تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
یک کارشناس مسائل غرب آسیا:

الکاظمی در روابط عراق با آمریکا و ایران، عصا را از وسط خواهد گرفت

یک کارشناس مسائل غرب آسیا، اظهار کرد: حفظ روابط با ایران و آمریکا که به نوعی در تقابل با یکدیگر هستند یکی از چالش‌های نخست وزیر جدید عراق است و آقای مصطفی الکاظمی باید با ظرافت و هوشمندی بالا این روابط دوگانه را حفظ کند.
الکاظمی
رویداد۲۴حسن هانی زاده،در ارتباط با چالش‌های پیش‌روی نخست وزیر جدید عراق که هفته گذشته توانست رای پارلمان این کشور همسایه را کسب کند، گفت: انتخاب آقای الکاظمی به عنوان نخست وزیر جدید عراق در شرایطی صورت گرفت که دو شخصیت قبلی معرفی شده برای تشکیل کابینه در این کشور با مخالفت‌های جریان‌های سیاسی در عراق رو به رو شدند و آقای مصطفی الکاظمی آخرین فردی بود که از سوی «برهم صالح» به عنوان نخست وزیر عراق به پارلمان این کشور معرفی شد.

وی با بیان این که کابینه جدید در عراق در شرایطی شکل گرفته است که این کشور مرحله دشواری از شورش‌های اجتماعی، ناامنی و وضعیت اقتصادی شکننده را پشت سر می‌گذارد و چالش‌های جدی پیشروی مصطفی الکاظمی قرار دارد، افزود: یکی از مسائل مهم پیشروی مصطفی الکاظمی فراهم کردن زمینه برای اجرای مصوبه سال گذشته پارلمان عراق برای اخراج نیرو‌های آمریکایی از این کشور است او باید در یک فرآیند زمانی این موضوع را محقق کند و اگر در طول ۶ ماه آینده نتواند طرح عملیاتی در این زمینه تدوین کند قطعا فراکسیون‌های پارلمانی در این کشور او را در این زمینه مورد سوال قرار می‌دهند.

وی همچنین فراهم کردن زمینه برای برگزاری انتخابات زود هنگام پارلمانی در سال ۲۰۲۱ را یکی دیگر از اولویت‌های کاری نخست وزیر جدید عراق عنوان کرد و گفت: بازگشت داعش به غرب و شمال غربی عراق از جمله مسائل امنیتی است که اکنون الکاظمی با آن رو به رو است، او باید سریعا از نیرو‌های مسلح و امنیتی این کشور برای سرکوب مجدد داعش استفاده کند تا یک امنیت پایدار در فرات میانه و شمال غرب عراق ایجاد کند، طبق برخی اخبار تعدادی از نیرو‌های داعش از سوریه وارد عراق شدند و اگر مصطفی الکاظمی در برخورد با آن‌ها سریع عمل نکند ممکن است ناامنی بار دیگر عراق را فرا بگیرد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا به موضوع روابط ایران و عراق هم اشاره کرد و افزود: مصطفی الکاظمی باید روابط دو کشور را در سطح قابل قبولی از نظر سیاسی، اقتصادی و نظامی حفظ کند تا اگر بار دیگر داعش در بخش‌های از عراق نفوذ کند و بغداد در این زمینه نیاز به کمک داشته باشد، این کشور بتواند از تهران در این زمینه درخواست کمک کند.

بیشتر بخوانید: مظنون مشارکت در ترور قاسم سلیمانی بر مصدر نخست وزیری عراق!/ رابطه ایران با مصطفی الکاظمی چطور است؟

هانی زاده همچنین با بیان این که در طول شش ماه گذشته به خاطر وقوع اعتراضات و شورش‌ها و پایین آمدن قیمت نفت، دولت عراق بیش از ۲۰ میلیارد دلار ضرر اقتصادی کرده است و این باعث تزلزل اقتصادی عراق شده است، خاطر نشان کرد: اقتصاد عراق مبتنی بر فروش نفت است و مصطفی الکاظمی باید با توجه به سقوط قیمت نفت تدابیری برای بهبود وضعیت عراق بیندیشد.

وی همچنین به روابط عراق با کشور‌های منطقه اشاره کرد و گفت: مصطفی الکاظمی باید روابط متعادل و متوازانی را با کشور‌های منطقه برقرار کند و قطعا در این فرآیند داشتن روابط با ایران باید در اولویت قرار داشته باشد.

هانی زاده در پاسخ به این سوال که به نظر می‌رسد یکی از چالش‌های پیشروی مصطفی الکاظمی حفظ روابط توامان با ایران و آمریکا است و او در این زمینه با چه چالش‌های مواجه خواهد بود، تصریح کرد: در حقیقت الکاظمی سعی خواهد کرد که در این عرصه عصا را از وسط بگیرد و روابط عراق با ایران و آمریکا را هم زمان حفظ کند.

وی خاطر نشان کرد: البته روابط با آمریکا خواست اکثریت فراکسیون‌های عراق نیست و اولویت برای آن‌ها حفظ رابطه ایران و عراق است و رابطه بغداد و واشنگتن در مرحله بعدی قرار دارد، اما باید به این موضوع توجه داشت که الکاظمی چاره‌ای جزو این ندارد که روابط با واشنگتن را نیز حفظ کند چرا که آمریکایی‌ها به او فشار می‌آورند و تهدید می‌کنند، چنان که اعلام کردند که اگر دولت عراق بخواهد نیرو‌های آمریکایی را از عراق خارج کنند مشکلاتی برای مردم این کشور از نظر اقتصادی و امنیتی ایجاد می‌کنند.

وی اظهار کرد: مصطفی الکاظمی باید با ظرافت و هوشمندی بالا روابط عراق با آمریکا و ایران را که در واقع در تقابل با یکدیگر قرار دارند، حفظ کند.
منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما