الیاس حضرتی در نشست خبری:
نامه منسوب به منتجب نیا جعلی بود/ اصولگرایان به دنبال اخلال در روند انتخاب شهردار بودند
قائم مقام حزب اعتمادملی با بیان اینکه بعد از سال 88 محدودیتهایی ایجاد شد و نتیجه زندانی شدن عدهای از فعالان سیاسی و حصر موسوی کروبی و رهنورد بود، گفت: هرچند که برخی محدودیتها رفع شد اما حصر وجود دارد.
رویداد۲۴ الیاس حضرتی قائم مقام حزب اعتمادملی در نشست خبری این حزب که به همراه اسماعیل گرامی مقدم سخنگوی حزب اعتمادملی برگزار شد با بیان اینکه حکومت ها احزاب را بر نمیتابند بنابراین از دیرباز احزاب را به حاشیه رانده اند، گفت: معمولا هم از طرف سیاستمداران پختگی نشان داده نمیشد، در نتیجه مردم هم نسبت به احزاب بیاعتمادی داشتند.
او ادامه داد: بعد از انقلاب هم دست به اسلحه شدن برخی احزاب همین بیاعتمادی را رقم زد. بعد از دوم خرداد وضعیت فرق کرد یعنی هم مردم روزنامهخوان شدند و هم احزاب وارد میدان شدند. اما بعد از سال 88 بار دیگر محدودیتهایی ایجاد شد و نتیجه زندانی شدن عدهای از فعالان سیاسی و حصر موسوی کروبی و رهنورد بود. هرچند که برخی محدودیتها رفع شد اما حصر وجود دارد.
حضرتی با بیان اینکه اولین کنگره حزب اعتماد ملی با حضور 27 سفیر تشکیل شد، گفت: آقای کروبی که به حصر رفت مشکلات زیادی به وجود آمد، دفتر حزب پلمب شد و اسناد و مدارک توقیف شد. تا سال 92 اعضای حزب اجازه کار نداشتند و صرفا به دور همنشینی محدود بودند. ما به دنبال برگزاری کنگره نبودیم و اگر برگزار میکردیم مشکلی برای دبیر کلی آقای کروبی ایجاد میشد قانون جدید اما ما را مجبور به این کار کرد.
در ادامه این نشست خبری خبرنگاری پرسید با توجه به مشکلات اقتصادی رابطه اصلاحطلبان با دولت چگونه است که اسماعیل گرامیمقدم به او پاسخ داد: ما حامی منتقد دولت هستیم. آقای روحانی با حمایت احزاب اصلاحطلب بویژه حزب اعتمادملی در انتخابات 92 پیروز شدند. اگر دفتر دولت آقای احمدینژاد را ورق بزنیم پر از بینظمی بود که نزدیکان ایشان هم میگفتند. دولت ایشان بودجهریزی را به دفترچهای کوچک تبدیل کرد.
او گفت: اگر بخواهیم نکات مثبت آقای روحانی را بر شماریم با توجه به عملکرد دولتهای نهم و دهم این مباحث بسیار است. اما در چیدمان دولت آقای روحانی فرمان به راست پیچید. آقای روحانی به هر کوی که رفت همه شعارها اصلاحطلبانه بود؛ اولین مطالبه مردم برداشتن حصر بود اما ایشان در این خصوص سکوت اختیار کرد. تیم اقتصادی نامنظم بود. بنابراین ما به عنوان حزب اعتمادملی اعتقاد وافر داریم باید از دولت روحانی حمایت کنیم و نقدهایمان را عنوان کنیم.
خبرنگاردیگری در ادامه این نشست پرسید که آقای منتجبنیا گفته بودند که با افراد فاسد در شهرداری و حزب اتحاد ملت زد و بند داشتید تا آقای افشانی شهردار تهران شود؟ الیاس حضرتی در پاسخ به این سوال گفت: من در یک مصاحبهای هم گفتم نامه جعلی بود و از ایشان برنمیآید که این نامه پر از افترا و دروغ را منتشر کنند. در شهرداری یکی از کارهای پاک انتخاب شهردار بود. دوستان اصولگرای تند به دنبال اخلال در روند ایجاد شهردار بودند تا شکاف شورا باعث شکاف در اصلاحطلبان شود.
او ادامه داد: تعداد زیادی از افراد مشخص شدند و کاملا شفاف و شیشهای بدون اینکه اخلالی ایجاد شود در روند آزاد آقای افشانی با 19 رای انتخاب شدند. از روحیات افشانی نیست که به کسی قول بدهد.
حضرتی گفت: از روزی که مهندس افشانی به شهرداری رفتند حتی یک نفر از دوستان اعتمادملی را نبردند آنجا. اگر هم میبرد مانند اقدامات سایر احزاب عیبی در آن نبود. تا امروز حتی منتقدان ایشان هم انقلتی در خصوص انتخاب افراد در شهرداری نداشتند.
خبرنگار دیگری از حضرتی پرسید که با توجه به نمایندگی مجلس و قائممقامی حزب اعتمادملی، آخرین وضعیت رفع حصر چگونه است؟ و با توجه به اینکه کمیتهای هم در مجلس تشکیل شده و درخواست دیدار با رییسجمهور را هم داشتهاید که بینتیجه مانده است؟ الیاس حضرتی در پاسخ به این سوال گفت: ما در حزب تقسیم کاری داشتیم و کمیتهای را برای رفع حصر دبیرکلمان گذاشتیم. اولین اولویت پیگیری مستمر رفع حصر دبیرکلمان است و مکاتبات و ملاقاتهایی در این راستا خواهیم داشت.
او ادامه داد: از روزی که به مجلس رفتم چند موضوع را در دستور داشتم؛ بحث روزنامهنگاران، ورزشکاران، دانشجویان و رفع حصر. در صحبت با آقای مطهری قرار شد لابی پشت صحنهای را داشته باشم و در این راستا حدود 20 ملاقات انجام دادم. بعد از تشکیل کمیته ما 15 جلسه داشتم و بقیه دیدارها را با کمیته انجام دادیم. من قبل از تشکیل کمیته در فراکسیون امید 2 دیدار با آقای اژهای، دو دیدار با شمخانی و سایر اعضای شورای امنیت ملی و وزیر کشور داشتم.
او گفت: چندینبار نامه نوشتم. آخرین نامه دو ماه پیش به رییسجمهوری بود و تاکید کردم که رهبری آن را بر عهده شورای امنیت گذاشته و حصر را رفع کنید. گفتم اگر بهانه شما نامه دادن است، آقای کروبی دانشش سیاسی است و شما میگویید ایشان بیانیه میدهد، اما آقای موسوی که چیری نمیگوید، ایشان را آزاد کنید. گفتم برای جمهوری اسلامی شایسته نیست که خود را درگیر دانشجویان و دراویش کند. اگر میخواهیم جلوی اراجیف ترامپ کم نیاوریم باید این موضوعات را حل کنیم.
حضرتی گفت: حل مشکل سپنتا بعد از یک سال ما را یک قدم جلو برد و موضوع رفع حصر میتواند ما را هزار قدم جلو ببرد.
بعد از این اظهارات حضرتی خبرنگار دیگری پرسید: از سال گذشته تاکنون مردم از اصلاحطلبان انتقادات زیادی داشتند. آیا اصلاحطلبان ظرفیت باقی ماندن در فضای سیاسی کشور را دارند؟ اسماعیل گرامیمقدم سخنگوی حزب اعتمادملی به این سوال پاسخ داد و گفت: اگر به فعالیتهای حزبی نگاه کنیم میبینیم که هنوز فردگرایی وجود دارد. اینکه اصلاحطلبان بعد از دی ماه در کجای سیاست قرار دارند؟ اصلاحطلبان از سال 92 اقدامات مهمی انجام دادند. اصلاحطلبان با وجود کاندیدای اصلاحطلب از اعتدالیون حمایت کردند.
او گفت: اتفاقات دیماه از دو طرف برای اصلاحطلبان هجمه به همراه داشت. براندازان از خارج اصلاحطلبان را مورد هجمه قرار دادند و از داخل هم یک جریان تند که خود موجب بروز اتفاقات دیماه بود.اگر به دنبال غلبه بر جنگ اقتصادی هستیم باید تلاش کنیم که همراهی احزاب و گروهها را به همراه داشته باشیم. پشتوانه ما انسجام عموم مردم ایران است. حصر بیشتر خسارت به جمهوری اسلامی است تا بد بودن برای کروبی و حزب اعتمادملی و اصلاحطلبان.
گرامی مقدم گفت: بعضیها کار را سخت میکنند و میگویند اگر محصورین آزاد شوند چه تضمینی است که بیانیه ندهند. ما همچنان معتقدیم اصلاحطلبان باید پیگیر مطالبات مردم در چارچوب قانون و منافع ملی باشند.
منبع: ایسنا
خبر های مرتبط