تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۲

از غذاهای سنتی افغانستان چه می‌دانید؟

غذا بخش جدایی‌ناپذیر از فرهنگ هر کشور و منطقه است چنان‌که هر منطقه برای خود غذا و خوراک مخصوص خود را دارد که بسیاری مسائل در به‌وجودآمدن آن موثر بودند از آب و هوا گرفته تا شرایط مالی و سبک زندگی. یکی از کشورهایی که در آن آشپزی و مهمان‌نوازی اهمیت فراوان دارد افغانستان است.

از غذاهای سنتی افغانستان چه می‌دانید؟

رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: غذا و انواع و سنن گوناگون در آشپزی و روش‌های مختلف برای آن نشان‌دهنده فرهنگ و آداب و رسوم هر منطقه است. درواقع غذا ابزاری برای نشان‌دادن سب زندگی و اصول زیست انسانیست.

یکی از جاذبه‌های گردشگری در هر کشور غذا‌های خاص آن منطقه است چیزی که در افغانستان کم نیست و شاید بتوان خوراک‌های این منطقه را یکی از جاذبه‌های مهم و توریستی این کشور بدانیم. همان‌گونه‌که اشاره کردیم ویژگی‌های آشپزی هر منطقه بازتاب‌دهنده تنوع جغرافیایی و قومی آن است و افغانستان هم از این قاعده مستثنا نیست درواقع آشپزی آسیای مرکزی، ایران، و پاکستان اشتراکات فراوانی با هم دارند و در تمامی آن‌ها ترکیب گروه‌های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزی‌ها و پروتئین‌های گیاهی و حیوانی در همه غذا‌ها دیده می‌شود.

معرفی برخی غذا‌های مشهور افغانستانی

کابلی‌پلو یا قابلی‌پلو

به گزارش رویداد۲۴ یکی از غذا‌های بسیار مشهور و البته خوشمزه افغان‌ها کابلی‌پلو یا قابلی‌پلوست. این غذا به‌اندازه‌ای شهرت دارد که کم‌تر کسیست که چیزی از آن نداند و نشنیده باشد. به عبارتی دیگر می‌توان کابلی‌پلو را غذای ملی مردم افغانستان نیز به شمار آورد.

کابلی‌پلو خوراکیست که تمامی مناطق افغانستان آن را با یک روش درست می‌کنند اگرچه سرچشمه و منشا آن شمال افغانستان بوده که بعد‌ها به کل کشور سرایت کرده است. البته، چون غذا سلیقه‌ایست مزه آن ممکن است در مناطق گوناگون باتوجه به مواد و ادویه‌هایی که در آن استفاده می‌شود متفاوت باشد.

دستور پخت کابلی‌پلو

اگر با این همه تعریف دلتان می‌خواهد این خوراک خوشمزه را درست کنید پس دست به کار شوید و ما هم روش پخت آن را برایتان تهیه کرده‌ایم.

از غذاهای سنتی افغانستان چه می‌دانید؟

مواد مورد نیاز:

روغن | به میزان مورد نیاز

گوشت گوسفندی | ۵۰۰ گرم

پیاز سرخ شده | دو عدد

نمک و فلفل | به میزان مورد نیاز

زردچوبه | به میزان مورد نیاز

دارچین | به میزان مورد نیاز

پودر سیر | به میزان مورد نیاز

پودر زیره سیاه | به میزان مورد نیاز

زردچوبه | به میزان مورد نیاز

پودر زنجبیل | به میزان مورد نیاز

پودر لیمو عمانی | به میزان مورد نیاز

پودر هل | به میزان مورد نیاز

پودر میخک | به میزان مورد نیاز

جوز هندی | به میزان مورد نیاز

ادویه پلویی | به میزان مورد نیاز

ادویه گارام ماسالا | یک قاشق چایخوری

هویج پخته شده | دو عدد

کشمش پلویی | ۷۵ گرم

خرما | هشت عدد

خلال بادام | به میزان مورد نیاز

خلال پوست پرتغال | ۷۵ گرم

خلال پسته | به میزان مورد نیاز

زرشک سرخ شده | به میزان مورد نیاز

گردو | به میزان مورد نیاز

گل سرخ | به میزان مورد نیاز

برنج | سه پیمانه

شکر | سه قاشق غذاخوری

آب جوش | یک لیوان

از غذاهای سنتی افغانستان چه می‌دانید؟

طرز تهیه کابلی‌پلو

در ابتدا پیاز‌ها را خرد و سرخ کنید و سپس گوشت را بفزایید و تفت دهید تا جایی که رنگ گوشت عوض شود. در این مرحله گارام ماسالا، زعفران، فلفل سیاه، زردچوبه و سایر ادویه‌ها را اضافه کنید. اکنون به آن آب بیفزایید و روی حرارت ملایم بگذارید تا گوشت بپزد.

در این فاصله هویج‌ها را سرخ کنید تا نرم شوند (در صورتی که مایلید غذایتان شیرین‌تر شود می‌توانید کمی شکر نیز به هویج‌ها بیفزایید).

لازم است بدانید برای درست‌کردن کابلی‌پلو باید شکر کاراملی داشته باشد برای درست‌کردن آن شکر را به همراه روغن و آب بجوشانید سپس آرام آرام به آن آب جوش اضافه کنید تا محلولی غلیظ بدست آید. اکنون خلال پسته، خلال بادام و خلال پوست پرتغال را در ماهی تابه تفت دهید تا کمی نرم شود، لازم به ذکر است که برای گرفتن مزه تلخ پوست پرتغال، پیش از سرخ کردن، باید آن‌ها را سه مرتبه به همراه آب بجوشانید.

پس از پختن گوشت‌ها آن‌ها را از آب خارج کنید و برنج را به همراه نمک داخل آب گوشت بریزید و آن را کته کنید. سپس گوشت پخته‌شده را به همراه هویج‌های سرخ شده، خرما، خلال پسته، بادام و پرتغال تفت داده شده و ادویه‌های مختلف ترکیب کرده و یک لایه برنج، یک لایه از این مخلوط را در ظرفی جداگانه بریزید، سپس کارامل شکر را بر روی برنج ریخته وظرف را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج شما دم بکشد.

غذای شما آماده است و می‌توانید آن را با زرشک، خرما، گردو، پیاز داغ، خلال پسته و ... تزئین کرده و سرو کنید.

از غذاهای سنتی افغانستان چه می‌دانید؟

اوشک

یکی دیگر از غذا‌ها سنتی افغانستان آشک یا اوشک است که بیش‌تر در تعطیلات و مجالس رسمی این کشور و ماه رمضان پخته می‌شود.

این غذا از کوفته‌ای که با ماکارونی پرشده و همراه با پیازچه درستی می‌کنند؛ و آن را معمولاً همراه با سس گوجه‌فرنگی و گوشت چرخ‌کرده سرو می‌کنند.

این غذا معمولا همراه با ماست و نعنا سرو و خورده می‌شود.

این غذا هم مانند دیگر غذا‌های افغان ادویه فراوان دارد و، چون در موادش سس گوجه‌فرنگی دارد مزه‌اش ترش است.


بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش اناربیج خوش‌مزه و مجلسی


منتو

یکی دیگر از غذا‌های سنتی و خوشمزه افغانستان غذاییست با نام منتو که بسیار مقوی و دارای ارزش غذایی بالاییست. این غذا به شکل خوراک سرو می‌شود و در میان کشور‌های آسیای میانه هم مرسوم است اگرچه اصالت آن مربوط به کشور افغانستان است و یک غذای رسمی برای مردم این کشور به شمار می‌آید.

مواد مورد نیاز برای تهیه منتو:

گوشت قرمز | ۱.۵ کیلوگرم

پیاز | یک کیلو

سیر | دو حبه

نمک | به میزان مورد نیاز

فلفل سیاه | به میزان مورد نیاز

تخم گشنیز | به میزان مورد نیاز

آرد | ۱.۵ کیلوگرم

روغن | به میزان مورد نیاز

شیر | ۱.۵ لیتر

از غذاهای سنتی افغانستان چه می‌دانید؟

طرز تهیه منتو

برای درس‌ت‌کردن این غذا ابتدا باید خمیر آن را درست کنید بنابراین شیر، آرد و نمک را با هم مخلوط کرده و آن قدر ورز دهید تا مواد حالت خمیری و چسبنده به خود بگیرند، پس از تهیه خمیر آن را به مدت ۳۰ دقیقه در دمای اتاق قرار دهید تا کاملاٌ آماده شود.

تا خمیر استراحت می‌کند دست به کار شوید و مواد میانی آن را تهیه کنید. برای تهیه این مواد باید در ابتدا پیاز‌ها را همراه با روغن برای روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیاز‌ها به رنگ طلایی در بیایند سپس سیر و گوشت را به همراه ادویه‌های مورد نیاز به پیاز‌های سرخ شده اضافه کرده و تفت دهید تا گوشت‌ها تغییر رنگ بدهند، اکنون باید به مواد آب افزوده و اجازه دهید که گوشت‌ها بپزند، پس از اینکه گوشت‌ها پختند، مواد منتو آماده است، حال باید خمیری که در مرحله اول آماده کردید را به شکل دلخواه تقسیم کرده و بر روی هر تکه از خمیر مقداری از مواد را ریخته و منتو‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه در داخل فر قرار دهید.

بولانی

از بهترین غذا‌های افغانستان نانیست به نام بولانی که پوراکی هم نامیده می‌شود. این نان با دو شیوه پخته می‌شود برخی آن را سرخ می‌کنند و برخی دیگر از تنور برای درست‌کرنش استفاده می‌کنند.

در واقع بولانی نانیست شکم‌پر که داخل آن را با سبزیجاتی مانند سیب‌زمینی، کدو تنبل، پیازچه، عدس و تره فرنگی پر می‌کنند. این نان بسیار خوشمزه است به ویژه برای کسانی‌که به خوردن غذا‌های گیاهی علاقه دارند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: سبک زندگی
نظرات شما