دمپختک، در واقع شکل ابتدایی چلو و پلو است؛ تفاوت آنها در این است که دمی بر خلاف چلو پلو آبکش نمیشود و به همین جهت لعاب نشاستهای آن بیشتر است. پلو را همیشه با خورش میخورند، ولی دمی به واسطه داشتن بنشن (حبوبات) به تنهایی غذایی کامل است.
رویداد۲۴ مواد لازم:
لپه باقالای زرد: ۱ پیمانه
برنج: ۲ پیمانه
زعفران دم کرده: ½ پیمانه
پیاز: ۱ عدد
زرد چوبه، آب، روغن و نمک: به مقدار لازم
کره: ۵۰ گرم
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه کباب چنجه اصیل ایرانی؛ رستورانی و آبدار
طرز تهیه:برای تهیه دمپختک ابتدا برنج را شسته و آن را خیس میکنیم. سپس لپه باقالا را به مدت ۱۰ دقیقه در آب و نمک میپزیم.
پیازها را رنده و به همراه کمی زردچوبه سرخ میکنیم.
باقلاهای پخته شده را آبکش و با برنج در داخل یک قابلمه یا پلوپز میریزیم.
پیاز سرخ شده را نیز به همرا روغن، کره و نمک درون قابلمه میریزیم.
هنگامی که آب برنج جوشید، زعفران دم کرده را در داخل آن میریزیم. زمانی که آب برنج کشیده شد دم کنی را گذاشته و حرارت آن را کم میکنیم تا برنج کاملا دم بکشد.
پس از حدود ۳۰ دقیقه برنج شما آماده است.
میتوانید آن را با تخم مرغ نیمرو یا مرغ سرو کنید