تاریخ انتشار: ۰۰:۰۲ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

از دعوت به قرنطینه خانگی تا باز کردن ادارات/ وقتی دولت، مردم را بلاتکلیف کرده است!

تصمیم استانداری تهران و تعدادی دیگر از استان‌های کشور مبنی بر بازگشت ساعات کار ادارات به روال عادی را می‌توان نوعی پس گرفتن توصیه‌های پزشکان و مسئولان مبارزه با ویروس کرونا در کشور درباره لزوم خانه‌نشینی و قرنطینه مردم در روز‌های کرونایی دانست؟
تعطیلی کرونا
رویداد۲۴ ‌ شادی مکی: روز جمعه ۱۶ اسفند وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد که هفته دوم اسفند ماه هفته اوج‌گیری بیماری کرونا در کشور بوده و پیش‌بینی‌های این وزارتخانه بر این است که در هفته پیش رو، روند ابتلا و درمان رو به بهبودی بگذارد از این رو تصمیم‌گیری درباره ساعت کاری ادارات و بانک‌ها به ستاد‌های استانی مقابله با بیماری کرونا واگذار شده است.
 
سخنان وزیر بهداشت در حالی بیان شد که براساس پیش‌بینی سازمان جهانی بهداشت تا دهه اول فروردین ماه شاهد روند صعودی این بیماری در کشور هستیم. با این حال، اما روز جمعه انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران اعلام کرد که ساعات کاری ادارات از روز شنبه به روال عادی باز خواهد گشت و به مدیران ادارات توصیه کرد که از روش شیفت‌بندی استفاده کنند!
 
با اعلام این خبر بالاخره شنبه رویایی رئیس‌جمهور روحانی که در آن همه چیز به روال عادی باز خواهد گشت از راه رسید و مردم تهران، کلان شهری با بیش از ۱۰ میلیون نفر جمعیت به خیابان‌ها کشانده شدند، آنهم در شرایطی که تهران با داشتن بیش از ۱۴۱۳ فرد مبتلا در صدر جدول ابتلا قرار دارد. استان‌های آذربایجان شرقی، کرمانشاه و مرکزی دیگر استان‌هایی بودند که ساعات کار ادارات را به حالت عادی بازگرداندند.
 
به گزارش رویداد۲۴ بازگشت ساعات کاری ادارات به روال عادی در حالی انجام گرفت که متولیان سلامت کشور به صورت مداوم قرنطینگی خانگی و بیرون نرفتن از منزل را در کنار رعایت نکات بهداشتی از مهم‌ترین راهکار‌های مقابله با کرونا و قطع زنجیره ابتلا به این بیماری می‌دانند، به گفته متخصصان با اعمال قرنطینه خانگی این ویروس قادر به یافتن میزبان جدید نبوده و به تدریج از تعداد مبتلایان کاسته خواهد شد.
 
دکتر مینو محرز عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز با تاکید بر ضرورت رعایت قرنطینه خانگی از سوی مردم توضیح داده بود که توصیه‌های وزارت بهداشت مبنی بر ماندن در خانه و قرنطینه خانگی برای این است که شیوع این بیماری را کم کند. توصیه بسیار مهمی که اگر مردم رعایت کنند میزان شیوع و همه‌گیری این بیماری بسیار کمتر می‌شود.
 

عادی‌سازی کرونا توسط دولت

 
 
با این حال، اما رفتار دولت در عدم تعطیلی ادارت دولتی و خصوصی و اجباری کردن دور کاری کارمندان در اداراتی که می‌توانند از این شیوه دورکاری استفاده کنند می‌تواند فاجعه‌ای ملی را رقم زند آنهم در شرایطی که انتظار می‌رفت دولت با تحکم و جدیتی بیشتر بر آمد و شد‌ها در سطح شهر نظارت کند.
 
رفتار دوگانه دولت که از یک سو مردم را دعوت به حضور در خانه و عدم رفت‌و آمد به خیابان‌ها کرده و از سوی دیگر آن‌ها را وادار به حضور در ادارات می‌کند وضعیتی عجیب را برای مردم رقم زده و آن‌ها را در سردرگمی و بلاتکلیفی نگه داشته است. چنانکه حجت نظری عضو شورای شهر تهران در توئیتر خود می‌نویسد: دولت اصراردارد مردم برای جلوگیری از شیوع ‎کرونا در خانه بمانند. درعین حال مُصر است اعلام تعطیلی نکند. این یک بام و دوهوا، بازی با سلامت مردمی‌ست که نمی‌دانند درخانه بمانند یا برای معیشت و شغل‌شان سرکار بروند! شخصا از ابتدای جدی شدن موضوع، موافق تعطیلی همه ادارات شهر بوده و هستم.
بیشتر بخوانید: قرنطینه چیست و چگونه انجام می‌شود؟/ توصیه‌های برای خرید از مغازه و دیدن اعضای خانواده

به گزارش رویداد۲۴ در حالیکه مردم باید در کنار داشتن امید به آینده از این ویروس بهراسند تا با دقت بیشتری نسبت به انجام رفتار‌های پیشگیرانه اقدام کنند عادی سازی ساعات کار ادارات از سوی دولت تاثیر فاجعه‌باری به دنبال دارد که می‌توان از آن به عنوان عادی‌سازی بیماری کرونا میان شهروندان یاد کرد. عادی‌سازی باعث می‌شود که مردم به جای جدی گرفتن خطر آن را موضوعی گذرا و نه چندان ترسناک بدانند که هرگز در خانه آن‌ها را نخواهد زد.
 
موضوع جدی نگرفتن کرونا از سوی شهروندان تهرانی پیش‌تر توسط محمدرضا جوادی یگانه معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران عنوان شده بود.
 
او درباره جدی نگرفتن شیوع ویروس کرونا توسط شهروندان تهرانی گفته بود: براساس نظرسنجی گرفته شده از تهرانی‌ها متوجه شدیم که بیش از نیمی از مردم احتمال ابتلای خود و خانواده خودشان به کرونا را خیلی زیاد نمی‌دانند، اما تصور ما این است که درک مردم از خطر، درک متفاوتی با آن چیزی است که باید از طریق پیام‌ها منتقل می‌شد، در واقع مردم احتمالا زمانی خطر را خیلی نزدیک می‌بینند که خود و اطرافیانشان با مساله درگیر شده باشند. در واقع آموزش باید به این سمت برود که مردم متوجه شوند وضعیت واقعی چگونه است و بیرون رفتن تعطیل شود.

 
دکتر مصطفی جلالی‌فخر متخصص بیماری‌های داخلی نیز طی یادداشتی در کانال تلگرامی خود می‌نویسد: مردم فکر می‌کنند با فکر نکردن به اهمیت مخوف این موضوع، بیماری هم از قواعد جذب و دفع پیروی کرده و بی‌خیال می‌شود. اپیدمی به صورت ساعتی در حال گسترش است. اگر خودمان به داد خودمان نرسیم، به زودی مراکز درمانی قفل می‌شوند. متاسفانه فقط دولت نیست که می‌خواهد ابعاد واقعی کرونا را کوچک جلوه دهد، بلکه خود مردم هم دچار همین خطای اساسی شده‌اند. تو را به مقدسات قسم، قبل از آن که فرصت دفن اجساد را هم نداشته باشیم، کرونا را جدی‌تر بگیرید. مهم‌ترین کاری که باید انجام دهید، در خانه ماندن است اگر قرنطینه‌های خانگی را جدی نگیرید، مجبوریم در برابر کرونا، زانوی غم در بغل بگیریم.
 
به گزارش رویداد۲۴ در شرایطی که مردم کشور و شهروندان پایتخت با همه اعلام‌ها و آمار‌ها و توصیه‌ها همچنان کرونا را شتری می‌دانند که در خانه دیگری خواهد نشست و همچنان به سفر، خرید‌های نوروزی و ... ادامه می‌دهد، عادی کردن ساعات کار ادارت مهر تاییدی برادامه این رفتارهاست به نحوی که به تدریج مردم به خیابان‌ها آمده و ویروس با خوشحالی تمام میزبانان جدید خود را پیدا می‌کند.
 
اگر چه ممکن است برخی مسئولان علت چنین تصمیمی را ممانعت از سفر مردم به سایر استان‌های کشور عنوان کنند، اما حقیقت آن است که کشاندن مردم به خیابان‌ها به لحاظ تبعات وحشتناک آن فرقی با همان سفر‌های غیرعقلانی مردم ندارد. درحالیکه با کمی جدیت و تحکم و حتی نگاه نظامی به مساله می‌توان جلوی سفر به شهر‌های دیگر را گرفت بدون آنکه با گرفتن چنین تصمیمات ناکارآمدی جان شهروندان را بیش از بیش به خطر انداخت.
 
حال با گرفتن چنین تصمیم اشتباهی از سوی دولت این سوال پیش می‌آید که آیا حفاظت از جان مردم ولو با زور و استفاده از خشونت و پیشگیری از فاجعه‌ای ملی که باعث مرگ هزاران انسان در کشوری خواهد شد که حتی از عهده تامین ماسک و مواد ضد عفونی کننده و توزیع گسترده و ارزان و حتی رایگان آن برای مردم و به‌ویژه کادر درمانی خود برنیامده است اصولا در دستور کار دولت و ستاد مدیریت ملی کرونا قرار دارد، یا باید شاهد افزایش تصاعدی تعداد مبتلایان و درگذشتگان و زمینگیر شدن و از پا درآمدن کادر درمانی فاقد امکانات استاندارد در کشور باشیم؟
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۸
0
0
لعنت به دولت و وزیر کشور لعنت
نظرات شما