تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۹

۵ اصل غذا خوردن آگاهانه برای حفظ تناسب اندام

بارها شنیده‌ایم که غذا خوردن در کمال توجه جزء اصول تغذیه صحیح است و می‌تواند مانع از پرخوری شود. اما توجه الزاما به‌معنای مدیتیشن نیست بلکه فقط باید از حواس بدن حین غذا خوردن کمک گرفت. عادت به چنین سبک غذا خوردنی قطعا باعث می‌شود تا پس از مدتی کاملا متناسب با نیازهای بدن تان غذا بخورید.

تناسب اندام و رژیم غذایی

رویداد۲۴ در ادامه این مطلب به 5 اصل در غذا خوردن اشاره کرده ایم که چنین تاثیرهایی را دارند. این اصول عبارتند از: 

1. هیچ کار دیگری انجام ندهید
در دنیای پرمشغله امروز، بسیاری از افراد غذا را حین انجام کار می‌خورند. اما غذاخوردن در حال تماشای تلویزیون، روزنامه خواندن، کار با رایانه و... باعث درگیری ذهنی و عدم تمرکز می‌شود. غذاخوردن باید سر میز یا کنار سفره باشد؛ نه در حالت لمیده روی کاناپه! حضور در یک محیط آرام و نشسته که پشت کاملا صاف باشد، برای غذاخوردن آگاهانه ضروری است. 

2. لقمه‌ها را خوب بجوید
دیگر عادت اشتباه تغذیه‌، سریع غذاخوردن یا به‌عبارتی بلعیدن غذاست. حال آنکه متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که هر لقمه باید حداقل 20 بار جویده شده و پس از خوردن هر لقمه، قاشق و چنگال در بشقاب گذاشته‌ شود. در این صورت فرصت برای جویدن غذا و لذت از طعم آن وجود دارد. البته هضم نیز بهتر خواهد بود و احساس سیری زودتر اتفاق می‌افتد. خوردن سبزیجات خام به‌خاطر ضرورت جویدن کامل همراه غذا راهکار خوبی برای عادت به این وضعیت است. 

3. از حواس پنجگانه تان کمک بگیرید
پیش از شروع به غذا خوردن، چیدمان بشقاب را نگاه کنید و از بوی غذا لذت ببرید. هر لقمه را که به دهان می‌گذارید، به ساختار و طعم آن واقعا دقت کنید. توجه به حواس حین غذاخوردن باعث می‌شود واقعا بدانید چه می‌خورید و لذت از غذا را کاملا درک ‌کنید.


بیشتر بخوانید: ۱۰ ترفند شگفت انگیز برای لاغری



4. با خود مهربان باشید
بسیاری از افراد به‌خاطر کاهش وزن دائم دغدغه رژیم لاغری دارند و خود را از خوراکی‌های مختلف محروم می‌کنند. اما باید بدون قضاوت در مورد احساسات و تلاش برای جنگیدن آنها با خود صادق باشید. اگر تمایل به خوردن تکه‌ای شکلات دارید، جویدن سیب این تمایل را برطرف نمی‌کند. پس بهتر است بدون سرزنش خود کمی شکلات بخورید و به هیجاناتی که شما را به ریزه‌خوری یا پرخوری ترغیب می‌کند، دقت کنید. قطعا بهبود هیجاناتی مانند نگرانی، ترس، تنهایی و... وضعیت تغذیه ای فرد را اصلاح می‌کند.

5. احساس سیری را بشناسید
زمانی که معده انباشته از غذا می‌شود، پیام‌های عصبی و هورمونی برای احساس سیری به مغز فرستاده می‌شوند. از زمان شروع غذاخوردن، حدود 20 دقیقه طول می‌کشد تا پیام سیری به مغز برسد. اگر غذا خوردن خیلی سریع باشد، مسلما پیش از ارسال این پیام، حجم زیادی غذا وارد معده شده که معمولا بیش از نیاز واقعی بدن است. از همین‌رو، توصیه می‌شود حتما غذا خوردن در کمال آرامش باشد تا احساس سیری طی روال طبیعی اتفاق بیفتد. البته اجبار به غذا خوردن برای اینکه غذایی در بشقاب باقی نماند یا فقط باید در زمان مشخص غذا تمام شود، در ادراک سیری واقعی اختلال ایجاد می‌کند. 

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما