تاریخ انتشار: ۱۱:۱۷ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۱

آخرین اخبار از ریزش متروپل آبادان/ از آمار جدید جانباختگان تا دستگیری عوامل مقصر در حادثه

تاکنون ۱۰ نفر از مقصران حادثه ساختمان ۱۰ طبقه متروپل دستگیر شده اند. دادستان عمومی و انقلاب استان خوزستان گفت: حسین حمیدپور شهردار فعلی، دو شهردار قبلی و ناظران پروژه در بین افراد دستگیر شده هستند.

ریزش متروپل آبادان

رویداد۲۴ ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه روز دوم خردادماه سال ۱۴۰۱ ساختمان ۱۰ طبقه متروپل در آبادان که یک ساختمان نیمه کاره تجاری اداری است فروریخت.

پس از امدادرسانی تا پاسی از شب، تغداد ۷ کشته و ۳۱ مصدوم تایید شده و حداقل ۸۰ نفر زیر آوار گرفتار بودند.

هشدار درمورد امکان ریزش کامل سازه هم صادر شده است.

آتش نشانان از شهر‌های مجاور از جمله اهواز هم به آبادان رفته اند.

از تهران هم ۵۰ آتش نشان به آبادان رفتند.

گفته می‌شود چندی پیش ادامه کار این پروژه به دلیل مشکلات فنی متوقف شده بود. همچنین سه طبقه این ساختمان نیز خلاف ساخته شده بود.

آخرین اخبار از این حادثه را می‌خوانید:

تعداد فوتی‌ها به ۱۱ نفر رسید
با کشف یک پیکر دیگر، تعداد فوتی‌ها به ۱۱ نفر رسید.

رئیس نظام مهندسی خوزستان: روال قانونی در صدور پروانه ساختمان متروپل آبادان طی نشده بود
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان با بیان اینکه ظاهرا روال قانونی در صدور پروانه ساختمان متروپل آبادان طی نشده است گفت: ایراداتی از جمله عدم رعایت پوشش میلگرد، تغییر شکل بعضی از تیر‌ها و کمانش برخی ستون‌های پروژه متروپل را به شهرداری گوشزد کردیم و یک ماه قبل دستور توقف دادیم که ترتیب اثر داده نشد.

کوروش خواجوی اظهار کرد: به نظر می‌رسد عدم طی روال قانونی در صدور پروانه ساختمان پروژه متروپل یکی از ضعف‌هایی بود که منجر به این حادثه شد. این معضل تا یکی دو سال گذشته وجود داشت که در حال حاضر تا حدودی رفع شده است.

وی توضیح داد: بعضی از سرمایه‌گذاران و مالکان پروژه‌های بزرگ در بسیاری شهر‌ها از جمله آبادان و اهواز با هدف کاهش هزینه‌ها و بروکراسی موجود در فرآیند نظارت، روال قانونی طراحی و نظارت را طی نمی‌کنند و مستقیما سراغ شهرداری می‌روند. از آنجا که مبالغ پروانه این پروژه‌ها بسیار بالاست شهرداری‌ها نیز با آن‌ها همکاری می‌کنند. بر این اساس فرآیند صدور پروانه مسیری غیرقانونی را طی می‌کند. در پروژه مذکور هم معتقدم نباید پروانه در آن مقطع صادر می‌شد؛ چرا که روال اولیه آن طی نشده بود.

تا سال ۹۹ به ما اجازه ورود ندادند

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان تاکید کرد: بعد از آنکه در سال ۱۳۹۶ پروانه ساختمان متروپل صادر شد، سازمان نظام مهندسی از شهرداری درخواست کرد تا اجازه نظارت به این پروژه را به مهندسان سازمان بدهد. تا سال ۱۳۹۹ چنین اجازه‌ای صادر نشد. دیدگاه ما این است که مالک درخصوص ورود سازمان نظام مهندسی مقاومت می‌کرد. تا اینکه از خرداد سال ۱۳۹۹ ناظرین سازه و معماری تاسیسات به صورت قانونی از سوی سازمان نظام مهندسی معرفی و در این پروژه وارد عمل شدند.

خواجوی یادآور شد: من در آن زمان ریاست سازمان نظام مهندسی را بر عهده نداشتم، ولی دیدگاه سازمان همواره این بوده که در هر مرحله که بتوان با ورود به یک ساخت و ساز، جلوی حوادث را گرفت باید اقدام کرد. کما اینکه در بسیاری از پروژه‌های نیمه‌ساز این مداخله صورت گرفته و ثمرات خوبی داشته است. شهرداری هم همکاری مناسبی صورت داده و مالک، نواقص را برطرف کرده است. ولی در این پروژه بعضی تذکرات خیلی جدی داده شده که چندان مورد توجه سازندگان قرار نگرفته است. چه بسا اگر به موارد هشدار عمل می‌شد امروز شاهد چنین اتفاقی نبودیم.

وی با بیان اینکه حدود یک ماه قبل آخرین تذکر به شهرداری درخصوص پروژه متروپل داده شده است گفت: یک ماه قبل با گوشزد کردن خطرات پروژه به شهرداری دستور توقف آن را دادیم. طبق گزارشی که از ناظر دیدم تذکرات به اندازه کافی هشداردهنده بوده است.


بیشتر بخوانید: افشاگری از علت حادثه ساختمان متروپل در آبادان


سازمان نظام مهندسی اجازه برخورد ندارد

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب ۱۳۷۴ گفت: در قانون نظام مهندسی مصوب مجلس و آیین نامه اجرایی قانون که توسط هیات دولت تصویب و به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده، این وزارتخانه را مکلف کرده که مقررات ملی را صادر کند که ۲۳ مبحث است. در هیچ جای قانون اختیاری فراتر از تذکر به مهندس ناظر داده نشده است. در واقع سازمان نظام مهندسی اختیاری مبنی بر برخورد و اجرای تذکرات ندارد. این اختیار و امکان به شهرداری داده شده که در مواردی مثل پروژه متروپل باید به موقع ورود و آن را متوقف کند. در تمام دنیا نیز به همین شکل است.

خواجوی تصریح کرد: من هنوز با مسئولان شهرداری در خصوص برج متروپل صحبتی نکرده‌ام. شاید آن‌ها هم اخطار لازم را به مالک داده‌اند و او بدون اذن شهرداری اقدام به ایجاد حصار کرده و کار‌ها را پیش برده است. همانطور که گفتم در عمده مواردی که به شهرداری گزارش می‌شود شهرداری‌ها ساخت و ساز‌های ناایمن را تا رفع نقص متوقف می‌کنند، ولی مواردی هم مثل این پروژه دیده می‌شود که کار‌ها ادامه پیدا می‌کند.

وی اظهار کرد: بر اساس نقشه اولیه که مهندسین مشاور در سال ۱۳۹۶ برای پروژه متروپل تهیه کرده‌اند ظاهرا این ساختمان ۹ سقف داشته است. برخی ایراداتی که به این بنا وارد شده عدم رعایت پوشش میلگرد، تغییر شکل بعضی از تیر‌ها و کمانش بعضی از ستون‌ها بوده است. وقتی ساختمانی با چنین مشکلاتی ساخته می‌شود حتی اگر مسیر قانونی را هم طی کند باید متوقف شود تا یک شخص حقیقی یا حقوقی دارای صلاحیت بیاید و آزمایش‌های لازم را انجام دهد.

فعلا امداد و نجات در اولویت ما است

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان با بیان اینکه پس از پایان آواربرداری، کمیته‌ای از سوی استانداری برای بررسی ابعاد حادثه تشکیل می‌شود گفت: ما توسط کارشناسان سازمان نظام مهندسی، گزارشی را تهیه و همه ابعاد موضوع را تا جایی که به ما مربوط است گزارش می‌کنیم. پیگرد قضایی بر عهده کارشناسان دادگستری است که بر اساس مدارک و شواهد اقدام می‌کنند. فعلا امداد و نجات در اولویت است که ما نیز به سهم خود مشاوره‌های فنی را درخصوص آواربرداری به تیم امداد و نجات ارایه می‌دهیم. این اولویت ما تا چند ساعت آینده خواهد بود.

آخرین وضعیت مصدومان و جانباختگان
رئیس جمعیت هلال احمر تاکید کرد: تمام توان عملیاتی و لجستیکی جمعیت هلال احمر برای تسریع در امر جست‌وجو و نجات حادثه‌دیدگان بسیج شده است.

به گزارش هلال احمر، پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر تداوم عملیات امدادرسانی در آبادان و فعالیت شبانه روزی نیرو‌های جمعیت هلال احمر گفت: در حال حاضر ۲۳ تیم شامل ۱۱۲ نفر در حال انجام عملیات جست‌وجو و نجات در طبقات زیرین ساختمان هستند.

رئیس جمعیت هلال احمر که خود برای مدیریت میدانی عملیات در خوزستان بسر می‌برد خاطر نشان کرد: با تلاش نجاتگران هلال احمر تا این لحظه پیکر ۹ جان‌باخته رهاسازی شده است و با توجه به فوت یک نفر در بیمارستان مجموع قربانیان تا این لحظه ۱۰ نفر است. ۳۲ نفر نیز مصدوم شدند.

وی افزود: ۷ نفر از زیر آوار توسط سگ‌های آنست (جست‌وجو) و دستگاه‌های الکترونیکی زنده‌یاب جمعیت هلال احمر نجات یافتند.

رئیس جمعیت هلال احمر تاکید کرد: تمام توان عملیاتی و لجستیکی جمعیت هلال احمر برای تسریع در امر جست‌وجو و نجات حادثه‌دیدگان بسیج شده است و بسیاری از استان‌ها نیز اعلام آمادگی برای حضور در منطقه را دارند.

شمار جانباختگان به ۱۰ تن رسید
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از افزایش شمار جانباختگان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان به ۱۰ تن خبر داد.

مهدی ولیپور دراین باره گفت: اجساد سه تن دیگر از افرادی که در زیر آوار ساختمان متروپل آبادان مدفون شده بودند با تلاش امدادگران حاضر در محل کشف شده و به این ترتیب متاسفانه تاکنون شمار کشته شدگان این حادثه به ۱۰ نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه تلاش امدادگران برای جستجو در آوار و دستیابی به طبقات پایین‌تر ادامه دارد، گفت: جستجو‌ها همچنان از سوی عوامل امدادی و تیم‌های زنده یاب جمعیت هلال احمر در حال انجام است.

بازداشت ۱۰ متهم
تاکنون ۱۰ نفر از مقصران حادثه ساختمان ۱۰ طبقه متروپل دستگیر شدند.

دادستان عمومی و انقلاب استان خوزستان گفت: حسین حمیدپور شهردار فعلی، دو شهردار قبلی و ناظران پروژه در بین افراد دستگیر شده هستند.

صادق جعفری چگنی افزود: شناسایی سایر عوامل مقصر در حادثه ریزش برج متروپل آبادان ادامه دارد.

منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اخبار حوادث
نظرات شما