کاندیدای دوم اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰ بعد از رئیسی کیست؟
رویداد۲۴ "آمدن یا نیامدن رئیسی"، مسئلهای است که در کمتر از ۱۰ روز تا ثبت نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری برای اصولگرایان حل نشده باقی مانده است. غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز بر این باور است که احتمال آمدن رئیسی کم نشده است، اما اگر نیایند و ثبت نام نکنند این جریان سایر کاندیداها را مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهد. او در عین حال میگوید برای ورود سایر کاندیداها به انتخابات، شرط و شروطی قائل شدهایم مبنی بر اینکه اگر آقای رئیسی ثبت نام نکنند آنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
احتمال آمدن رئیسی کم نشده بلکه بالا است
حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم عضو جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به این سوال که آیا احتمال آمدن ابراهیم رییسی به انتخابات کم شده است و اینکه آیا ممکن است اصولگرایان با چند کاندیدا وارد صحنه انتخابات شوند، به خبرگزاری خبرآنلاین، گفت: نخست این احتمال که آقای رییسی بیایند کم نشده است بلکه همچنان این احتمال بالا است. دوم اینکه هر فردی کاندیدا میشود اگر سراغ ما بیاید و با ما گفتگو میکند ما به آن فرد میگوییم ورود آن فرد مشروط به این است که آقای رییسی ثبت نام نکنند اگر آقای رییسی ثبت نام نکردند ما سایر کاندیداها را مورد ارزیابی و بررسی قرار میدهیم تا ببینیم در میان سایر کاندیداها کدام یک از اولویت ما برخوردار است و شاخصهای موردنظر ما را میتواند تأمین کند.
کاندیدای اصولگرایان درصورت کاندیدا نشدن رئیسی کیست؟
این چهره سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که گزینههای اصولگرایان بعد از رییسی چه کسانی هستند؟ قالیباف، محسن رضایی و جلیلی یا ... کدامیک میتوانند گزینه بعدی باشند، عنوان کرد: تا زمانی که ارزیابی جامعی از این افراد صورت نگرفته نمیتوان گفت کاندیدای بعدی مان چه کسی است.
او افزود: در حال حاضر هم این ارزیابی در حال انجام است یعنی این نامه نگاری برای کاندیداها صورت گرفته و نوبت گذاری نیز انجام شده است. این چهرهها به صورت نوبتی حضور پیدا میکنند، مصاحبه و ارزیابی صورت میگیرد در نهایت میتوان نتیجه را اعلام کرد.
احتمال دارد پایداریها مستقل وارد انتخابات شوند
مصباحی مقدم در پاسخ به این سوال که محسن رضایی، سردار دهقان و سعید محمد هم جزو گزینهها هستند؟ ادامه داد: بله، این چهرهها حضور دارند.
سخنگوی جامعه روحانیت در پاسخ به این سوال که آیا انتقادات محصولی به دو شورای ائتلاف و شورای وحدت بدین معناست که جبهه پایداری راه خودشان را جدا کرده اند و با کاندیدای مستقل، وارد انتخابات خواهند شد؟ اظهار کرد: این احتمال داده میشود که بخواهند جدا بیایند.
مصباحی مقدم درباره رایزنی دو شورا با پایداری ها، اشاره کرد: بنده، چون در شورای وحدت حضور ندارم اطلاعی ندارم که دوستان ما در شورای وحدت در این باره در چه مرحلهای هستند. جامعه روحانیت مبارز هم برنامه جداگانهای از شورای وحدت ندارد چراکه برنامه جامعه روحانیت مبارز این بود که شورای وحدت را تشکیل دهد و این شوراست که به این گونه مسائل ورود میکند.
بیشتر بخوانید: پشت پرده اختلاف و درگیری در جریان اصولگرا
درباره اظهارات محصولی اظهارنظر نمیکنم
این چهره سیاسی اصولگرا بیان کرد: در حال حاضر هم این اقدامات در حال انجام است. آقای متکی هم سخنگو هستند و باید از ایشان پرسید. درباره اظهارات آقای محصولی هم اظهار نظری نمیکنم.
نیامدن رئیسی مساوی است با آمدن کاندیداهای متعدد
این عضو جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است دو گانهای شکل بگیرد؟ اگر رییسی نیاید وضعیت چگونه است؟ تاکید کرد: ممکن است کاندیداهای متعددی در جریان انقلابی به میدان بیایند.
اگر رییسی نیاید نمیدانم چگونه میتوانیم به کاندیدای واحد برسیم
این چهره سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که با توجه به وضعیت شورای ائتلاف و شورای وحدت و اختلافاتی که دارند وحدت جریان اصولگرایی را تا چه حد در دسترس میدانید؟ تصریح کرد: اگر کاندیدای نهایی، آقای رییسی باشد ظاهراً این وحدت به صورت کامل محقق خواهد شد به بیان دیگر بحث کاندیدای واحد اصولگرایان محقق میشود، اما اگر آقای رییسی نیاید نمیدانم چگونه میتوانیم به کاندیدای واحد برسیم گرچه تلاش این است که رایزنیها بین دو مجموعه شورای وحدت و شورای ائتلاف همچنان استمرار پیدا کند تا اینکه پس از نام نویسیها و مشخص شدن کاندیداها، آن زمان هم میتوان بین دو مجموعه شورای ائتلاف و شورای وحدت، به کاندیدای واحد برسیم.
احتمال تشدید اختلاف اصولگرایان در صورت نیامدن رئیسی
این چهره سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که نگرانی بسیاری از اصولگرایان بر این مسئله است که اگر رییسی نیاید اجماع روی سایر کاندیداها سخت و دشوار است، آیا این مسئله را موجب تشدید و افزایش اختلافات اصولگرایان میدانید؟ گفت: طبعا این احتمال وجود دارد نفی نمیکنیم.
او در پاسخ به این سوال که آیا نظر و نگاه مردم در آستانه انتخابات دچار تغییر خاصی شده یا خیر؟ یا فضا همچنان سرد است؟ عنوان کرد: خیر، از نگاه بنده فضا تا حدودی تبدیل به فضای انتخاباتی شده است، اما هنوز آنچنان که انتظار داریم فضای انتخاباتی گرم نشده است. انتظار ما این است که انشالله این فضا گرمتر شود امیدواریم به زمان ثبت نام کاندیداها که برسیم گام بلندتری به سمت شور انتخابات برداشته شود.
مصباحی مقدم گفت: پس از آن موضوع تبلیغات انتخاباتی را داریم که صداوسیما هم برنامه ریزی خوبی انجام داده مبنی بر اینکه همه شبکههای سراسری صداوسیما را برای انتخابات بسیج کند. امیدواریم این اقدامات بتواند برای برگزاری انتخابات پرشور تاثیرگذار باشد.
مشارکت مردم در انتخابات بالای ۵۰ درصد است
مصباحی مقدم در پاسخ به این سوال که توصیه شما به کاندیداهایی که در حال تخریب یکدیگر یا دیگر کاندیداها هستند چیست؟ بیان کرد: بر این باورم کاندیداهای انتخابات باید برای هم افزایی قدم بردارند یعنی خودشان آماده کنند اگر دولتی تشکیل میشود مجموعه این کاندیداها در یک اقدام هماهنگ به فرد واحد برسند و با یکدیگر گفتگو کنند و اعضای تیم دولت آینده را تشکیل بدهند.
این عضو جامعه روحانیت مبارز درباره میزان مشارکت مردم اظهار کرد: نمیتوان پیش بینی دقیقی از مشارکت مردم در انتخابات داشت، اما یقینا بالای ۵۰ درصد است.