رویداد۲۴مراسم رژه نیروهای مسلح به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس در اهواز با حادثه تروریستی همراه شد و ۴ تروریست از گروه جدایی طلب الاحوازیه به سوی جمعیت تیراندازی کردند. این اقدام خرابکارانه و ضد امنیتی ۲۵ شهید و ۶۰ مجروح برجای گذاشت.
اگرچه حادثه تروریستی امروز اهواز به شدت محکوم است، اما شناخت ماهیت این گروه تروریستی و هدف آنها برای ایجاد خرابکاری در ایران و همچنین نوع استفاده دشمنان کشورمان از این دست حوادث حائز اهمیت است.
شفقنا در گفت وگوهایی ابعاد بین المللی حمله تروریستی به مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز را مورد بررسی قرار داد که در ادامه می آید:
حسین ربیعی، کارشناس مسایل بین الملل با بیان اینکه حمله تروریستی امروز اهواز بدون شک مربوط به عرب های اهواز نیست بلکه گروهی مزدور هستند که از سوی کشورهای خارج تحریک شدند، گفت: در روزی که می توانستیم برای نشان دادن توان و اقتدار ملی مانور نظامی داشته باشیم این حمله تروریستی را انجام دادند تا این حمله بُرد تبلیغاتی بسیاری برای آنها به همراه داشته باشد.
دشمنی های با ایران به اشکال مختلف ادامه پیدا می کند
دکتر حسین ربیعی در گفت وگو با شفقنا، اظهار کرد: مناطق قومی پیرامون ایران شاید از یک قرن گذشته و زمانی که ایران جدید در حال ساخته شدن بود، کم و بیش شاهد حرکات های جدا طلبانه ای بوده است. یعنی بلوچ ها، ترکمن ها، آذری ها، ترک ها و عرب ها، هرکدام در برهه ای از وقایع تاریخی ما، نمایش هایی از تجزیه طلبی را داشتند که به اشکال گوناگونی در تاریخ قابل مشاهده و رد یابی است البته این حرکت اخیر(حمله تروریستی در اهواز) تقریباً تازگی دارد چرا که تا به امروز، در بین کردها، آذری ها، بلوچ ها و اقوام دیگر حرکت تروریستی خشونت آمیز به این شکل نداشتیم؛ این حرکت قاعدتاً محکوم است چرا که هیچ انسان آزاده ای حرکت تروریستی آن هم علیه انسان بی گناه را نمی پذیرد.
حرکت تروریستی اهواز بدون شک مربوط به اعراب اهواز نیست
او ادامه داد: حرکت های تروریستی اهواز توجیهی ندارد به این دلیل که مردم خوزستان هم مانند مردم دیگر کشور، بارها پیوستگی و وابستگی خود را به ایران ابراز کردند، این منطقه ۸ سال شاهد جنگ تحمیلی بوده و خوزستانی ها و اهوازی ها و سایر عرب های مستقر در خوزستان به اشکال مختلفی وطن دوستی خود را نشان دادند و این حرکت بدون شک یک حرکت مربوط به عرب های اهواز نیست بلکه گروهی مزدور هستند و از کشورهای خارج تحریک شدند و پول گرفتند و ابزار دشمنان ایران شدند که این حرکت خشونت آمیز را انجام دهند.
استاد ژئوپلیتیک دانشگاه خوارزمی در پاسخ به اینکه آیا در آینده باز هم شاهد چنین حرکت های از سوی این گروه تروریستی خواهیم بود؟ گفت: این حرکات نه از قبل قابل پیش بینی بوده و نه می توان پیش بینی کرد که یک سال دیگر چنین حرکتی انجام شود؛ ما مطمئن هستیم که دشمنان این مرز و بوم چه دشمنان منطقه ای و چه دشمنان جهانی از جمله آمریکا، اسرائیل و عربستان همواره به دنبال ضربه زدن به منافع ملی، انسجام، پیوند و قدرت ملی ایرانیان هستند و هیچ تردیدی نیست که آنها مترصد این هستند که در فرصت های گوناگون اقداماتی را انجام دهند بنابراین از یک جهت قابل پیش بینی است که دشمنی های آنها به اشکال مختلف ادامه پیدا کند ولی جنس، نوع و شکل این ابراز دشمنی قابل پیش بینی نیست.
تبلیغاتی علیه امنیت و ثبات ایران صورت خواهد گرفت
ربیعی با بیان اینکه ما می دانیم که دشمنی علیه ملت ایران و کشور ایران یک دشمنی تاریخی و پر دامنه هست و حتماً در آینده هم ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: یک برداشتی که حتماً کشورهای خارجی به خصوص دشمنان ما در منطقه از حمله تروریستی اهواز خواهند کرد این است که ایران هم وارد فاز درگیری های تروریستی شده و کشور بی ثباتی است. می دانید که ما یک جزیره آرام در یک اقیانوس ناآرام خاورمیانه هستیم و این یک برتری برای ایران است که در میان همه این نا آرامی هایی که در منطقه خاورمیانه وجود دارد همواره امنیت و ثبات در کشور برقررا بوده است بنابراین بلندگوهای تبلیغاتی آنها حتماً تکرار خواهند کرد که ایران هم یک کشور نا امن و بی ثبات است.
دشمنان حادثه تروریستی اهواز را شاهد نارضایتی مردم از نظام حکومتی قلمداد خواهند کرد
او افزود: دشمنان احتمالاً حادثه تروریستی اهواز را شاهد نارضایتی مردم از نظام حکومتی قلمداد خواهند کرد، در واقع از این حرکت بهره برداری سیاسی و تبلیغ خواهند کرد که بین ایرانیان تفرقه و جدایی است؛ همچنین تلاش خواهند کرد که فشارهای حقوق بشری را افزایش دهند و این حادثه را وارونه جلوه خواهند داد کما اینکه هنوز هم خبرگزاری های بزرگ خارجی (از جمله خبرگزاری های آمریکایی و انگلیسی و خاورمیانه) ابا دارند از اینکه این حمله را حمله تروریستی قلمداد کنند و می گویند که حمله مسلحانه بوده و گروهی به رژه نظامی حمله کرده است در واقع اینها تلاش خواهند کرد که نا آرامی و تشتت و جدایی را در ایران ترویج کند و به نظر من هرگز نخواهند پذیرفت یا تبلیغ نخواهند کرد که حمله تروریستی بوده و از سوی گروه های انجام شده که وابسته به همین کشورهای خارجی هستند و مطمئن روی اینکه منبع درآمد و هزینه های اینها از کجا تأمین مانور نخواهند داد و نمی گویند که این گروه ها وابسته به کشور عربستان هستند و در واقع واقعیت ها را همچنان وارونه جلوه خواهند داد.
ربیعی گفت: اینکه چرا این گروه تروریستی برای حمله رژه نیروهای مسلح را انتخاب کردند دلیل خاصی نمی تواند داشته باشد غیر از اینکه بُرد تبلیغاتی این حادثه در یک روز مهم بسیار زیاد است و ضربه مهمی تلقی می شود به عبارت دیگر این گروه تروریستی به یک گروه رژه کننده در یک روز مهم که روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و در یک منطقه مهم که شاهد ۸ سال جنگ تحمیلی بوده اتفاق افتاده است. من فکر می کنم هدفمندانه اهواز و این مراسم را انتخاب کردند چرا که در روزی که می توانستیم برای نشان دادن توان و اقتدار ملی مانور نظامی داشته باشیم این حرکت را انجام دادند تا این حمله بُرد تبلیغاتی بسیاری برای آنها به همراه داشته باشد.
دشمن به دنبال بر هم زدن آرامش کشور است
سید راضی نوری، نماینده مردم شوش و عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان با بیان اینکه نباید به حادثه تروریستی امروز احساسی نگاه کرد اظهار کرد: مطمئنا تمامی مجموعههای استان خوزستان از تمام قومیتها با این حرکت تجزیه طلبانه مخالف هستند و این اقدام از نظر مردم استان خوزستان با هر گویش و قومیتی کاملا مردود است و آن را محکوم میکنند.
سید راضی نوری در رابطه با حادثه تروریستی اهواز گفت: دشمنان ما بیکار نمینشینند و همیشه به دنبال این هستند که فضای امنی را که در کشور حاکم است و آرامشی که مردم دارند را به هم بزنند. ما این مساله را با تمام وجود محکوم میکنیم و مطمئنا تمامی مجموعههای استان خوزستان از تمام قومیتها با این حرکت تجزیه طلبانه مخالف هستند.
او ادامه داد: نباید به حوادثی مانند حادثه تروریستی اهواز که به صورت حاشیهای پیش میآید به عنوان یک مساله احساسی نگاه کرد و انشاالله نیروهای امنیتی ما این مسایل را بیشتر ببینند و رصد کنند و اقدامی که بر علیه نظام و امنیت مردم باشد را شدیدا و با قاطعیت زیاد محکوم کنند تا آنها را از ریشه بخشکانند.
عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در خصوص ماهیت این گروه تروریستی اظهار کرد: ظاهرا اعلام کردند که این گروه تروریستی از مجموعه تجریه طلبهای الاحوازیه بودند اما مساله مهم این است که این اقدام از نظر مردم استان خوزستان با هر گویش و قومیتی کاملا مردود است و آن را محکوم میکنند .
دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی سوء استفاده کنندگان را در نطفه خفه خواهند کرد
نوری تصریح کرد: ۱۰۰درصد این مسایل با امید خدا رفع میشود و این مسایل ممکن است که در یک فضای بسیار کوچکی پیش بیاید چون دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی این مسایل را میبینند و به نحو احسن کسانی که از آن آبشخور استفاده میکنند را در نطفه خفه خواهند کرد.
او خاطرنشان کرد: نمایندگان مردم و ملت خوزستان، وزارت کشور، وزارت اطلاعات و شورای عالی امنیت ملی باید تمام این مسایل را به دقت ریشه یابی کنند و با قاطعیت با مساله برخورد کنند که انشاالله امنیت ملی کشور که حاصل خون شهدا است حفظ شود. خصوصا الان که در آستانه هفته دفاع مقدس هستیم و جهانیان دیدند که تمام شیطنتها و حیلههای که به کار بردند تا نظام جمهوری اسلامی را با مشکل مواجه کنند با شکست روبرو شد بنابراین مسایل اینچنینی که ممکن است در گوشه کنار کشور رخ دهد که با نظام و با امنیت ملی ناسازگاری داشته باشد با اشد برخورد میشود.
تنش میان ایران و حامیان گروه الاحوازیه افزایش می یابد
صباح زنگنه، تحلیلگر مسایل خاورمیانه گفت: حامیان این گروه تروریستی از این حادثه استفاده رسانه ای، تبلیغاتی خواهند کرد و به واسطه آن بر جمهوری اسلامی اعمال فشار خواهند داشت؛ مشخص است که چنین حرکت هایی به یک تغییر کیفی منجر نمی شود بلکه موجب افزایش تنش میان حامیان این گروه ها و کشور خواهد شد.
صباح زنگنه در گفت وگو با شفقنا، به ماهیت این گروه تروریستی اشاره و اظهار کرد: این گروه زمانی مورد حمایت صدام و انگلستان بود و اکنون هم آنطور که دررسانه های عربستان سعودی نشان داده می شود مورد حمایت عربستان نیز قرار گرفته است. الاحواز گروهی است که از شرایط سوء استفاده می کند و تلاش دارد یک موج تبلیغاتی راه بیندازد و فضای کشور را یک فضای نا امن نشان دهد. این نوع حرکت ها، حرکت هایی کوراست و ارزش عملیاتی ندارد؛ آن هم در روزهای مهمی که متعلق به حوادث بزرگ کشور و مقاومت ملت در برابر اشغال و توطئه دیگران است.
گروه الاحوازیه، گروه بزرگ و مهمی نیست
این تحلیلگر مسایل خاورمیانه ادامه داد: گروه الاحوازیه، گروه بزرگ و مهمی نیست، اما افرادی دارد که می توانند هر از گاهی اتفاق محدودی را انجام دهند لذا ممکن است هنگام تظاهرات یا عملیاتی دیگر، این اتفاقات تکرار شود؛ این امر به شرایط منطقه ای بستگی دارد؛ همچنین وضعیت و شرایط نیروهای امنیتی کشور در تکرار یا پایان پذیری این دست از حوادث موثر هستند. البته به نظر می آید با وضعیتی که ایران در سوریه و عراق دارد، تکراراین حوادث بعید نباشد.
دشمنان از این حادثه کوچک برای اعمال فشار به ایران استفاده خواهند کرد
او به سوء استفاده کشورهای حامی این گروه تروریستی اشاره و خاطرنشان کرد: حامیان این گروه تروریستی از این حادثه استفاده رسانه ای، تبلیغاتی خواهند کرد و به واسطه آن بر جمهوری اسلامی اعمال فشار خواهند داشت؛ مشخص است که چنین حرکت هایی به یک تغییر کیفی منجر نمی شود بلکه موجب افزایش تنش میان حامیان این گروه ها و کشور منجر می شود و از سوی دیگر مردم در برابر این نوع حرکات ایضایی و دشمن گونه ای که صادر می شود آگاه تر خواهند شد و منجر به وحدت بیشتر میان مردم خواهد انجامید.
زنگنه گفت: حادثه تروریستی امروز در اهواز، حادثه کوچک و محدودی بود و نمی توان آن را خیلی بزرگ ارزیابی کرد؛ سلاح در منطقه وجود دارد، عراق در همسایگی این منطقه است، بعثی ها که حامی این گروه ها بودند همچنان در منطقه حضور دارند، نزدیکی مرز به عربستان و امکانات عربستان در رساندن کمک به این گروه ها از جمله عواملی است که موجب بروز چنین اتفاقاتی می شود. وقتی حامیان این گروه های تروریستی توانستند ده ها و صدها هزار نفرتروریست را وارد خاک عراق و سوریه کنند طبیعتاً سخت نیست که با در اختیار قرار دادن امکانات، ۷ تا ۸ تروریست به کشورما وارد کنند.
اقدامات تروریستی محکوم است
علی خرم، نماینده پیشین ایران در سازمان ملل حادثهی تروریستی در اهواز و کشته و زخمی شدن تعدادی از هموطنانمان را محکوم کرد و هشدار داد: باید در مورد برخی اختلافات یا خلأهایی که در زمینههایی در جامعه به وجود میآید فکری کرد چرا که ممکن است بعضی کشورهای خارجی روی موج این خلأهای فکری سوار شوند.
علی خرم در گفتوگو با شفقنا با اشاره به وضعیت سوریه بیان کرد: هشت سال پیش در سوریه بعد از تظاهرات درعا وقتی برخوردهایی پیش آمد، عربستان، ترکیه و برخی کشورهای دیگر روی موج این نارضایتیها سوار شدند و با ارسال کمک و … ناگهان صحنه تغییر کرد و تبدیل شد به درگیری که هشت سال است سوریه را در برگرفته است.
این تحلیلگر امور بینالملل با تأکید بر این که همهی ما اقدامات تروریستی را محکوم میکنیم اما در کنار آن باید پیشگیری و درمان کرد، گفت: البته پیشگیری مهمتر از درمان است و نباید اجازه دهیم در کشور شکاف اجتماعی ایجاد شود و نارضایتی به وجود آید. از جمله وضعیتی که گاهی در خوزستان شاهدیم اعم از گرد و خاک و آب ناسالم و مسایل مشابه معمولاً میتواند زمینه را برای نارضایتی فراهم کند و اجازه دهد عدهای در برخی کشورهای خارجی روی موج این نارضایتی سوار شوند.
ممکن است برخی کشورها بر روی موج بعضی نارضایتی ها سوار شوند
او با بیان این که باید بر این دو وجه پیشگیری و درمان در مورد حوادث تروریستی اخیر و حوادث مشابه دقت کنیم، گفت: وگرنه این حادثه مورد تقبیح است و تک تک ایرانیها آن را محکوم میکنند و هیچ کس مایل نیست اقدامات تروریستی در کشورش پا بگیرد. «احوازیه» که مسوولیت این اقدام تروریستی را پذیرفته است، سابقهای قبل از انقلاب دارد. در این چهل سال نیز کمابیش زمانی توسط صدامحسین و زمانی هم توسط بقیه کشورهای عربی خلیج فارس حمایت میشدند.
ابوالفضل فاتح: تروریست منطق یزید است/ حادثه تروریستی اهواز حب وطن را در ما مضاعف می سازد
در پی حمله گروه تروریستی به رژه نیروهای مسلح در اهواز، دکتر ابوالفضل فاتح ضمن محکومیت این حادثه در یادداشتی کوتاه آورده است: کیست که نداند تروریسم منطق یزید است و هدف قرار دادن کودکان، مردم و حافظان یک ملت جنایت علیه همه ملت و خروج علیه آیین ملت است.
به گزارش شفقنا، متن یادداشت ابوالفضل فاتح بدین شرح است:
بسمه تعالی
حادثه تروریستی و محکوم اهواز، بار دیگر ماهیت تروریسم و اهداف آن را هویدا ساخت. این تروریستها نه از خون ایرانی و نه از ایمان اسلامی بهره ای نبرده اند. کیست که نداند تروریسم منطق یزید است و هدف قرار دادن کودکان، مردم و حافظان یک ملت جنایت علیه همه ملت و خروج علیه آیین ملت است. همه با هم متفقیم، این گونه اقدامات پلید که دست آلوده بیگانگان در آن پیداست، حب وطن را در یکایک ما مضاعف و ملت شریف ایران را در صیانت از تمامیت دین و میهن و امنیت و ثبات خود استوارتر می سازد.
از خداوند متعال می طلبیم، شهدای مظلوم حادثه امروز را که مقارن با ایام عزاداری حضرت سید الشهدا (ع) به شهادت رسیده اند، در اعلی علیین با شهدای کربلا محشور فرماید.