تاریخ انتشار: ۱۹:۴۳ - ۰۸ آبان ۱۴۰۳

زد و خورد ایران و اسرائیل همچنان ادامه خواهد داشت؟

مهرداد فرهادی، پژوهشگر  ژئوپلیتیک می‌گوید: گمانه زنی درباره وعده صادق ۳ درست نیست. تحلیل و توصیه من این است که ایران باید به این حمله پاسخ دهد. مهم‌تر از پدافند، ذخایر موشکی و ظرفیت شلیک برای ما مهم است. آنچه اسراییل هدف قرار داد، مهره‌های مهمی در محاسبات تهران است. برای همین توصیه بنده این است که ایران وعده صادق ۳ را پرحجم‌تر از وعده صادق ۲ انجام دهد. تصور و باور اسراییل نسبت به ذخایر موشکی ما باید تغییر یابد و از سامانه تاد هم عبور کنیم. در این صورت اهداف اسراییل از حمله به ایران، با شکست مواجه می‌شود.  

زد و خورد ایران و اسرائیل همچنان ادامه خواهد داشت؟

رویداد۲۴| انتخاب : پس از حملات موشکی اول اکتبر ایران علیه اسرائیل با نام «عملیات وعده صادق ۲»، اوایل روز شنبه پدافند هوایی کشور در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که اسرائیل بامداد امروز در اقدامی تنش‌زا، نقاطی از مراکز نظامی در استان‌های تهران، خوزستان و ایلام را مورد حمله قرار داده است. بعد از این حمله برخی از پاسخ به آن خبر می دهند.
 
به جهت بررسی موضوع فوق، «انتخاب» گفتگویی انجام داده  با مهرداد فرهادی، پژوهشگر  ژئوپلیتیک، که در ادامه مشروح آن را می‌خوانیم: 
 
تحلیل شما از حمله اخیر اسرائیل چیست؟
 
این حمله، یک حمله کامل نبود و هدف آن ضربه اساسی نبود. این حمله در حدی ضربه‌زده که می‌تواند مقدمه‌ی حمله بزرگتری در آینده باشد. آن‌ها مواضع پدافندی را هدف قرار داده‌اند. این حملات نشان داد که اسناد آمریکایی منتشر شده صحت داشتند. صنایع تولیدی موشکی ما هدف دوم اسراییل بود.
 
  آیا وعده صادق 3 از سوی ایران اجرا خواهد شد؟ 
 
گمانه زنی درباره وعده صادق 3 درست نیست. تحلیل و توصیه من این است که ایران باید به این حمله پاسخ دهد. مهم‌تر از پدافند، ذخایر موشکی و ظرفیت شلیک برای ما مهم است. آنچه اسراییل هدف قرار داد، مهره‌های مهمی در محاسبات تهران است. برای همین توصیه بنده این است که ایران وعده صادق 3 را پرحجم‌تر از وعده صادق 2 انجام دهد. تصور و باور اسراییل نسبت به ذخایر موشکی ما باید تغییر یابد و از سامانه تاد هم عبور کنیم. در این صورت اهداف اسراییل از حمله به ایران، با شکست مواجه می‌شود. 
 
 پایانی بر سیکل تنش متصور هستید؟
 
این سبک از حملات اسراییل در بامداد 5 آبان، یک حمله نمایشی برای کاهش تنش مستقیم ایران و اسراییل نبود. اهداف اسراییل نشان می‌دهد که از نگاه آن‌ها تنش‌های مستقیم تداوم خواهد داشت. 
 
به طور کلی تحلیل شما از فضای پیش رو چیست؟
 
به نظر بنده و خیلی از کارشناس‌ها، مهم‌ترین پیامد حملات اسراییل این است که تهران محاسبات جدیدی باید انجام دهد. باید ببینیم این حمله‌ها بر ظرفیت تولید موشک چقدر اثر می‌گذارد. انفعال پس از وعده صادق 1 باعث شد اسراییل عملیات مخفی خود را ادامه دهد و آن را در قلب تهران انجام داد. در حمله 5 آبان، قبح کشتن سرباز‌های ارتش از سوی اسراییل شکسته شد. اگر انفعالی نسبت به پاسخ داشته باشیم، با شرایطی بدتر از قبل مواجه می‌شویم. 
 
این حمله از نظر فنی چطور بود؟ 
 
براساس اطلاعاتی که به دست من رسیده، حملات اسراییل دارای پیچیدگی بسیار بالایی نبوده، البته پیچیدگی فنی متداوم در عملیات‌های سرکوب پدافند را دارا بوده است. در این عملیات اسراییل از عملیات فریب برای خالی کردن پدافند استفاده کرده است. وقتی پدافند از نظر ظرفیت موشک خالی شد، موشک واقعی را شلیک کردند. این تکنیک خیلی مدرن نیست و در جنگ اوکراین بار‌ها تکرار شده است. 
 
اسراییل با چه تجهیزات و تسلیحاتی به ایران حمله کرد؟ 
 
موشک‌های بالستیک هواپایه، وسیله حمله اسراییل بوده است. تعدادی از آن‌ها، دارای کلاهک جنگی غیرواقعی بوده‌اند. این موشک‌ها با جنگنده شلیک شده‌اند و اندازه‌شان به شکلی نیست که با پهپاد و ریزپرنده شلیک شوند. فقط اف 16 و اف 15 می‌توانند آن را حمل کنند.  آن‌ها از آسمان غربی عراق که دست ائتلاف غربی است استفاده کردند. وقتی حرکت خود را آغاز می‌کنند هم رادار‌های جنوب سوریه (درعا) را زدند که به ایران خبر ندهند.

برچسب ها: اسرائیل
نظرات شما