تاریخ انتشار: ۱۹:۳۳ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۷

روش‌های جذاب سازی دین برای نوجوان

امروزه دنیای کفر و استکبار جهانی بودجه زیادی برای بد جلوه دادن دین در ذهن کودکان و نوجوانان هزینه می کند و بطور مرموز با نوشتن کتاب ، مقاله و فیلم و نمایشنامه با نام دین ، دین را می کوبد.

روش‌های جذاب سازی دین برای نوجوان

رویداد۲۴ والدین باید بدانند چگونه می توانند جوانی را که بین دو راهی مانده و می خواهد اسلام را بشناسد و با سرچشمه زلال اسلام رابطه برقرار کند جذب نمایند . پس : به این آمار توجه داشته باشید که گفته اند : 75% یادگیری از طریق چشم و 13% از طریق گوش و 12% از طریق بقیه حواس انجام می گیرد . با توجه به این نکته والدین می توانند مطالب آموزشی مانند احکام و عقاید و دستورات دینی را در برگه نوشته و آن را بر دیواری مقابل چشم فرزندان قرار دهند و با گفتگو کردن درباره موضوع ، آن را در ذهن فرزندان جا انداخته و ملکه کنند.

شیدایی
رفتارهای شیدایی هم در پسرها دیده شده و هم در دخترها اما در دخترها بیشتر است به این بیان که عاشق دوستش می شود مثلاً مریم عاشق سارا می شود ، زنگ تفریح با هم هستند ، سر کلاس درس کنار هم می نشینند ، در راه خانه با هم هستند ، به مدرسه که می آیند با هم می آیند ، دست در دست هم می دهند ، همدیگر را بغل می کنند ، هنگام دیدار و خداحافظی همدیگر را می بوسند ، تلفن های زیاد به هم می زنند ، کارت پستال به هم می دهند و نامه های عاشقانه و ... به این گونه رفتارها شیدایی گفته می شود که اصل آن به شدت عواطف در دوران نوجوانی برمی گردد اما این یک اصل نیست که باید تابع آن بود بلکه والدین می توانند جلوی این شیدایی را بگیرند .

اگر مادران با عشق ورزیدن ، ناز و نوازش کردن ، بوسیدن و ... با دختر خود ارتباط برقرار کنند دختر آنها شیدا نخواهد شد البته در پسرها نیز شیدایی دیده می شود که اینجا نقش پدر پررنگ می شود .
اسلام به عنوان کامل ترین و جامع ترین دین از مدیریت بالایی در زمینه های مختلف برخوردار است . اسلام بر مدیریت جسم و جان به صورت مکمل یکدیگر تأکید دارد . بدانید که تغذیه روح افلاکی و جسم خاکی باید به صورت همزمان صورت گیرد . اسلام نمی پسندد که انسان به تغذیه روح افلاکی توجه کند اما از تغذیه جسم خاکی کوتاهی کند . تغذیه جسم بسیار مهم تر از تغذیه روح است .
غذا می تواند بستر ساز هدایت و شقاوت و تأثیرگذار در پذیرش حق و باطل باشد . در اسلام سفارشات بسیار دقیق و زیبایی برای غذا خوردن شده است . سفارشاتی برای قبل غذا و در حین غذا و بعد غذا که توجه به همه آنها می تواند تأثیر بسزایی در سلامت جسم و جانمان داشته باشد و

همچنین نکاتی برای تهیه غذا از راه حلال و حرام بودن آن دارد . اسلام تلاش و مجاهدت در راه کسب رزق و روزی حلال را هم سنگ با جهاد در میدان نبرد می داند و کسی که در این راه کشته شود ثوابی همچون ثواب مقام شهید را داراست . توجه به این امور و رعایت آنها از سوی والدین می تواند الگوی مناسب و خوبی برای فرزندانمان باشد . روش تغذیه و تغذیه سالم کارآمدترین عمل یک فرد در طی روزمره به شمار می آید . همان گونه که جوان و نوجوان باید با امور دینی و اسلامی آشنا شود باید با آداب تغذیه ای که حجم مهمی از اوقات او را در بر می گیرد آشنا شود . سه مرتبه تغذیه روح در شبانه روز با خواندن نماز عملی می شود وهمچنین سه مرتبه تغذیه جسم در شبانه روز با خوردن غذای سالم .


برخی نکات بهداشتی سفارشی شده در اسلام :
تا گرسنه نشده اید ، غذا نخورید و قبل از آن که به طور کامل سیر شوید ، از خوردن فاصله بگیرید . میوه ها را قبل از خوردن با آب بشویید .
اسلام می فرماید : لقمه را کوچک بگیرید و بسیار بجوید ، زمانی را که مشغول خوردن غذا هستید ، از عمرتان حساب نمی شود ، یعنی عجله نکنید . معده ، خانه ی بسیاری از امراض است ، از پرخوری دوری کنید . زیرا شکم انسان دشمن انسان است و اگر مردم کمی کمتر بخورند ، استقامت بدنشان بیشتر خواهد شد .
- شستن ظرفهای آلوده را به تأخیر نیاندازید و همین که آنها را شستید ، آنها را واژگون قرار دهید .
- از خوردن غذای داغ که دهان را می سوزاند ، بپرهیزید.
- روی غذای چرب ، آب سرد ننوشید.
- دستهای خود را قبل از غذا بشوئید و آنها را با چیزی خشک نکنید تا مبادا در حوله ای که با آن خشک می کنیم ، آلودگی باشد.
- دندانهای خود را مسواک کنید.
- استفاده از خرما ، زیتون ، انجیر ، انگور ، انار ، سبزیجات بخصوص کاهو و حبوبات ، عدس ، گوشت وعسل ، نان جو ، آرد سبوس دار وهمچنین خوردن بعضی از میوه ها با پوست سفارش شده است.
 
بلوغ مرحله مهمی از دوران رشد و تکامل است . معمولاً نوجوانان 50 درصد از وزن و 20 درصد از قد نهایی خود را در دوره بلوغ به دست می آورند . در دوره نوجوانی نیاز پسران و دختران به مواد غذایی ، یعنی انرژی ، پروتئین ، ویتامینها و املاح بالا می رود . انرژی مورد نیاز برای پسران بین 2000 تا 3900 کالری و برای دختران بین 1500 تا 3000 کالری در روز است . تغییرات فیزیکی و تغییر شکل بدن هنگام بلوغ ، از عواملی است که نوجوانان را نگران می سازد . نگرانی نوجوانان نسبت به شکل ظاهری ، اغلب باعث ناراحتیهای روانی و اختلالاتی در تغذیه آنها می شود.
 
مهمترین این اختلالات بی اشتهایی عصبی و روی آوردن به رژیمهای لاغری یا کاهش وزن است . توجه به تغذیه باید از دوران جنینی آغاز و بعد از نوزادی ، کودکی ، پیش دبستانی و دوران دبستان و پیش بلوغ و دوران بلوغ ادامه یابد . باید خاطرنشان کرد که خطر بیماریهای تغذیه ای در سنین بلوغ ، زمینه ابتلا به اغلب بیماریها را در سنین میانسالی و سالمندی فراهم می کند . پوکی استخوان ، بی حوصلگی و افسردگی و کم خونی ، دیابت ، افزایش چربی خون ، آرتروز ، فشار خون ، بیماریهای قلبی عروقی و ... همه ریشه در تغذیه در دوران نوجوانی و جوانی دارد و این موارد به طور عمده ریشه در عادات ناصحیح غذایی و کمی فعالیت دارد . تمایل به فست فودها به جای غذاهای سنتی و جایگزین کردن تنقلات بی فایده ای مثل چیپس و پفک و نوشابه و ... نوجوانان و جوانان را بیشتر در معرض ابتلا به این بیماریها قرار می دهد . جایگزین کردن مواد معدنی با ارزش مانند : کشمش ، نخودچی ، بادام ، پسته ، فندق ، گردو ، کنجد ، عسل ، روغن زیتون ، ذرت ، انجیر خشک ، خرما ، شیر ، ماست و ... کمک شایانی به جهش رشد ، افزایش قدرت دفاعی بدن و تأمین انرژی لازم برای کار و فعالیت فکری آنها می کند .
( فقر ویتامین ب باعث عصبانیت در افراد می شود و فقر این ویتامین همراه با کمبود کلسیم و فسفر از جمله عوامل ایجاد حالت های پرخاشگری است )
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما