تاریخ انتشار: ۰۰:۰۱ - ۲۲ فروردين ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۶۶ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

آیا با دوربین مدار بسته می‌شود کشف حجاب را رصد کرد؟

ثبت بی حجابی با دوربین

رویداد۲۴ لیلا فرهادی: فرمانده کل انتظامی کشور گفته «قرار است از روز شنبه ۲۶ فروردین ماه با استفاده از فنآوری‌های هوشمند در ثبت تخلفات، افرادی را که در معابر عمومی، خودرو یا در اماکن تجاری اقدام به کشف حجاب کرده اند رصد کرده و به این ترتیب با اسناد و مدارک به محاکم قضایی معرفی کنند. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران هم گفته دوربین‌های جرایم رانندگی، موارد کشف حجاب را استخراج می‌کنند.»

انتقاد به شناسایی چهره افراد بی‌حجاب با دوربین مداربسته

شناسایی افرادی که اقدام به کشف حجاب کرده اند از طریق دوربین‌های شهری و دوربین‌های جرائم رانندگی با اعتراض بسیاری از شهروندان مواجه شده است. انتقاد بسیاری از شهروندان این است که اگر پلیس چنین توانایی و فناوری این چنینی در دست داشته چرا تا امروز برای پیدا کردن مجرمان از آن استفاده نکرده است؟ کاربران شبکه‌های اجتماعی موارد متعددی از تجارب خودشان را به اشتراک گذاشته‌اند که در آن مورد سرقت یا ضرب و جرح توسط افرادی قرار گرفته‌اند که حتی با وجود داشتن تصاویری از آن‌ها در دوربین‌های مداربسته، تلاشی برای پیدا کردن مجرمان انجام نشده است.

بخش دیگری از انتقادات متوجه مساله مسمومیت‌های سریالی است. این سوال وجود دارد که اگر سامانه‌ای برای تشخیص چهره افراد در معابر عمومی وجود دارد، چرا تاکنون برای پیدا کردن عوامل مسمومیت‌های سریالی از آن استفاده نشده است؟ اگر عوامل این مسمومیت‌ها بازداشت شده بودند، همچنان روند مسمومیت‌ها در مدارس دخترانه ادامه نداشت. معین‌الدین سعیدی نماینده مجلس گفته «ظرفیت‌های نرم‌افزاری ما آسیب‌های جدی دارند چه بسا مشکلات فنی دارند که منجر به یکسری چالش‌های اجتماعی خواهد شد. از سوی دیگر اگر این ظرفیت‌ها تا این اندازه به تعبیر آقایان می‌توانند کشف جرم انجام دهند، چرا ما درحال حاضر پدیده مسمومیت دختران که اخیراً موج دومش هم آغاز شده است را باز هم شاهد هستیم؟ چرا از آن‌ها برای این مسئله استفاده نمی‌شود؟ چرا برای بسیاری از بزه‌ها و جرائم آشکاری که در کشور اتفاق می‌افتد، این ظرفیت‌های نرم‌افزاری و دوربین‌ها کمک حال نیستند؟»

با همه این احوال یک سوال مهم وجود دارد و آن اینکه اساسا چنین سامانه‌ای با چنین دقتی برای تشخیص چهره در معابر عمومی وجود دارد؟ آذری جهرمی وزیر سابق ارتباطات در واکنش به سیستم هوشمند پلیس برای شناسایی افراد بدون حجاب گفته «خطای بزرگی می‌کنند؛ دقت سیستم بررسی امنیتی و پلیسی را در معرض و تقابل با عموم می‌گذارند. هم ضعف‌هایش آشکار می‌شود و هم ممکن است کارآیی خود را از دست بدهد.»

این اظهارنظر آذری جهرمی که در حوزه سامانه‌های ارتباطی نقش موثری داشته نشان می‌دهد سیستم‌هایی تحت عنوان بررسی امنیتی و پلیسی وجود دارد، اما کارایی این سیستم‌ها چقدر است؟ تا امروز بخشی از این سیستم در ایران برای مقابله با آنچه «کشف حجاب» گفته می‌شود، مورد استفاده قرار گرفته است. پیامک‌هایی با موضوع «کشف حجاب در خودرو» و هشدار برای توقیف خودرو‌ها در واقع نمایانگر یکی از موارد استفاده از این سامانه بوده که همین یک مورد هم با خطا‌های گسترده‌ای همراه بوده است. در بسیاری موارد افرادی که پیامک هشدار کشف حجاب دریافت کرده اند مذکر بوده! یا از حجاب کامل برخوردار بوده‌اند.


سردار رادان: افرادی که در معابر عمومی، خودرو و اماکن تجاری اقدام به کشف حجاب کنند به محاکم قضایی معرفی می‌شوند


آنچه «از شنبه» قرار است آغاز شود، طرحی به مراتب گسترده‌تر است. به گفته سردار رادان فرمانده انتظامی کل کشور، «معابر عمومی هم قرار است مورد رصد قرار بگیرد و افرادی که اقدام به به اصطلاح «کشف حجاب» کرده اند، شناسایی شوند و اسناد آن هم برایشان ارسال شود.»

به این ترتیب به نظر می‌رسد با سامانه تشخیص چهره پیچیده‌تری طرف هستیم. سامانه‌ای که دست‌کم در یک نقطه از جهان مورد بهره برداری علنی و عمومی برای مقابله با اعتراضات قرار گرفته است.

فناوری تشخیص چهره چیست؟

فناوری تشخیص چهره در واقع یک فناوری چند منظوره است که در اپلیکیشن‌های بازکردن کد تلفن‌های هوشمند و پیدا کردن دوستان در پشت‌های شبکه‌های اجتماعی هم کاربرد دارد. اما آنچه در حال حاضر مد نظر است، سامانه‌های تشخیص هویتی است که روی دوربین‌های نظارتی شهری در شهر‌های هوشمند نصب می‌شوند.

چین اولین و آمریکا دومین صادرکننده فناوری تشخیص هویت در جهان‌اند. استفاده از این فناوری در اداره‌های پلیس آمریکا در حال افزایش است هرچند بعضی از شهر‌ها محدودیت‌هایی برای استفاده از این فناوری اعمال کرده‌اند. شرکت‌های آمریکایی نظیر شرکت «کلیرویو‌ای‌آی» (Clearview AI) ابزار‌های تشخیص چهره‌ای تولید و صادر کرده‌اند که می‌تواند تصاویر دوربین‌های نظارتی را با تصاویر افراد در شبکه‌های اجتماعی و در فضای آنلاین تطبیق دهد اما چین گوی سبقت را در این حوزه از آمریکا ربوده است. نشریه «وایرد» در گزارشی گفته شاید یکی از دلایل موفقیت چین این باشد که به دلیل دولتی بودن شرکت‌های تولید کننده فناوری تشخیص چهره، دسترسی آن‌ها با تصاویر و عکس‌های افراد بسیار بیشتر است و همین مساله توسعه فناوری آن‌ها را سرعت می‌بخشد.

تجربه چین از دوربین‌های نظارتی

«مهم نیست این ادعا واقعیت داشته باشد یا نداشته باشد تا زمانی که مردم آن را باور کنند، سیستم کارآمد است». این جمله را یکی از خبرنگاران رادیو آمریکا که به مدت سی سال در چین زندگی کرده درباره کارآمدی سیستم تشخیص هویت دولت چین می‌گوید. او می‌گوید مشخص نیست تکنولوژی تشخیص چهره دولت چین واقعا چقدر کارآمد است، اما در یک سطح، صحت این ادعا اهمیتی ندارد و تا زمانی که شما آن را باور کنید، سیستم کار می‌کند، چون مقابل «دوربین سراسربین» (Panopticon) هستید.

محققان دانشگاه ام‌.آی.تی و هاروارد متوجه شده‌اند که کمپانی‌های چینی سردمدار صادرات سیستم‌های تشخیص چهره در جهانند. سیستم‌هایی که به طور بالقوه به دولت‌ها امکان نقض حریم شخصی و حقوق بشر را خواهد داد. بر اساس یافته‌های نشریه «وایرد»، فروش این سامانه‌ها هم بیشتر به کشور‌های اقتدارگرا و دیکتاتوری‌ها بوده است. بنگلادش سال گذشته پیشنهادی به یک شرکت چینی داده تا برای آن‌ها با استفاده از سامانه‌های تشخیص هویت پیشرفته، پایتخت را به یک شهر هوشمند تبدیل کنند.

سال ۲۰۱۸ سایت خبری «پیپل دیلی» متعلق به حزب کمونیست چین گزارشی منتشر کرد و مدعی شد سامانه‌های تشخیص هویت کشور قادرند ظرف «یک ثانیه» چهره ۱.۴ میلیارد شهروند چینی را تشخیص بدهند.

یکی از ابزار‌هایی که به کارامدی سیستم تشخیص چهره در چین کمک می‌کند، تجمع داده‌ها در دست نهاد دولت است. اپلیکیشن موبایل «وی چت» در چین روی همه تلفن‌های هوشمند نصب است. شهروندان چینی بخش عمده زندگی آنلاینش را در «وی.چت» خلاصه کرده است. این اپلیکیشن که نمونه داخلی آن با مقدار زیادی اغماض، چیزی شبیه به اپلیکیشن «روبیکا» است، همزمان سامانه پرداخت آنلاین، خرید، شبکه اجتماعی، پیام‌رسان، تاکسی اینترنتی و حتی سامانه ثنا برای ثبت شکایات در قوه قضاییه است. هیچ کس در چین از کارت اعتباری استفاده نمی‌کند. همه، همه کارهایشان را با موبایل انجام می‌دهند. حتی گدا‌های خیابانی هم از این اپلیکیشن استفاده می‌کنند.

به گزارش رویداد۲۴ کارشناسان معتقدند فناوری‌های «یادگیری عمیق» که قادر به تشخیص چهره و تطبیق آن با یک نفرند در واقع نیاز به تعداد بی شماری داده به همراه الگوریتم‌های قابل اعتمادند. چین بیش از هر کشوری در جهان به داده‌های مربوط به به شهروندانش دسترسی دارد.

یک درز اطلاعاتی در سال ۲۰۱۹ نشان داد که ابزار‌های نظارتی چین چقدر فراگیر هستند. بر اساس گزارشی که از کمپانی «سنس نتز»، کمپانی شخیص هویت چینی به بیرون درز کرده بود، بیش از ۶.۸ میلیون رکورد در یک روز، از دوربین‌های واقع در اطراف هتل‌ها، پارک‌ها، مکان‌های گردشگری و مساجد در چین گرفته شده و جزئیات مربوط به افراد زیر ۹ سال هم در آن ثبت شده بود.

اتفاقی که در چین افتاده این است که این سامانه‌ها غالبا نه برای پیدا کردن مجرمان، که برای مقابله به اعتراضات، سرکوب گروه‌های قومی نظیر اویغور‌های مسلمان و جلوگیری از رفتار‌های غلط از نظر حاکمیت استفاده شده است.

مهمترین بازه زمانی که استفاده از تکتولوژی تشخیص هویت را به یک معضل حقوق بشری تبدیل کرد، اعتراضات مردم هنگ کنگ علیه مقامات چین بود. در جریان اعتراضات اگوست ۲۰۱۹ شهروندان هنگ کنگ علیه قانون حق تبعید شهروندان هنگ کنگ به چین، مقامات دولت از دوربین‌های تشخیص چهره و تلفن‌های همراه برای ردیابی معترضان استفاده کردند. در آن زمان بسیاری از شهروندان روش‌هایی نظیر استفاده از لیزر برای از کار انداختن دوربین ها، پوشاندن صورت، استفاده از وی.پی.ان روی موبایل برای تغییر آی‌پی، خودداری از انتشار هر گونه عکس یا پست قابل شناسایی به صورت آنلاین و ارتباط از طریق اپلیکیشن‌های پیام رسان غیر قابل دسترسی برای جلوگیری از رصد استفاده کردند.

یکی دیگر از موارد استفاده از سامانه‌های تشخیص هویت برای سرکوب اعتراضات چین، استفاده از این فناوری برای سرکوب مسلمانان اویغور توسط دولت چین بوده است. برخی استان‌های چین از سامانه‌های تشخیص هویت برای مقابله با نحوه پوشش مردم هم استفاده کرده‌اند. برای مثال در چین پوشیدن لباس خواب بیرون از خانه، از نظر حاکمیت یک رفتار ناشایست است. سال ۲۰۲۰ استان شیزو چین عکس برخی شهروندان با پیژامه و لباس راحتی را برای شرمنده کردن آن‌ها منتشر کرده بود. این تصاویر توسط دوربین‌های مداربسته شهری گرفته شده بودند.

اینکه این تکنولوژی چقدر قابل اعتماد و تا چه اندازه قادر به شناسایی صحیح افراد است، مشخص نیست. به گفته خبرنگار رادیو آمریکا که بیش از سی سال در چین زندگی کرده، اساسا این مساله در درجه دوم اهمیت قرار دارد. کی اتریتمتر خبرنگار آلمانی رادیو آمریکا می‌گوید مادامی که مردم اعتبار این ابزار را باور کنند، این ابزار کارآمد است. او می‌گوید اگر شما باور کنید که این سیستم کار می‌کند، شما دیگر نیازی به یک پلیس در گوشه و کنار شهر برای رصد خودتان ندارید چرا که شما به پلیس خودتان تبدیل خواهید شد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: حجاب اجباری
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
3
50
1 - ایران تحت هیچ شرایطی نظم اداری و ساختاری چین را ندارد.
2 - راه اندازی یک سیستم امنیتی خودکار در سطح ملی هزینه و سخت افزارها بسیار زیاد و انسجام بالایی نیاز دارد
3 - چین پارسال با تظاهرات سریع و گسترده ای روبرو شد که نشان می دهد حتی سیستم مانیتورینگ این کشور هم نمی تواند جلوی معترضین را بگیرد.
4 - الگوریتم یادگیری ماشین خطا دارد و دوربین هم نمی تواند همیشه عکس با کیفیتی بدست بدهد.
5 - آرایش و ماسک می تواند جلوی تشخیص هوشمند را بگیرد.
6 - امکان که یا خرابکاری خیلی بالاست. مخصوصا تو کشور ما.
پاسخ ها
ناشناسی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
این کارها بی فایده است،چون علاوه بر اینکه خود را رودر روی ملت قرار می‌دهند با بعضی ترفندها می‌توان به راحتی سیستم نظارتی را فریب داد مانند آرایش،گریم چهره،ماسک و عینک سیستم نظارتی پلیس فریب خورده و مورد یا قابل شناسایی نیست و یا اشتباها فرد دیگری را تشخیص می‌دهد و پیامک اشتباهی می‌فرستد!!!
شناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
هیچ دوربین خاصی در کار نیست.
قرار است تعدادی سرباز را پای دوربین‌های نظارتی و راهنمایی و رانندگی (که همین الان هم در سطح شهر وجود دارند)، بنشانند و آنها به صورت چشمی، نگاه کنند که چه کسی حجاب رعایت نکرده، شماره پلاک را یادداشت کرده و جریمه کنند. برای همین خطایی ندارد چون انسان این کار را انجام می‌دهد.
قطعاً این طرح موقتی است و فقط با این کار می‌خواهند چند نفر را جریمه کنند تا بقیه ماست‌ها را کیسه کنند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
5
60
نخیر،،،ولی با خشم ملت میتوان براحتی هر حکومتی نابود کرد.
پاسخ ها
الکس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
ملت هیچ غلطی نمیتونه بکنه پس سرت تو لاک خودت باشه پسر خوب آفرین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
4
22
هوش مصنوعی نمی تواند بدتر از حکومت های توتالیتر باشد می‌تواند!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
3
42
من بعنوان یک متخصص رایانه میگم بله امکان پذیره ولی در چه صورت، در صورتی که تعداد کیس ها معدود باشد چهره افراد دچار تغییر نشده باشد یعنی عینک و ماسک امکان شناسایی را بسیار پایین می آورد و این مورد که شناسایی مردان راحت تر از زنان می‌باشد چون معمولا مردان آرایش نمی‌کنند و تغییرات کمتری در صورت خود دارند و البته این سیستم نیاز به پردازنده های بسیار قدرتمندی مانند ابر کامپیوتر ها دارد این امر با تمام تجهیزات قدرتمند اگر در ایران بخواهد اجرا شود فعلا فقط کسانی که در اتومبیل های شخصی سوار باشند در کنار دوربین های با دقت بالا در کنار دوربین کنترل ترافیک شهری امکان بیشتری دارد آن هم فقط برای راننده و همسفر کنار راننده که در دوربین قابل مشاهده باشند
اما چه موارد مهمی برای شناسایی مهم است بینی لب ها و طول و عرض صورت و چانه و طول عرض چشم ها و داشتن دیتا بیس دقیق از کل ایرانیان حالا با اشاره به موارد محدودی که عرض کردم شما چگونه فکر میکنید آیا این امر محقق می‌شود
پاسخ ها
شناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
هیچ دوربین خاصی در کار نیست.
قرار است تعدادی سرباز را پای دوربین‌های نظارتی و راهنمایی و رانندگی (که همین الان هم در سطح شهر وجود دارند)، بنشانند و آنها به صورت چشمی، نگاه کنند که چه کسی حجاب رعایت نکرده، شماره پلاک را یادداشت کرده و جریمه کنند. برای همین خطایی ندارد چون انسان این کار را انجام می‌دهد.
قطعاً این طرح موقتی است و فقط با این کار می‌خواهند چند نفر را جریمه کنند تا بقیه ماست‌ها را کیسه کنند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
7
52
قسم می‌خورم یه عده مغز چی خوردن با این افکار تاریخ گذشته..... هنوز هنوز تو گذشته ها زندگی میکنن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
چرا اربابانت نرم افزار تیک تاک را حذف کردن و کسی از فیلتر شکن استفاده کند بیست سال زندان و یک میلیون دلار جریمه چرا؟ چرا؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
کاش مغز دراز گوش خورده بودند.
س ه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
5
41
دیگ بس کنید، اگر قانون مبناست ببینید قانون چی میگه، اگر مبنا را بر مصلحت اندیشی گذاشتید که صدرصد همینطور است دیگه تمومش کنید فقط بعنوان یک شهروند ایرانی عاجزانه تقاضا دارم طی یک مراسم ملی قانون اساسی کشور را بسوزانید! مجمع تشخیص مصلحت نظام رو رسماً جایگزین کنید، حداقل تکلیف ملت روشن میشه چون عملاً در این کشور هیچ قانونی حاکمیت نداره مصلحت اندیشی انقلاب و ملت و کشور را یکجا نابود کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
اربابت نرم افزار تیک تاک را بر روی ۱۵۰ میلیون کاربر بست و از هیچ گروه و فردی هم نظر نگرفت و هیچ کس هم انتقادجرات نکرد کشور مهد تبلیغات دروغین دومکراسی اینجا طرف خواب بد می بیند ظهر بلند می شود می بیند هالیوود بهش چه زهر ماری درست کرده تا قدقد کند.
ناشناس
| Australia |
۱۹:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
بله برادر٬ دروغ هاى مصلحت آميز و خيلى حکم هاى از اين دست براى ملت فقط بدبختى ارمغان آورده است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۴
حتی مصلحت اندیشی هم نیست دوست عزیز!! بلکه مفسده اندیشی و کژاندیشی است!!!
بهراد سمیعی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
1
1
چرا از فناوری تشخیص چهره در شناسایی مسمومیت ها...؟؟؟
الله وکیل سفسطه گر و فریبکار تر از سایت شما خودتونید صدرحمت به عنترنشنال
دوست داشتم جای پلیس بودم مدیر سایتو میبردم اون قسمت تشخیص چهره میگفتم اگر رصد و شناسایی نکنی بچه مامانتی
مجتبی شجاعی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
1
سلام من یک کارگرم ک چند وقته سرگذر کار بهم نمیخوره به امام حسین ع دوتا بچه دارم مستعجرم به فاطمه زهرا ع خیلی محتاجم اگه مسلمونی میتونه کمکم کنه انسانیت کنیین در هقم جون عزیزانتون اگه واقعا کسی میتونه کمکم کنه. ۵۸۵۹۸۳۱۱۳۸۸۹۰۲۴۸ ش کارت
به جون بچه هام کلاه بردار نیستم .به همین ماه رمضان قسم
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
6
0
دوربین چیه نظارت چیه ،زن بایدخودش حیا و شرف داشته باشه.نه اینکه مو،و،بدنشوبندازه بیرون ی سری جوان به گناه بیوفتن.بایدباچوب بالاسر،این بی شرفاباشه
سروش
|
Netherlands
|
۰۶:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
1
3
وقتی با ی ملت خودتان را درگیر می کنید در هر صورت این حکومت است که می رود
فاطمه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
3
0
توچراداری میسوزی؟!!!! تووآدری جهرمی وهمه ی کسانی که به قانون خداوکشوردهن کجی میکنن روخواهندگرفت واشدمجازات برایتان ان شاءالله دزنظرخواهدگرفت تابفهمیدکه سرداررادان هیچ وقت حرف الکی نمیزنه وبه حرفش عمل خواهدکردمرگ بربی حجاب وبدحجاب بدپوشش بی عفت
سیدرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
2
2
خب بشه بدم نمیشه، خیلی برای عقب‌مونده‌ها عالیه.
شرق و غرب رفتن پی علم و انسانیت، ۲ سال دیگه میرسه تو مریخ و در ادامه بیشتر به پیشرفت علمی میکنن و به خدا نزدیکتر میشن..... این نظام و عوامل و تندروهاشون هم هر چی بیشتر تو خشتک سیر میکنن و شش‌دانگ مراقبن که کشف حجاب نشه که کمر خدا می‌شکنه و خدا نابود میشه، خیلی مواظب اون تار مو باشین، خیلی سرتون رو بکنید تو خشتک مردم و فضولی کنید، خیلی هی فشار بدید به زور بفرستید ملت رو بهشت.... یه وقت دنبال درست کردن و آبادانی مملکت و اقتصاد و گلستان کردن ایران نباشید،کل پایه و اساس این سیستم با یه گوز به فنا می‌ره و باطل میشه حواستون به اونجا باشه گوزه در نره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
1
0
دوربین های گرانقیمت ترافیکی را تبدیل به یک هدف مشروع کردند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
3
مردم در شرایط سخت فشار اقتصادی، تورم، گرانی بسیاری از کالاهای اساسی، خریدن گوشت و مرغ دیگر برای برخی غیرممکن شده و این دست و پا زدن‌های مردم برای به دست آوردن اندکی پول فقط برای بقا و زنده ماندن و گشنه نماندن..... و اما مسئولانی که چشم و گوش بر همه این مشکلات بسته‌اند و حجاب و دیگر مسائل فرعی دغدغه اصلی مسئولان ارشد نظام ایران شده است!!! تاسف. تاسف. تاسف
سیروان عزیزی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
3
گرانی رو رصد کنید نه موی نازنین
asd
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
3
مانند غریقی هستند که میخواهند با گرفتن کف روی آب مانع از غرق شدن خودشان شوند. شما هنوز مصداق حجاب را هم تعیین نکرده اید .چادر روسری شال لچک کلاه دستمال یا هیچ چیز به سر نکردن ؟!
اگر جایی را دزد بزند با این دوربینها از دزد فیلم هم داشته باشید و به پلیس بدهید نمی تواند دستگیرش کند حالا میخواهید با آنها نهی از منکر کنید؟ چقدر بچه گانه!!
جارچی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
2
همین یکسال قبل نبود که رئیس پلیس راهور اعلام کرد که 60 درصد دوربین های شهری معیوب و فاقد کارایی هستند؟ اون که فقط دوربین های نظارتی ترافیکی هستند که بخش اعظم آنها خراب اند، حالا در نظر بگیرید که آیا حکومت توانایی نصب چندین هزار دوربین نظارتی هوشمند در هر کوی و برزن ایران بزرگ را دارد یا نه؟ پس این ادعای حکومت گزافه ای بیش نیست
آزادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
1
3
خیلی جالبه به غیر از ایران فقط داعش و طالبان موافق حجاب اجباری هستن
علی ولی الله
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
4
اسلام دیگر به خط پایان رسیده وآنهم فقط بخاطر دولت بدی که سرکار آمده ،بزودی قهر خدا نازل میشود وایران را باخاک یکسان خواهد کرد،انشاالله
حسین اراکی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
3
بله دقتش زیرسؤال است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
3
آیا با دوربین مدار بسته می‌شود دزدی اختلاس تورم گرونی بدبختی و. و. و. و. هزار مشکل قیر از حجاب را دید و درست کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
1
آیا با دوربین مدار بسته می‌شود دزدی اختلاس تورم گرونی بدبختی و. و. و. و. هزار مشکل قیر از حجاب را دید و درست کرد
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
3
کاش یه دوربین تهیه میکردین که ببینید چه اندازه مردم سفره هاشون خالی هست چقد خانواده ها شرمنده بچه هاشون هستن
برکه ♦♦♦♦₹₹₹
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
5
چرا این وراجی ها رو میکنن؟؟
برای اینکه
۱.با ترس انداختن تو دل خانومها،قدرتشونو حفظ کنن،
قضیه رو تموم کنن
۲.خانواده ها رو سر جریمه ماشینو و غیره ،بندازن
به جون هم
۳.غیرت غیرت کردنشونم برای اینه که
اتاق فکرشون میگه،بجای اینکه ما هزینه بدیم،باید خشم
مردای خانواده ،تحریک بشه،،از پستو های خونه ها
کنترل رو خانومارو،شروع می کنیم،،،الانم دیگه کارشون راحت تر شده،مردای خیابونم کنترل رو زن غریبه رو شروع کردن ...البته مردای شبیه خودشون،اینکارو میکنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
3
خاک بر سرتان .شما که اینقدر مغزتان کار می کند چرا در مورد اختلاس و دزدی و فساد فحشا و فقر فکر نمیکنید ملت کشف حجاب نمی کند به نوعی به عملکرد شما اعتراض می کنم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
5
2
حجاب باید رعایت شود کشور قانون داره شما چیه گذاشتید زير پا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
3
با دوربین مدار بسته بی‌حجابی و رصد مخالفین می‌شود رصد کرد ولی دزدی و اختلاس و رانت خواری نمی‌شود رصد کرد. چون جز ایمان آقایون ست فقر و گرانی هم ک ب آقایون مربوط نیست کار آمریکاست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
11
20
افسر راهنمایی بی شرف حرامزاده ديوث مادر قحبه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
خودتی !!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
فحش نده بی تربیت وبی ادب
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
1
23
این هم مثل قبل که برای خودروها پیامک کشف حجاب می امد وقتی ازشون سند، مدرک رو میخواستی مدرکی که نداشتن فقط به اجبار میگفتن باید تعهد بدی این کشف حجاب در ماشین شما رخ داده. بعد معلوم شد اپلیکیشنش رو بعضی ها درگوشی داشتن وبرای هرکی که میلشون بود پیامک می فرستادن.خدایا ما رو از دست شیاطین وشیاطین صفت های روزگار با این دوربین های مداربسته شون در امان نگه دار.
آریو برزن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
1
23
باید تمام دوربینهای پلیس عوض بشه و دوربینهای با فن آوری تشخیص چهره از داداش چین وارد بشه و بستر سازی مناسب فیبر نوری انجام بشه.یه پروژه یا بهتر بگم یه لقمه چرب و چیلی برای یه عده نور چشمی که قشنگ چندین میلیارد دلار به جیب بزنن!!!!
صادق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
3
13
یکی از روش‌های بیومتریک تشخیص هویت افراد، از طریق عنبیه چشم انجام میشه استفاده از لنز میتونه کمکتون کنه
وطن دوست
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
2
17
یادم میاد روزی جهت استعلام جریمه خودرو به یکی از دفاتر پلیس+۱۰رفتم برگه ای استعلام را که گرفتم دیدم مبلغ ۳۰هزار تومان جریمه شدم. علت جریمه را که در قسمت مقابلش خواندم نوشته بود نداشتن کلاه ایمنی، قضییه را از پلیس راهنمایی ورانندگی پرسیدم گفتند ثبت تخلف از دوربین جرایم بوده،بهتره که پرداخت کنی یا چند برابر مبلغ جریمه هزینه کنی و وقت صرف کنی تا شاید مبلغ جریمه بخشیده شود. این است دوربین های ثبت تخلف ایران، یعنی همیشه به نفع حکومت تا ملت.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
حکومت از مردم است بی جنبه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
اشتب منفی
Amin
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
درست گفته دیگه . داخل ماشین باید کلاه ایمنی میزاشتی که نزاشتی
سلیمانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
0
بابرخورد شدید درمورد حجاب زنان ودختران حساس‌تر خواهندشد وبی حجابی در کشور ما پراکنده خواهد شد چرا بس وزارت ارشاد اسلامی راکه با وارد کردن پوشادوتعیدکردن دوخت پوشاک نامناسب برای مردها وزنان راصادر می کند بی حجابی راوزارت گشت ارشاد باعثش شده که بالباس های زنانه ومردانه تنگ وچسب پاراصادر کرده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
3
به نظر من استفاده از دروبین برای حجاب وضعیت را وخیمتر خواهد کرد . چون کارکرد دربین برای امنیت و آسایش است برای همه مردم و شناسایی دزدان و سارقان ‌ . پس نتیحه اینکه استفاده از دربین برای حجاب کار غیر قانونی است . موجب تحریک مردم و تمرد و غیره خواهد شد . وهمچنین موجب قانون گریزی حتی برای دزدان و سارقان و مخالن امنیت خواهد شد . ای کاش جای تندروی باب دوستی مسالمت آمیز میزاشتیم . و پلیس زحمت کش را وارد بازیهای سیاسی وتنش های بیتدبیر نمی کردید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
5
ولی قبل از اون میشه عوامل حملات شیمیایی به مدارس دخترانه را رصد کرد و به سزای اعمالشون رسوند البته اگر اراده ای باشد که نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
1
12
فقراراهم میشه شناسایی کرد حکومت عدل علی
ناشناس
|
Australia
|
۱۹:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
8
هميشه مى خونديم که مجرم ناخواسته يک رد پائى بر جا باقى مى گذاره که به واسطه آن کارآگاه کشف قضايا مى کنه. حال حکومت در باره فناورى تشخيص چهره که در اختيار داشته و مى خواد تو قضيه بى اهميت حجاب درگير کنه متوجه شده جواب مردم ر ا چى بدهد اينکه چرا اين فناورى در حوزه هاى مهمتر مثلا در شناسائى موتور سواران موبايل زن به کار نبرده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
1
4
از خدا بترسید که در تمام جوارم من و تو دوربین و رکوردر گذاشته
اگر قران فرستاده از طرف خدا بود چی؟
طبق علت و معلوم هر چیزی خالقی دارد و میلیاردها دلیل دیگه آشکار می کند خداوندی هست که آخرت دوزخ دنیا را خلق کرده پس اگر می توانید از دسترس سیطره خدا دور شوید و هر غلطی می خواهید بکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
9
دزدان بیت المال را هم دوربینهاتون شکار می کنه؟ نه که نمی کنه!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
احسنت
Niknam
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
0
5
هرچقدر اینگونه فناوری‌ها بیشترشون بضرر حاکمیت است چون امکان هک اینگونه دوربین ها بسیاربالاست وباعث نفوذ بیشتر گروه‌های هکری مانند عدل علی در سراسر شهر شده وامنیت ملی را بابحران جدی مواجه می نماید .من فکرمی کنم جماعتی تصمیم گرفتند اینکار را بکنند ولی مشورت درستی نگرفتند وبا این دوربین ها قطعا به امنیت ملی ضربه می زنند
یک دوست.
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
0
5
۲۹ سال و ۱ ماه و ۱۵ روز از عمر من گذشت.
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۴
تبریک میگم دوست عزیز!! آن شاءالله عروسیت...!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
0
1
اگر رادان راست میگه از این طرح برای شناسایی دزدها و
عوامل مسموميت دانش آموزان و غارتگران بیت المال استفاده کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
0
4
بنظرتون میشه با دوربین مداربسته دزدیهاواختلاسها رارصدکرد
ناشناس
|
Iraq
|
۱۸:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
1
0
لنگ خانم ها هم میشه دید با دوربین مدار بسته
یار علی محمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۵
0
1
آیا اختلاف حقوق های کارگر با خودتون رو هم میبینه دوربین ها
آیا حقوق میلیاردی شمارو نشون میده جریمه میشید
آیا نشون میده که یه مشت صحرا نشین بودید و چجوری به این دارایی رسیدید تو این ۲۰ سال از کجا چه جوری در اوردید ارث بابایه فقیرتر از خودتون که نیس
نظرات شما