تاریخ انتشار: ۱۳:۱۷ - ۰۴ آبان ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

مخاطبان رهبری/ واکنش اصولگرایان به دستور حرام بودن هتک حرمت روحانی چه بود؟

سخنان رهبری مبنی بر حرمت هتک روحانی دو جریان را در جریان اصولگرا ایجاد کرد؛ عده‌ای تمکین کردند اما برخی گفتند دولت مسبب وضعیت است و آنها مردد هستند که چرا نباید هتک حرمت کنند.

هتک حرمت روحانی

رویداد۲۴ موضوع استیضاح روحانی و تلاش برای رای به عدم کفایت او مدت‌ها در مجلس مطرح بود. حدود ۶۰ نفر از نمایندگان پای این طرح امضا زدند و برخی تندتر پیش رفتند از اعدام روحانی سخن گفتند؛ ماجرا آنقدر پرحاشیه و جنجال شد که رهبر انقلاب در اولین سخنرانی عمومی خود بعد از شیوع کرونا، در دیدار حضوری با اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا، از منتقدان دولت خواستند که دولت را هتک حرمت نکنند. آیت الله خامنه‌ای علاوه بر توصیه برای حمایت از دولت، حکم شرعی داد و اعلام کرد «هتک حرمت دولت حرام است.»

تقریبا فعالان سیاسی می‌دانستند که مخاطب این توصیه جمعی از نمایندگان تندروی مجلس بودند که در روز‌های اخیر، با کلماتی توهین‌آمیز علیه دولت موضع گرفته بودند. ذوالنوری نماینده قم، علی اصغر عنابستانی، اردشیر مطهری و محمدعلی نقدعلی مهمترین نمایندگانی بودند که به شدت به دولت حمله کرده بودند و همزمان برای استیضاح رئیس جمهور تلاش می‌کردند.

آیت الله خامنه‌ای در دوره رهبری خود از تمام دولت‌ها تا زمان استقرار آنها حمایت کرده است؛ چه از دولت هاشمی، چه از دولت خاتمی با تمام انتقاداتی از آن داشت و چه از دولت احمدی نژاد که مشخصا در دوره دوم راه دیگری را در پیش گرفته بود. در دولت روحانی نیز همین اتفاق پیش آمد و با آنکه وضعیت کشور به لحاظ اقتصادی و شرایط معیشتی مردم به بحران نزدیک نشده، رهبری برای حفظ ثبات در کشور از دولت دوم روحانی در سال آخر نیز حمایت کرد. 

بعد از صحبت‌های رهبری دو نوع واکنش مطرح شد؛ یکی اینکه سخنان آیت الله خامنه‌ای فصل الخطاب تلقی شد و دیگر سخنی بیان نشد و گروهی دیگر هنوز در حمایت از دولت روحانی در سال آخر استقرار تردید داشتند. مجتبی ذوالنوری نماینده قم که ارتباط بیشتری با مراکز تصمیم‌ساز اصولگرا دارد، در دسته اول جای می‌گرفت و به سرعت از موضع خود عقب نشست و گفت «تبعیت از رهبر انقلاب را از اوجب واجبات می‌دانم. در چارچوب تکالیف قانونی خود و تدابیر معظم‎له لحظه‎ای از احقاق حقوق مردم غفلت نخواهم کرد.»

جریان دوم اما همچنان مردد بودند، از جمله علی اصغر عنابستانی که گفت رهبری مصداقی برای توهین‌ها تعیین نکرده‌اند. او تاکید کرد که «توهین به رییس جمهور بد است اما روحانی نازک نارنجی شده است! رهبری که مصداق برای این توهین‌ها تعیین نکرده‌اند. حرف در مصداق است که چه کلامی هتک حرمت محسوب می‌شود یا نمی شود. توییت خود به روحانی را توهین نمی‌دانم.»


بیشتر بخوانید: استیضاح روحانی ؛ ماموریت یا فتنه؟/ اختلاف لشکر قالیباف با جبهه پایداری


به گزارش رویداد۲۴ همچنان که چهره‌هایی چون عنابستانی به مسیر خود وفادار بودند، لشکر‌های سایبری نیز همچنان به هتک حرمت ادامه دادند. یکی از آن‌ها نوشته «هنوز مردد است که چرا نباید روحانی را هتک حرمت کند.»

بعضی کاربران هم حمایت رهبری از روحانی را با روایات تاریخی مقایسه کرده‌اند. جایی که پیامبر از مردم خواسته بود به بت‌های مشرکین توهین نکنند یا حضرت علی از خلفای اهل سنت حمایت کرده بود. مثلا ‫علی‌اکبر رائفی پور نوشته «امام علی علیه السلام: یَا ابْنَ عَبَّاسٍ مَا یُرِیدُ عُثْمَانُ... وَ اللَّهِ لَقَدْ دَفَعْتُ عَنْهُ حَتَّى خَشِیتُ أَنْ أَکُونَ آثِماً؛‌ ای ابن عباس عثمان چه می‌خواهد؟ والله آنقدر از او دفاع کردم که ترسیدم گنهکار شده باشم. خطبه ۲۴۰ نهج البلاغه #هتک_حرمت»

البته کاربران دیگر اصولگرا از این افراد گلایه کردند. یکی از آن‌ها نوشته «به اینکه رهبری گفته اهانت و هتک حرمت رئیس دولت قانونی کشور جایز نیست، تمکین نمی‌کنند و ما را محافظه‌کار می‌دانند و خودشان را نیروی آوانگارد سیاسی.»

جریان جدیدی در اصولگرایان تشکیل شده است

در حال حاضر اصولگرایان در مواجهه با دولت در دو دسته قرار گرفته‌اند؛ یکی آنکه روحانی را مسئول شرایط سخت کنونی می‌دانند و معتقدند سیاست‌ها و البته سوءمدیریت او کشور را به ورطه کشانده و هرچه زودتر باید جلوی او را گرفت و دیگران نیز کسانی که معتقدند استیضاح کاری از پیش نمی‌برد.

نکته قابل توجه در ماجرای استیضاح روحانی، برآمدن گروه جدیدی در جریان اصولگراست که به لحاظ تندروی از جبهه پایداری نیز جلو زده است. اگر به لیست ۶۰ نفر امضا کنندگان استیضاح روحانی نگاه بیندازیم، متوجه می‌شویم که نام چهره‌های اصلی جبهه پایداری نیز در آن دیده نمی‌شود؛ از جمله آنکه مرتضی آقا تهرانی جزو امضا کنندگان نبود یا آنکه علیرضا زاکانی عضو ایثارگران که به جبهه پایداری نزدیک است، نامه‌ای نوشت و در آن طرح استیضاح روحانی را طرحی ضد امنیتی و ناشی از کم‌فهمی توصیف کرد.

این دسته بندی و آرایش جدید برای فعالان سیاسی بسیار باید قابل توجه قرار بگیرد؛ چه آنکه تا کنون جبهه پایداری نماد تندروی سیاسی شناخته می‌شد و احزابی همچون موتلفه و جامعه اسلامی مهندسین تلاش می‌کردند آنها را کنترل کنند، اما اکنون جریان جدیدی به مجلس وارد شده که جبهه پایداری می‌خواهد آنها را کنترل کند.

علی اصغر عنابستانی مهمترین چهره این جریان است که به واسطه توییت‌ها و مواضعش بیش از سایر همکارانش مشهور شده است. اگر بدانیم او از نیروهای احمدی نژادی بوده، ماجرا کمی روشن‌تر می‌شود. رویداد۲۴ پیش از این در گزارشی نوشته بود که برخی جریان‌های تندرو به خصوص نزدیک به محمود احمدی نژاد، قصد دارند فضا را به سمتی ببرند که رهبری در مخالفت با استیضاح صراحتا اعلام موضع کند تا در مناسبات سیاسی آینده، از این واکنش بهره‌برداری سیاسی کنند. به نظر می‌رسد این جریان تا اینجا به هدف خود رسیده است.

واکنش چهره‌های حامی دولت به هتک حرمت روحانی

چهره‌های حامی دولت هم واکنش‌هایی داشتند؛ از جمله حسام الدین آشنا مشاور رییس جمهوری که در توییتی نوشت: «در سال‌های ۹۲ و ۹۶ که صدای ملت را نشنیدید؛ حداقل در سال ۹۹ سخن رهبری را بشنوید و دست از هتاکی و پرده‌دری و نمایش‌گری بردارید. قوه مجریه را یاری دهید و مشکلات ملی را از سر راه بردارید. شاید همان‌گونه که به مجلس رسیدید به دولت هم برسید فقط کمی صبر پیشه کنید؛ این آسیاب به نوبت است»

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اشاره رهبر انقلاب به هتک حرمت روحانی طی توییتی نوشت: «سخنان رهبری در هتک حرمت رئیس جمهور، صراحت و تاکید لازم و روشن را داشت. از معاندان نظام و ایران انتظاری نیست، اما برخی از دوستان انقلاب و کشور تغییر رویه خواهند داد؟ تا ۱۴۰۰ این هشدار و نهیب را از یاد نبریم.»

عباس سلیمی نمین نیز به خبرگزاری تسنیم گفت «ما در شرایط فعلی قطعاً باید خود را به یک سری اصول مقید بدانیم و این اصول را زیر پا نگذاریم. اینکه رهبر انقلاب هم در دوران ریاست جمهوری آقای روحانی و هم در دوران آقای احمدی نژاد که خطا‌های فاحشی از هر دو آن‌ها صورت گرفته، مسئولان کشور و نمایندگان مجلس را به موجب توهین به رئیس‌جمهور سرزنش می‌کنند، نشان می‌دهد که رهبر انقلاب اصولی اخلاقی در حکومت‌داری دارد که هم در قبال آقای احمدی نژاد و هم در قبال آقای روحانی که منتسب به دو جناح مخالف هستند، این اصول ثابت و غیرقابل تغییر است.»

تا انتخابات ۸ ماه دیگر باقی مانده است. بعضی جریان‌های سیاسی اعتبار خود را از قرار گرفتن در مقابل رئیس جمهور و دولت مستقر به دست می‌آوردند و باید دید این جریان‌ها تا چه اندازه تغییر رویه خواهند داد؟

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: حسن روحانی ، استیضاح
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
خدیر
|
Germany
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۴
0
2
سلام
اگر نظر خوانندگان سایت براتون مهم هست ی خواهش ازتون دارم که این اگهی های که قبل از فیلم هست یکاری کنید که خودبخود شروع نشه داری خبر میخونی همش اسنپ اسنپ تا بخوای خاموشش کنی همه بیدار شدن ی خورده به خواننده سایتتون احترام بذارین.ممنون.کل خبر ها شده اسنپ
نظرات شما