تاریخ انتشار: ۰۶:۰۳ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

ایران به پیشنهاد میانجی‌ها گوش می‌دهد، اما ...

به طور کلی، سیاست خارجی ایران، دیپلماسی پشت پرده را بر دیپلماسی علنی ترجیح می‌دهد و تلاش می‌کند اقدامات دیپلماتیک خود را تا پیش از تضمین موفقیت آن، علنی نکند.

رویداد۲۴  الجزیره نوشت: نخست وزیر ژاپن روز چهارشنبه به منظور جلوگیری از متشنج شدن اوضاع در خاورمیانه، به تهران سفر می‌کند. زودتر از شینزو آبه، وزیر خارجه آلمان هم به تهران رفت تا اطمینان اروپا در مورد اجرای انیستکس را منتقل کند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: وزیر خارجه آلمان دور سفر‌های خود در منطقه را با اردن و سپس عراق، اغاز کرد و از بغداد اعلام کرد که المان می‌داند شروع جنگ آمریکا و ایران می‌تواند تمام منطقه را شعله ور کند. ماس همچنین بر ضرورت حمایت از توافق هسته‌ای تاکید کرده و تصریح نمود که اروپایی‌ها معتقدند مساله مهم، وجود ضمانت‌هایی است که اجرای نتایج این مذاکرات و پایبندی به آن را قطعی کند.

می‌توان گفت: این جمله اخر وزیر خارجه آلمان کلید هر گونه میانجی گری یا مذاکره بین ایالات متحده و ایران است.

پس از خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای که ۵ دولت در کنار شورای امنیت بین المللی آن را ضمانت کرده بودند، ایران اعتماد خود به مذاکرات را از دست داد و این نکته‌ای است که بار‌ها مسئولان ایرانی در مورد آن صحبت کرده اند.

در یک حالت نادر از اجماع ملی، تمام جناح‌ها و احزاب سیاسی در ایران معتقدند که مذاکره در شرایط فعلی فایده‌ای ندارد. اما منظور از این شرایط که مانع از انجام مذاکره شده است، چیست؟

براساس موضع گیری‌های رسمی و حزبی در ایران، می‌توان گفت: شرایط مذکور مربوط به بی توجهی دولت آمریکا به توافق‌های بین المللی و بی اعتمادی ایران نسبت به امضای توافق دوباره با آمریکاست.

با اینکه دولت آمریکا لحن خود در برابر ایران را تا حدودی تعدیل کرده است، اما به گفته سخنگوی وزارت خارجه ایران، عباس موسوی، یک هفته کافی بود تا ایالات متحده تزلزل در مواضع خود در قبال ایران را اثبات کند؛ و در این راستا تحریم‌های خود را بر صادرات پتروشیمی ایران اعمال نمود. با اینکه سفر نخست وزیر ژاپن به تهران از اهمیت زیادی برخوردار است، اما انتظار نمی‌رود که ایرانی‌ها در مساله‌ای با این حساسیت که امنیت ملی ان‌ها را هدف گرفته است، با ابه وارد رایزنی شوند.

در اینجا سوالی مطرح می‌شود مبنی بر اینکه با توجه به اینکه ژاپن هم پیمان ایالات متحده و دوست ایران است، ابه با چه پیشنهاداتی به سراغ ایرانی‌ها می‌رود؟

اغلب تحلیلگران بر این عقیده اند که وساطت شینزو آبه یا دیگران، با موفقیت مواجه نمی‌شود؛ اما به نظر می‌رسد ایران این آمادگی را دارد تا به پیشنهادات میانجی‌ها گوش کند، تا دولتی به نظر برسد که به دیپلماسی اهمیت زیادی می‌دهد، اما دیپلماسی که طبق شروط ایرانی‌ها باشد و نه آمریکایی ها. ایران بر شروط خود اصرار دارد؛ به این دلیل که معتقد است اگر مذاکره تحت فشار را بپذیرد، برگ برنده‌ای به ایالات متحده داده است.

بعلاوه، تحریم‌ها و سختی اوضاع معیشتی مردم ایران، به هیچ سیاستمدار ایرانی اجازه اعلام آمادگی برای نشستن پای میز مذاکره با واشنگتن، بدون تامین خواسته‌های ایران یا دادن ضمانتی برای اجرای توافق‌های پیشین را نمی‌دهد.

به طور کلی، سیاست خارجی ایران، دیپلماسی پشت پرده را بر دیپلماسی علنی ترجیح می‌دهد و تلاش می‌کند اقدامات دیپلماتیک خود را تا پیش از تضمین موفقیت آن، علنی نکند.

شاید یکی از دلایل استقبال ایران از میانجی گری‌های بین المللی آن است که می‌خواهد نگاه‌ها را متوجه این میانجی گری‌ها کند و زمینه را برای گزینه ترجیحی ایرانی ها، یعنی مذاکره پس از قبول شروط تهران از سوی واشنگتن، فراهم نماید.
منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ابوالفضل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۲
0
1
اما نداره ایران دونبال یه مذاکره است ولی از ترس مردم که وجهه اش خراب نشه یواش یواش میخواد مذاکره منه چرا پرچم امریکا رو در روز قدس اتش نزد 2 ظریف در امریکا دنبال چه بود 3 این امدن و رفتن برای چی است و .... ننگ جام دو با شیطان بزرگ
نظرات شما