گنجی که درپوست موز نهفته است
اخبار سلامت نشان میدهد که پوست موز حاوی مقادیر بالای ویتامین B۶ و B۱۲، پتاسیم و منیزیم است و خاصیت ضد التهابی و سم زدایی دارد.
رویداد۲۴ در بسیاری از کشورها از جمله هند، بیش از چند دهه است که از پوست موز به عنوان یک ماده مغذی و دارویی استفاده میشود. تحقیقات جدید نشان میدهد پوست موز حاوی انواع ویتامین و مواد معدنی است و میتوان آن را به صورت مخلوط با آب میوه، شیر موز، پخته و سرخ شده استفاده کرد. هرچه موز رسیدهتر باشد، پوست آن شیرینتر و بافت آن نرمتر میشود و دلیل آن نیز وجود یک هورمون طبیعی گیاهی به نام اتیلن است که در فرآیند رسیدن میوهها ترشح میشود.
اتیلن پس از برهمکنش با قند و فیبر موجود در پوست موز، قند مرکب را به قند ساده تبدیل میکند، به همین دلیل است که موز رسیده شیرینتر است. هورمونهای دیگر سبب تغییر رنگ پوست موز از سبز یه زرد میشوند.
محققان تغذیه مصرف روزانه موز را توصیه میکنند. یک موز با اندازه متوسط حاوی مواد مغذی زیر است:
-۱۲ درصد از فیبر مورد نیاز روزانه را تامین میکند. فیبر برای هضم غذا و کاهش خطر ابتلا به دیابت مفید است.
-۱۷ درصد از ویتامین C مورد نیاز بدن را تامین میکند تا سلولهای ایمنی بتوانند از بدن محافظت کنند و سبب رشد و توسعه سلولها شوند.
-۲۰ درصد ویتامین B ۶ بدن را تامین میکند. ویتامین B ۶ غذا را به انرژی تبدیل میکند.
-۱۲ درصد پتاسیم مورد نیاز بدن را تامین میکند. پتاسیم در توسعه سلول ها، بافتها و اندامهای بدن موثر است.
-۸ درصد از منیزیم مورد نیاز بدن را تامین میکند. این ماده معدنی در تولید انرژی بدن و تنظیم فشار خون و گلوکز موثر است.
تحقیقات جدید متخصصان تغذیه سن دیه گو نشان میدهد مصرف موز با پوست، میزان تمام مواد مغذی اشاره شده را افزایش میدهد و علاوه بر آن، حاوی ویتامینهای B ۶ و B ۱۲، منیزیم و پتاسیم است.
میتوان چند برش موز را داخل یک سطل آب ریخت و برای چند روز در گوشهای قرار داد و سپس گیاهان را با آن آبیاری کرد. مواد مغذی موجود در پوست موز سبب میشود که رشد گیاه افزایش یابد و ریشههای آن تقویت شوند.
سرکه تهیه شده از پوست موز بسیار مغذی و خوش طعم است و میتواند به عنوان چاشنی غذا و سالاد مورد استفاده قرار گیرد.
برخی از خواص دیگر پوست موز عبارتند از:
-از بروز افسردگی جلوگیری میکند
-سبب بهبود کیفیت خواب میشود
-سبب کاهش کلسترول میشود
-سبب بهبود عملکرد قلب میشود
-به کاهش وزن کمک میکند
-خاصیت پروبیوتیک و سم زدایی دارد
-ضد سرطان است
-از گلبولهای قرمز محافظت میکند
-سرشار از آنتی اکسیدان است
-خاصیت ضد التهابی دارد
موزد در سال ۲۰۱۳ میلادی لقب محبوبترین میوه آمریکا را از آن خود کرد.
اتیلن پس از برهمکنش با قند و فیبر موجود در پوست موز، قند مرکب را به قند ساده تبدیل میکند، به همین دلیل است که موز رسیده شیرینتر است. هورمونهای دیگر سبب تغییر رنگ پوست موز از سبز یه زرد میشوند.
محققان تغذیه مصرف روزانه موز را توصیه میکنند. یک موز با اندازه متوسط حاوی مواد مغذی زیر است:
-۱۲ درصد از فیبر مورد نیاز روزانه را تامین میکند. فیبر برای هضم غذا و کاهش خطر ابتلا به دیابت مفید است.
-۱۷ درصد از ویتامین C مورد نیاز بدن را تامین میکند تا سلولهای ایمنی بتوانند از بدن محافظت کنند و سبب رشد و توسعه سلولها شوند.
-۲۰ درصد ویتامین B ۶ بدن را تامین میکند. ویتامین B ۶ غذا را به انرژی تبدیل میکند.
-۱۲ درصد پتاسیم مورد نیاز بدن را تامین میکند. پتاسیم در توسعه سلول ها، بافتها و اندامهای بدن موثر است.
-۸ درصد از منیزیم مورد نیاز بدن را تامین میکند. این ماده معدنی در تولید انرژی بدن و تنظیم فشار خون و گلوکز موثر است.
تحقیقات جدید متخصصان تغذیه سن دیه گو نشان میدهد مصرف موز با پوست، میزان تمام مواد مغذی اشاره شده را افزایش میدهد و علاوه بر آن، حاوی ویتامینهای B ۶ و B ۱۲، منیزیم و پتاسیم است.
میتوان چند برش موز را داخل یک سطل آب ریخت و برای چند روز در گوشهای قرار داد و سپس گیاهان را با آن آبیاری کرد. مواد مغذی موجود در پوست موز سبب میشود که رشد گیاه افزایش یابد و ریشههای آن تقویت شوند.
سرکه تهیه شده از پوست موز بسیار مغذی و خوش طعم است و میتواند به عنوان چاشنی غذا و سالاد مورد استفاده قرار گیرد.
برخی از خواص دیگر پوست موز عبارتند از:
-از بروز افسردگی جلوگیری میکند
-سبب بهبود کیفیت خواب میشود
-سبب کاهش کلسترول میشود
-سبب بهبود عملکرد قلب میشود
-به کاهش وزن کمک میکند
-خاصیت پروبیوتیک و سم زدایی دارد
-ضد سرطان است
-از گلبولهای قرمز محافظت میکند
-سرشار از آنتی اکسیدان است
-خاصیت ضد التهابی دارد
موزد در سال ۲۰۱۳ میلادی لقب محبوبترین میوه آمریکا را از آن خود کرد.
منبع: ایرنا
خبر های مرتبط