جزییات طرح شورای شهر برای رسیدگی به آسیب دیدگان اعتراضات آبان/ نهادهای امنیتی و نظامی همکاری میکنند؟
رویداد۲۴ اعضای شورای شهر تهران دو فوریت طرح «رسیدگی به خانوادههای آسیبدیده از حوادث شهر تهران در اواخر آبان ماه ۹۸ در اعتراض به افزایش قیمت بنزین» را تصویب کردند. براساس این طرح، شورا شهرداری را موظف کرد به آسیب دیدگان اعتراضات اخیر، چه از جنبه مالی، روحی و جانی، آسیب دیدگان رو مورد حمایت قرارداده و مشکلاتشان را مرتفع کنند.
شورای شهر نیز برای پیشبرد سریع این روند کمیتهای سه نفر را با حضور شهربانو امانی، محمدجواد حق شناس و محمود میرلوحی ترتیب دادند. طبق این طرح هر کسی که در این حوادث آسیب دیده چه مامور راهنمای و رانندگی و چه یک نوجوان ۱۵ ساله باید مورد حمایت کامل قرار بگیرند.
بیشتر بخوانید: ۸۰ میلیارد تومان برآورد هزینه خسارات مالی در تهران
محمدجواد حق شناس عضو شورای شهر تهران به رویداد۲۴ میگوید: این طرح با ۲۰ امضا تصویب شد که از معدود طرحهایی بود که با آراء بالایی به تصویب اعضای شورا رسید. البته در شورای سوم و چهارم و تقریبا زمانی که با یک بحران عمومی روبرو شدیم، شورا بر اساس احساس وظیفهای که داشت سعی کرد ورود مستقیمتری به موضوع داشته باشند.
او ادامه میدهد: زمانی که حوادث سال ۸۸ رخ داد، بخش زیادی از جامعه درگیر آن شدند و آسیبهای مالی، روحی و جانی بیشتری به همراه داشت، شورای سوم به موضوع ورود کرد. با توجه به اصولگرا بودن شورا، اما محوریت این پیگیریها با اعضای اصلاح طلب شورا بود.
نسبت به شهروندان تهرانی مسئولیم
حق شناس ادامه داد: البته خوشبختانه در حوادث آبان ماه، تهران در معرض آسیب جدی قرار نگرفت و شدت اعتراضها در مقایسه با سایر شهرها بسیار کمتر بود، با اینحال شورای شهر احساس کرد نمیتواند نسبت به این موضوع بیتفاوت بماند. به نظر میرسید ورود شورا و شهرداری به این موضوع بتواند کمی از آلام آسیب دیدگان را کم کند و چون این موضوع تاحدودی جنبه اجتماعی دارد، ورود شورا و شهرداری میتواند اتفاق خوب و مثبتی تلقی شود. معتقدم اگر مواجه با مردم معترض که عمدتا از قشر پایین و آسیب پذیر جامعه بودند به صورت آسیبشناسانه ورود میشد قطعا شاهد این حجم از اتفاقات ناگوار نبودیم. اما متاسفانه به دلیل اینکه دقت کافی نشد و از آنجایی که یاد گرفته ایم هر رویکرد اجتماعی را سریعا وارد فاز سیاسی و بعد از آن وارد فاز امنیتی کنیم، به جای برگشتن آرامش به جامعه، شاهد آسیبهای جدی در زمینه روحی، جانی و مالی مردم بودیم.
امیدواریم نهادهای نظامی و امنیتی درخواست همکاری داریم
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه با توجه به حساسیت موضوع، شورا و شهرداری خود را موظف به ورود به این موضوع کرد، گفت: ما سعی کردیم شهرداری را وارد این مسئله کنیم و به عنوان یک آسیب با آن مواجه شویم و این آسیبها که ممکن است جانی، مالی و روحی باشد را بررسی و تا حد امکان حل کنیم.
او میگوید: همه افرادی که در این حوادث دچار آسیب شدند، شهروندان این شهر هستند و اگر این آسیبها رسیدگی نشود ممکن است هم به خود افراد و هم خانوادهیشان و در نهایت برای جامعه طبعاتی را به همراه داشته باشد. البته این نکته را هم بگویم که شهرداری به خودی خود و تنهایی نمیتواند به این موضوع رسیدگی کند و نیازمند همکاری سایر نهادها نیز هست.
حق شناس ادامه داد: شهرداری باید در این زمینه مطالعه لازم را داشته باشد و چارچوبی را تعیین کند که بتواند این افراد آسیب دیده را در ابتدا شناسایی کند و متناسب با توانی که دارد بتواند این مسئله را مدیریت کند. برهمین اساس شورا برای اینکه بتواند نظارت دقیقتر و مستقیمتری را بر شهرداری داشته باشد، هیات سه نفرهای را هم ترتیب داده که این سه نفر کمک کنند ابعاد جزئیتر این اتفاق هر چه سریعتر مشخص شود. با توجه به اینکه این موضوع جنبه امنیتی هم دارد و اجزای جامعه ما به هم وصل است، طبیعتا شهرداری نمیتواند به تنهایی این کار را به سرانجام برساند.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شهرداری نمیتواند نسبت به شهروندان و مشکلاتی که برایشان ایجاد شده بیتفاوت بماند، همانطور که در زلزله یا اربعین، شهرداری تهران بیتفاوت عمل نمیکرد؛ قطعا نسبت به این قبیل مسائل نیز احساس وظیفه و رسیدگی دارد.
حقشناس با بیان اینکه من نسبت به این طرح و به سرانجام رسیدن آن خوشبین و امیدوارم، تصریح کرد: اکنون دولت وزارت کشور را مسئول رسیدگی و پیگیری این موضوع معرفی کرده است. ما نیز از حوزههای امنیتی و نظامی خواهان همکاری برای رسیدگی و پیگیری به مسئله آسیب دیدگان حوادث آبان ماه هستیم. با آقای حناچی نیز جلسهای داشتیم و این طرح را با ایشان در میان گذاشتیم که شهردار هم از طرح استقبال کرده و قول همکاری را به ما دادند.