه بیش بود داریم و نگرانیم که حجمی از این دارو بلااستفاده بماند و تاریخ مصرف آن تمام شود.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: ممکن است یک بیمارستان خاص به علت بدهی به شرکت‌های پخش به طور موقت داروی آنفلوانزا را نداشته باشد، اما به طور کلی هیچ کمبودی در مورد این دارو در کشور وجود ندارد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره کمبود داروی IVIG نیز توضیح داد: این دارو نیز به وفور در کشور وجود دارد، اما جلوی مصرف بی رویه و این دارو گرفته می‌شود.

شانه ساز افزود: بسیاری از دارو‌های خارجی موجود در بازار با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شوند و یارانه می‌گیرند بنابراین باید مصرف آن‌ها را مدیریت کنیم. الگوی توزیع دارو در داروخانه نیز یک دوازدهم است یعنی برای مدت یک ماه داروی مورد نیاز توزیع می‌شود تا جلوی قاچاق و مصرف نادرست گرفته شود و گر نه ذخیره دارویی به اندازه کافی در انبار‌ها موجود است.

وی گفت: دارو کالایی نیست که بی رویه مصرف شود و حتی اگر تحریم هم نباشد، باید جلوی مصرف بی رویه، احتکار و قاچاق دارو گرفته شود.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره دادن ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو‌های خارجی که تحت لیسانس تولید می‌شوند نیز توضیح داد: برای این دارو‌ها براساس تصویب قرارگاه دارویی، ارز نیمایی داده می‌شود البته نمایندگی این شرکت‌ها قرار است از شرکت‌های اصلی تخفیف بگیرند تا دارو با قیمت پایین تری در کشور توزیع شود.

شانه ساز در پاسخ به پرسشی درباره تامین واکسن نیز گفت: در مورد واکسن‌ها نیز مانند دارو‌ها در مواردی که تولید کافی و با کیفیت داخلی داشته باشیم اجازه واردات نمی‌دهیم، اما اجازه نمی‌دهیم محدودیتی در کشور ایجاد شود، کیفیت واکسن بسیار مهم است و لازم است بخش خصوصی در زمینه تولید واکسن‌های با کیفیت در کشور بیشتر فعال شود و فعالیت دو موسسه رازی و پاستور با وجود موفقیت‌های فراوان آن‌ها کافی نیست و باید تولیدکنندگان بیشتری داشته باشیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره توزیع انسولین نیز گفت: انسولین نیز به اندازه کافی در کشور موجود است و به اندازه کافی ذخیره این دارو در کشور وجود دارد، اما به علت قاچاق این دارو به کشور‌های همسایه به علت تفاوت قیمت حدود ۱۰ برابری آن به دنبال توزیع مدیریت شده این دارو هستیم.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: قیمت انسولین در ایران ۳۸ هزار تومان و در کشور‌های همسایه حدود ۲۷۰ هزار تومان است و متاسفانه عده‌ای با خروج این دارو به دنبال منافع خود هستند به همین علت از حدود ۱۳ هزار داروخانه کشور این دارو هم اکنون در حدود ۷ هزار داروخانه توزیع می‌شود و به اندازه کافی در دسترس بیماران دیابت وجود دارد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره ریکال و جمع آوری داروی یکی از شرکت‌های داخلی گفت: هیچ دارویی ریکال نشده و فقط توقف مصرف داشته ایم. موضوع در حال بررسی است. مردم بهتر است به متخصصان و کارشناسان سازمان غذا و دارو اطمینان داشته باشند. به هیچوجه اجازه نمی‌دهیم سلامت مردم به خطر بیفتد و به محض اینکه ثابت شود قصوری وجود داشته با هیچ کس رودربایستی نداریم و اقدامات لازم انجام می‌شود.

شانه ساز با اشاره به برگزاری یادواره ایثارگران و شهدای حوزه دارویی نیز گفت: قبل از هر چیز شهادت سردار رشید اسلام قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی را که از الگو‌ها و سمبل‌های زدگی مهدوی بودند خدمت مقام معظم رهبری و قطب عالم امکان حضرت، ولی عصر (عج) و امت اسلام تبریک و تسلیت می‌گویم.

وی افزود: به شهادت رساندن اسطوره‌های ملی و دینی جز بی حرمت شدن و آبروریزی جنایتکاران آمریکایی هیچ حاصلی ندارد و مطمئن هستیم این شهادت‌ها برای جامعه اسلامی پربرکت خواهد بود کما اینکه این عزیزان نیز به آرزوی دیرینه خود دست پیدا کردند.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: جامعه داروسازی در دوران دقاع مقدس خدمات بزرگی داشتند و در آن دوران با وجود ضعیف بودن صنعت دارویی کشور با اجرای طرح ژنریک و تولید دارو در کشور در زمانی که تا قبل از آن در اوایل انقلاب فقط کار بسته بندی و پر کردن بسته‌های دارویی در ایران انجام می‌شد، اجازه ندادند، در شرایط سخت جنگ تحمیلی رزمندگان و مردم کشور دچار مشکل شوند.

وی افزود: در آن بازار مکاره برند‌های خارجی دارویی در کشور وجود داشت و رقابت‌های کاذب شرکت‌های خارجی در ایران باعث هزینه‌های بالا برای مردم می‌شد، اما با جهش صنعت داروسازی کشور توانستیم به جایی برسیم که امروز ۹۸ درصد دارو‌های مورد نیاز مردم در داخل تولید می‌شود.

وی افزود: امروز هم صنعت دارویی کشور درخط مقدم جنگ اقتصادی است و در این شرایط هم که دشمن با خوی وحشی گری خود به دنبال ضربه زدن به مردم و گرفتن پاکترین فرزندان کشور است توانمندی‌ها و موفقیت‌های نخبگان کشور ادامه دارد.

شانه ساز ادامه داد: در دوران دفاع مقدس با مشکل جدیدی به نام حملات شیمیایی مواجه شدیم که در آن زمان هیچ شناختی نسبت به آن نداشیتم، اما داروسازان و شیمیدان‌های کشور اول این مواد را شناسایی کردند و بعد دارو‌های مورد نیاز برای درمان آن را در زمانی کوتاه ساختند.

وی گفت: دانشمندان دارویی کشور در زمانی که برخی نخبگان در زمان جنگ کشور را ترک کردند، چراغ دانشکده‌ای داروسازی را روشن نگه داشتند.

سردار مهدی فتحیان، مسئول موسسه بهداری رزمی و مقاومت نیز در این نشست گفت: شهادت سردار سلیمانی حادثه تلخی بود. سردار سلیمانی فقط یک فرمانده بزرگ نبود، او فقط یک دیپلمات کارکشته نبود، او فقط یک سیاستمدار جامع نبود او یک انسان چند بعدی بود که در مسئولیت‌های مختلف از دوران دفاع مقدس تا سیل نوروز امسال به مسئولیت خود برای دفاع از نظام و مردم عمل می‌کرد و انسانی متواضع بود که کار کردن او تعطیل بردار نبود.

وی افزود: جامعه داروسازان کشور در دوران دفاع مقدس ۳۰ شهید تقدیم انقلاب کردند که هفت نفر آن‌ها متخصص داروسازی بودند، ۱۹ دانشجوی داروسازی نیز در دوران جنگ تحمیلی به شهادت رسیدند.

سردار فتحیان گفت: قرار بود کنگره یادواره ایثارگران و شهدای حوزه دارویی با همکاری یکی از هلدینگ‌های داروی کشور روز ۱۶ دی در موزه دفاع مقدس برگزار شود که به علت همزمانی با مراسم تشییع سردار سلیمانی به ۳۰ دی موکول شد.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما