علائم گوارشی در بیماران مبتلا به ویروس کرونا
متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه اینکه جهش ویروس کرونا در فصل گرما شدت بیشتری پیدا کرده، افزود: حدود ۶۰ درصد مبتلایان به کرونا علائم گوارشی دارند و ممکن است با شروع فصل پاییز این ویروس جهش کرده و با علائم دیگری ظاهر شود.
رویداد۲۴ صادق رضوی افزود: درد شکم، تهوع و اسهال از علائم اصلی گوارشی بوده و استرس و اضطراب نیز میتواند باعث ایجاد برخی از این علائم باشد، زیرا استرس، اضطراب و ترس از ابتلا به کرونا و وجود بیماریهای زمینهای خاموش همچون سندرم روده تحریک پذیر ممکن است سبب شعله ور شدن این علائم گوارشی در طول دوره استرس زا شود.
وی اظهار داشت: مشکلات گوارشی همچنین میتواند ناشی از تحریک معده و رودهها بدنبال عفونت ریوی بوده و به عنوان اولین نشانه بیماری خودنمایی کند و یا در خلال بیماری بدلیل سایر علل از جمله رفتارها و عادات تغذیهای فرد ایجاد شده و تحمل بیماری را برای فرد دشوارترکند.
رضوی تصریح کرد: وجود اسهال، تهوع یا استفراغ، به این معنا نیست که فرد حتما مبتلا به کرونا است، اما برای احتیاط بیشتر باید با داشتن این علایم افراد در خانه بمانند و جز برای ویزیت پزشکی یا آزمایشات از منزل خارج نشوند تا از انتقال بیماری به دیگران پیشگیری شود.
وی افزود: در صورت وجود علائم گوارشی دستهای خود را بطور مرتب با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه بشویید، به ویژه پس از اجابت مزاج و یا عطسه، قبل از غذا خوردن و یا پخت و پز. همچنین بهترین ماده ضدعفونی کننده دست حاوی حداقل ۶۰ درصد الکل است.
رضوی ادامه داد: سطوح را به طور مرتب تمیز و ضد عفونی کنید، از جمله سرویس بهداشتی منزل که بطور مشترک توسط سایر اعضای خانواده مورد استفاده قرار میگیرد، همچون دستگیره دستشویی و حمام، گوشی تلفن و شماره گیر و هرچیز دیگری که بطور مشترک توسط شما و اعضای خانواده اغلب ممکن است لمس شود.
بیشتر بخوانید: چند درصد بیماران کرونایی علائمی ندارند؟
این پزشک خاطرنشان کرد: اگر دچار اسهال هستید مقدار زیادی مایعات بنوشید. مهم است که به جایگزینی مایعات از دست رفته، با مصرف مایعات فراوان به ویژه آب ساده و پرهیز از نوشیدن مایعات شیرین توجه کنید و نوشیدنیهای حاوی نمک مانند دوغ بدون گاز هم به تامین املاح از دست رفته از بدن کمک میکنند.
رضوی با بیان اینکه عادات غذایی در شرایط کرونا مهم است، گفت: از یک رژیم غذایی سبک حاوی موز، برنج سفید، کمپوت سیب و نان سفید که کربوهیدرات بدن را تامین میکند و فشار برای دفع را کاهش میدهند پیروی کنید و مصرف بلغور جو دوسر، سیب زمینی پخته یا تنوری و مرغ بدون پوست نیز مفید است.
وی اظهار داشت: مشکلات گوارشی همچنین میتواند ناشی از تحریک معده و رودهها بدنبال عفونت ریوی بوده و به عنوان اولین نشانه بیماری خودنمایی کند و یا در خلال بیماری بدلیل سایر علل از جمله رفتارها و عادات تغذیهای فرد ایجاد شده و تحمل بیماری را برای فرد دشوارترکند.
رضوی تصریح کرد: وجود اسهال، تهوع یا استفراغ، به این معنا نیست که فرد حتما مبتلا به کرونا است، اما برای احتیاط بیشتر باید با داشتن این علایم افراد در خانه بمانند و جز برای ویزیت پزشکی یا آزمایشات از منزل خارج نشوند تا از انتقال بیماری به دیگران پیشگیری شود.
وی افزود: در صورت وجود علائم گوارشی دستهای خود را بطور مرتب با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه بشویید، به ویژه پس از اجابت مزاج و یا عطسه، قبل از غذا خوردن و یا پخت و پز. همچنین بهترین ماده ضدعفونی کننده دست حاوی حداقل ۶۰ درصد الکل است.
رضوی ادامه داد: سطوح را به طور مرتب تمیز و ضد عفونی کنید، از جمله سرویس بهداشتی منزل که بطور مشترک توسط سایر اعضای خانواده مورد استفاده قرار میگیرد، همچون دستگیره دستشویی و حمام، گوشی تلفن و شماره گیر و هرچیز دیگری که بطور مشترک توسط شما و اعضای خانواده اغلب ممکن است لمس شود.
بیشتر بخوانید: چند درصد بیماران کرونایی علائمی ندارند؟
این پزشک خاطرنشان کرد: اگر دچار اسهال هستید مقدار زیادی مایعات بنوشید. مهم است که به جایگزینی مایعات از دست رفته، با مصرف مایعات فراوان به ویژه آب ساده و پرهیز از نوشیدن مایعات شیرین توجه کنید و نوشیدنیهای حاوی نمک مانند دوغ بدون گاز هم به تامین املاح از دست رفته از بدن کمک میکنند.
رضوی با بیان اینکه عادات غذایی در شرایط کرونا مهم است، گفت: از یک رژیم غذایی سبک حاوی موز، برنج سفید، کمپوت سیب و نان سفید که کربوهیدرات بدن را تامین میکند و فشار برای دفع را کاهش میدهند پیروی کنید و مصرف بلغور جو دوسر، سیب زمینی پخته یا تنوری و مرغ بدون پوست نیز مفید است.
منبع: ایرنا
خبر های مرتبط