آرشیو

هفت توصیه بدیهی درباره ماجرای برهنه‌شدن دختری در واحد علوم و تحقیقات

ماجرای برهنه‌شدن زنی در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اولین بحران اجتماعی دولت پزشکیان است. اگرچه در این جور مسایل، نقش نهادهایی بیرون از دولت بیش از خود دولت است اما از همین حالا احتمالا اولیای دولت در فکر «علاج» این بحران هستند.

شکست صداوسیما در چهار جبههٔ خبر، تحلیل، سرگرمی و کارآمدی | چرا تلویزیون ملی حتی توان رقابت با پلت‌فرم‌های نمایش فیلم داخلی را ندارد؟

به نظر می‌رسد پس لرزه‌های نظرسنجی ایسپا درباره میزان مخاطب سازمان صدا و سیما هم چنان ادامه دارد و مدیران رسانه ملی را وادار کرده تا از خودشان دفاع کنند. همین موضوع هم معاون سازمان صدا و سیما را واداشت تا به تلویزیون بیاید و درباره چرایی تفاوت این سازمان با تلویزیون‌های خارجی مانند ایران اینترنشنال و بی‌بی‌سی فارسی توضیح دهد.

داریوش مهرجویی که بود و چه تاثیری بر سینمای ایران گذاشت؟

داریوش مهرجویی در سن ۸۴ سالگی به طرزی وحشتناک و دلخراش در خانه‌اش به قتل رسید. او سینماگری مولف بود که بیش از آنکه به عقل مدرن و ایده روشنگری باور داشته باشد، به عرفان معتقد بود و سیر فیلم‌هایش نیز همین را نشان می‌دهد. رویداد۲۴ کارنامه هنری مهرجویی را بررسی کرده و نشان داده تاثیر او بر سینمای ایران چه بوده است.

پایان مدیر استالینیست | میراث محمد خزاعی برای سینمای کشور چه بود؟

نحوه مدیریت فرهنگی دولت سیزدهم به قدری بد بود که صدای منتقدانی مثل مسعود فراستی را هم درآورد تا او با انتشار ویدیویی در این باره بگوید: «مسئله حجاب در یک سال و خرده‌ای قبل تاثیر هولناکی روی وضعیت سینما گذاشت. بازیگران زنی که مردم دوستشان داشتند و بعضی از آن‌ها واقعاً بازیگران خوبی بودند. حبس، ممنوع الکاری و خانه‌نشینی [نصیب‌شان شد]. [این وضعیت] من را یاد دوران حکومت استالین می‌اندازد.»

انحصار و حکمرانی شورای انقلاب فرهنگی با هنرمندان چه می کند؟ | چرا پیگیری پرونده هنرمندان ممنوع الکار مشروط به تظلم‌خواهی است؟

رویکرد دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در موضوع هنرمندان ممنوع‌الکار به طور واضح این است که هنرمندان و اساتید بروند و برای رفع محدودیت‌های خودشان درخواست و التماس کنند. این شورا هم لطف کنند و اگر صلاح دیدند محدودیت آنها را برطرف کنند.

مدیریت اینترنت در زمانه بحران | آیا باید منتظر قطع‌شدن اینترنت باشیم؟

قطع سراسری اینترنت به جهت جلوگیری از حمله سایبری، بیشتر یک ضربه به خود است. قطع مداوم اینترنت نیز با توجه به هزینه‌های آن امکان‌پذیر نیست. برخی کارشناسان نیز مدعی‌اند که این راه‌حل‌ها منجر به جلوگیری از حمله سایبری در شرایط جنگی نمی‌شود.

مورد مطهره گونه‌ای | از حق آموزش و آزادی آکادمیک چه می‌دانیم؟

حالا که قرار است کسانی که با امید حداقلی رای داده‌اند از خبر بازگشت مطهره گونه‌ای و مطهره گونه‌ای‌ها به دانشگاه لبخندی بزنند، باید نگران این باشند که برخی فعالان سیاسی می‌خواهند آنها را وادار به اعتراف کنند که «بله، رای دادن موثر بود». گروهی دیگر از لشکرهای سایبری و قرارگاهی هم که در تشکیل پرونده برای مطهره و مطهره‌ها تا حدی زیادی دخیل بودند، مشغول شخم‌زدن حساب‌های مجازی او هستند تا مطالبی ناخوش‌آیند علیه این و آن پیدا کنند و با غوغاسالاری برای او، دانشگاه، و وزارت بهداشت هزینه‌تراشی کنند.

این روزها همه به فکر مهاجرت به شمال هستند؛ شما چطور؟ | آمارهای جالب درباره مهاجرت مردم به شمال از زبان یک جامعه‌شناس

رضا علیزاده، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه گیلان می‌گوید محیط‌زیست هم باعث دفع مهاجران از مبدا و هم دلیل جذابیت استان‌های شمالی است. او می‌گوید ظرفیت زیست‌محیطی این استان‌ها برای این همه مهاجرت کافی نیست.

دریاچه ارومیه از بین رفته، چه مالچ پاشیده شود چه نشود/ انتظار احیای دریاچه واقع‌بینانه نیست

احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم سازمان هواشناسی کشور با اشاره به مالچ پاشی دریاچه ارومیه می‌گوید این دریاچه از بین رفته، چه مالچ پاشیده شود، چه مالچ پاشیده نشود. او می‌گوید: دریاچه ارومیه کاملا خشک شده وتعارف هم نداریم. متاسفانه محو شده است و عواقبش برای منطقه کاملا خطرناک است؛ حالا اینکه دریاچه بار دیگر احیا شود، فعلا یک خواسته غیرواقع‌بینانه است.

ماجرای هک اسنپ فود چیست؟

هک شدن اطلاعات کاربران اسنپ فود سوالات زیادی مطرح کرد؛ از جمله اینکه هکرها چه کسانی هستند؟ چه اطلاعاتی سرقت شده است؟ و مهمتر اینکه آیا باید نگران حساب‌های بانکی‌مان باشیم؟ رویداد۲۴ در گزارشی به این ماجرا پرداخته و به سوالات در این زمینه پاسخ داده است.

آیا کشورهای همسایه‌ها ابر‌های ایران را سرقت می‌کنند؟

رویداد۲۴ در گزارش نوشته لیلا فرهادی به چند سوال در رابطه با موضوع دستکاری هوا و بارور کردن ابر‌ها و همچنین سرقت ابرها توسط کشورهای همسایه پاسخ داده است. این پاسخ‌ها عمدتا بر اساس گزارش‌هایی است که موسسات معتبر جهان منتشر کرده‌اند و بررسی شده که سرقت ابرها به لحاظ علمی چقدر ممکن است.

آیا باید نگران هوش مصنوعی باشیم؟

سرعت رشد هوش مصنوعی هم هیجان انگیز است هم ترسناک. در ماه‌های اخیر با در دسترس قرار گرفتن هوش مصنوعی «Chatgpt» توسط شرکت استارت آپی OpenAI و برخی سامانه‌هایی که با استفاده از هوش مصنوعی تصویر سازی می‌کنند، مقالات زیادی درباره از بین رفتن مشاغل در صورت تقویت هوش مصنوعی منتشر شده است. اما سوال اینجاست که چقدر این نگرانی واقعی است؟

صادق بوقی نماد مبارزه مدنی شده است؟

همه چیز از یک غرفه فروش ماهی و حرکات یک پیرمرد ۷۰ ساله به نام «صادق بوقی» شروع شد که در حال رقصیدن در ملاء عام بود؛ ویدئویی از صادق بنا متجدد ۷۰ ساله که در بازار کوچکی در رشت ایران می‌خواند و می‌رقصد، به نمادی از نافرمانی مدنی و آزادی و شادی تبدیل شده است. نیویورک تایمز و فایننشال تایمز این اتفاق را شکل جدیدی از اعتراض علیه دولت ایران خوانده‌اند.

چرا خودکامگان به ترویج غم نیاز دارند؟

چگونه یک جامعه غم‌زده می‌شود و چرا در برخی جوامع، «غم» ارزشی بالاتر از قدرت می‌یابند؟ حاکمان چه سودی از «جامعه غمزده» می‌برند؟ این‌ها پرسش‌های مهمی است که شاید برای هرکس پیش بیاید. رویداد۲۴ برای پاسخ به این پرسش از کودتای ۲۸ مرداد به عنوان یکی از مهمترین اتفاقات تاریخ ایران بهره برده و آن را فلسفه اسپینوزا و ژیل دلوز تحلیل کرده است. این گزارش خواندنی را از دست ندهید.

چرا رفتارهای غیرعقلانی امیر تتلو طرفدار دارد؟

امیر تتلو بالاخره به ایران بازگشت. از همین الان خیل هواداران او نگران سرنوشتش هستند؛ همانطور که ترکیه مقابلش سجده می‌کردند و نگران بودند! در این شرایط یک سوال مهم این بود که چرا چرا رفتارهای غیرعقلانی امیر تتلو طرفدار دارد؟ دکتر ایمانی رفتارشناس به این پرسش پاسخ داده است.

چرا ویدئوهای ساسی مانکن بازدیدهای میلیونی دارد؟

ویدئو کلیپ‌های ساسی مانکن معمولا بازدید بسیار زیادی دارد و به خاطر استفاده از عناصر «ریتم»، «رنگ» و «جذابیت جنسی» به شدت دست به دست می‌شود. اما این یک سوی ماجراست و گستردگی ابتذال را می‌توان در سطحی دیگر نیز بررسی کرد. فرهاد فرزاد سردبیر رویداد۲۴ در این گزارش با اتکا به آرای تئودور آدورنو بررسی کرده که چرا در عصر جدید ابتذال کارکردی به این گستردگی یافته است و چگونه انسان‌ها به مغاک امر مبتذل فرو می‌روند.

چرا افراد پس از رسیدن به قدرت تغییر می‌کنند؟

معروف است که «انسان‌ها بعد از رسیدن به قدرت تغییر می‌کنند» اما آیا این گزاره صحیح است و قدرت و مخصوصا «قدرت سیاسی» بر افراد آن‌چنان تاثیر می‌گذارد که گویی یک نفر به فرد جدیدی تبدیل می‌شود؟ رویداد۲۴ در این گزارش نشان داده که قدرت حتی در مجموعه‌های مدیریتی کوچک نیز باعث تغییر افراد می‌شود.

جادو چیست و چرا هنوز خرافات خواهان دارد؟

یکی از سوالات بزرگ برای بشر این است که چرا در عصر مدرن هنوز به سمت خرافات و جادو و جنبل گرایش دارد و ریشه چنین کاری چیست؟ رویداد۲۴ در این گزارش بر پایه آرای متفکرانی چون مالینوفسکی و میرچا الیاده و تایلر این موضوع را بررسی کرده است.
پربازدید ها
پربحث ترین عناوین