طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید
سبزی پلو با ماهی برای شب عید از جمله امتیازهای دوست داشتنی این شب است که اگر اصولی و با توجه به نکات طبخ شود طعم بسیار فوق العادهای را خواهد داشت.
رویداد۲۴ سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای محبوب و مهم برای ما ایرانیها میباشد و مانند ته چین مرغ و رشته پلو جزء غذاهای مناسبتی میباشد که در طول تاریخ از آن استفاده میکردند و این روزها نیز بیشتر در شب عید نوروز از آن استفاده میکنند. از این رو ما قصد داریم در ادامه این مطلب، شما را با نحوه تهیه سبزی پلو با ماهی آشنا سازیم. همراه ما باشید.
مواد لازم سبزی پلو با ماهی:
مواد غذایی مقدار
برنج ۱ کیلو
سبزیِ پلو ۵۰۰ گرم
نمک به میزان لازم
زعفران حل شده ۲ قاشق غذاخوری
کره یا روغن ۲۰۰ گرم
سبزیهای استفاده شده در سبزی پلو با ماهی شامل:
شوید تازه
جعفری
گشنیز
مقداری تره
مقداری ساقه سیر
مقداری شنبلیله
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته تبریزی + نکاتی برای وا نرفتن آن
میباشد که بسته به ذائقه شما میتواند تغییر کند و این نکته را باید یادآور شد که سبزی اصلی سبزی پلو، شوید است و بقیه سبزیها برای طعم دهی بهتر مورد استفاده قرار میگیرند.
طرز تهیه سبزی پلو:
ابتدا برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک به مدت ۳ تا ۴ ساعت خیس دهید، بعد برنج را در آب جوش نیم پز کنید و بعد آبکش کنید.
سبزیها را هم پاک کنید و خوب بشویید. بعد از اینکه آب اضافی سبزیها گرفته شد، آنها را ریز خرد کنید.
سبزیهای خرد شده را درون تابهای بزرگ که مقداری روغن در آن است ریخته و کمی تفت میدهیم تا هم مقداری سبزی سرخ شود و هم اینکه آب آن کاملا تبخیر شود.
ته قابلمهای که میخواهید برنج را در آن دم کنید، مقداری روغن بریزید و هر ته دیگی که دوست دارید کف قابلمه بچینید و روی آن چند کفگیر از برنج آبکش شده بریزید و روی برنج یک لایه از سبزی تفت داده شده بریزید.
دوباره روی سبزیها برنج بکشید و این ترتیب را تا تمام شدن برنج و سبزیها ادامه دهید.
سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار آن بالا بیاید. بعد مقداری زعفران روی برنج بریزید و بگذارید تا برنج روی حرارت کم دم بکشد.
طرز سرخ کردن ماهی:
بعد از اینکه سبزی پلو را آماده کردیم حالا نوبت سرخ کردن ماهی میرسد، برای این کار ابتدا ماهیها را به قطعات کوچک تقسیم کنید و به طور کامل بشویید و در آخر آن را خشک کنید.
مواد لازم برای تهیه ماهی:
ماهی
آرد
تخم گشنیز
پودر لیمو عمانی
فلفل سیاه
فلفل قرمز
پودر پیاز
پودر پاپریکا
پودر سیر
روغن زیتون
برای طعم دار کردن ماهی ابتدا باید یک ظرف مناسب انتخاب کنید و آرد، نمک، تخم گشنیز، آبلیمو، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پیاز، پودر پاپریکا، پودر سیر و زعفران دم کرده بریزید و به صورت کامل مخلوط کنید و در انتها کمی روغن زیتون بریزید تا مایه مورد نظر آماده شود فقط باید مواظب باشید که مایه نه شل و نه سفت باشد. در انتها ماهیهای برش داده شده را در مایه مورد نظر غلت میدهیم تا کاملا مواد را به خودش جذب کند.
سرخ کردن ماهی در فر:
ابتدا روی سینی فر فویل میکشیم.
ماهیهای آماده شده از قبل را روی سینی میچینیم.
در دمای ۱۹۰ درجه در مدت ۲۰ دقیقه ماهیها در درون فر میپزند.
سرخ کردن ماهی در تابه:
ایتدا به اندازه مورد نیاز روغن داخل تابه میریزیم و شعله را روشن میکنیم تا روغن کاملا داغ شود.
سپس ماهیها را به آرامی درون تابه قرار میدهیم.
اجازه میدهیم تا یک طرف ماهیها سرخ شود و بعد ماهی را برمی گردانیم تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
نکتههای درست کردن سبزی پلو با ماهی برای شب عید
در تهیه سبزی پلو مخلوط کردن مقداری برنج دودی یا شمالی به برنجتان عطر آن را چندین برابر خواهید کرد.
سبزی استفاده شده در سبزی پلو نباید بیش از حد ریز شود.
وقتی برنج را در دیس کشیدید مقداری از کره را چند تکه کنید و روی قسمتهای مختلف برنج بگذارید تا براثر حرارت ذوب شود و زیر برنج برود.
ماهی را میتوانید به صورت گریل و یا با آرد سفید یا آرد سوخاری سرخ کنید.
نکات تکمیلی در مورد سبزی پلو با ماهی
سبزی پلو با ماهی جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳ ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱۰ دقیقه میباشد.
سبزی پلو با ماهی را میتوانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد.
خبر های مرتبط