آجیلی که توانایی کنترل کلسترول را دارد
رویداد۲۴کلسترول خوب که به عنوان لیپوپروتئین با چگالی بالا یا کلسترول HDL شناخته میشود، در کاهش خطر بیماری قلبی نقش مهمی دارد. در این میان بادام به عنوان منبعی غنی از ویتامینهای E و B منبع مواد معدنی مانند کلسیم، مس، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر و روی بوده و همچنین سطح خوبی از چربی و فیبر را فراهم میکنند.
یافتههای محققان نشان میدهد بادام میتواند عملکرد کلسترول HDL را افزایش دهد، که کلسترول بد را از بافتهایی مانند سرخرگها جمع آوری و به انتقال آن به خارج از بدن کمک میکند. نتایج این کارآزمایی تصادفی سازی و کنترل شده نشان داد که سطح و عملکرد کلسترول HDL در افرادی که رژیم غذایی حاوی ۴۳ گرم بادام بدون نمک، کامل و طبیعی در روز به مدت ۶ هفته داشتند، بهبود یافت.
این گروه با افرادی مقایسه شدند که رژیم غذایی مشابهی داشتند، اما به جای بادام، کلوچه میخوردند. محققان دریافتند که در حالی که شرکت کنندگان در رژیم غذایی بادام بودند، سطح HDL و عملکرد عمومی آنها بهبود یافت.
وقتی HDL وارد گردش خون شود بسیار کوچک است. این ماده مانند کیسه زبالهای است که به آرامی بزرگتر و کرویتر میشود، زیرا کلسترول را از سلولها و بافتها جمع میکند قبل از اینکه در کبد رسوب کند تا تجزیه شود، از بدن خارج میشود. از منظر پزشکی، کلسترول HDL به زیرگونهها و اندازه ذرات مختلف طبقه بندی میشود که از HDL بسیار کوچک pre-β-۱ تا α-۱ HDL بسیار بزرگ را شامل میشود.
طی مطالعات متعددی نشان داده شده است که غلظت بالای HDL pre-β-۱ و غلظت پایین α-۱ HDL، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد. معرفی بادام به یک رژیم غذایی کم چرب، زیرگونهها و عملکرد HDL را بهبود میبخشد و از کاهش α-۱ HDL، که ناشی از رژیم غذایی کم چرب سنتی است، جلوگیری میکند.
ما توانستیم نشان دهیم که ذرات بزرگ تری در واکنش به مصرف بادام در مقایسه با عدم مصرف بادام وجود دارد. موضوع فوق به این معنی است که ذرات کوچکتر وظایف خود را به خوبی انجام داده و به بافتها میروند و کلسترول را بیرون کشیده و بزرگتر میشوند و در نهایت این حجم مضر کلسترول برای حذف از بدن به کبد منتقل میشود.