بررسی نظرسنجیهای انتخاباتی در آمریکا/ مرگ جورج فلوید چه بلایی بر سر ترامپ آورده است؟
نتیجه نظرسنجیها از دید بسیاری از مراکز آمارگیری و رسانهها، با شروع اعتراضات سراسری مردم آمریکا علیه اقدام نژادپرستانه پلیس این کشور محبوبیت رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا دونالد ترامپ کاهش یافته است.
به گزارش رویداد۲۴ رویترز که پرتکرارترین نظرسنجیها را از سال گذشته میلادی تاکنون انجام داده، به این نتیجه رسیده جو بایدن از ترامپ ده درصد محبوبیت بیشتری دارد و این بیشترین فاصله بین این دو رقیب انتخاباتی از آپریل تاکنون بوده است.
۴۷ درصد رای دهندگان در آخرین نظرسنجی رویترز گفتهاند که قرار است در انتخابات سوم نوامبر به بایدن رای بدهند و در مقابل ۳۷ درصد از ترامپ حمایت کردهاند.
اعتراضات سراسری در آمریکا در کنار پندمی کرونا به بحران بزرگی برای این کشور تبدیل شده که اقتصادش را تحت تاثیر قرار داده است. با وجود اینکه اعتراضات تا کنون اغلب در طول روز جنبه آرام و صلحآمیز دارد، اما به اذعان رسانهها و کاربران شبکههای اجتماعی در طول شب به خشونت بین معترضان و پلیس کشیده میشود. اکثریت شرکت کنندگان دموکرات و جمهوریخواه گفتهاند که از اعتراضات آرام مردمی حمایت میکنند، اما معتقدند آسیب زدن به اموال عمومی میتواند موضع معترضان را تضعیف کند. کمتر از یک چهارم شرکت کنندگان آمریکایی در این نظرسنجی گفتهاند که با خشونت معترضان هم موافقند.
حتی در مناطق روستایی که تقریبا خبری از اعتراضات نیست هم مردم حمایتشان را از معترضان اعلام کردهاند. کمی بیشتر از نیمی از ساکنان روستا که در این نظر سنجی شرکت کردهاند گفتهاند که با معترضان ابراز همدردی میکنند.
بیشتر بخوانید: فرزندان ترامپ در کمپین انتخاباتی پدر/ آیا ایوانکا و دونالد جونیور گزینههای بعدی ریاست جمهوری هستند؟
یک نظرسنجی که روز دوشنبه و سه شنبه گذشته توسط رویترز انجام شده نشان میدهد ۶۴ درصد بزرگسالان آمریکایی با مردمی که در حال حاضر در حال اعتراض هستند ابراز همدردی میکنند و تنها ۲۷ درصد با این وضعیت مخالف بودهاند. ۹ درصد مردم هیچ احساسی نسبت به ماجرا نداشتند.
نتیجه این نظر سنجی نشان دهنده خطرات سیاسی ایست که متوجه ترامپ است. او معترضان را به استقرار ارتش آمریکا و استفاده از خشونت علیه آنها تهدید کرده است. رییس جمهور جمهوریخواه آمریکا باید در ماه نوامبر در برابر جو بایدن رقیب دموکرات خود ظاهر شود و وضعیت برای او مخاطره آمیز شده است.
بیشتر بخوانید: موجسواری بایدن بر تحولات جاری آمریکا/ آتش اعتراضات دامن ترامپ را در انتخابات خواهد گرفت؟
به گزارش رویداد۲۴ بیش از ۵۵ درصد آمریکاییها به رویترز گفتهاند که با نحوه برخورد ترامپ با حوادث اخیر مخالفند. ۴۰ درصد آنها از گزینه «قویا مخالف» استفاده کردهاند و تنها یک سوم پاسخ دهندگان با واکنشهای دولت موافقت کردهاند. حتی در میان جمهوری خواهانی که در این نظر سنجی شرکت کردهاند تنها ۶۷ درصد واکنشهای رییس جمهور را تایید کردهاند و این آمار با رقم ۸۲ درصدی جمهوری خواهانی که با عملکرد ترامپ در حوزه اشتغالزایی موافق بودند فاصله زیادی دارد.
جو بایدن رقیب دموکرات ترامپ در سخنرانیای که روز پنجشنبه درباره ناآرامیهای آمریکا ایراد کرد وعده داد که بر آتش نفرت مردم ندمد. افکار عمومی ممکن است با ادامه این ناآرامیها بیش از این هم تحت تاثیر قرار بگیرند. تعداد زیای از افسران پلیس تاکنون به سمت مردم شلیک کردهاند و ترامپ فرمانداران ایالاتی را که هنوز درخواست کمک از ارتش نکردهاند، به باد استهزا گرفته است.
روز دوشنبه پلیس از گاز اشکآور برای پراکنده کردن معترضانی که به شکل صلحآمیز اقدام به تظاهرات در مقابل کاخ سفید و در زمان سخنرانی ترامپ کرده بودند استفاده کرد.
آمریکاییها در نظرسنجی رویترز نسبت به واکنش پلیس نظرات متفاوتی داشتند. بر اساس نظر سنجی رویترز ۴۳ درصد مردم معتقدند پلیس کارش را خوب انجام داده و ۴۷ درصد با این نظر مخالفند. بیشتر مخالفان دموکرات هستند و بیشتر موافقان جمهوری خواه.
سی بی اس نیوز نیز نظرسنجی مشابهی درباره واکنش مردم به پاسخهای ترامپ به اعتراضات سراسری انجام داده و نتایج این نظر سنجی نشان میدهد ۴۹ درصد پاسخ دهندگان با واکنش رییس جمهور به حوادث اخیر مخالفند. تنها ۳۳ درصد با نحوه واکنش جو بایدن رقیب انتخابات ترامپ اعلام موافقت و حمایت کردهاند، اما ۴۲ درصد پاسخ دهندگان گفتهاند چیزی درباره واکنش بایدن نمیدانند. ۲۵ درصد واکنش بایدن را زیر سوال بردهاند.
در یک نظرسنجی دیگر که توسط سازمان «مورنینگ کانسالت» انجام شده میبینیم که ۴۵ درصد پاسخ دهندگان فکر میکنند ترامپ در رسیدگی به وضعیت اخیر بد عمل کرده و ۳۲ درصد مردم فکر میکنند خوب عمل کرده است.
اگرچه نظرسنجیهای هر دو نهاد اخیر قبل از اقدام عجیب ترامپ در حین سخنرانی روز دوشنبه انجام شده است. (پراکنده کردن مردم از نزدیکی کاخ سفید در زمان سخنرانی ترامپ و استفاده از باتوم و گاز اشکآور علیه مردم) نتیجه نظرسنجی مورنیگ کانسالت نشان میدهد مرگ جرج فلوید مستقیما بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تاثیر خواهد گداشت. تقریبا ۴۵ درصد مردم گفتهاند که در این وضعیت به احتمال زیاد به بایدن رای خواهند داد. ۳۱ درصد رای دهندگان از ترامپ حمایت کردهاند و ۱۸ درصد گفتهاند که به هیچ کدام رای نمیدهند.
بر اساس این نظرسنجی، ۷۰ درصد آمریکاییهای سیاه پوست احتمالا به بایدن رای میدهند. تنها ۶ درصد جامعه آمریکایی-آفریقاییها میخواهند به ترامپ رای بدهند.
نیویورک تایمز نیز در گزارشی با اشاره به سقوط محبوبیت ترامپ در هفته گذشته و در جریان اعتراضات سراسری آمریکا نوشته نشانههایی از سردرگمی در تیم ترامپ دیده میشود. در هفتههای گذشته کمپین انتخاباتی رییس جمهور بیش از ۱.۷ میلیون دلار صرف تبلیغات تنها در سه ایالتی کردهاند که در سال ۲۰۱۶ به ترامپ رای داده بودند (اوهایو، لاوا و آریزونا). انتظار میرفت رقابتی در این سه ایالت در نگیرد و ترامپ پیروز میدان در آنها باشد. اما هزینههایی که کمپین انتخاباتی ترامپ در این ایالات کرده نشان میدهد احتمالا وضعیت تغییر کرده و رقابت شکل گرفته است.
بر اساس این یادداشت اگر ترامپ آرای جورجیا با ۱۶ رای الکتروال و آریزونا با ۱۱ رای را از دست بدهد، حتی در صورتی که رای فلوریدا و نورث کارولینا و ویسکانسین را هم داشته باشد، وضعیتش به مخاطره میافتد. کارشناسان معتقدند اگر ترامپ رای اوهایو را از دست بدهد دیگر شانسی در رقابتها ندارد.
نتیجه نظرسنجیهای فاکس نیوز که یک موسسه حامی ترامپ است، نشان میدهد بایدن در رقابتها از رقیت جمهوری خواهش پیشی گرفته و ۴ درصد اختلاف دارد.
نتیجه نظرسنجیها زنگ خطری برای ترامپ است. حمایتها از ترامپ در بین رای دهندگان سفید پوستی که مدرک دانشگاهی دارند نیز کاهش پیدا کرده است. نتیجه نظرسنجی دانشگاه مونموث نشان میدهد ترامپ تنها ۵۲ درصد حمایت سفیدپوستان کشور را به خود جلب کرده و این عدد ۵ درصد از عدد او در سال ۲۰۱۶ کمتر است. لازم به ذکر است که ترامپ در سال ۲۰۱۶ با رای الکترال پیروز رقابتها شده و در مجموع رای کمتری نسبت به هیلاری کلینتون رقیب دموکرات خود به دست آورده بود.
بنده بعنوان یک پژوهشگر ایرانی و از دنیای اسلام به همراه همه مردم و همچنین شما اهالی فرهنگ و فکر و قلم، اینروزها شاهد افول غرب و آمریکا با بحران کرونا و اعتراضات داخلی هستیم و مطابق همین آمارهای مستند و یا براهین میدانی آمریکا، خوشحال از این رسواییهای سیاستهای غیرانسانی آمریکا در داخل و خارج این ابرقدرت مدعی و توطئه کار... و هرچند در دیگرکشورها و کشورما هم، بیماریهای کرونایی و گرفتاریهای اقتصادی و اجتماعی وجود دارند ولی الحمدلله کرونا در شرایط تحریمی در کشور ما در مقایسه با غرب می شود گفت که بخوبی مهار شد و ملت متدین و مسلمان و دشمن شناس ما قدرشناس و باهمت بوده و هستند و با اقتدار و وحدت خود دشمنان اسلام و قرآن را ناامید و درمانده خواهند کرد.چنانکه بعد از انقلاب برای اولین بار در تاریخ، دست و پای متجاوزان و اجانب چنددولتی را از مرزهای جغرافیایی ایران قطع کرده اند و از سوریه و لبنان و جاهای دیگر بیرون رانده اند و از یمن و عراق و دیگر سرزمینهای اسلامی نیز با ذلت بیرون خواهند کرد و وب های فرهنگی-خبری و آگاهی بخش مردمی مانند شما که بیشتر وقتها به مطالب کم اهمیتی مانند قراردادهای فلان هنرپیشه و یا بازیگر فوتبال و یا ازدواج دست چندم فلان بازیگر می پردازید و حتی مهمتر از آنها به مشکلات اقتصادی و بیکاری جوانان و برخی تخلفات اداری می پردازید_ که همه جا هم این مشکلات و بدترش هم وجود دارند_ باید که منافع و مصالح مهمتر کشور را هم بیشتر و بهتر بازتاب دهید که امروز و در این سالها کشور عزیز اسلامی ما در سطح جهان چطور با عزت و اقتدار هیمنه غرب و آمریکا را با وجود انبوه تحریمها و تهدیدها و توطئه ها، با افتخار شکسته و مغلوب کرده است و امروز حتی الگوی ملتهای ستمدیده دنیا و آمریکا شده است و با این اعتراضات مداوم ضد تبعیض و ضدظلم بدست مردم و طبقات داخلی خود آمریکا، انشإالله که شاهد فروپاشی زودتر آمریکای جنایت پیشه و غرب وحشی بعنوان لیبرالیسم ستم پیشگان جهانی باشیم..لیبرالیسم ستم پیشه و جهان خواری که اجداد سیاه پوستان آفریقایی را بعنوان برده و بطور غیرانسانی به آمریکای لاتین منتقل کردند و امروز نیز طرفداران و سردمداران لیبرالیسم برخلاف مکاتب انسانی و اسلامی به بیعدالتی ها به نسلهای همان سیاهپوستان ادامه داده و بدست پلیسِ شان آنها را به فجیع ترین شکل به قتل می رسانند و عالی ترین مقام ان سرزمین یعنی دونالد ترامپ نیز چندی پیش بدون عذرخواهیهای تاریخی از دوران کوچاندن آفریقایی ها،حتی با توهین و هتاکی سرزمینهای اجدادی و آفریقایی آنها را همچون چاههای فضولات نامید!...که قبلاً هم به دیگر مهاجران با توهین تاخته بود و منجمله از کرونا بعنوان ویروس چینی یادکرده بود و یا دولتهای قبل تر که به ایرانیان و مسلمانان اتهامات تروریستی زده بودند و..ادامه در کامنت ۲
و عاقبت ترامپ و آمریکا اولین تبعات داخلی آنرا در ابتدای شیوع بیماری کرونا به شکلهای متفاوتی از بی تفاوتی در رعایت بهداشتی توسط میلیونها مهاجر توجهات مسلمانان و سیاهپوستان برای تنبیه ترامپ بخاطر تبعیض ها و توهین هایش دریافت نمودند، هرچند نژاد سیاهپوستان ((بعنوان بیشترین تبعیض نژادی دیده در آمریکا)) بابت این نافرمانی های بهداشتی به نسبت دوبرابر طبق آمارهای اولیه مبتلا شده و بیشترنیز کشته دادند ولی می ارزید که بعنوان یک تنبیه تاریخی به نژادپرست ترین و پلیدترین رئیس جمهور دهه های اخیر آمریکا آن درس را بدهند بویژه که آن نافرمانیهای ناشی از تبعیض نژادی در ادامه همراه شد با مقاومت و قتل یک سیاهپوستی که کرونایی هم بود و این حادثه، دیگر سیاهپوستان و نیز دیگر مهاجران ناراضی را متحدتر کرد که ضدتبعیض نژادی و نظام سرمایه داری اعتراضات تاریخی و علنی خود را انجام دهند که طبق هر مکتب انسانی و نیز توصیه های اسلامی، کسی که در مقابله با ظلم کشته شود شهید است و این شهامت شهادت طلبانه سیاهپوستان و مهاجران مسلمان و غیر مسلمان یک اتحاد اعتراضی تاریخی را بوجود آورد و بقیه معترضان و مهاجران غیر مسلمان نیز از میلیونها مسلمان سیاهپوست آمریکایی و یا مهاجرت کرده از آفریقا که توسط مبلغان اسلامی مسلمان شده اند، آموخته اند که در برابر تبعیض و ظلم از طرف غرب طاغوتی باید ایستاد و نمادهای پوچ و تبعیضی غیرالهی و غیراسلامی را واژگون کرد و حتی شهید هم شد((و به اینجهت به شما یادآوری شد که به مباحث اصلی و مهمتر و به منافع بین المللی کشورمان اهمیت بیشتر بدهیم که برخی بدون در نظرگرفتن نعمت امنیت و اقتدار کشور در لایه های فرامنطقه ای همین حالا هم نق می زنند که_ادامه دارد
چرا ما سالها در کشورهای آفریقایی و برخی کشورهای عربی مسلمان هزینه های هنگفت مالی و فرهنگی و تبلیغاتی می کنیم؟!...)) تا در این راه پرافتخار، حتی مثل بسیاری از سیاهپوستان فداکار نافرمانی کننده کرونایی، اگرلازم بود در مقابل نیروهای پلیس ظالم هم نافرمانی داوطلبانه نموده و ضرب و شتم و یا حتی قهرمانانه شهید هم شد تا این راه ادامه داشته باشد و ظلم های تاریخی به مسلمانان سیاهپوست و مهاجران و جرج فلویدها با فروپاشی نظام ظالمانه آمریکا به نتیجه برسد.. که این فداکاریهای داوطلبانه و کشته دادنهای آنها شبیه همان شهادت طلبی آگاهانه ما شیعیان هست که بدون دستور العملی و یا وجود سازمانی و تنها با خواست آنها در پیروی از افکار استشهادی و ظلم ستیزی ما مسلمانان صورت می گیرد که به این نحو تداوم یافته و توده هایی بیشتر از مردم ضد ظلم و تبعیض نژادی به اعتراضات علیه پلیس و تغییر نظام ظالم آمریکا می پیوندندکه انشإ الله بزودی شاهد تجزیه و فروپاشی بقیه نظام ظالمانه آمریکا نیز باشیم_ادامه در۴
...و فی الواقع چقدر این رویکردشان هنوز ابلهانه است که ترامپ و مقامات دولتی و امنیتی مرتباً با آخرین تکنولوژیها، ارتباطات مخابراتی جهانی و یا فضای مجازی جهانی و غیره را مونیتورینگ و بررسی و بازبینی چندباره می کنند که ببینند همه این معترضان راسخ و نترس و فداکار از چه کسانی فرمان یا دستور می گیرند؟!!!...و از اینجهت بهتر است که بجای غرق شدن در تکنولوژیهای بشری، کمی هم به اذهان و افکار متنفر از تبعیض نژادی و جنگ افروزی ها و شیعه هراسی سردمداران کاخ سفید توجهات و تغییرات کلی را مد نظر قرار دهند. چرا که علاوه بر ظلم و ستم به مسلمانان و سیاهپوستان و سرخپوستان لاتینی، در سالهای اخیر شبه نظامیان تروریست داعشی را هم بر ضد ما ایرانیان شکل دادند که با شنیع ترین شیوه ها و رویه ها و به اسم اسلام راستین به سرکوب و نابودی دیگر ملت های مسلمان و نیز امنیت و منافع ما در جهان اسلام پرداختند تا که یک اسلام سلفی_ وهابی را بر منطقه حاکم کنند((که البته روش شهادت داوطلبانه را هم داعش و القاعده از استشهاد ما شیعیان وام گرفته است مثل وام گیری سیاهپوستان فعلی آمریکا، ولی در جهت غلط جنگ افروزی غرب در منطقه ما )) و یا ظلم و تبعیضی که هنوز هم آمریکا در خاک خودش با گروگانگیری نخبگان و اساتید مسلمان ایرانی به بهانه معاوضه با زندانیان آمریکایی در ایران و یا به بهانه ارتباط غیرقانونی با ایرانیان دور زننده تحریم برجامی سازمان ملل انجام میدهد و دیگر نقشه های شومشان مانند ربایش نخبگان علمی و فکری و اساتید سرشناس مسلمانان و غیره و بدرفتاری با آنان در صورت عدم همکاری با نظام ظالم غرب و یا دستگیری اخیر و غیرقانونی مدیر نخبه و چینی شرکت جهانی هواوی و عزم جدید و جدی غرب و آمریکا برای متوقف کردن اوج گیری جهانی چین که بمانند به مقال دیگر که قیل و قالهای امروزه قدرتهای بین المللی هم خود از اهمیت ژئواستراتژیک و ویژه ای برخوردار است...در پایان این دیدگاه نیز ابراز امیدواری می شود که همه ما در این شرایط ویژه جهانی جهت اعتلای تاریخ و فرهنگ و دانش و اندیشه ایران اسلامی و صلح و عدالت جهانی، سعی و تلاش شایسته و الهام بخش خود را داشته باشیم...