ایران زیر فشار نه مذاکره میکند نه امتیاز خواهد داد/ در تلاشیم از فشار برای اخراج از کمسیون حقوق زن جلوگیری کنیم
رویداد۲۴ به گزارش خبرنگار ایلنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح امروز در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالی در خصوص صحبتهای اخیر مقامات آمریکا پیرامون مذاکرات احیای برجام و تناقضهایی که در رفتار و سخنان آنها مشاهده میشود، گفت: تناقض رفتاری و گفتاری در میان مقامهای آمریکایی چیز جدیدی نیست، همین تناقض رفتاری و عدم عمل به تعهدات بود که مانع بهرهبرداری جمهوری اسلامی ایران از منافع برجام شد و راهکارهای بینالمللی را برای حل مشکلات و منازعات مورد تشکیک قرار داد. مقامهای آمریکایی میدانند که ایران زیر فشار و با تهدید نه حاضر به مذاکره است و نه امتیاز خواهد داد. مذاکره و توافق منطق خودش را دارد.
نیاز دولت های غربی به برجام کمتر از ایران نیست
وی ادامه داد: مواضع ایران در بحث برجام روشن و مشخص است، ایران به تعهدات خود در برجام عمل کرد اما دولت خاطی و کشورهای اروپایی به تعهدات خود عمل نکردند. نیاز طرفین به برجام مهم است و دولتهای غربی باید دقت کنند که نیاز طرف غربی کمتر از ایران نیست و نباید برای تلاش در مسیر احیای برجام منتی بر سر ایران بگذارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در رابطه با تلاش برای اخراج ایران از کمسیون مقام زن سازمان ملل، گفت: جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با اقدامات غیرقانونی تعداد مشخصی از دولتهای غربی علیه جمهوری اسلامی ایران به بهانه تحولات داخلی کشور ما مواضع خود را همواره رسماً اعلام کرده است.
اعمال فشار برای اخراج از کمسیون حقوق زن اقدامی علیه حقوق بشر است
کنعانی در پاسخ به این سوال که هرگونه سوءاستفاده از تحولات داخلی جمهوری اسلامی ایران برای اعمال فشار سیاسی علیه کشور ما محکوم و غیرقابل قبول است، گفت: در ارتباط با موضوع کمسیون حقوق زن، ایران با کسب ۴۳ رأی از ۵۴ رأی به عضویت این کمیسیون درآمده است اما اکنون کشورهای غربی تلاششان این است که با اعمال فشار علیه کشورها ایران را از کمیسیون خارج کنند.
وی یادآور شد: این اقدام آمریکا قبل از اینکه علیه ایران باشد، علیه رأی مستقل کشورهای عضو است در حقیقت حرکت آمریکا حق رأی کشورها را کمارزش و بیاعتبار میکند. اگر آمریکا و کشورهای همسو موفق به چنین اتفاقی شوند، یک اقدام علیه رأی کشورهای مستقل محسوب میشود. چنین روندی نه به ارتقاء موضوع حقوق بشر در دنیا کمک میکند نه به پیشبرد سازوکارهای حقوق بشری در دنیا. این اقدام اگر انجام شود به کارآمدی سازوکارهای حقوق بشری بینالمللی خدشه جدی وارد خواهد کرد. جمهوری اسلامی ایران در تلاش است با استفاده از تمام ظرفیتهای خود از این اقدام جلوگیری کند.
بیشتر بخوانید: دولت رئیسی، نه میخواهد بجنگند نه برجام را قبول کند/ جمهوری اسلامی به عقلانیت و واقعبینی نیاز دارد
زمینه برای تکمیل مذاکرات ایران و عربستان فراهم است
کنعانی در رابطه با روند مذاکرات و تلاش برای احیاء روابط میان ایران و عربستان و همچنین نقشآفرینی یک شبکه منتسب به عربستان عنوان کرد: ما بهبود مناسبات جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی را هم در راستای منافع مشترک دوجانبه هم در چارچوب منافع منطقهای میدانیم. نکته مورد توجه عمل به تعهدات و توافقاتی است که پیش از این مورد بحث قرار گرفته؛ به عقیده ما اکنون زمینه برای اجرای توافقات گذشته برای تکمیل مذاکرات مهیا است.
وی ادامه داد: در ارتباط با این رسانهای که اشاره کردید کاملاً روشن است اقدام جمهوری اسلامی ایران در این زمینه قانونی و حقوقی است، اقداماتی در این رابطه صورت گرفته و در زمان مناسب اطلاعرسانی صورت خواهد گرفت و برخورد مناسب هم با این شبکه، هم با کشور میزبان این شبکه و هم با حامی یا حامیان مالی این شبکه صورت خواهد گرفت.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی در خصوص روند اجرایی شدن توافق ۲۵ ساله چین که قرار بود از ابتدای ۲۰۲۲ آغاز شود، گفت: رابطه جمهوری اسلامی ایران با کشور چین یک رابطه کاملا رو به رشد و نمونه خوبی از همکاری دو کشور در یک رابطه دوجانبه است.
وی افزود: ما با یک واقعیتی مواجه هستیم و آن اینکه تحریمهای همهجانبه واقعیتی است که امکان همکاریهای دوجانبه متعارف به صورت علنی را با مشکل مواجه میکند. اما رایزنی با کشور چین در جریان است، توسعه روابط دو کشور در دستورکار دو کشور است، آمار و ارقام از مبادلات دو کشور هم وجود دارد اما تحریم های آمریکا مانع از علنی کردن جزئیات همکاریها با کشورهاست که تعاملات و روابط میان ایران و چین هم از این جمله روابط است.
با عراق در زمینه امنیت مرزها رایزنی شد
کنعانی در رابطه با سفر نخست وزیر عراق به تهران و پیگیری حل مسائل مرزی میان دو کشور، ابراز داشت: سفر آقای السودانی نخست وزیر عراق به تهران سفر مهمی بود که در پی دعوتی که از ایشان شد، صورت گرفت، در این سفر گفتوگوهای پرثمر و مفیدی به ویژه در چارچوب همکاریهای اقتصادی میان دو کشور مطرح شد. در این سفر در مورد مسأله امنیت مرزها هم گفتوگو و رایزنی صورت گرفت و دغدغههای ما مطرح شد. خوشبختانه خبرهای خوبی اخیرا شنیدهایم که نیروهای ارتش دولت مرکزی عراق در مرز میان دو کشور مستقر شدهاند.
رافائل گروسی بی ادب رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی با افزایش اورانیوم ۶۰ درصد ایران مشکل دارد اما با بمب اتمی آمریکا، کشورهای اروپایی و اسرائیل نه شرم آور و تاسف بار است.
آمریکا جنایتکارغنیسازی ایران را نمیخواهد؛ اما زیردریایی اتمی میفروشد
آمريکا جنایتکار با غنيسازي ايران مشکل دارد اما با زيردريايي اتمي استراليا نه!
برجام وسیله ایی برای ضعیف نگه داشتن توان تهاجمی ایران در مقابل ناتو و اسرائیل هست
و اما آنچه که به ما مربوط است وابستگی بسیار سوال بر انگیز جمهوری اسلامی ، به چین کمونیست است که هیچ قرابت فرهنگی هم با ما ندارند . وابستگی خسارت بار برای مردم بخصوص شهرهای جنوبی ، مصداقهایی دارم که از ترس داغ و درفش ، نمیگویم.
اگر نیازی داشت هر جور بود اجرا میکرد.
ظاهرا کاسبان تحریم بیشتر نیاز دارن .
که اغتشاشگران مورد حمایت آمریکا و متحدانش در دو ماه گذشته ۱۷ هزار میلیارد ریال خسارت مالی به کشور وارد کردند.