تاریخ انتشار: ۱۷:۰۲ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۹

تصاویر تشییع جنازه فروغ فرخزاد

فروغ فرخزاد شاعر نامدار ایرانی در ۲۴ بهمن سال ۴۵ در اثر یک تصادف دیده از جهان فروبست مراسم خاکسپاری فروغ فرخزاد در گورستان ظهیرالدوله تهران با حضور شماری از بزرگان عرصه فرهنگ و ادب در روز ۲۶ بهمن انجام شد.

تصاویر تشییع جنازه فروغ فرخزادرویداد۲۴ فروغ‌زمان فرخ‌زاد عراقی معروف به فروغ فرخ‌زاد و فروغ، شاعر نامدار معاصر ایران است. وی پنج دفتر شعر منتشر کرد که از نمونه‌های شایان شعر معاصر فارسی اند. فروغ فرخزاد در ۳۲ سالگی بر اثر واژگونی خودرو درگذشت.

فروغ با مجموعه‌های اسیر، دیوار و عصیان در قالب شعر نیمایی کار خود را آغاز کرد. سپس آشنایی با ابراهیم گلستان، نویسنده و فیلم‌ساز سرشناس ایرانی، و همکاری با او، موجب تحول فکری و ادبی در فروغ شد.

وی در بازگشت دوباره به شعر، با انتشار مجموعهٔ تولدی دیگر، ستایش گسترده‌ای برانگیخت. سپس مجموعهٔ ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد را بیرون داد تا جایگاه خود را در شعر معاصر ایران به‌عنوان شاعری بزرگ تثبیت کند. آثار و اشعار فروغ به زبان‌های انگلیسی، ترکی، عربی، چینی، فرانسوی، اسپانیایی، ژاپنی، آلمانی، کردی و عبری ترجمه شده‌اند.

یحیی دهقان‌پور، عکاس پیشکسوت ایرانی مجموعه عکس‌های خود را از مراسم خاکسپاری بانوی شعر و اندیشه ایران، فروغ فرخزاد، کتاب کرد. ۵۷ فِرِیم که چهره بسیاری از هنرمندان و روشنفکران دهه ۴۰ ایران را در کنار هم، قاب گرفته، گزارشی کم‌نظیر از مرگِ نابه‌هنگام این شاعر و هنرمند را در سال ۱۳۴۵ ارائه کرده است.

برخی از این عکس‌ها نخستین بار بهمن ماه ۱۳۸۷ در گالری راه ابریشم به نمایش در آمدند. «آن روز او را در باغچه کاشتند» عنوان این کتاب ۹۶ صفحه‌ای تمام گلاسه که در قطع خشتی به چاپ رسیده، است.

فروغ فرخ‌زاد، در ساعت ۴:۳۰ بعد از ظهر دوشنبه ۲۴ بهمن، ۱۳۴۵ هنگام رانندگی خودروی جیپ ابراهیم گلستان، در مسیر بین دروس و قلهک خیابان لقمان‌الدوله ادهم (شهید کماسایی فعلی) چهارراه مرودشت (شهید سوری امروزی) اتفاق افتاد.

به گفته ابراهیم گلستان فروغ قرار بود برای امور فنی فیلمی را به استودیو من (که اکنون در اختیار سیمافیلم است) ببرد.

تصادف در مسیر برگشت و در صد متری استودیو اتفاق می‌افتد. مستخدمی که همراه فروغ بوده گلستان را خبر می‌کند و او را به بیمارستان هدایت که در بیست متری استودیو بود می‌برند، اما به این علت که او بیمه کارگری ندارد در آن بیمارستان پذیرفته نمی‌شود و در نهایت او را به بیمارستان رضا پهلوی (بیمارستان شهدای تجریش) می‌برند که در آن بیمارستان فروغ فوت می‌کند.

روز چهارشنبه ۲۶ بهمن جسد او را در امامزاده اسماعیل (زرگنده) شستشو دادند و با حضور خانواده، دوستان و علاقه‌مندانش در گورستان ظهیرالدوله به خاک سپردند.

صادق چوبک، ابوالقاسم انجوی شیرازی، جلال آل‌احمد، مهدی اخوان‌ثالث، احمد شاملو، هوشنگ ابتهاج، سیاوش کسرایی، بهرام بیضایی، نجف دریابندری، احمدرضا احمدی و بسیاری دیگر از هنرمندان و نویسندگان در این مراسم حاضر بود. در تصاویر روز عکس‌هایی از مراسم تشییع جنازه فروغ فرخزاد را که در 26 بهمن ماه سال 1345 برگزار شد را ببینید.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما