تاثیر غلات کامل بر سلامت قلب مبتلایان دیابت نوع ۲
رویداد۲۴ سیما صابری: بررسیها نشان داده است که غلات قدیمی مانند جو و برنج قهوهای میتوانند دیابت نوع ۲ را بهبود بخشند. علاوه بر گنجاندن غلات باستانی بیشتر در رژیم غذایی، متخصصان توصیه میکنند که میزان مصرف آن را کنترل کرده و چربیهای مفید برای قلب و پروتئین بدون چربی بیشتری نیز مصرف کنید. در واقع غلات باستانی (جو دوسر، برنج قهوهای و ارزن) میتوانند نتایج سلامتی را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشند. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، با مصرف جو دوسر نیز میتواند سطح کلسترول را بهبود بخشند.
چگونه غلات میتوانند سلامت قلب را بهبود بخشند؟
جو دوسر، برنج قهوهای، ارزن و تمام غلات باستانی دیگر غلات کامل محسوب میشوند. غلات کامل نه تنها نشاسته، بلکه فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و چربیهای سالم را نیز شامل میشود. زمانی که ما نشاسته مصرف میکنیم، به سرعت در هنگام هضم به قندها تبدیل میشود و سپس در جریان خون ما جذب میشود. این امر میتواند باعث افزایش قند خون شود. با گذشت زمان، میدانیم که این افزایش قند خون میتواند حساسیت بدن ما را به انسولین کاهش دهد، که مشکل دیابت نوع ۲ است.
با این حال، چربیهای سالم و بهویژه فیبر موجود در غلات کامل مانند جو، برنج قهوهای و ارزن سرعت جذب قند غلات به جریان خون را کاهش میدهند و در نتیجه افزایش گلوکز در خون را کاهش میدهند.
در نتیجه کاهش رشد گلوکز در خون میتواند به حفظ حساسیت بدن به انسولین کمک کند که به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک میکند. این یکی از دلایل بزرگی است که خوردن غلات کامل با نرخ پایین دیابت نوع ۲ مرتبط است.
چگونه فیبر به سلامت قلب دیابتیها کمک میکند؟
جو، برنج قهوهای و ارزن نیز منابع غذایی خوبی از فیبر محلول هستند. فیبر محلول بر T۲D [دیابت نوع ۲]و چربیهای خون [کلسترول و تری گلیسیرید]تأثیر مثبت دارد. فیبر محلول آب را در مجرای روده جذب میکند و ژلی که تشکیل میشود میتواند تخلیه معده را با کندی مواجه کند. این امر میتواند افزایش قند خون بعد از غذا در T۲D را کاهش دهد.
بیشتر بخوانید:
این افراد بیشتر به دیابت مبتلا میشوند
چگونه مقاومت به انسولین را از بین ببریم؟
آنچه اهمیت دارد این است که بدانید فیبر محلول نیز با نمکهای صفراوی در مجرای روده متصل میشود و جذب این نمکها را به بدن کاهش میدهد و میزان نمکهای صفراوی موجود در کبد برای تولید کلسترول را نیز کاهش میدهد. علاوه بر این، فیبر محلول از میکروبیوم سالم، باکتریهای مفید در دستگاه روده نیز پشتیبانی میکند. این باکتریها تأثیر مثبتی بر سیستم ایمنی و اثرات ضد التهابی دارند.
این غلات معمولاً غلات کامل هستند، به این معنی که سبوس آنها از بین نرفته است و در نتیجه فیبر بیشتری نسبت به همتایان تصفیه شده دارند و با مصرف بیشتر فیبر، الگوهای قند خون پایدارتری را ایجاد میکنند و پس از مصرف، جهشهای مشخصتری ایجاد میکند. هرچه هست تحقیقات فواید مثبت غلات را برای سلامت کلی نشان داده است.
کاهش علائم دیابت نوع ۲ با تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی
کارشناسان میگویند کمک به مدیریت دیابت نوع ۲، حفظ رژیم غذایی، به ویژه با نظارت بر مصرف کربوهیدراتهای ساده، امری کلیدی است. این کربوهیدراتها میتوانند به سرعت تجزیه شوند و منجر به افزایش قند خون شوند.
کاهش مصرف کلی قند نه تنها از محصولات غلات تصفیه شده (محصولات نانوایی، شیرینیها، دسرها) بلکه از نوشیدنیها یک توصیه قدیمی برای کاهش نوسانات قند خون در بیماران مبتلا به دیابت است، اما به غیر از رژیم غذایی، بیماران باید سایر رفتارهای سبک زندگی را نیز در نظر بگیرند که برای سلامتی مهم هستند، از جمله خواب کافی و ورزش.
در مدیریت دیابت نوع ۲ در نظر گرفتن سه هدف درمانی برای پایش مهم است: قند خون، چربی خون و فشار خون. اصلاح رژیم غذایی باید این سه هدف را در نظر بگیرد. تاکید بر حمایت از الگوی غذایی و انتخابهای غذایی است که از این سه هدف حمایت میکند، از جمله انواع غذاهای غنی از مواد مغذی، ترکیب غذاهای مفید و غذاهای با ارزش غذایی بالا».
راهبردهای زیادی برای دستیابی به این اهداف وجود دارد. اولین گام این است که بدانید کدام غذاها حاوی کربوهیدرات هستند، زیرا این ماده مغذی است که پس از خوردن، گلوکز خون را بیشتر افزایش میدهد. با این دانش، مدیریت بخش میتواند بسیار مفید باشد.
علاوه بر این، شامل چربیهای سالم برای قلب (مانند آجیل، کره آجیل، آووکادو، روغن زیتون) و یا پروتئین بدون چربی (مانند مرغ، بوقلمون، ماهی، پنیر کم چرب) در وعدههای غذایی و میان وعدهها باعث کاهش افزایش خون پس از غذا میشود. گلوکز. کاهش سرعت غذا خوردن باعث کاهش قند خون بعد از غذا میشود. حتی ترتیبی که ما غذاهای داخل بشقاب خود را میخوریم میتواند تفاوت ایجاد کند. اگر ابتدا سبزیجات (سبزیجات پخته و/یا سالاد) بخوریم، سپس پروتئین (مرغ، بوقلمون، ماهی، گوشت بدون چربی) و در نهایت نشاسته (سیب زمینی، برنج، ماکارونی) افزایش گلوکز خون را پس از خوردن غذا کاهش میدهیم.
البته ملاقات با یک متخصص تغذیه میتواند بسیار مفید باشد تا بتوان طرحی برای کنترل دیابت ایجاد کرد.
کلام پایانی
بررسیها نشان داده است که غلات کامل میتوانند سطح کلسترول را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشند. به غیر از گنجاندن غلات کامل بیشتر در رژیم غذایی، کارشناسان کنترل وعده غذایی و مصرف بیشتر چربیهای سالم برای قلب و پروتئین بدون چربی را نیز توصیه میکنند.