تاریخ انتشار: ۱۲:۰۱ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
سخنگوی قوه قضاییه مطرح کرد

درباره کاندیداتوری رییسی فعلا اتفاق جدیدی رخ نداده است/ خروج بابک زنجانی از کشور صحت ندارد

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا نظر آقای رییسی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری تغییر نکرده و ایشان قصد شرکت در انتخابات ۱۴۰۰ را ندارند؟ گفت: قبلا اعلام شده و همان پاسخ قبلی است و فعلا اتفاق جدیدی رخ نداده است.

درباره کاندیداتوری رییسی فعلا اتفاق جدیدی رخ نداده است

رویداد۲۴ غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری روز سه شنبه ۷ اردیبهشت، گفت: ماه مبارک رمضان حساس‌ترین ایام را فرا روی ما قرار داده است و نیمه این ماه تولد کریم اهل البیت و در ادامه آن لیالی قدر و ایام شهادت امیرالمومنان حضرت علی (ع) است که عادل‌ترین افراد و برترین قاضی عالم اسلام است.

وی افزود: موج چهارم کرونا بی رحمانه در کشور جولان می‌دهد و از کادر درمانی کشور که مجاهدانه و شبانه روزی در جهت درمان بیماران تلاش می‌کنند و بزودی واکسن ایرانی به جامعه ما تقدیم خواهند کرد، تشکر می‌کنم. ان‌شاءالله ستاد ملی مقابله با کرونا تدابیر لازم برای جلوگیری از ابتلا و پیشگیری از این ویروس را اتخاذ خواهند کرد و البته مردم نقش اساسی را دارند.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به عملکرد دیوان عالی کشور افزود: دیوان عالی کشور به عنوان عالی‌ترین مرجع قضایی کشور است. در سال ۹۹ قریب به ۹۴ هزار پرونده در دیوان عالی رسیدگی شده که نسبت به سال ۹۸ رشد ۳۳ درصدی و نسبت به عملکرد سال ۹۷ رشد معادل ۶۰ درصد داشته است و این در حالی است که ما در سال‌های اخیر شعب دیوان عالی را افزایش ندادیم بلکه تعدادی از شعب فعال دیوان عالی به شعب غیرفعال تبدیل شده، اما قضات دیوان عالی کشور کار جهادی کردند.

وی گفت: افزایش جلسات دیوان عالی و صدور آرای وحدت رویه دیوان عالی رشد چشم گیری داشته است. سال ۹۷ هشت رای و سال ۹۸، ۱۴ رای هیات عمومی و در سال ۹۹، ۲۱ رای وحدت رویه هیات عمومی دیوان عالی صادرشده است.

اسماعیلی ادامه داد: در سال ۹۹مجموع پرونده‌های وارده به شعب بدوی و تجدیدنظر دیوان عدالت اداری،۲۴۶ هزار فقره به دیوان عدالت اداری بوده و پرونده‌های مختومه بیش از ۲۶۲ هزار پرونده بوده است و عملکرد دیوان عدالت حدود ۱۲ هزار پرونده بیش از میزان پرونده‌های وارده بوده است.

وی همچنین گفت: در سال ۹۹ جمعا ۴۳۷ مورد از مصوبات دولت، وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی مورد شکایت قرار گرفته و در دیوان عدالت رسیدگی شده است و در آرای صادره ۳۲۰ مورد از مصوبات دولت ابطال شده و ۱۱۷ مورد تایید شده است. جای نگرانی است که چرا این میزان مصوبات باید مورد ایراد دیوان عدالت باشد.

وی افزود: در حوزه کاداستر تثبیت مالکیت و صدور مالکیت حدنگاری از اولویت‌های سازمان ثبت در سال ۹۹ بوده است. در سال ۹۹ بیش از ۵۴ و نیم میلیون هکتار از اراضی کشور جهت صدور سند مالکیت اماده سازی شده و تثبیت مالکیت شده است و برای ۴۷ میلیون هکتار از اراضی سند حدنگاری صادر شده است.

سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: سازمان ثبت متوجه شد که ۶۰ سال است در این کشور عکسبرداری هوایی انجام نشده است لذا سازمان ثبت با انعقاد قرار داد با ۵ شرکت دانش بنیان مقررات عکسبرداری جدید را فراهم کرده که این عکسبرداری در تثبیت مالکیت کمک می‌کند. در سال ۹۹ بیش از ۲۶ هزار میلیارد تومان از معوقات بانکی وصول کردیم و این رقم نسبت به سال ۹۸ رشد ۱۴۲ درصدی داشته است.

وی گفت: در سال ۱۴۰۰ براساس ابلاغیه رییس قوه قضاییه ۵ اولویت اصلی قوه قضاییه عبارت است از مبارزه با مفاسد و توسعه امنیت اقتصادی برای حمایت از تولید و هوشمندسازی و ایجاد شفافیت و ارتقای کمیت و کیفیت آرای قضایی و مشارکت‌های حداکثری مردم و ارتقای کرامت مردم و همکاران و اشتغال فراگیر زندانیان.

۱۸ هزار هکتار از اراضی ملی به بیت المال بازگشت

اسماعیلی درباره عملکرد قوه قضاییه در بحث زمین خواری گفت: بیش از ۱۸ هزار هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی مانند اراضی هفت سنگان قزوین و تپه سرخه لواسان و اراضی فشم و اراضی کلاک و شهرک صنعتی قم و بخشی از اراضی قزوین و... به بیت المال بازگشت و مشخص است که قوه قضاییه در مبارزه با زمین خواری تنها هدفش تشکیل پرونده نبوده بلکه خروجی خوبی داشته است.

اسماعیلی در پاسخ به سوالی دربا ه طرح دوباره زندگی گفت: این طرح کار مشترک با کمک سازمان زندان‌ها و صدا و سیما و گروه‌های خیرین و مردمی است و هم به آزادی و هم به اشتغال زندانیان کمک می‌کند. در ایام نوروز انجام شد و در ماه رمضان تداوم یافت. تا امروز بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان جهت آزادی زندانیان اختصاص داده شد و بیش از ۴۰ هزار پیام مردمی اعلام کمک و حمایت از مردم داشتیم. ۳۰ درصد از این پیام‌ها در حوزه اشتغال و کارآفرینی بوده است. ۲۴ درصد این پیام‌ها در حوزه بهداشت زندانیان و ۱۸ درصد از آن در حوزه حرفه آموزی و ۱۵ درصد آن کمک به معیشت خانواده زندانیان و ۵ درصد در ارایه خدمات به زندانیان بوده است.

تمامی زندانیان ورودی به زندان  تست کرونا می دهند

وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت زندانیان و اقدامات مقابله با کرونا در زندان‌ها گفت: سلامت شهروندان و زندانیان باید مورد توجه قرار گیرد و سازمان زندان‌ها اقدامات موثری انجام داده است. البته کمک‌ها و حمایت‌های وزارت بهداشت در این حوزه موثر بوده است. تمامی زندانیان ورودی به زندان در بدو ورود مورد تست قرار می‌گیرند و اگر تستشان مثبت باشد به قرنطینه و اگر شرایط آزادی آن‌ها فراهم باشد سعی می‌شود آزاد شوند. در درون زندان‌های ما این ویروس شیوع نیافته است. در این زمینه دادرسی‌های الکترونیکی را دایر کردیم. اخیرا هم به برخی از زندانیان مرخصی داده شد. مرخصی ۲۰ روزه برای زندانیان در نظر گرفته شد و بیش از ۴۰ هزار نفر از زندانیان از اعطای مرخصی جدید بهره‌مند شدند. ما مدعی هستیم در بین تمامی زندان‌های دنیا موفق‌ترین عملکرد را در زندان‌ها در حوزه مقابله با کرونا در دوره عفو و مرخصی و ... داشتیم.

درباره کاندیداتوری رییسی فعلا اتفاق جدیدی رخ نداده است

اسماعیلی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی براینکه آیا نظر آقای رییسی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری تغییر نکرده و ایشان قصد شرکت در انتخابات را ندارند؟ گفت: قبلا اعلام شده و همان پاسخ قبلی است و فعلا اتفاق جدیدی رخ نداده است.


بیشتر بخوانید: فایننشال تایمز: اصولگرایان به رئیسی امید انتخاباتی بسته اند


تکذیب خروج بابک زنجانی از کشور

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره ادعای تعدادی از نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری در زمینه خروج بابک زنجانی از کشور گفت: ادعای مطرح شده صحت ندارد. تعجب می‌کنیم از کسانی که خود آگاه و سیاستمدار و مدعی رسیدن به مقامات عالی هستند بر اساس شنیده غیرواقعی اخبار کذب را مطرح می‌کنند. خروج از کشور نامبرده صحت ندارد.

وی درباره آخرین وضعیت بازگشت اموال بابک زنجانی به کشور گفت: بخشی از اموال ودارایی او به وزارت نفت ارسال شده و تیم قوی تلاش می‌کند تا تعیین تکلیف اموال او را در خارج از کشور انجام دهند و شرایط عمومی حاکم بر کشور‌ها در حوزه کرونا و برخی محدوریت‌های دیگر باعث طولانی شدن این فرایند شده است و انتخاب تیم منتخب برای شناسایی اموال نامبرده همچنان ادامه دارد.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره تردد برخی از بیماران کرونایی در کشور و نقض دستورالعمل قرنطینه آن‌ها و آیا مجازاتی برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود گفت: برخورد با متخلفین قطعی است و حمایت ما از مصوبات ستاد مقابله با کرونا جدی است و نوع برخورد متفاوت است. حتما اجرا می‌شود. نمونه‌ای از تخلفات مرجع رسیدگی کننده اش قوه قضاییه است و تمامی مواردی که رسیدگی به آن در دادگستری است توسط دادگستری رسیدگی می‌شود و هیچ تفاوتی در برخورد با متخلفان نداریم که در مجموعه مدیران باشد یا غیرمدیران.

آخرین وضعیت پرونده هواپیمای اوکراینی

سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده هواپیمای اوکراینی گفت: با صدور کیفرخواست این پرونده به دادگاه ارسال شده است و در مسیر انجام تحقیقات دادسرای نظامی با بکارگیری تیم‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف و با بهره گیری از کارشناسان ذی ربط و با استفاده از جعبه سیاه هواپیما که خوانش آن انجام شد، دقیق‌ترین و فنی‌ترین بررسی‌ها انجام شده است و در قالب قرار نهایی و صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال شده است. بخش قابل توجهی از این ادله و مستندات در اختیار کشور‌های ذینفع و اوکراین قرار گرفته است. نحوه بررسی‌های دقیق قضایی مورد تایید کشور‌های دیگر که در جریان این پرونده بودند قرار گرفته است.

وی درباره قطع درختان در سنندج گفت: حادثه تلخ بود و قطع اشجار به عنوان موجود زنده خاطر همه علاقمندان به طبیعت را آزرده می‌کند. پیگیری‌های جدی از ناحیه کردستان و سنندج انجام شده است. گمانه‌هایی در رابطه با مقصر یا مقصرین وجود دارد و در حال بررسی است. البته اشجار قطع شده ۲ هزار تا نبوده و کمتر بوده است. اما یک درخت هم برای ما یک عدد است و قطع اشجار موضوع مهمی است و با متخلفین برخورد می‌کنیم. با قطع درختان و متخلفان در این حوزه اغماص نخواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی درباره گذشت دولت از شکایت از برخی رسانه‌ها گفت: بعد از جلسه قبلی نامه‌های متعددی از نهاد ریاست جمهوری در خصوص شکایت و گذشت از برخی رسانه‌ها واصل شده است و بر اساس اعلام نهاد ریاست جمهوری در برخی از پرونده‌ها از شکایت علیه رسانه‌ها گذشت شده است. البته اعلام گذشت صد در صدی هنوز نشده است و نمونه‌هایی از پرونده‌های اصحاب رسانه و پرونده‌هایی که هنوز اعلام گذشت نشده است در دستگاه قضائی همچنان موجود است.

تصمیم درباره برگزاری علنی دادگاه هواپیمای اوکراینی با رئیس دادگاه است

اسماعیلی درباره علنی و یا غیرعلنی برگزار شدن دادگاه پرونده هواپیمای اوکراینی گفت: این موضوع در اختیار رئیس دادگاه است، لکن تا کنون تصمیمی از جانب رئیس دادگاه اعلام نشده است.

وی تاکید کرد: بررسی‌ها در این زمینه نشان از غیرعمدی بودن این حادثه دارد و ادعا‌ها در خصوص عمدی بودن آن صحت ندارد.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره رسیدگی مجدد به واگذاری اراضی از ناحیه بنیاد مستضعفان به برخی افراد گفت: واگذاری اراضی که از ناحیه بنیاد مستضعفان به برخی افراد در استان البرز انجام شد موضوعی قدیمی است و قوه قضاییه حساسیت لازم را دارد و این پرونده با دستور رئیس قوه قضاییه مجددا رسیدگی خواهد شد. با پیگیری‌های قضایی در استان البرز تغییر کاربری این اراضی انجام نخواهد شد.

اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره قانون تبلیغات انتخابات گفت: داوطلبان انتخابات و هواداران آن‌ها بدانند کسانی که از قانون تبلیغات انتخاباتی تخطی می‌کنند با رای منفی مردم مواجه خواهند بود. این اقدامات بویژه در حوزه فضای مجازی به قوه قضاییه منعکس می‌شود و آنچه وصف مجرمانه داشته باشد رسیدگی قضایی خواهد شد.

اسماعیلی در پاسخ به سوالی در خصوص حمایت از قشر بانوان گفت: خوشحالیم در نظام جمهوری اسلامی ایران تحت تعالیم دین مقدس اسلام بیشترین عزت و کرامت برای بانوان جامعه اسلامی را قائل هستیم و جامعه غربی بیشترین اجحاف را در حق بانوان کرده است و آن‌ها در قالب آزادی سوءاستفاده زیادی را از بانوان کرده و آن‌ها را به عنوان کالا تلقی می‌کنند. امروز جهان غرب و اروپا و آمریکا نماد تضعیف حقوق بشر است و در موارد نقض حقوق بشر، ستاد حقوق بشر با بخش‌های مختلف همکاری‌های لازم را دارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات دستگاه قضا درباره افرادی که در فضای مجازی به نفع نامزد‌های احتمالی انتخابات اخباری را منتشر می‌کنند، گفت: توصیه می‌کنم که تمامی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری و شورا‌های شهر مجلس شورای اسلامی و خبرگان قانون را بیش از پیش رعایت کنند. داوطلبان بدانند که مردم فهیم و بصیر هستند. از آنجایی که در برخی از بخش‌ها صلاحیت‌ها به پایان نرسیده است اقدامات متخلفانه در این زمینه به قوه قضاییه منعکس می‌شود و این اقدام‌ها در بررسی صلاحیت‌ها اثر دارد. ستاد‌های ویژه فعال هستند و اقدامات حوزه انتخاباتی را رصد می‌کنند.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت بررسی پرونده‌های ارسالی مجلس شورای اسلامی به قوه قضاییه درباره پرونده عاملان بحران و گرانی مرغ و استنکاف رئیس جمهور از ابلاغ ۱۳ قانون مصوب نمایندگان گفت: نامه‌هایی از ناحیه نمایندگان مجلس و برخی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس به قوه قضاییه واصل شده است و حتماً به این موضوعات در چارچوب ضوابط و مقررات قانونی بدون ملاحظه این و آن رسیدگی می‌کنیم. البته از آنجایی که این اعلامات توام با اسناد و مدارک نیست، کار همکاران ما را زیاد کرده است و آن‌ها باید کارشناسی‌های لازم را انجام دهند و سپس تصمیم بگیرند که اعلامات قضایی و مکاتبات موجب تعقیب قضایی شود یا خیر. در حال حاضر این برنامه در دستور کار است و هم دادسرای تهران و هم سازمان بازرسی کشور مکلف شده‌اند که موضوعات را بررسی کنند.

وی در پاسخ به سوالی درباره برخی اظهارنظر‌های مسئولان از جمله نمایندگان مجلس و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص سوءاستفاده برخی از سودجویان و دستکاری عامدانه در بازار بورس و اینکه آیا قوه قضائیه به پرونده افشاگری‌های اخیر درباره فساد در بورس ورود کرده است؟ گفت: مکاتباتی برای ما واصل شده است، اما چون توأم با مستندات نیست، نیازمند بررسی‌های دقیق است. از طرفی بازار سهام حوزه‌ای نیست که بتوان به سهولت و در زمان کوتاه ادله‌ها و مستندات را جمع‌آوری کرد و نیازمند کار کارشناسی است. در حال حاضر همکاران ما در حال کار هستند و حتماً از این مستندات در تحقیقات خود استفاده می‌کنیم. همانطور که بار‌ها اعلام کرده‌ایم، ما به جای رسانه‌ای کردن این اظهارات، از دریافت مستندات همراه با مکاتبات استقبال می‌کنیم و به یکایک دلسوزان و داعیه‌داران مبارزه با مفاسد و مردم این اطمینان را می‌دهیم که قوه قضائیه ادعا‌های طرح شده را با حوصله بررسی می‌کند.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما