تاریخ انتشار: ۱۰:۱۳ - ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
رویداد ۲۴ گزارش می‌دهد:

آیا ایرانی‌ها باید نگران اخراج از آمریکا باشند؟

اخراج رشا علویه استاد لبنانی دانشگاه براون آمریکا به اتهام داشتن تصویری از حسن نصرالله و رهبر ایران نگرانی را در بین مهاجران ایرانی ساکن آمریکا تشدید کرده است. ایرانی‌های ساکن در آمریکا نگران فرمان اجرایی اخیر ترامپ علیه مهاجران خارجی، هرچند قانونی در ایالات متحده‌اند.

آیا ایرانی‌ها باید نگران اخراج از آمریکا باشند؟

رویداد ۲۴| لیلا فرهادی: با روی کار آمدن دونالد ترامپ، گزارش‌هایی از بازداشت و اخراج دارندگان ویزا و کارت سبز و حتی گردشگران خارجی از آمریکا منتشر شده است. برخی افراد به دلیل فعالیت‌های سیاسی خود مورد هدف قرار گرفته‌اند. برای مثال، یک استاد دانشگاه براون و پزشک دارای کارت سبز پس از اینکه عکس‌هایی از حسن نصرالله و رهبر ایران در تلفن همراهش پیدا کردند، اخراج شد. مقامات مهاجرت با استناد به فرمان اجرایی ترامپ در مورد یهودستیزی، یک دانشجوی سابق دانشگاه کلمبیا و دارنده کارت سبز را که در اعتراضات مربوط به جنگ غزه شرکت کرده بود، بازداشت کردند.
در موارد دیگر، دولت ترامپ دلایل روشنی برای بازداشت افراد ارائه نکرده است. برای مثال، یک شهروند آلمانی دارای کارت سبز در بوستون توسط مقامات مرزی بازجویی و بدون دسترسی به دارو‌های خود بازداشت شد، بدون اینکه اتهامی علیه او اعلام شود. همچنین، یک دانشجوی دکتری ترک بدون توضیح رسمی بازداشت شده است.
سوال اینجاست که مهاجران چقدر باید نگران فرمان اجرایی اخیر ترامپ باشند؟
آیا مهاجران قانونی باید نگران باشند؟

نشریه وکس در گزارشی به استناد گفته وکلای مهاجرت آمریکا نوشته: هنوز مشخص نیست که مهاجرانی که به‌طور قانونی در ایالات متحده زندگی و کار می‌کنند، چقدر باید نگران باشند.
کاتلین کمپبل واکر، رئیس سابق انجمن وکلای مهاجرت آمریکا، می‌گوید: «پس از ۴۰ سال فعالیت در این زمینه، واقعاً دشوار است که یک پاسخ دقیق ارائه دهیم.»
تا این لحظه، موارد بازداشت یا اخراج دارندگان ویزا و کارت سبز نادر به نظر می‌رسد. با این حال، وکلایی که با آنها صحبت کردیم توصیه می‌کنند که مهاجران قانونی و حتی شهروندان آمریکایی برخی اقدامات احتیاطی را مدنظر قرار دهند.
توصیه وکلا به مهاجران در آمریکا: مدارک شناسایی خود را همراه داشته باشید
مهاجران غیرشهروند مدت‌هاست که موظفند مدارک مهاجرتی خود را همیشه همراه داشته باشند. اما تحت دولت ترامپ، مجازات‌های عدم رعایت این الزام افزایش یافته است.
در ماه آوریل، انتظار می‌رود که دولت ترامپ جریمه‌های مربوط به این تخلف را از ۱۰۰ دلار به ۵۰۰۰ دلار افزایش دهد. نداشتن مدارک معتبر یک جرم جزئی محسوب می‌شود که اکنون می‌تواند منجر به بازداشت و آغاز فرآیند اخراج شود. ترامپ همچنین سیاست‌های اجرایی مهاجرتی دولت بایدن را لغو کرده است، به‌طوری که حتی افرادی که به جرائم غیرخشونت‌آمیز و جزئی متهم شده‌اند نیز ممکن است اخراج شوند.

همچنین، دولت ترامپ قصد دارد از ماه آینده از تمامی غیرشهروندان بخواهد که در دولت فدرال ثبت‌نام کنند و کسانی که این کار را انجام ندهند، هدف اجرای قوانین مهاجرتی قرار دهد.
کمپبل واکر همچنین پیشنهاد می‌کند که شهروندان آمریکایی یک کارت گذرنامه یا شناسنامه را همراه خود داشته باشند تا در صورت نیاز بتوانند هویت ملی خود را اثبات کنند. وی هشدار داد که در برخی موارد، نگرانی‌هایی درباره نژادپرستی و تبعیض قومی از سوی مأموران مهاجرتی مطرح شده است.

مهاجران از سفر به کشورهایشان خودداری کنند

وکلای مهاجرت توصیه می‌کنند که مهاجران فعلاً از سفر‌های خارجی خودداری کنند.
پس از اخراج یکی از اساتید خود، دانشگاه براون به اعضای خود توصیه کرد که حتی دارندگان کارت سبز نیز از سفر‌های غیرضروری خارج از آمریکا خودداری کنند. این دانشگاه هشدار داد که تغییرات در قوانین ورود به کشور و پیش‌نویس پیشنهادی برای اعمال ممنوعیت سفر به ۴۳ کشور ممکن است دانشجویان و کارکنان آن را تحت تأثیر قرار دهد.
هایدی آلتمان، معاون سیاست‌گذاری مرکز ملی قانون مهاجرت، گفت: «من فکر می‌کنم بسیاری از دارندگان کارت سبز قبل از سفر با یک وکیل مشورت می‌کنند و این کار منطقی است.»

او پیشنهاد کرد که مهاجران درباره کشور مبدأ خود یا مقصد سفرشان تحقیق کنند تا ببینند آیا در فهرست کشور‌هایی قرار دارند که ممکن است مشمول ممنوعیت سفر شوند. همچنین، افرادی که در فعالیت‌های اعتراضی شرکت داشته‌اند باید خطر هدف قرار گرفتن توسط دولت ترامپ را در نظر بگیرند.

مراقب پست هایتان در شبکه‌های اجتماعی و دستگاه‌های الکترونیکی باشید

اگر مجبور به سفر هستید، بهتر است دستگاه‌های الکترونیکی شخصی خود را در خانه بگذارید. مأموران مرزی می‌توانند (و اخیراً این کار را کرده‌اند) از مهاجران بخواهند که به تلفن‌های همراه و سایر دستگاه‌های خود دسترسی بدهند.
امتناع از ارائه دسترسی ممکن است موجب رد ورود مهاجر به ایالات متحده شود، زیرا مقامات ممکن است بگویند که اطلاعات کافی برای تعیین وضعیت پذیرش فرد ندارند. اما کمپبل واکر نگران است که مأموران مرزی آموزش کافی برای بررسی مناسب اطلاعات شخصی موجود در این دستگاه‌ها را نداشته باشند.

وی اظهار داشت که بر اساس گزارش‌های وکلا، مأموران اکنون در حال بررسی محتوای شبکه‌های اجتماعی افراد برای یافتن دلایلی جهت جلوگیری از ورود آنها به آمریکا هستند.
او گفت: «من از کسی نمی‌خواهم که دروغ بگوید یا مانع اجرای عدالت شود، اما اگر یک مأمور بدون آموزش کافی تلفن همراه مرا بررسی کند و نتیجه‌گیری نادرستی بکند که ممکن است منجر به اخراج یا عدم اجازه ورود من به ایالات متحده شود، توصیه نمی‌کنم که اطلاعات حساس را در دستگاه همراه خود داشته باشم.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: مهاجرت نخبگان
نظرات شما