از شیراز تا فراسوی مرزها با «سفرهای سعدی»
رویداد۲۴ به گزارش روابط عمومی معاونت امور استانهای سازمان صدا و سیما، سید عباس فاطمی با اشاره به یکم اردیبهشت ماه روز بزرگداشت سعدی شیرازی اظهار کرد: مجموعه پویانمایی «سفرهای سعدی» به همین مناسبت در صدا و سیمای مرکز فارس تولید شده است.
وی افزود: این مجموعه قدرت و توانمندی گروههای تولیدی استانی را در هنر و صنعتی فناورانه و دانشبنیان پویانمایی نشان میدهد.
رئیس مرکز سیمای استانها با بیان اینکه سعدی نقطه عطفی در زبان فارسی به شمار میرود گفت: این شاعر شیرینسخن، حکمت و اندیشه را به صورتی در بوستان به قلم آورده که برای مردم عادی نیز قابل فهم باشد، بر این اساس مجموعه پویانمایی سفرهای سعدی نگاهی متفاوت به حکایتهای بوستان سعدی داشته و با اقتباس از آثار و حکایتهای بیان شده توسط این شاعر بزرگ فارسیزبان، داستان خود را روایت میکند.
وی ادامه داد: ویژگی مجموعه سفرهای سعدی این است که این شاعر، خود در دل ماجراها نقش دارد و تنها راوی قصهها نیست.
فاطمی با بیان اینکه روایت داستانی این پروژه از شیراز آغاز میشود و قصه با استناد به اسناد تاریخی و کتابهای سعدی در مسیر سفر او در جریان است عنوان کرد: چیزی که کار را برای گروه تولید این مجموعه دشوار میکرد خلاصه و موجز بودن برخی حکایتها بود که در یک جمله و حتی چند کلمه دنیایی از پند و اندرز را انتقال میداد و از آنجا که تاکید گروه سازنده ابتر نماندن این حکایات در داستان بود، تلاش شد تا کوتاهی داستانها با استفاده از شیوههای ابداعی جبران شود.
رئیس مرکز سیمای استانها افزود: در ساخت این اثر که با تکنیک سه بعدی تولید شده، تمام استاندارهای تولید حرفهای مد نظپر قرار گرفته تا به عنوان اثری فاخر، بتواند فراتر از مرزها دیده شود.
وی به دوبله مجموعه سفرهای سعدی اشاره و ابراز کرد: به دلیل اهمیت این پروژه از استادان و پیشکستوتان عرصه دوبله استفاده شده است.
گفتنی است مجموعه پویانمایی سفرهای سعدی به تهیهکنندگی الهام نادری فرید و گروه کارگردانی علیرضا مسکوکی و سامان عبدینژاد در دو فصل ۱۳ قسمتی تولید شده است؛ این اثر که سرپرستی نویسندگان آن را عباس کریمی عباسی بر عهده داشته به سفارش سیمای استانها در صدا وسیمای مرکز فارس با مدت زمان ۲۸۶ دقیقه تولید شد.
طرح ادماه تولید این مجموعه در سیمای استانها به تصویب رسیده و قرار است پس از اتمام ۲۶ قسمت فصلهای اول و دوم، نگارش و تولید ۲۶ قسمت بعدی آغاز شود.
مدیریت دوبلاژ این مجموعه را فواد شافی بر عهده داشته و تورج نصر، سعید مقدممنش، سعید بحرالعلومی، اشکان صادقی، علی باقرلی، مهرداد سوری، دیانوش آصف وزیر، علیرضا مویدی، مهرداد معمارزاده، سعید نبوی، علیرضا ذوالفقاری، ستاره الله دادی، علیرضا سالار کیا، زهره گروسی و مهدی رحیمی هم صداپیشگان آن هستند ضمن اینکه یاسر فرهادی به عنوان گوینده نقش سعدی در این پروژه حضور دارد.
دیگر عوامل تولید «سفرهای سعدی» سامان عبدینژاد به عنوان سرپرست انیماتورها، محمد علی درگاهی در مقام طراحی و ترکیب صدا و بهرنگ قدرتی به عنوان سازنده موسیقی هستند.
مدیرکل صدا و سیمای فارس نیز در خصوص هدف از ارائه طرح سفرهای سعدی و انتخاب قالب انیمیشن برای این طرح گفت: سعدی شاعر پر آوازه و نامدار کشور عزیزمان ایران حق بزرگی بر ما ایرانیان دارد هرچند زادگاه این اندیشمند ایران و شیراز است، اما وی سرمایهای برای همه جهان محسوب میشود.
سهرابی در توضیح اینکه چرا سعدی سرمایهای جهانی است افزود: شخصیتهای بزرگی که گستره تأثیرگذاری تفکر آنها مرزهای جغرافیایی را درنوردیده است و حاصل اندیشههای آنها فراتر از آن است که محدود به یک منطقه خاص باشد متعلق به بشریت است و مأموریت افرادی که امروز در زادگاه این چنین شخصیتهایی فعالند، رسالتی جهانی است.
از این رو ضروری است سعدی و حافظ همانند فردوسی و مولانا با نگاه جهانی به جهانیان معرفی شوند.
مدیرکل صدا و سیمای فارس با بیان اینکه مجموعه پویانمایی سفرهای سعدی که پس از سالها توقف با تلاش مرکز فارس و همکاری سیمای مراکز استانها در مسیر تولید قرار گرفت از عوامل حرفهای خوبی برای ساخت استفاده کرده است تصریح کرد: تیم سازنده خود نیز با اعتقاد به اینکه وظیفه ملی در قبال این شخصیت دارند تلاش کرده اند با بهترین کیفیت این مجموعه را به فرجام برسانند که بحمدالله امتیاز کیفی خیلی خوبی نیز از ستاد معاونت دریافت کرده است.
سهرابی با ابراز خرسندی که این مجموعه نمایشی در یادروز بزرگداشت سعدی بلند آوازه به پخش رسیده است اظهار امیدواری کرد تیم تولید با همین انگیزه در مرحله دوم نیز دستاوردهای هنری خوبی را به مخاطبان ارائه نماید.
مدیرکل صدا وسیمای فارس گفت: توجه به شخصیتهای بزرگ دینی، علمی، فرهنگی و هنری استان فارس را در حوزههای مختلف برنامه سازی رادیویی و تلویزیونی و در قالبهای متنوع نمایش، مستند، پویانمایی از برنامههای پیش روی صدا وسیمای فارس است.