تاریخ انتشار: ۰۸:۵۶ - ۱۹ دی ۱۳۹۴
واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

دولت به دنبال بستن دکان تحریم در کشور است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع مدیران رسانه‎ای با اشاره به مذاکرات هسته‌ای تاکید کرد: یک عده هم از برجام و تحریم برای خود دکان باز کرده بودند ولی ما در این دولت نمی‌خواهیم باز کنیم که در این ۸ سال چه اتفاقی افتاده است این ضربه به نظام است و ما روش آن دولت برای تخریب دیگران را قبول نداریم ما به دنبال این هستیم که این دکان‌ها بسته شود.
رویداد۲۴ - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع مدیران رسانه‎ای با اشاره به مذاکرات هسته‌ای تاکید کرد: یک عده هم از برجام و تحریم برای خود دکان باز کرده بودند ولی ما در این دولت نمی‌خواهیم باز کنیم که در این ۸ سال چه اتفاقی افتاده است این ضربه به نظام است و ما روش آن دولت برای تخریب دیگران را قبول نداریم ما به دنبال این هستیم که این دکان‌ها بسته شود. 

گروه مدیران رسانه که حال دیگر با نامی جدید در قالب مجمع رسانه‌ای آگاهی و توسعه (مرآت) در شرف تاسیس است این بار میهمان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود. 

وزیری که تحصیلکرده مخابرات و علوم سیاسی است و حال سکان دار وزارت خانه‌ای است که خودش معتقد است جلسات طولانی و تخصصی آن خسته‌اش می‌کند. اما شوق کار برای مردم به او انرژی می‌دهد. 

به سیاست که سال‌ها در آن مشغول به کار بوده علاقه دارد اما این روز‌ها سر وزیر کاملا مشغول وزارتخانه‌اش است. با این وجود بعد از دو ماه فرصت دیدار با مدیران رسانه‌ای فراهم می‌شود. و از آنچه تحویل گرفته و در پیش رو دارد صحبت می‌کند. از فرصت برجام گرفته تا نقدهای منتقدان به دولت.

دولت به دنبال بستن دکان تحریم در کشور است

وزیر ارتباطات در این دیدار در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا بعد از دو سال فکر می‌کردید که با مشکلات متعددی روبرو شوید، گفت: دولت یازدهم وارث یک بهم ریختگی عجیب و غریب است ما قبل از آنکه دولت روی کار بیاید با دکتر روحانی در مرکز تحقیقات درباره موضوعات زیادی بحث می‌کردیم و جزو گروه‌هایی بودیم که با کارهای دولت قبل مخالف بودیم. وقتی دولت یازدهم مستقر شد مشکلات زیادی سر راه قرار داشت وضعیت مالی و بهم ریختگی‌ها زیادی را شاهد بودیم و اینکه هیچ چیزی سر جای خودش نبود. 

او با بیان اینکه دوستان در دولت قبل چون می‌دانستند که چه اقداماتی انجام داده‌اند فرار به جلو می‌کردند گفت: من مسائل سیاسی را خوب درک می‌کنم. ما نسلی هستیم که امام (ره) را درک کردیم من امام راحل را در دو مرحله درک کردم یک مرحله طولانی در نوفل لوشاتو و یک مرحله هم از زمانی که به ایران آمدم، زیرا مسوول بودم و با ایشان ارتباط داشتم و حال نمی‌دانم این میراثی را که امام برای ما گذاشته آیا قرار است با آن بازی سیاسی کنیم؟ 
 
وزیر ارتباطا تاکید کرد: این مردم بالاخره احساس می‌کنند که نظامشان هم در داخل کشور و هم در منطقه و در دنیا حرفی برای گفتن دارد هم معیشت و هم توسعه آن‌ها را در بر می‌گیرد و تمامی کارهایی که وظیفه یک حکومت است حالا اعم از مسائل اعتقادی و ایدئولوژیک و امنیت و معیشت و رفاه مردم را در این نظام می‌بینند. 

وی ادامه داد: به هر حال آقای روحانی همه مشکلات موجود را می‌دانست و چون معتقد بودند و به مردم قول دادند که کشور را با همه مشکلاتش توسط شایستگان اداره کنند. افرادی که کارشان را بلد هستند حتی اگر از لحاظ فکری مقداری فاصله هم باشد اما این جور نباشد که صددرصد اختلاف باشد و بنا هم بر این است که این طور پیش برویم به گونه ایی که غیر از افراطی‌های جناح‌های مختلف یا افراطی‌هایی که در کشور وجود دارد همه معتدلین کشور احساسشان این باشد که این دولت متعلق به خودشان است. 

عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه در خصوص واکنش دولت در قبال توهین نشریه انصار حزب الله به معاونت زنان رئیس جمهور به مدیران رسانه‌ای گفت: این روز‌ها مردم از دعوا و درگیری داخلی و جناحی خسته شده‌اند. ما در دولت به این نتیجه رسیده‌ایم که نشان دهیم دولت در این غوغا سالاری‌های مختلف جبهه پایداری که همه ما می‌دانیم که به چه میزان اتاق فکر دارند و علیه دولت کار می‌کنند، وارد نشویم. ما هم می‌توانیم مثل آن‌ها عمل کنیم. ما هم اتاق فکر و اتاق آتش درست کنیم. دولت هم قدرت و نفوذ و پول دارد و فقط رسانه ندارد و بیاید همین کار را انجام دهد، ما الان نمی‌خواهیم این کار را انجام دهیم. 

دولت به دنبال بستن دکان تحریم در کشور است

وی افزود: بر این اساس فکر می‌کنیم که اگر با همین سیاست پیش برویم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم و آنچه که در شأن ملت ایران هست را نشان دهیم و از نظام خود و آنچه که میراث امام هست به خوبی صیانت و دفاع کنیم و این هدف ما است به همین دلیل از روز اول، دکتر روحانی در دولت اعلام کردند که این دولت بنای جدی دارد تحت منویات مقام معظم رهبری کار کند و وارد دعواهای جناحی نشود. 
 
عضو شورای مرکزی اعتدال و توسعه در خصوص پیش بینی‌اش از انتخابات و حضور حزب اعتدال و توسعه در انتخابات گفت: بحث انتخابات بحث مهمی است. نگاهی که فعلا در کشور در مورد انتخابات هست این است که انتخابات را مقدمه‌ای برای انتخابات سال ۹۶ می‌دانند. بنابراین برخی جریان‌ها تلاش می‌کنند که دولت را ناکارآمد جلوه دهند و ابزار و رسانه هم دارند که خیلی منسجم عمل می‌کنند. قبول دارم که دولت سیاست تبلیغاتی‌اش ضعیف است و خودش هم ابزار به آن معنا ندارد البته حامیان دولت هم تعدادشان کم نیست ولی بالاخره به اندازه نقشی که فلان رسانه یا روزنامه دارد نقش ندارند و پول آن‌ها را هم ندارند. 

واعظی تاکید کرد: ما هم با خودمان خیلی کلنجار رفتیم که آیا می‌توان از پول دولت در این موارد استفاده کرد؟ اما ما اینکار را نمی‌کنیم. بحث انتخابات بحث مهمی است و اینکه شما خیلی بدبینانه در مورد عملکرد دولت نگاه می‌کنید ما اینطور نگاه نمی‌کنیم. 

او در ادامه با بیان اینکه در قضیه توافق هسته‌ای این همه علیه برجام تلاش کردند تحریف کنند ولی نظر سنجی‌ها چیز دیگری را نشان می‌دهد چرا که درصد رضایتمندی خیلی بالا است گفت: این عصبانیت‌هایی که شما می‌بینید نشان دهنده این است که این‌ها اثر کرده دکتر روحانی در ابتدای دولت وعده‌هایی را بیان کردند از جمله اینکه گفته بودند مسائل خارجی را حل می‌کنم. حقوق هسته‌ای خواهد ماند و مردم حقوق هسته‌ای را خواهند داشت و آرامش را در کشور به وجود می‌آورم، ثبات را در کشور به وجود می‌آورم، انسجام داخلی را به وجود می‌آورم، دسترسی آزاد به اطلاعات و خیلی از موارد دیگر را مطرح نمودند مردم هم می‌بینند که اکثر موارد محقق شده است. 

واعظی در پاسخ به سوالی در خصوص موضوع فیلترینگ و قوانین فیلترینگ در ایران گفت: تلاش ما این است که آنچه که مربوط به حوزه خود ما و آنچه که مربوط به زیرساخت است و قانون برای ما مشخص کرده اجرا کنیم و محکم ایستاده‌ایم و اجازه دخالت هیچ دستگاهی را هم نمی‌دهیم و هر کسی هم که دخالت کرده محکم با آن برخورد کرده‌ایم کسانی هم که با اسم‌های مختلف مصاحبه می‌کنند و تلاش زیادی هم می‌کنند که اطلاعات به دست آورند و در حوزه ما وارد شوند ولی ما اجازه نداده‌ایم. 

وزیر ارتباطات افزود: اما بخشی از مواردی که دوستان در خصوص فیلترینگ رسانه‌ها بیان کردند مربوط به حوزه وزارت ارشاد و آقای جنتی است که البته ایشان هم از این وضعیت ناراحت هستند. خیلی از مطالب هم تحت عنوان کمیته فیلترینگ مطرح می‌شود و این‌ها تصمیمات قوه قضائیه است و جناب آقای خرم آبادی است که به عنوان معاون دادستان کل کشور که مسئولیت فضای مجازی را به عهده ایشان است به شما اعلام می‌کنند که مطلبی را حذف کنید یا خیر. به جز این حالت کمیته تعین مصادیق محتوای مجرمانه در خصوص فیلترینگ تصمیم می‌گیرد. درواقع کمیته تعین مصادیق مجرمانه اعضایی دارد که یکی از اعضای آنهم نماینده وزارت ارتباطات است. 

واعظی در ادامه در گلایه‌ای از رویکرد رسانه‌ها در قبال دولت گفت: حالا بگذارید من هم از باب دولت بگویم انواع و اقسام روزنامه هستند که حالا در این جمع نیستند ولی مرتب به ما می‌گویند که ما خوشحال هستیم ما طرفدار دولت و اعتدال هستیم ولی محتاط شده‌اند و تلاش آن‌ها این است که روزنامه خود را حفظ کنند. 

وی افزود: در واقع می‌شود گفت این دوستانی که اینجا جمع شده‌اند به یک ابتکار عمل از جانب خودشان بوده است چون انتقاد داشتند و احساس کردند که انتقاد‌ها شنیده نمی‌شود به دنبال راهکار بودند که راهکار آن باعث شد که این جمع شکل بگیرد. 

وزیر ارتباطات تصریح کرد: من اول صحبت می‌گویم که سیاست تبلیغاتی دولت اشکال دارد. من این را پذیرفته‌ام و بر این اساس با شما صحبت می‌کنم من به خاطر این اینجا نیستم که از دولت دفاع کنم من اینجا هستم که یکسری واقعیت‌ها را بگویم من آنچه که ضعف‌های خودمان است را قبول دارم ولی اجازه بدهید که اگر قرار است که با هم تبادل نظر کنیم اگر قرار است که دو طرفه حرف بزنیم یعنی من به شما بگویم که دوستانی که اینجا تشریف دارند و دوستانی که اینجا نیستند الان بیش از حد به دلایل مختلف محتاط شده‌اند من می‌خواهم بگویم که تا زمانی که اینگونه هست و ما همه مثل هم هستیم از همدیگر خیلی نمی‌توانیم انتقاد کنیم. معمولا حرف‌هایی اثر دارد که آدم خودش به آن عمل کند. چرا در مقابل حملات به دولت، رسانه‌های دیگر سکوت می‌کنند. 

دولت به دنبال بستن دکان تحریم در کشور است

او در ادامه در پاسخ به این سوال که می‌گویند دولت در انتخابات دخالت دارد گفت: راجع به انتخابات در دولت باید بگویم؛ تصمیم جدی دولت بر این است که یک انتخابات سالم، با شکوه و پر شور، با حضور گسترده مردم از همه فکر‌ها برگزار شود و همه مسائل آن باید قانونی باشد. 

واعظی افزود: ما اعتقاد داریم اگر همین اتفاق بیفتد دولت به هدف خود رسیده است. دولت اصلا نباید در انتخابات دخالت کند و دخالت هم نمی‌کند دولت مجری انتخابات است طبق قانون دولت باید این کار را انجام دهد بنابراین اینکه اعضای دولت چه نظراتی دارند مشخص است، در دولت هر کسی نظری دارد برای خودش داشته باشد. همه باید طبق قانون عمل کنند و چه استاندار‌ها و چه فرماندار‌ها نباید دخالت کنند. 

او با تاکمید بر اینکه حزب اعتدال توسعه، ساخته این دولت نیست و ۱۵ سال است که این حزب وجود دارد و از اول همین بود گفت: یعنی آن زمانی که بحث اعتدال مطرح می‌شد ما همین حرف‌ها را داشتیم. ولی یک زمانی در اقلیت بوده است الان این تابلو را همه از چپ و از راست برداشته‌اند و ما هم مخالف نیستیم یعنی ما فکر می‌کنیم آنچه که در کشور باید جا بیافتد اعتدال است و به هیچ کس هم نمی‌گوییم که تو معتدل نیستی ما می‌گوییم همین که طرف می‌گوید من تند نیستم، افراطی نیستم و معتدل هستم از ماست و ما هم از آن‌ها هستیم. ما فکر می‌کنیم که همه با هم باید کشور را اداره کنیم. ما در حزب اعتدال توسعه اعتقاد داریم که یک مجلس عقلا، مجلس معتدل، مجلسی که تند جناح‌های مختلف در آن نباشد، مجلسی است که می‌تواند به کشور کمک کند و این تفکر ما در حزب اعتدال توسعه است. 

وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که آیا در بیرون خبر به صورت غیر رسمی هست که مثلا آقای واعظی به آقای لاریجانی گرایش دارد و آقای ترکان به اصلاح طلبان گرایش دارند و یک دسته بندی در فضای کشور و یا حزب هست، آیا تائید می‌کنید، گفت: اصلا یک چنین دسته بندی نیست ما یک رفاقت قدیمی داریم ما در این پنج شش سال با همه اینهایی که در جناح‌های مختلف هستند با هم بزرگ شدیم و انواع و اقسام رفاقت و سفر و جلسه را با هم داشتیم آقای لاریجانی در این وزارت معاون پارلمانی بود و من مدیرعامل شرکت مخابرات ضمن اینکه یک رابطه بسیار نزدیک هم با ایشان داریم. آقای عارف از سال ۵۰ تا الان با هم رفیق بوده‌ایم و رابطه بسیار نزدیک هم داریم این حرف‌هایی که می‌زنید این حرف‌ها برداشت‌های بیرون است نه تفکر بنده است نه تفکر آقای لاریجانی و نه تفکرآقای عارف است تفکر من تفکر خودم هست نه الان که در دولت هستم نه الان که وزیرم من سالهای طولانی مصاحبه کردم مطلب نوشتم سخنرانی کردم هیچ فرق خاصی هم نکرده‌ام. 

او افزود: الان که بازار اعتدال رونق پیدا کرده ولی آن موقع که از این صحبت‌ها می‌کردم بنده را نصیحت می‌کردند که اگر می‌خواهید وارد قدرت شوید باید یکی از این دو طرف باشید که نرفتیم. بنده به عنوان رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال اگر قرار باشد یا کسی بخواهد حزب را به سمت جناح‌های خاص بکشند من مخالف هستم. حال ممکن است آن طرف از این اظهارنظرهای ما استقبال نکند و ممکن است آن کسی هم که می‌خواهد حزب را به سمت خاصی بکشد از این اظهار نظر استقبال نکند. به طور کلی مجلس نمی‌تواند صرفا طرفدار دولت باشد. بنابراین افراد معتدل را ما نباید حذف کنیم ما باید با هم تعامل داشته باشیم. 

عضو کابینه حسن روحانی در خصوص خصوصی سازی مخابرات و پست نیز گفت: ببینید مخابرات خیلی بد خصوصی شد و حقوق ملت و دولت در نظر گرفته نشد آنهایی هم که خریدند نیامدند مخابرات داری کنند و به مردم سرویس دهند و توسعه بدهند این‌ها دنبال سود بودند. الان هم مصلحت ما و دولت این نیست که بیاییم مخابرات را دولتی کنیم ما می‌خواهیم آن اشکالات را برطرف کنیم و با مجلس و جاهای دیگر داریم تلاش می‌کنیم که مشکلات را برطرف کنیم. 

او افزود: ما می‌خواهیم پست کشور به سرنوشت مخابرات کشور دچار نشود. ببینید اگر الان پست خصوصی شود ساختمان و زمین زیادی دارد که الان می‌آیند و می‌خرند و بعد طور دیگری می‌شود دیگر کسی نامه برای شهرهای محروم و روستا‌ها نمی‌برد. شما می‌دانید که یک نامه‌ای را که مردم می‌دهند تا به روستا ببرند نزدیک ۱۰ هزار تومان خرج این نامه می‌شود تا به آن روستا برسد ما پست را می‌خواهیم نگه داریم ما اپراتور دوم پست را می‌خواهیم اعلام کنیم که کسی به نیت این ساختمان و زمین و امکانات نیاید خودش بیاید و پول بیاورد و ایجاد کند و به مردم سرویس دهد اگر هم آن موقع به روستا‌ها سرویس و خدمت نداد عیب ندارد ما انجام می‌دهیم. 

معاون وزیر خارجه در دولت‌های سازندگی و اصلاحات در پاسخ به این سوال که شرایط ایران در دوره پسا تحریم چگونه است نیز گفت: این بحث تحریم و پسا تحریم و برجام بسیار مفصل است درست است که این دولت این را انجام داده است. و این توفیق نظام، رهبری عزیز و این ملت است و این کار بزرگ‌تر از این حرف‌ها است. این خیانت است که من و امثال من بخواهیم مسئله برداشتن تحریم و موضوع برجام را جناحی کنیم مردم بیچاره سال‌ها داشتند برای این تحریم هزینه می‌پرداختند ما باید دنبال آن کسی برویم که نان ندارد برای بچه‌هایش ببرد و باید بدانیم که چرا اینگونه است چرا بنده در وزارت ارتباطات مجبورم که از کالاهای چینی با دو برابر قیمت استفاده کنم من چرا نباید بتوانم مناقصه‌ای برگزار کنم که تمام کمپانی‌های دنیا بیایند و در مناقصه شرکت کنند و در قیمت رقابت کنند. 

اوافزود: بنده هم به خاطر اینکه می‌خواهم پول بدهم برای این‌ها مشخص می‌کنم که از شما این را می‌خواهم و آموزش این را لازم دارم و این مقدار باید در داخل انجام شود و این مقدار باید حمل شود. ولی ما اسیر یک یا دو شرکت چینی بودیم که مجبور بودیم از آن‌ها بخریم که قیمت، کیفیت و همه چیز را آن‌ها مشخص می‌کردند. 

واعظی تاکید کرد: بر این اساس ما به دنبال این هستیم که الان شرایط تغییر پیدا کند. یک عده هم از برجام و تحریم برای خود دکان باز کرده بودند ولی ما در این دولت نمی‌خواهیم باز کنیم که در این ۸ سال چه اتفاقی افتاده است این ضربه به نظام است و ما روش آن دولت برای تخریب دیگران را قبول نداریم ما به دنبال این هستیم که این دکان‌ها بسته شود. 

او ادامه داد: لذا این توفیق این نظام است و انشا الله تا دو هفته دیگر این تحریم برداشته می‌شود. البته به شما بگویم که مسئله اقتصادی همانند یک کوره ذوب آهن کارخانه است که وقتی که خاموش می‌شود مدتی این گرما را دارد که خاموش شود و وقتی هم که می‌خواهد روشن شود کلی زمان می‌گیرد تا آماده شود. بنابراین امروز که ما استارت بزنیم طول می‌کشد تا اینکه مردم احساس کنند که این وضعیت برجام و رفع تحریم چه کمکی به آن‌ها می‌کند.
برچسب ها: واعظی ، ارتباطات
نظرات شما