تاریخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۸ نظر

دردسر‌های رئیسی؛ از عبدالملکی و انسیه خزعلی تا رستم قاسمی و فاطمی امین

گرچه دولت ابراهیم رئیسی با مشکلات زیادی از اقتصادی تا سیاست خارجی دست و پنجه نرم می‌کند، اما آنچه این روز‌ها دولت را به متن خبر‌ها آورده است، رفتار‌های پرحاشیه برخی وزرا و معاونان دولت است.

دردسر‌های رئیسی؛ از عبدالملکی و انسیه خزعلی تا رستم قاسمی و فاطمی امین

رویداد۲۴ قرن نو نوشت: با تشکیل دولت سیزدهم بسیاری از نگاه هایِ امیدوار به بهبود اوضاع اقتصادی کشور، به کابینه جدید سید ابراهیم رییسی خیره شد که با قول جوانسازی و چابک سازی دولت روی کار آمده بود.

حامیان رییسی هم دلخوش از دولت مردمی بودند که قرار بود سکان هدایت وزارتخانه‌ها و معاونت‌ها را در دست بگیرند و تحولی شگرف در وضعیت کشور ایجاد کنند.

اما هر روزی که از عمر دولت کاسته شد، مشکلات هم یکی پس از دیگری سر برآورد. شاید ادامه مشکلات اقتصادی طبیعی به نظر می‌رسید و یا تداوم معضلات حوزه سیاست خارجی هم قابل پیش بینی بود، اما کمتر کسی گمان می‌برد که حواشی دامن این دولت را هم بگیرد که سر آن به اعضای کابینه بازگردد.

آنگونه که انتخاب برخی از دولتمردان برای رییسی هزینه بر شد و وی را در سال اول حکمرانی و ابتدای سال دوم آن دچار چالش جدی کرد.

حجت الله عبدالملکی وزیر جوان کار، تعاون و رفاه اجتماعی اولین پوست خربزه را زیر پای ابراهیم رییسی گذاشت. او که با وعده‌های پوپولیستی اش موجبات وهن و تمسخر دولت را فراهم کرده بود و وعده اشتغالزایی وی تنها با ۱ میلیون تومان مورد تمسخر همگان قرار می‌گرفت، النهایه بدون ایجاد حتی یک شغل، مجبور به استعفا شد. چرا که تجمع و اعتصاب اصناف گوناگون، شدت گرفت و بازنشستگان هم با برگزاری اعتراضات سراسری خواستار استعفای او شدند. این آغاز انتقادات از دولتمردان رییسی در کمتر از یکسال از آغاز زمامداری او بود.

افزایش تنها ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان با وجود تصمیم شورای عالی کار مبنی بر افزایش ۳۸ درصدی آن، باعث اعتراض نهاد‌های مستقل کارگری و اتحادیه‌های صنفی شد. اینجا دیگر عبدالملکی رفتن را بر ماندن ترجیح دهد و ابراهیم رییسی نیز استعفای او را به راحتی هر چه تمام‌تر بپذیرد.

با اینکه تصور می‌شد پذیرش این استعفا مسیر عبدالملکی را از دولت جدا کند، اما روز گذشته عبدالملکی از مسیری دیگر در دولت ماندگار شد.

براساس خبری که نورنیوز رسانه شورای عالی امنیت ملی منتشر کرد، عبدالملکی با موافقت رئیس جمهور و با حکم وزیر اقتصاد جایگزین سعید محمد شد و به سمت دبیری شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی منصوب گردید تا باردیگر نفوذ برخی چهره‌های پشت پرده در چینش کابینه اثبات شود.


بیشتر بخوانید: از عجایب دولت رئیسی؛ سپردن مناطق آزاد به کسی که با این مناطق مخالف است!


خزعلی: مادر در پاستور و پسر در کانادا

انسیه خزعلی معاون زنان و خانواده رییس جمهور حاشیه پر رنگ تری از وزیر جوان کابینه داشت. افشای زندگی پسر وی در خارج از کشور دولت را دچار چالش جدیدی کرد و خزعلی در پاسخ اوضاع را بدتر هم کرد. پسر خزعلی بنا به گفته مهدی برادر انسیه، در کانادا صاحب شرکتی است که در زمینه وی‌پی‌ان فعالیت می‌کند. همان چیزی که ایرانیان برای دور زدن محدودیت‌های اینترنتی دربه در دنبال آن می‌گردند. اما واکنش انسیه خزعلی قابل تامل بود. او در واکنشی توییتری گفت: «اما امروز برخی با ذوق‌زدگی از مهاجرت فرزند اینجانب گفتند؛ درحالی که سفر موقت کاری وی جهت توسعه و پشتیبانی مجموعه دانش‌بنیانی است که در ایران با تعداد زیادی از دانشجویان کامپیوتر فعال است. خوشبختانه این پروژه کاری رو به اتمام بوده و وی در ماه‌های آینده به کشور باز می‌گردد. اگرچه ایشان متاهل و مستقل است، ولی هرگز قصد مهاجرت ندارند. بی شک بسترسازی برای تقویت فعالیت‌های دانش بنیان جاری در کشور، برخاسته از تعلق به وطن و مسئولیت‌پذیری است.»

حواشی این مهاجرت آنقدر دامن دولت را گرفت تا اینکه چند روز پیش سخنگوی دولت از تذکر به معاون رئیسی و بازگشت پسرش به ایران داد.

اما این تنها دلیل حواشی خانم معاون نبود. اظهارنظر‌های گاه و بیگاه او در مورد زنان آنقدر نابجاست که شاید عدم حضور خزعلی و خالی بودن جایگاه این معاونت بیشتر به نفع منافع زنان و خانواده باشد.

وزیری که از لبه تیغ استیضاح برگشت

سیدرضا فاطمی امین وزیر صمت دولت سیزدهم هم می‌توان از هزینه زاترین وزرای کابینه دانست. او نه تنها به هیچکدام از وعده‌های خود عمل نکرد، بلکه اساسا هیچ کاری انجام نداد تا دولت را از تیر رس انتقادات دور کند. او که بار‌ها تا آستانه استیضاح رفته بود، اینبار دیگر از دست نمایندگان نجست و بالاخره استیضاح شد. محور اصلی استیضاح کنندگان دو غول بزرگ خودروسازی بود که فاطمی امین در روز گرفتن رای اعتماد وعده مردمی سازی آن‌ها را داده بود، اما به زعم استیضاح کنندگان این مهم محقق نشد. اما ایرادات نمایندگان تنها به موضوع خودرو محدود نمی‌شد. معادن کشور نیز این روز‌ها با سرعت بیشتری در حال تعطیلی و تعدیل نیرو هستند. فولاد و ناتوانی در تنظیم بازار هم از دیگر دلایل استیضاح وزیر صمت بود. در نهایت، اما فاطمی امین با دادن وعده‌های فراوان دوباره به نمایندگان، موفق به اخذ رای اعتماد از مجلس یازدهم شد.

حاشیه‌های تمام نشدنی وزارت رستم قاسمی

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی تا اینجای عمر دولت آخرین ضربه تبر را به ریشه دولت زده است. او ابتدا با مشاور عالی و بازرس ویژه خود جنجال آفرید. ماموران وزارت اطلاعات، قاسم مکارم شیرازی را دقیقا سر قراری که برای دریافت رشوه به صورت یورو ترتیب داده بود، دستگیر کردند. جالب اینجاست که رستم قاسمی بجای واکنش نشان دادن به این موضوع و دقیقا در همان روز کمردرد گرفت و بستری شد. هرچند رستم قاسمی از این اتفاق قسر در رفت، اما خیلی زود ماجرایی دیگری برای او علم شد که شاید اینبار نتواند رهایی یابد. در روز‌های گذشته، عکس‌هایی از زندگی خصوصی رستم قاسمی لو رفت که به شدت از سوی افکار عمومی به علت ریاکاری مورد شماتت قرار گرفت. اینبار هم رستم کابینه سکوت اختیار کرد و صلاح دانست که فقط منتقدین را به خدا واگذار کند.

زمزمه‌ها از گوشه و کنار پارلمان، اما حکایت از آن دارد که شاید نمایندگان اینبار به سراغ او رفته و او را از کابینه پیاده کنند. چه آنکه تا اینجای عمر دولت، رئیسی نشان داده خود تصمیمی برای کنار زدن وزرا و معاونان پرحاشیه اش را ندارد و اصرارش بر ماندگاری پرحاشیه‌ها در دولت است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: دولت سیزدهم
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
0
13
این دولت 2 ویژگی جالب داره که قبلی ها نداشتند:
1. بی حیا و مُصر: یعنی سماجت عجیب در حماقت برای انتصابها بر خلاف و اجماع عمومی.
2. ولع و حرص بی اندازه برای آوردن افرادخودشون بدون توان کارشناسی. فکر این رو نمی کنن که بالاخره یه ذره هم باید کار کنند و جواب پس بدهند. فقط اصرار دارند که تا می تونن غنیمت جمع کنند و به عنوان دستاورد پیروزی در انتخابات، تا پایین ترین سطوح دولت، همه رو عوض کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
0
9
مشتی متظاهر که با پارتی و رانت صاحب منصب شدند و با پررویی تمام حتی حاضر به استعفا نیستند.
مازیار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
0
7
اصلا من از این طرفداران رییسی سوالی دارم که در این مدت ۱.۵ ساله چه خیری از او در سی دیدند؟ چه کاری را به سرانجامی رسانده و چه مشکلی را حل کرده ؟ در مسکن ؟ تورم ؟ گرانی؟ فساد اداری ؟ برجام؟ اعتیاد؟ دلار؟ بورس؟ خوردوسازی؟ دارو ؟ و آخریش امنیت که برای یک گشت ارشاد احمقانه اش مملکت را به آشوب کشیده .
بازنشسته تأمین اجتماعی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
1
8
در 10 ماه و 15 روز گذشته بازنشستگان تامین اجتماعی نتوانسته‌اند وام 50 تا 100 میلیون تومانی بدون ضامن را دریافت کنند
و متاسفانه در این مدت 10 ماه و 15 روز است هیچ کسی هم پاسخگو و جوابگو نیست و نبوده است چرا؟
بازنشسته تأمین اجتماعی
ناشناس
|
Canada
|
۰۰:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
0
1
شما بازنشسته ها که اکثرتون در انقلاب 57 نقش داشتید همش حرص چندرغاز اضافه حقوق رو بزنید که تا واریزش به حسابتون تورم اون رو شسته و برده ولی دریغ از یک قدم همراهی با جوانان در اعتراضات به وضعیتی که همین شما ها براشون بوجود آوردید.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
دقیقا
بازنشسته تأمین اجتماعی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
1
1
چرا اعتبار بازنشستگان برای دریافت وام مورد قبول بانک‌ها نیست؟
برای دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی بدون ضامن بازنشستگان به بانک مراجعه کردم، اما اعتبارم برای دریافت این وام صفر اعلام شد و موفق به دریافت آن نشدم، چگونه است که برخی افراد به بهانه کارآفرینی و اشتغالزایی امکان دریافت وام‌های چندصد میلیونی را دارند، اما یک فرد سالمند و بازنشسته نیازمند در شرایط کنونی برای دریافت وام اندک از بانک، اعتبار لازم را نداشته باشد؟
بازنشسته تأمین اجتماعی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
0
0
حمله تروریستی تهران، اهواز و سایر شهرهای کشور، 100 درصد عربستان سعودی نقش و دست داشته است.
نظرات شما