تاریخ انتشار: ۰۹:۳۶ - ۱۲ آذر ۱۳۹۸
نجفی خوشرودی:

مسئولان، شایعات مربوط به کشته شدگان اعتراضات را روشن کنند

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به، به رسمیت شناخته شدن حق اعتراض مردم در قانون اساسی گفت: ساز و کار‌های اجرایی این اصل باید خیلی زودتر در کشور فراهم می‌شد.
اعتراضات مردمی
رویداد۲۴ علی نجفی خوشرودی، در بیان ارزیابی خود از مصوبه افزایش قیمت بنزین و حواشی ایجاد شده پس از آن، گفت: از وقایعی که اخیرا در کشور پیش آمد متاسفیم. به نظر من تصمیمی که برای افزایش قیمت بنزین در کشور گرفته شد با واقعیت‌های جامعه نسبتی نداشت. قرار بود شورای هماهنگی سران قوا برای مشکلات اساسی کشور گره‌گشایی کند، اما نه تنها در این قضیه گره‌ای نگشود بلکه بر مشکلات افزود. به قول مولانا «از قضا سرکنگبین صفرا فزود».

نماینده مردم بابل تصریح کرد: بهتر بود از ظرفیت مجلس استفاده می‌شد، متاسفانه مجلس در جریان نبود. نمایندگان می‌توانستند استدلال‌های کارشناسی را در صحن مطرح کرده و مردم را نسبت به این تصمیم توجیه کنند. البته ما در ماده ۳۲ قانون برنامه ششم تصویب کردیم که دولت می‌تواند تا پایان سال ۱۴۰۰ به صورت تدریجی و با نظرداشت ملاحظات اقتصادی و اجتماعی قیمت حامل‌های انرژی را افزایش دهد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد:‌ای کاش این اتفاق می‌افتاد یعنی هم دولت رایزنی بیشتری می‌کرد و هم امکان همکاری معقولانه‌ای برای مجلس فراهم می‌شد. دولت در لوایح بودجه سالانه این موضوع را در مقاطعی پیشنهاد می‌کرد. اگر امکان همکاری معقولانه مجلس فراهم می‌شد و این کار به صورت تدریجی و پلکانی و سال به سال اتفاق می‌افتاد، خیلی بهتر بود و می‌توانست از عوارض اجرای ضربتی این طرح جلوگیری کند.

نماینده مجلس دهم در پاسخ به این سوال که آیا سران قوا اعتراض مردم را در پی این تصمیم پیش‌بینی نمی‌کردند؟ گفت: این را باید از خودشان بپرسید، ولی بالاخره اتفاقی است که افتاد. استدلالی که می‌شود این است که ما می‌خواهیم هدفمندی یارانه‌ها را از پس این کار دنبال کنیم، ولی جالب این است که به هر دلیلی درست یا نادرست، افزایش قیمت بنزین بر قیمت سایر کالا‌ها و خدمات تاثیر می‌گذارد. درست است که از این جهت قرار است به اقشار آسیب‌پذیر کمک شود، ولی این تصمیم به جهت تاثیراتی که روی قیمت‌های می‌گذارد، اما باز هم در واقعیت این اقشار کمتر برخوردار هستند که آسیب می‌بینند.

وی ادامه داد: به نظر من باید صدای اقشار آسیب‌پذیر در سیاست‌گذاری‌ها بیشتر شنیده شود. ناکامی و مشکلات اقتصادی و عصبانیت آن‌ها باید مورد توجه قرار بگیرد. ما نمی‌توانیم سال‌های متمادی به مردم وعده دهیم و بگوییم در آینده اینچنین می‌شود. ما باید فکری اساسی کنیم، فکری اساسی بابت اصلاح نظام اقتصادی و بودجه‌ریزی‌مان. خیلی دستگاه‌ها هستند که ردیف بودجه دارند و فعالیت آن‌ها عملا تاثیری به حال ملت و مملکت ندارد. بیاییم این‌ها را ساماندهی و سهم آنان را به نفع بخش‌های زیرساختی و توسعه و عمران و آبادانی کشور کم کنیم.

نجفی خوشرودی عنوان کرد: اصلاح نظام اداری ما هم بسیار حائز اهمیت است و باعث افزایش اعتماد عمومی می‌شود. همچنین در روابط خارجی باید روش‌های جدید به کار ببریم. بالاخره این واقعیتی است که این شرایط فشار اعمال می‌کند. البته مردم هم حق اعتراض دارند، اما این اعتراض کجا و چگونه باید خودش را نشان دهند. اصل ۲۷ قانون اساسی این امر را به رسمیت شناخته، درنتیجه ساز و کار‌های اجرایی آن برای بیان اعتراضات، انتقادها، مطالبات صنفی، اجتماعی و عمومی باید خیلی زودتر در کشور فراهم می‌شد.

وی افزود: باید یک هوشیاری در کشور باشد که خط آشوب و شرارت از این فضا استفاده نکند. الان همه در کشور پذیرفتند که بالاخره مردم مطالبات و مشکلاتی دارند و این صدا باید شنیده شود منتها همه هم هوشیار هستند که کسانی که می‌خواهند سوءاستفاده کنند مرز آنان باید جدا شود.

نماینده مردم آمل در پاسخ به سوالی درباره پیگیری‌های کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درمورد حواشی اخیر در کشور گفت: کمیسیون امنیت ملی به عنوان یکی از کمیسیون‌های اصلی پیگیری این مسائل از ابتدای این تحولات بررسی، گفتگو و جلساتی داشتیم. روز دوشنبه گذشته نیز جلساتی با نمایندگان دستگاه‌های مختلف و مرتبط با این موضوع تشکیل شد و بررسی و آسیب‌شناسی کردیم. نمایندگان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و سایر نمایندگان که در جلسه بودند نظرات‌شان را بیان کردند. در این جلسه تاکید شد که نقطه آغاز این انتقادات و اعتراضات مسائل اقتصادی و معیشتی و اجتماعی بوده که عده‌ای خواستند از آن سوءاستفاده کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا همتی در کشور می‌بینید که در مسائل اقتصادی و اجتماعی مورد انتقاد مردم گشایشی ایجاد شود؟ گفت: باید چند کار انجام دهیم. بالاخره باید از طریق سیاست خارجی‌مان از فرصت‌ها و ظرفیت‌هایی که در کشور وجود دارد برای توسعه کشور استفاده کنیم. در داخل نیز باید قدرت رقابت‌پذیری را برای بخش‌های خصوصی افزایش دهیم تا بتوانند رقابت کنند. همچنین برای فعالیت‌های اقتصادی در کشور باید شفافیت افزایش پیدا کند. علاوه بر این باید اصلاحات جدی در سیستم بانکی صورت بگیرد. در بعضی حوزه‌ها باید طرحی نو در اندازیم، در غیر این صورت با این روش دچار مشکل خواهیم شد.

وی با بیان اینکه مهمترین سرمایه اجتماعی نظام، مردم و به ویژه اقشار آسیب‌پذیر هستند گفت: شما وقتی خودتان را از این سرمایه محروم کنید دیگر چیزی نمی‌ماند. اساس انقلاب و نظام ما مردم بوده است بنابراین باید اعتماد مردم را پاس بداریم و امید مردم را حفظ کنیم و درعمل به کار‌های اساسی بپردازیم، مثل مقابله با تبعیض، فساد، رانت‌خواری. این‌ها چیز‌هایی است که مردم را خوشحال می‌کند وگرنه با قطع اینترنت که دردی دوا نمی‌شود.

نجفی خوشرودی در واکنش به شایعاتی که مبنی بر عدم تحویل جسد کشته‌شدگان حوادث اخیر و طلب مبالغی از خانواده آنان منتشر شده است، گفت: این حرف به نظر من منطقی به نظر نمی‌رسد، خیلی اقدام ناجوانمردانه و غیر انسانی است و قطعا شایعه است. البته باتوجه به اینکه چنین بحث‌هایی مطرح می‌شود و بعضی‌ها می‌خواهند از این فضای شایعه سوءاستفاده کنند، مسئولان ذیربط باید به صورت شفاف پاسخ دهند و اطلاع رسانی کرده و با این شایعات مقابله کنند.
منبع: ایلنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اعتراضات مردمی
نظرات شما