تاریخ انتشار: ۱۹:۰۳ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۹

نماینده بم: پدر رومینا ولیِ‌دم است، قصاص نمی‌شود

ریشه رفتار غیرانسانی برخی را باید در مشکلات اقتصادی، روانی، کمرنگ بودن مذهب، ضعف فرهنگی ونبود عاطفه در افراد جستجو کرد.

رومینا

رویداد۲۴   حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی نماینده مجلس با اشاره به حادثه قتل رومینا اشرفی و تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر برخورد با کسانی که در این حوزه به حقوق زنان تعدی می‌کنند گفت: قوانینی برای جلوگیری از خشونت عیله زنان در کشور وجود دارد و این قوانین کافی است، اما گاهی اوقات اتفاقات عجیب و غریبی می‌افتد که قانون در اصطلاح "در آن‌ها می‌ماند" و باید فکری به حال این‌ها کرد.

نماینده بم، ریگان و فهرج در مجلس یازدهم درمورد اینکه آیا در این موارد سکوت قانون وجود دارد یا خیر ادامه داد: سکوت قانون نداریم. گاهی اوقات جنایات و اتفاق‌هایی می‌افتد نادر است و شاید برای اولین بارباشد که اتفاق می‌افتد و برای همین قانون می‌ماند.
بیشتر بخوانید: جزئیات جدید قتل ناموسی رومینا / چرا نظر پدرش عوض شد؟ +فيلم
رئیس دادگاه‌های انقلاب استان تهران در پاسخ به اینکه قتل‌های ناموسی در کشور همواره وجود داشته‌اند و اینگونه نبوده که اولین بار باشد که اتفاق افتاده و آیا نباید برای این مسئله تا کنون قوانین بازدارنده وضع می‌شد گفت: مجازات برای اینگونه موارد وجود دارد. دربحث قصاص اگر پدر دست به قتل فرزند بزند، چون ولی دم است قصاص نمی‌شود، اما مجازات حبس دارد و این مجازات حبس بازدارنده است.

غضنفرآبادی تاکید کرد: درواقع ما در کشور مجازات برای اینگونه اقدامات داریم که اتفاقا جنبه بازدارنده هم دارند، اما برخی از اتفاقات که می‌افتد این احساس بوجود می‌آید که باید قانون شدیدتر باشد، البته باید توجه داشت که حتی اگر قوانین شدیدتر هم برای اینگونه مجازات‌ها وضع شود بازهم این اتفاقات می‌افتد، قانون وجوددارد و حل این مشکلات و معضلات را باید در جا‌های دیگر جستجو کرد.

این نماینده مجلس افزود: ریشه این گونه اقدامات غیرانسانی را باید در مشکلات اقتصادی، روانی، کمرنگ بودن مذهب، ضعف فرهنگی ونبود عاطفه در افراد جستجو کرد. گاهی اوقات فردی دست به این موارد می‌زند که شرایط را درک نکرده است نه اطلاعی از قوانین شرع و اسلام دارد و نه قرآن و اخلاق را فهمیده است، قطعا باید در این موارد آگاهی‌های در جامعه افزایش داشته باشد. اگر پدری دارای احساسات پدرانه باشد قطعا اقدام به چنین عملی یعنی قتل فرزند باید خود به خود و از جنبه احساسی و وجدانی وی را نابود کند.

وی در پاسخ به این سوال که بسیاری از محارم افراد نظیر پدر که دست به این قتل‌ها زده اند بیان کرده اند که" فرزند خودم بود وصاحبش خودم هستم و تشخیص دادم که نابودش کنم و قانون هم با من کاری ندارد"، اگر این فرد متوجه باشند که مجازات سنگین در انتظارشان هست شاید دست به چنین اقدامی نزنند گفت:

معتقدم که قانون در این موارد وجود دارد و شاید افراد متوجه این مجازات‌ها نباشند که البته شاید برای این موارد نادر نیز نیاز به قانون محکم داریم که بازدارنده باشد که اگر دولت دراین رابطه یعنی بحث منع خشونت علیه زنان لایحه‌ای به مجلس ارائه دهد ما در مجلس در چارچوب قوانین، شرع و عقل تمام همکاری خود برای به سرانجام رساندن آن را انجام می‌دهیم، البته ما نمی‌توانیم پدری را که مرتکب چنین جنایتی شده است را اعدام کنیم، چون برخلاف قوانین اسلام است و فقط می‌توانیم قوانین در حوزه مجازات حبس را تشدید کنیم.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: رومینا
نظرات شما