روزنامه اصولگرا: ارائه تصاویر آخرالزمانی از صیدنایا عملیات رسانهای قطر، ترکیه و غرب بود
رویداد۲۴| با سقوط دولت بشار اسد و پیروزی مخالفان وی، سوریه و اوضاع و احوالش در صدر اخبار است. یکی از مهمترین موضوعات مورد توجه در روزهای اخیر، اما وضعیت زندانهای به خصوص زندان مخوف صیدنایا بوده است. بعد از چند روز، اما رسانههای از دستکاری شدن برخی تصاویر گزارش میدهند.
مثلا دویچه وله تصویر مربوط به چهره متعجب مردی که گفته میشد سالها کسی را ندیده است، دروغین دانست و نوشت: «جستجوی تصویر منتشر شده به یک ویدیوی ۵ ثانیهای منجر میشود که مردی را در حال خزیدن از سوراخ با یک عنکبوت بزرگ در دست نشان میدهد. این ویدیو در ۳ دسامبر ۲۰۲۴ در تیک تاک منتشر شد و عنوان سازنده آن هوش مصنوعی برچسب گذاری شده است. چشمان باز این مرد با وجود نور شدیدی که به سمت او میرود و حرکات غیرطبیعی دستش نیز نشان میدهد که این ویدئو با کمک هوش مصنوعی تولید شده است.»
این رسانه درباره تصویر مرد لاغر مو بلندی که زنجیر شده بود، نیز نوشت: «در واقع این تصویر یک مجسمه مومی مربوط به اوت ۲۰۰۸ در آژانس عکاسی بریتانیایی Alamy گرفته شده بود.»
روزنامه اصولگرای وطن امروز نیز با اشاره به همین گزارش نوشته: «ارائه تصاویر آخرالزمانی از زندانهای سوریه بویژه زندان امنیتی صیدنایا که میزبان زندانیان سیاسی در کنار زندانیان امنیتی بود، از عملیاتهای روانی ادامهدار تروریستهای تکفیری است که اغراقهای بسیاری در آن وجود دارد، به نحوی که به صورت گسترده شایعاتی درباره وجود سلولهای مخفی در زیر زمین زندان صیدنایا و وجود هزاران زندانی در طبقات پایینی این زندان در فضای مجازی سوریها و جهان عرب و سپس رسانههای بینالمللی منتشر شد و به دلیل خارج شدن فضا از کنترل گروه تکفیری تحریرالشام و خدشهدار شدن احساسات سوریها از این اخبار، این گروه در بیانیهای مجبور به رد این شایعات و تکذیب وجود سلولهای زیر زمینی در این زندان شد.»
وطن امروز تغییر چهره و ظاهر تحریرالشام را نیز در راستای همین موضوع دیده و نوشته: «قطعا نقش رسانههای قطر و ترکیه و همچنین حمایت رسانههای غربی در موفقیت عملیاتهای رسانهای تکفیریها بیتاثیر نیست. به سلمانی بردن تکفیریهای لباس رزم بر تن کرده و تجهیز آنها به سامانههای ارتباطی و آموزش آنها به تکنیکهای به روزرسانی شده در حوزه رسانه بدون حمایت خارجی غیرممکن بود و رد پای رسانههایی مانند الجزیره قطر و رسانههای طرفدار دولت ترکیه را نباید بیتاثیر دانست؛ رسانههایی که در طول جنگ داخلی سوریه وظیفه تولید و پخش اخبار دروغ و اغراق شده را بر عهده داشتند، اما اکنون این وظیفه را به عوامل میدانی تحریرالشام و سایر گروههای تکفیری واگذار کرده و تنها به پوشش این اخبار با منابع به اصطلاح سوری میپردازند. در این غائله، اما حضور مجدد خبرنگار زن شبکه سیانان که تا پیش از این به دلیل جعل اخبار در سرزمینهای اشغالی مورد تمسخر قرار گرفته بود، جالب توجه است.»