تاریخ انتشار: ۱۱:۴۴ - ۰۵ آذر ۱۳۹۹

بهترین زمان مراجعه به پزشک برای کرونا

برخی افراد به علت مراجعه بی‌دلیل ممکن است خود را در معرض خطر بیشتر قرار دهند و بعضی هم ممکن است با مراجعه دیرهنگام با بیماری شدیدتری مواجه شوند، به همین دلیل زمان مناسب برای مراجعه به پزشک از اهمیت بسیاری برخوردار است.

راه های پیشگیری از ویروس کرونا

رویداد۲۴ متخصصان توصیه می‌کنند افراد به محض شروع علایم ابتدا ارتباط‌شان را با دیگران به حداقل برسانند و خود را قرنطینه کنند. سپس در صورت ادامه و شدت بروز علایم به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه کنند.

علایم بیماری معمولا بین سه تا پنج روز بعد از تماس با ویروس ظاهر می شود.

شروع علایم در ابتدا ممکن است خفیف باشد، ولی اگر بین بازه زمانی ۵ تا ۱۰ روز بعد از استقرار علایم بیماری تخفیف پیدا کرد، ثابت ماند یا تشدید نشد، تقریبا می‌توان پیش‌بینی کرد که بعد از روز دهم امکان بدحال شدن بیمار خیلی غیرمحتمل است.

 ادامه تب تا بیش از پنج روز، بروز سرفه به صورت مستمر و مداوم و بروز تنگی نفس چه در حال استراحت و چه در هنگام فعالیت مهم ترین علایم هشدار این بیماری است که در این موارد توصیه می‌شود افراد با سامانه 4030 در ارتباط باشند یا با پزشک مشاوره کنند.

استمرار مشکلات شدید گوارشی و اسهال شدید از مواردی است که حتما باید افراد برای پیگیری درمان آن به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه کنند.


بیشتر بخوانید: لیست مراکز منتخب غربالگری کرونا در استان تهران


بیشتر علایم این بیماری از اوایل هفته دوم شروع می‌شود و فرق آن با بیماری آنفلوآنزا همین است، بنابراین اگر در آغاز هفته دوم علایم شدت یابد و افزایش سطح علایم بالینی به خصوص تنگی نفس و علایم تنفسی ایجاد شود، احتمال دارد که در هفته دوم شرایط بستری بیمار را تهدید کند.

بهترین مکان برای مراجعه، مراکز جامع سلامت است، چرا که در صورت مراجعه به این مراکز امکان تماس مستمر با بیمار فراهم می‌شود و مراقبان سلامت بیمار را مورد ارزیابی و پیگیری قرار می‌دهند و اگر احتمالا بیمار بدحال شود از طریق مراکز جامع سلامت امکان ارائه تخت و بستری برای بیمار فراهم می‌شود.

در صورت نیاز نداشتن به بستری، حداکثر هر ۴۸ ساعت یک بار وضعیت خود را از طریق پزشک معالج پیگیری کنید، به عبارت دیگر ارزیابی روزانه وضعیت بیمار در این بیماری اهمیت بسیاری دارد و در صورت بروز هرگونه تغییر در وضعیت بالینی باید مجدد به پزشک مراجعه شود.

وضعیت و حدت بیماری باید توسط پزشک قضاوت شود و حتی اگر علایم خفیف است، ارزیابی و مانیتورینگ بیمار در فواصل ۴۸ ساعته اهمیت زیادی دارد. به عبارت دیگر پزشک معالج بر اساس شرایط بیمار در خصوص انجام تست، سی تی اسکن ریه، تجویز دارو یا نیاز به بستری یا ادامه درمان در منزل تصمیم می‌گیرد.

افراد دارای بیماری زمینه‌ای، مشکلات ریوی، کلیوی، فشار خون و دیابت، سالمندان و افراد چاق، با مشاهده کوچک ترین علایم تنفسی سریع به پزشک مراجعه کنند و پیگیر وضعیت خود باشند. بیماران دارای مشکلات زمینه‌ای نباید تا زمان بهبودی کامل رها شوند.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما