تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
رئیس سازمان نظام روانشناسی عنوان کرد:

آماده باش برای مواجهه با طغیان اختلالات رفتاری در پساکرونا

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: در دوران پساکرونا و با فروکش کردن ویروس کرونا در کشور، طوفان اختلالات رفتاری با توجه به فشار‌های عصبی و روانی که به خانواده‌ها و بخصوص عزیز از دست رفته وارد کرده، نمایان می‌شود.
آماده باش برای مواجهه با طغیان ختلالات رفتاری در پساکرونا
رویداد۲۴  دکتر محمد حاتمی با اشاره به اقدامات روانشناسان و روانپزشکان در مدت سه ماه گذشته گفت: ورود کرونا به کشور بطور ناگهانی بود و متاسفانه با فوت دو نفر در شهر مقدس قم رقم خورد و این اتفاق باعث شد مساله کرونا در کشور فراگیر شود و در پی آن استرس و اضطراب شدید جامعه را فرا گیرد.

وی گفت: این اضطراب و استرس موجب شد نظام روانشناسی کشور با تشکیل ستاد مبارزه با کرونا در استان‌های مختلف، همکاران روانشناس و روانپزشکان خود را برای آرام بخشی به سطح جامعه بسیج کند و این افراد ضرورت داشت همه به صورت داوطلب این کار را انجام دهند.

حاتمی ادامه داد: خوشبختانه روانشناسان که حدود ۳۰ هزار عضو نظام روانشناسی هستند با کمک نهاد‌ها و موسسات از طریق فضا‌های مجازی و ابزار‌های نوین مانند واتس آپ، تلفن و سامانه ۴۰۳۰ با حضور ۷۰۰ روانشناسان وارد این عرصه شدند و به سوالات مردم در خصوص ویروس کرونا پاسخ گو بودند و سامانه‌هایی که در شهرداری‌ها وجود داشت از طریق بسته‌های آموزشی و رسانه‌ها نیز در کنار مردم قرار گرفت.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور افزود: اولین بار بود که یک بسیج در میان جامعه روانشناسان و روانپزشکان بطور داوطلبانه شکل گرفت، بگونه‌ای که بعد از اینکه برخی از بیماران بهبود می‌یافتند و مرخص می‌شدند ایجاد گروه‌های داوطلب جهادی در کنار بیماران و خانواده‌های آنان ایجاد می‌شد و حتی کارشناسان سازمان در کنار افرادی که در رابطه با کرونا عزیزان خود را از دست داده بودند، حضور می‌یافتند.

وی ادامه داد: همکاران روانشناس در این مدت با کمک دانشگاه‌های علوم پزشکی، دقیقا در کنار مردم مصیبت دیده در جا‌های مختلف کشور در کنار مردم قرار می‌گرفتند و خدمات روانشناسی و مشاوره را به این عده از هموطنان ارائه می‌دادند و همچنان این خدمات ادامه دارد.

حاتمی با بیان اینکه برای نخستین بار بود که بحث سبک زندگی کرونایی از سوی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره مطرح شد، اظهار داشت: در این رابطه معیار‌ها و چگونگی تغییر سبک زندگی قدیم و سبک جدید توسط روانشناسان به هموطنان آموزش داده شد و در نتیجه از ۱۰ فروردین ماه تا به امروز با توجه به وجود شرایط غیرعادی و همچنین اضطراب و استرسی که مردم را فرا گرفته بود، جامعه به سمت یک آرامش نسبی سوق داده شد و شرایط عادی حکم فرما شد.
بیشتر بخوانید:
تست کنترل هیجانات؛ چقدر به احساسات منفی خود بها می‌دهید؟

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره افزود: به دلیل اینکه تعدادی از هموطنان را از دست داده بودیم و این افراد خانواده‌هایی داشتند که درگیر کرونا بودند، در سطحی از جامعه این دسته افراد را به عنوان یک انگ اجتماعی تلقی می‌کردند و این مساله فشاری بر این افراد وارد می‌ساخت.

وی تصریح کرد: این خانواده‌ها نتوانستند برای درگذشتگان خود مراسمی برگزار کنند و دیگران نیز نتوانستند با آنان ابراز همدردی کنند و مجموعه این عوامل بعد از آرامش نسبی که از دهم فروردین ماه در جامعه حاکم شد، این فشار روانی و اختلالات رفتار شناختی خود را نشان خواهد داد و پیش بینی می‌شود که در زمانی که کرونا فروکش کند یا محو شود، مردم بیشتر متوجه خود می‌شوند و مشکلات آنان در دوره پساکرونا و مسایل عدیده روانشناختی در این رابطه بیشتر بروز خواهد کرد.

حاتمی افزود: از اکنون برای مقابله و پیشگیری از مسایل روانشناختی پساکرونا باید برنامه ریزی کرد و در رابطه با سبک زندگی پساکرونایی از همین حالا باید آماده بود، زیرا طوفان مسایل روانشناختی بعد از این دوره در راه خواهد بود.

وی گفت: در همین رابطه نامه‌ای به رییس جمهوری به عنوان رئیس ستاد ملی مبارزه با کرونا ارسال کردیم و در آن پیشنهاد راه اندازی کمیته مقابله با آسیب‌های روانی در بطن این ستاد با مدیریت سازمان نظام روانشناسی مطرح شد که دکتر روحانی با این موضوع موافقت کردند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره افزود: این موضوع می‌تواند نوید خوبی باشد که در دوران پساکرونا برود به سمتی که اگر قرار باشد طوفان روانشناختی در کشور رخ دهد، بتوان ابزار‌های مقابله با این اختلالات رفتار شناختی را تهیه و فراهم کرد.

حاتمی به ارزیابی عملکرد سامانه ۴۰۳۰ پرداخت و گفت: این سامانه با حضور ۷۰۰ کارشناسان و روانشناسان توانست طی سه ماه گذشته موفقیت‌های خوب و نسبی در کارزار مبارزه با کرونا در سطح کشور بدست آورد و مردم نسبت به مشاوره‌هایی که در این رابطه از سوی کارشناسان این سازمان کسب کردند، رضایت داشتند.

وی ادامه داد: اکنون روانشناسان و مشاوران باید خود را برای دوره پساکرونا بویژه بازماندگان و آسیب دیدگان از کرونا آماده کنند و حتی اگر فردی در این زمینه دچار اختلال شده بتواند به سهولت به روانشناسان مراجعه کند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: افرادی که در رابطه با کرونا دچار استرس و اضطراب شده اند و یا حتی نام ویروس کرونا موجب تشویش و نگرانی آن‌ها می‌شود و از طرفی افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، قلبی و عروقی، سرطان و یا بیماری‌های مزمن، نرخ ابتلای این افراد در دوران پسا کرونا به اختلالات روان شناختی نسبت به بقیه افراد جامعه بیشتر خواهد بود، که این گروه‌ها می‌تواند بیشتر مورد هدف این سازمان قرار گیرد.

حاتمی ادامه داد: اقدامات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در رابطه با موضوع بیماری کرونا در ۳۶ بند به اطلاع رئیس جمهوری رسید که همه این موارد توسط کارشناسان و روانشناسان سازمان نظام روانشناسی و به صورت داوطلبانه انجام شد و از طرفی در ادامه این افراد که به صورت خودجوش وارد این عرصه شدند مطمئنا با کمبود ابزار و تجهیزات و مسایل مالی مواجه شدند که در نامه‌ای به دکتر روحانی این موارد مطرح شد و رئیس جمهوری در نامه‌ای به رئیس سازمان برنامه و بودجه آقای نوبخت ابلاغ فرمودند به سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کمک شود که تاکنون ریالی در این خصوص به این نهاد خدمت رسان کمک نشده است.

وی با بیان اینکه اگر چنانچه کمک‌هایی به این سازمان صورت گیرد ظرفیت‌هایی زیادی در استان‌ها وجود دارد که برای مبارزه با بیماری کرونا از آن‌ها بهره برداری خواهد شد، اظهار داشت: برای نمونه در استان خوزستان که یکی از مناطق قرمز به شمار می‌رود در حدود ۱۵۰۰ کارشناس و مشاور حضور دارند که به طور رسمی عضو سازمان هستند و می‌توانند شبانه روز و به صورت داوطلبانه در خدمت مردم این مناطق باشند و یا در اصفهان ۲۳۰۰ عضو رسمی سازمان دارای مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی حضور دارند که می‌توانند برای مقابله با کرونا بسیج شوند، اما حضور داوطلبانه تا حدی خواهد بود و باید تمهیداتی برای ادامه همکاری این کارشناسان در نظر گرفت.

۶ هزار دفتر همکار با سازمان نظام روانشناسی در آستانه تعطیلی

حاتمی گفت: اکنون یکهزار کلینیک و ۶ هزار دفتری که با سازمان نظام روانشناسی در سراسر کشور همکاری می‌کنند، از لحاظ اقتصادی در مضیقه بسر می‌برند و در شرف تعطیلی هستند و از این رو خواستار همیاری دولت در این رابطه شده ایم و در این رابطه خدمت آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری نامه‌ای نوشته ایم و امیدواریم کمک‌هایی در این خصوص اتخاذ شود تا این مراکز به تعطیلی کشیده نشوند.

وی اظهار داشت: از رئیس جمهور محترم می‌خواهیم ماده ۱۰۲ مصوبه مجلس شورای اسلامی را که تصریح می‌کند همه شهروندان از خدمات بیمه پایه برای خدمات رسانی روانشناسان و مشاوره استفاده کنند را اجرایی کند، زیرا اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه نمی‌تواند به دلیل مشکلات مالی به مراکز مشاوره مراجعه کند و تنها راه حل آن اجرای این قانون است که شخص رئیس جمهوری باید دستور آن را ابلاغ فرمایند.

حاتمی در خصوص تعیین و تکلیف نرخ تعرفه‌های سال ۱۳۹۹ نظام روانشناسی و مشاوره اظهار داشت: در سالجاری نسبت به تعرفه‌های سال گذشته تقاضای ۲۰ درصد افزایش شد، که روز شنبه گذشته در کمیسیون فرعی دولت مطرح و قرار شد تا در هفته آینده در این خصوص تصمیم گیری و نظر دولت اجرایی شود.
منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: ویروس کرونا
نظرات شما