یک رسانه هندی اعلام کرد؛
دهلی نو برای ادامه معاملات نفتی با ایران تلاش میکند
یک روزنامه هندی روز چهارشنبه تاکید کرد هند در حال تلاش برای حفظ روابط خود با ایران است و سعی میکند راهی برای مقابله با تحریمهای یک جانبه آمریکا علیه تهران پیدا کند.
رویداد۲۴یک مقام هندی در این رابطه گفت: هند تحت هر شرایط و فشاری نمیتواند روابط تجاری خود با ایران را قطع کند. ما در حال مذاکره با اعضای اتحادیه اروپا جهت پیدا کردن یک راه حل هستیم. در همین حال سعی میکنیم آمریکا را قانع کنیم که تحریمهای جامع اقتصادی علیه ایران بر رشد اقتصادی هند تاثیر خواهد گذاشت.
یک مقام دیگر هندی گفت: هند مساله ایران را در طول دیدار رسمی مایک پمپئو وزیر امور خارجه و جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا با سوشما سواراج وزیر خارجه و نیرمالا سیتارامان وزیر دفاع در ماه سپتامبر (شهریور) در دهلی نو مطرح خواهد کرد.
هند معتقد است که توافق هستهای ایران یا برجام باید از طریق مذاکره و دیپلماسی حفظ شود.
پالایشگاههای هندی از کشورهای مختلف از جمله ایران، بر اساس تحلیلهای اقتصادی و تکنیکی نفت وارد میکنند.
سانجیو سینگ رئیس شرکت نفت هند نیز در همین خصوص گفت: هر تصمیمی که در مورد ایران گرفته شود، منابع نفتی هند در امان خواهند بود. هند دارای یک سبد نفتی بزرگ است.
یک تاجر نفتی هند نیز که نامش در گزارش نیامده است، گفت: منابع اصلی نفت برای شرکت نفت هند شامل عراق، عربستان سعودی و ایران میباشند. اما خطوط اعتباری که ایران برای فروش نفت خود ارائه میدهد، نفت این کشور را برای پالایشگاههای هندی بسیار جذاب میکند.
کریستوفر مک کی رئیس گروه پی ار اس، یک سازمان تحلیل ریسک در نیویورک در ارتباط با تلاش هند جهت انعقاد قراردادهای دو جانبه با ایران جهت ادامه واردات نفت از این کشور گفت: ماه گذشته نشان داد که آمریکا مذاکرات تجارت جهانی را کاملا تغییر داده است. این یک جنگ است که قویترین در آن پیروز خواهد شد.
وی ادامه داد، هند به عنوان یک بازار بزرگ در حال رشد که به زودی به بزرگترین ملت در جهان تبدیل خواهد شد، باید رابطه بیشتری در مورد تجارتهای دو جانبه ایجاد کند. دهلی نو تقریبا دارای روابط خوب با تمام کشورهای دنیا است. قراردادهای تجاری به حل تعرفهها در بنادر هند، تاخیرها و فساد کمک میکند.
رئیس گروه پی ار اس در ارتباط با موقعیت کنونی هند برای انعقاد قراردادهایی مشابه با سایر کشورهای تولید کننده نفت هم گفت: ما در جهان نرخهای سود در حال رشد، تضعیف ارزهای بازارهای در حال ظهور و روند رو به رشد خطرهای جغرافیای و سیاسی زندگی میکنیم. در این شرایط خطوط اعتباری هند بسیار ارزشمند خواهند بود. یافتن صادر کنندگان انرژی که به اعتبار نیازمند هستند، امری مشکل نخواهد بود. به عنوان مثال عراق، قطر، لیبی، نیجریه، موزامبیک و ونزوئلا در میان این کشورها هستند.
آمریکا در ۲۸ ماه مه سال جاری اعلام کرد به صورت یک جانبه از توافق هستهای ایران خارج میشود. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد که اقدامات ضد ایرانی جدیدی وضع خواهد کرد.
پس از آن آمریکا تلاشهای گستردهای برای ایجاد اختلال در صادرات نفت ایران را آغاز کرده است. این کشور از سایر ملتها از جمله هند که دومین مشتری بزرگ نفت ایران است خواسته است تا واردات نفت خود از تهران را به صفر برساند.
منبع: ایرنا
خبر های مرتبط