۱۰ ماده غذایی که بدن و صورت را زودتر پیر میکند
رویداد۲۴ دو عامل اصلی در افزایش سرعت روند پیر شدن پوست وجود دارد: قرار گرفتن در معرض نور خورشید و محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته یا AGE ها . محصولات AGE زمانی شکل می گیرند که پروتئین یا چربی با قند ترکیب شود. اما با این که عوامل منفی پیرکننده پوست در کنترل ما هستند، استفاده از کرم های ضد آفتاب و دقت و مراقبت از رژیم غذایی سالم و مناسب می تواند در نحوه محافظت از بدن و درمان پوست تاثیرگذار و مفید باشد.
در این مطلب، می خواهیم شما را با مواد غذایی بدی که سرعت پیر شدن پوست شما را بیشتر می کنند آشنا کنیم و امیدواریم بتوانید با توجه به این اطلاعات فواید کافی را از غذاهایی که می خورید کسب کنید.
۱- به جای سیب زمینی معمولی سرخ کرده، سیب زمینی شیرین سرخ کرده بخورید
سیب زمینی سرخ کرده معمولی یکی از مواد غذایی مضر و عامل پیر شدن پوست است زیرا هم سرخ شده و هم نمک دارد. غذاهایی که در روغن با حرارت بالا سرخ می شوند رادیکال های آزادی ایجاد می کنند که می تواند منجر به آسیب به پوست شود.
علاوه بر این، مصرف نمک زیاد منجر به خارج کردن آب از پوست و در نهایت بی آبی بدن می شود که نتیجه آن چروک شدن بیشتر پوست خواهد بود.
۲- به جای نان سفید، نان جوانه زده بخورید
وقتی کربوهیدرات های فراوری شده با پروتئین ترکیب می شوند، منجر به تشکیل AGE ها می شوند که تاثیر مستقیم در بیماری های مزمن و تسریع روند پیری دارد. غذاهایی که شاخص گلیسمی یا قندی بالایی دارند، مانند نان سفید، منجر به التهاب بدن می شوند؛ عواملی که به طور مستقیم منبع اصلی فرایند پیری هستند.
۳- به جای قند و شکر، عسل یا آبمیوه بخورید
شکر یکی از مواد کمتر مشهوری است که ناخواسته منجر به مشکلات پوستی مانند آکنه می شود. همان طور که در بالا گفتیم، شکر در تشکیل AGE ها که کلاژن را تخریب می کنند نقش دارد.
وقتی میزان شکر بالا رود AGE ها تحریک می شوند و اگر نور خورشید هم دخیل باشد تاثیر منفی بیشتری دارند. به جای بستنی خوردن، میوه های یخ زده تازه بخورید که شکر افزوده هم ندارند.
۴- روغن زیتون یا آووکادو به جای روغن نباتی
مطالعات نشان می دهد آنهایی که روغن نباتی یا کره مصرف نمی کنند، کمتر به پوستشان آسیب می رسد و دچار چروک می شوند. طبق تحقیقات، روغن نباتی بدتر از کره است زیرا مقادیر روغن هیدروژنه بسیار زیادی دارد. این اسیدهای چرب باعث قرار گرفتن پوست در معرض تشعشعات فرابنفش می شوند که به کلاژن و کشسانی پوست آسیب می رسانند.
۵- به جای گوشت های فرآوری شده، مرغ بخورید
هات داگ ، پپرونی ، بیکن ، سوسیس و کالباس نمونه هایی از گوشت های فرآوری شده هستند که برای پوست مضرند. این گوشت ها که پر از سدیم، اسیدهای چرب، سولفیت هستند می توانند به دلیل ایجاد التهاب، پوست را پیر و کلاژن را تضعیف کنند. اگر به دنبال جایگزین پروتئینی ارزان قیمت می گردید، تخم مرغ یا لوبیا بخورید.
۶- به محصولات لبنی هم فکر کنید
برخی از افراد تغییرات پوستی مثبتی را با ترک مصرف لبنیات شاهد بوده اند اما در برخی دیگر از مردم ، مصرف نکردن لبنیات هیچ تاثیری در پیری پوستشان نداشته است. مفید یا مثبت بودن عدم مصرف لبنیات به خود افراد بستگی دارد.
برخی از مواد لبنی منجر به التهاب بدن و استرس اکسیداتیو می شوند که یکی از دلایل اصلی پیری زودرس پوست است. رژیم غذایی مواد لبنی کم چرب می تواند شما پوست شما را در برابر تشعشعات خورشید و چروک شدن محافظت کند.
۷- در مصرف سودا و قهوه تجدید نظر کنید
کاری که سودا و قهوه با سلامت بدن شما می کند، بیشتر به خواب شما مربوط می شود تا پوست. اول از همه باید بگوییم که هر دوی این نوشیدنی ها حاوی مقدار زیادی کافئین هستند. اگر در طول روز تا خود شب از این نوشیدنی ها بخورید روی خواب شما تاثیر منفی می گذارد. خواب ناکافی با افزایش علائم پیری پوست و بروز حلقه های سیاه در اطراف چشم و خطوط ریز در ارتباط است.
بیشتر بخوانید: ۵ نکته مهم که پوستتان سعی میکند به شما بگوید!
8- غذاها را با حرارت بالا نپزید
برخی از روغن های چنداشباع نشده حاوی مقادیر بالایی اسیدهای چرب امگا ۶ هستند؛ مانند روغن ذرت و روغن آفتابگردان. این روغن ها می توانند رادیکال های آزاد و مضر ایجاد کنند و منجر به افزایش التهاب شوند. اگر هر روز با حرارت بالا غذاها را سرخ کنید یا بپزید، مضرات آن چندبرابر می شود.
اما آن چه گفتیم به این معنی نیست که همه روغن ها ناسالم هستند. وقتی سخن از روغن و پیشگیری از چروک پوست به میان می آید، سعی کنید چربی های تک اشباع نشده را انتخاب کنید تا آبرسانی پوست را حفظ کنند.
جایگزین: به جای روغن گیاهی از روغن زیتون استفاده کنید. روغن زیتون غنی از آنتی اکسیدان، ویتامین ای و فیتوسترول هاست و التهاب را کاهش می دهد.
9- کیک برنجی نخورید
با این که کیک برنجی یک اسنک یا میان وعده خوشمزه است اما برای پوست خوب نیست. کیک برنج شاخص گلیسمی یا قندی بالایی دارد و می تواند قند خون را به میزان زیادی بالا ببرد. افزایش قند خون می تواند به منزله یک شتاب دهنده روند پیری عمل کند و منجر به ایجاد چروک شود.
10- استفاده از لیپوئیک به جای فروکتوز
بسیاری از مردم وقتی می شنوند آگاوه حاوی فروکتوز بیشتری نسبت به شربت ذرت فروکتوز است بسیار متعجب می شوند. همان طور که گفته شد، فروکتوز کلاژن را سریع تر از قند معمولی می شکند و تجزیه می کند. به همین علت ، سرعت تشکیل چروک را افزایش می دهد.
روش های دیگر سلامت پوست و کاهش چروک
اگر با خواندن این مطلب فکر می کنید که اصلا نباید هیچ کدام از مواد غذایی گفته شده را بخورید، بهتر است بدانید مسئله مهم تعادل است. غذا یک بازی طولانی است و روش های زیادی برای افزایش تشکیل کلاژن وجود دارد؛ مثلا استفاده از مکمل ها و تزریق.
درمان های موضعی مانند رتینول، ویتامین ث، میکرونیدلینگ و اسیدهای صورت می تواند از چروک پیشگیری کند. اگر به دنبال راهکارهای جامع تری می گردید، می توانید ورزش های صورت یا طب سوزنی صورت را در نظر بگیرید.
اما اگر هم نمی خواهید، می توان هیچ کاری انجام ندهید. در عوض، چروک های صورت خود را بپذیرید و با آنها کنار بیایید. به همین راحتی!