پیشنهاد محمدجواد حقشناس به کتابخوانها
توصیه محمدجواد حقشناس برای کتابخوانها: "سیاست و حکومت در خاورمیانه" نوشته حبیبالله ابوالحسن شیرازی، ارسلان قربانی شیخنشین و رضا سیمیر و "روابط خارجی ایران از ابتدای صفویه تا جنگ جهانی دوم" نوشته هوشنگ مهدوی.
رویداد24- توصیه محمدجواد حقشناس برای کتابخوانها: "سیاست و حکومت در خاورمیانه" نوشته حبیبالله ابوالحسن شیرازی، ارسلان قربانی شیخنشین و رضا سیمیر و "روابط خارجی ایران از ابتدای صفویه تا جنگ جهانی دوم" نوشته هوشنگ مهدوی.
محمدجواد حقشناس در پاسخ به این سوال که "در سال 94 به کدامیک از آثاری که خوانده؛ علاقمند شده؟" میگوید: "سیاست و حکومت در خاورمیانه" نوشته حبیبالله ابوالحسن شیرازی، ارسلان قربانی شیخنشین و رضا سیمیر و "روابط خارجی ایران از ابتدای صفویه تا جنگ جهانی دوم" نوشته هوشنگ مهدوی.
این استاد دانشگاه و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با بیان این مطلب که کتابهایی که مطالعه کرده مربوط به حوزه تخصصی خودش بوده و بیشتر مباحث توسعه سیاسی روابط سیاسی ایران و خاورمیانه را شامل میشود؛ میگوید: خواندن این کتابها به من کمک کرد شناخت درستتری از مسائل خاورمیانه بهدست بیاورم و بتوانم دید واقعیتری از معضلات و مشکلات جامعه امروز ما که در خاورمیانه واقع شده است؛ کسب کنم.
این روزنامهنگار و مدیرمسئول روزنامه اعتماد ملی مطالعه این آثار را به افرادی که علاقمند به مباحث خاورمیانه هستند؛ توصیه کرد و همچنین کسانی که دغدغه توسعه و مباحث سیاسی را دارند.
حقشناس میگوید: مطالعه این کتابها در حوزه سیاست خارجی ایران و مباحث مرتبط با توسعه و دریافت چگونگی علل توسعه نیافتگی میتواند به ما کمک کند تا علل عقبماندگی توسعه سیاسی در کشور را دریابیم و آگاهی واقعیتری از موضوعات سیاسی پیرامون خود پیدا کنیم.
وی با تاکید براینکه کشور ما باید به سمت مطالعهی بیشتر پیش برود، میافزاید: سرانه کشور ما در حوزه خواندن و مطالعه کردن بسیار پایین است و ما از این بابت در رنج هستیم. تیراژ کتاب در کشور بسیار پایین است. ما در این حوزه اصلا قابل مقایسه با کشورهای دیگر نیستیم اما متاسفانه هنوز در کشور در جایگاهی قرار داریم که به آثار فرهنگی و هنری اهمیت زیادی داده نمیشود. ما همان اندازه که نسبت به فرهنگ غنی خود غریبه هستیم؛ از توسعه سیاسی نیز به دور ماندهایم. مردم ماید همانگونه که برای دیدن نمایشگاههای تجسمی و تماشای فیلم و تئاتر و شنیدن موسیقی و خواندن کتاب از خود رغبت نشان میدهد؛ درباره گفتگو و نظریه های سیاسی نیز شناخت واقعیتری پیدا کنند.
وی در پایان تاکید میکند: باید میزان مصرف سرانهمان در حوزه مطالعه را ارتقا دهیم و به عنوان یک نیاز عمومی درکناب دیگر نیازهای زندگی به آن نگاه کنیم.
منبع: ایلنا