تاریخ انتشار: ۱۹:۴۵ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹

سایه سنگین انتخابات ۱۴۰۰ بر سر کرسی ریاست مجلس یازدهم

نماینده دماوند و فیروزکوه در مجلس یازدهم می‌گوید: کسی که می‌خواهد رییس مجلس شود، نباید کاندیدای ریاست جمهوری سال آینده شود. ما این تجربه را در گذشته داشتیم.

 ریاست مجلس یازدهم

  رویداد۲۴  هرچه به روز‌های آغازین مجلس یازدهم نزدیک ترمی شویم گمانه زنی‌ها درخصوص ریاست مجلس بیشتر می‌شود. تاکنون نام نزدیک به ۱۰ منتخب مجلس یازدهم در میان کاندیدا‌های ریاست قوه مقننه قرار دارد. کاندیدا‌هایی که از مدت‌ها قبل لابی‌ها برای کسب رأی بیشتر را آغاز کرده اند.

سید احمد رسولی نژاد که منتخب مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس یازدهم است، نیم نگاهی به فعالیت این کاندیدا‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ دارد و می‌گوید: «کسی که می‌خواهد رییس مجلس باشد نباید کاندیدای ریاست جمهوری سال آینده شود. ما این تجربه را در گذشته داشتیم.»

رسولی‌نژاد در بخش دیگری از این گفتگو گرچه تاکید دارد نگران ریاست برخی کاندیدا بر کرسی شماره یک مجلس است، اما این را هم می‌گوید که مهم آن است که رییس مجلس یازدهم باید بتواند برنامه‌های شورای ائتلاف را عملیاتی کند.
بیشتر بخوانید: میرسلیم نباشد، شانس قالیباف برای ریاست مجلس بالا می‌رود

در ادامه مشروح گفت و گو با سید احمد رسولی نژاد منتخب مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس یازدهم را می‌خوانید:
*****
کمتر از یک ماه دیگر، مجلس یازدهم آغاز به کار می‌کند و از مدتی قبل تلاش‌ها برای فتح کرسی‌های مهم مجلس آغاز شده است، شما چقدر در جریان رایزنی‌ها بر سر کرسی ریاست مجلس، دیگر صندلی‌های هیات رئیسه و ریاست کمیسیون‌ها هستید؟

قطعا جلساتی برگزار و رایزنی‌هایی انجام می‌شود، اما با توجه به اینکه مجلس یازدهم بر گرفته از نیرو‌های انقلابی خواهد بود و حداقل در شعار و ادعا چنین است؛ نباید خیلی شاهد رقابت برای ریاست و هیات رئیسه مجلس باشیم. چون مسئله خدمت جمعی است و اکثریت قاطعی با حمایت مردم رای آوردند و همه نگاه‌ها به مجلس یازدهم دوخته شده است. چه آن‌هایی که در انتخابات شرکت کردند و رای دادند و چه آن‌هایی که در انتخابات شرکت نکردند. همه می‌خواهند ببینند که مجلس یازدهم چه خواهد کرد.
مردم به عمل ما نگاه خواهند کرد نه به شعار‌ها
دومین نکته این است که ما باید بدانیم مردم به عمل ما نگاه خواهند کرد نه به شعارها. سالیان سال و دوره‌های متعدد است که شعار‌های مختلفی در مجالس و دولت‌های مختلف دادیم، اما مهم عمل مجلس است. ما باید با عمل‌مان مردم را امیدوار کنیم. مردم و جامعه مشکلات جدی و اساسی مانند تورم، گرانی، رکود، بیکاری، کاهش ازدواج و افزایش طلاق دارند. باید بحث معیشت مردم جزو موارد مهم و ضروری و در واقع جزو اولویت‌های مجلس آینده باشد؛ بنابراین به نظر می‌رسد نباید خیلی به رقابت‌ها دامن زده شود. حتی رسانه‌ها باید کمک کنند که مجلس آینده یک مجلس به معنای واقعی در تراز انقلاب باشد. باید بتوانیم خواسته‌های به حق مردم و نیاز‌های اصلی جامعه را برآورده و محقق کنیم.
در سال انتخابات ریاست جمهوری مجلس را درگیر اختلافات نکنیم
در مجلس رقابت‌هایی انجام می‌شود، اما تلاش دوستان این است که مجلس دچار تفرقه و اختلاف نشود، چون سال آینده انتخابات ریاست جمهوری را داریم. اگر مجلس مانند دوره‌هایی که جریان اصلاحات حاکم بود شاهد اختلاف در میان جریان انقلابی باشیم، نمی‌توانیم اهداف و برنامه‌ها را پیش ببریم؛ بنابراین نیاز است که در کنار رقابت، رفاقت، برادری و همدلی باشد. چون ما هدف مهمتری داریم.
حتی درباره انتخابات ریاست جمهوری که حساسیت و رقابت بالاست باید گفت، رییس مجلس نماینده‌تر از سایر نماینده‌ها نیست. او هم سطح سایر نماینده‌ها است و با رای سایر نماینده‌ها در آن جایگاه قرار می‌گیرد. شاید رییس جمهور صاحب اختیار قوه مجریه باشد، اما رییس مجلس صاحب اختیار قوه مقننه نیست که بخواهد هر تصمیمی را به نیابت از مجلس بگیرد. رییس مجلس بیش از سایرین باید تلاش کند که مجلس تقویت شود و در راس امور قرار بگیرد.
رئیس مجلس یازدهم نباید کاندیدای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شود
**کدام یک از کاندیدا‌هایی که در حال حاضر برای ریاست مجلس شورای اسلامی مطرح هستند، با شما وارد مذاکره و لابی شده اند؟
از همان روز‌های اول بعد از پیروزی در انتخابات با افراد مختلفی که برای ریاست مجلس کاندیدا‌ها هستند، جلسات خصوصی داشتم، اما هنوز به جمع بندی نرسیدم و در حال بررسی هستم. در طول هفته جلسات متعددی داریم و با یکی از کاندیدا‌های ریاست مجلس در هفته، دو تا سه جلسه داریم. اما در حال حاضر برای تصمیم گیری زود است.
کسی که می‌خواهد رییس مجلس شود، نباید کاندیدای ریاست جمهوری سال آینده شود. ما این تجربه را در گذشته داشتیم در یک دوره‌ای رییس مجلس کاندیدای ریاست جمهوری بود و عملا مجلس سال اولش را از دست داد، چون رییس مجلس به دنبال برنامه‌های تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بود و مجلس تاثیرش را در جامعه از دست داد؛ بنابراین کسی که می‌خواهد کاندیدای ریاست مجلس شود نباید برای ریاست جمهوری نیز کاندیدا شود.
به ریاست هرکسی رای نمی‌دهیم
دومین مورد که در انتخابات ریاست مجلس باید درنظر گرفته شود کنار گذاشتن شیوه‌های گذشته درمجلس است. ما به هر کسی رای نمی‌دهیم و با دقت بررسی می‌کنیم وکسی باید رییس مجلس شود که مجلس را به جایگاه اصلی اش برگرداند. یعنی مجلس را به جایگاه انقلابی، مردمی، تاثیر گذار و در راس امور برگرداند.
ما در مجلس به طرح‌های ضربتی و فوریتی نیاز داریم. مجلس یازدهم باید تاثیرش را در ماه‌های اول بگذارد. ما خیلی فرصت نداریم. در جلسات متعددی که با دوستان داشتیم پیشنهاد کردم مجلس در ابتدای کار تعطیلات سالیانه اش را لغو کند. چه اشکال دارد مانند ایام بررسی برنامه یا بررسی بودجه، مجلس دو شیفت و سه شیفت کار کند و جلسات علنی کمتر، جلسات کمیسیون‌های تخصصی و جلسات غیر علنی بیشتر برگزار شود. از سوی دیگر باید طرح‌هایی را در مجلس آماده کنیم که تاثیرش را در زندگی مردم نشان دهد و مردم را امیدوار کند. اگر می‌خواهیم شاهد حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده باشیم و مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری مانند انتخابات مجلس پایین نباشد، نیاز مبرم داریم که با عملکردمان در چند ماه اول تشکیل مجلس در وضعیت اقتصادی مردم تاثیر بگذاریم و مردم بویژه جوانان را امیدوار کنیم.
یک فراکسیون واحد و چند فراکسیون اقلیت سیاسی شکل خواهد گرفت
**به نظر شما چند فراکسیون سیاسی در مجلس یازدهم تشکیل می‌شود؟
حتما فراکسیون واحدی را تشکیل خواهیم داد. ممکن است فراکسیون‌های کوچکتری هم شکل بگیرد، اما فراکسیون اصلی قطعا تصمیم گیر خواهد بود که چه کسانی در یک سال آینده به عنوان اعضای هیات رئیسه انتخاب شوند.
تلاش ما این است که مجموعه نیرو‌های انقلاب بیش از یک فراکسیون نباشند. اگر این اتفاق نیفتد به برنامه‌های ما لطمه می‌زند. تلاش بنده و دوستانی که چندین دوره در مجلس حضور داشتیم، این است که از تجربه مان استفاده کنیم و از شکل گیری فراکسیون‌های متفاوت جلوگیری کنیم. تلاش ما تشکیل یک فراکسیون واحد است.
با پایداری جلسه نداشتیم، اما ...
**آیا با پایداری‌ها به منظور تشکیل یک فراکسیون سیاسی صحبت کرده اید؟
هنوز با دوستان پایداری جلسه‌ای در این خصوص نداشتیم. اما با گروه‌های متعدد یعنی هم با مجامع استانی که شکل گرفته و هم با برخی دوستان از جمله کاندیدا‌های ریاست مجلس جلساتی را داشتیم. این مژده را بدهم برخلاف آنچه که برخی رسانه‌ها نمیخواهند نشان دهند فضا در میان نمایندگان مجلس یازدهم به سمت همدلی، همراهی و یک دستی پیش می‌رود.
نگران ریاست برخی کاندیدا‌ها هستیم
**همانطور که شما هم اشاره کردید افراد متعددی برای ریاست مجلس کاندیدا شده اند حضور کدام یک از این چهره‌ها در کرسی ریاست برای شما نگران کننده است؟
نگرانی‌هایی را دارم، اما امیدوارم با مذاکراتی که خواهیم داشت این نگرانی‌ها بر طرف شود. در هفته جاری شورای مرکزی موقت شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی جلسه دارد و دغدغه‌ها و نگرانی‌ها در این جلسه مطرح می‌شود. چون اکثریت قاطع نمایندگانی که در حال حاضر به مجلس ورود کردند یعنی حدود دو سوم مورد حمایت ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی قرار گرفتند؛ بنابراین فکر می‌کنم جلسه آتی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی بسیاری از مسایل را حل خواهد کرد. بسیاری از بحث‌هایی که در حال حاضر در جامعه مطرح است در درون شورای مرکزی موقت ان شالله حل و فصل می‌شود.
** شما اشاره کردید که با جبهه پایداری‌ها وارد مذاکره می‌شوید تا یک فراکسیون واحد تشکیل دهید، اگر یک عضو جبهه پایداری ریاست مجلس را برعهده بگیرد برای شما نگران کننده نیست؟
ما اهداف و برنامه‌هایی داریم که این برنامه‌ها را اعلام کردیم. حتی دوستانی بودند که کاندیدای شورای ائتلاف نبودند، اما به ما گرایش دارند و با ما همراه هستند. ما باید اهداف‌مان را اجرا کنیم. باید ببینیم در میان کاندیدا‌های ریاست مجلس کدام فرد می‌تواند برنامه‌ها و اهداف شورای ائتلاف را اجرا کند. مهم نیست این فرد از جبهه پایداری باشد یا خیر. مهم این است که او بتواند برنامه‌های شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب را اجرا شود.
باید شرایط اقتصادی و وضعیت معیشتی مردم بهبود پیدا کند. شکاف طبقاتی از قبل از انقلاب هم وجود داشته، اما شکاف طبقاتی در چند سال اخیر به مراتب بیشتر شده است و در حال حاضر چیزی به نام طبقه متوسط نداریم. طبقه ثروتمندان و بسیار ثروتمند و طبقه فقیر و بسیار فقیر داریم. باید برنامه ما این باشد که این شکاف طبقاتی پر و یا کمتر شود؛ بنابراین اینکه رییس مجلس از کدام یک از مجموعه‌ها باشد چندان اهمیت ندارد. ما همه ید واحده هستیم و هدف واحد و مشترکی داریم. معتقدیم عملکرد مجموعه ما در مجلس کمک می‌کند که پیروز قاطع انتخابات ریاست جمهوری سال آینده باشیم. همه نگاه‌ها به عملکرد مجلس یازدهم دوخته شده است.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: مجلس یازدهم
نظرات شما