استاندار گلستان درگفتگو با رویداد۲۴:
آتشسوزی جنگلهای گلستان عمدی نیست/ کشاورزان برای جان گرفتن خاک زمین را آتش میزنند/ 340 هزار هکتار جنگل خاکستر شد
استاندار گلستان گفت: کشاورزی براساس باور غلط برای جان گرفتن خاک اقدام به آتش زدن زمینهای کشاورزی خود میکنند و در بسیاری از موارد با سرایت آتش به ورودی جنگلها مهار آتش قابل کنترل نبوده است.
رویداد۲۴ 2 ماه و 8 بار آتش سوزی! این آخرین وضعیت جنگلهای استان گلستان است؛ اتفاقی که در پی آن هر بار بخشي از پهنه جنگلي و گياهي آن زير آوار آتش سياه شده است. یک بار 200 هزار هکتار، بار دیگر 160 هزار هکتار و بار دیگر 60 هزار هکتار آن تبدیل به خاکستر شد.
آتشسوزی جنگلهای گلستان عمدی نیست
عدهای با نگاهی به آتشسوزیهای سریالی پالایشگاهها معتقدند آتشسوزیها در جنگلهای ایران نیز عمدی بوده است. عدهای هم میگویند این حوادث به خاطر بیاحتیاطی است. آتشسوزیهای سریالی استان گلستان در حالی رخ میدهد که گفته شده این استان بارانخیز با کمآبی شدید نیز مواجه شده است. سید مناف هاشمی استاندار گلستان اما معتقد است عمدی در کار نبوده است. او در گفتوگوی خود با رویداد۲۴ میگوید: مهمترین دلایل آتشسوزیهای اخیر در جنگلهای استان گلستان از 2 منبع نشات میگیرد؛ اول آنکه در فصل برداشت محصولات کشاورزی سهلانگاریهایی صورت میگیرد که متاسفانه بسیاری از کشاورزی براساس باور غلط برای جان گرفتن خاک اقدام به آتش زدن زمینهای کشاورزی خود میکنند و در بسیاری از موارد با سرایت آتش به ورودی جنگلها مهار آتش قابل کنترل نبوده است.
او افزود: به دنبال آتش گرفتن جنگلهای استان گلستان نزدیک به 400 نیرو به محل اعزام شده است؛ همچنین بالگردهایی برای این منظور به محل رفتند که خوشبختانه ظرف 48 ساعت موفق به مهارآتش شدند.
هاشمی عامل دوم تاثیرگذار در آتش گرفتن جنگل را به پا کردن آتش در جنگلها توسط گردشگران میخواند و میگوید: توریستها و شهروندان محلی گاهی با برپایی آتش و غفلت در خاموش کردن کامل آن، باعث آتشسوزی میشوند. معمولا با وزش باد شدید آتشهای خفته شعلهور میشوند و حجم وسیعی از بافت جنگلی را در بر میگیرد.
340 هزار هکتار جنگل خاکستر شد
استاندار گلستان میگوید: خسارت به جنگلها متفاوت است؛ در برخی مناطق 200 هزار هکتار و در برخی بافتهای دیگر همچون محدودههای گالیکش و کلاله 140 هزار هکتار دچار حریق شدهاند که هنوز به طور کامل برآورد خسارت دقیقی نشده است.
از مناف هاشمی درباره کمآبی استان گلستان با وجود بارشهای زیاد پرسیدیم. او پاسخ داد: با وجود بارانهای زیادی که در ماههای گذشته آمد اما به دلیل وجود نابرابری در حوزههای آبریز و سدهایی در بالادست که انتهای مسیر آن در این استان به خراسان شمالی میرسد با کمآبی شدید مواجه شدیم از سوی دیگر مصرف آب کشاورزی به صورت دیم در این استان بالاست و همین امر به کمآبی دامن میزد.
با تانکر به روستاها آبرسانی میشود
هاشمی ادامه داد: مشکلات کمآبی استان گلستان به روستاهای مجاور نیز سرایت کرده است؛ البته فعلا برای حل شدن مشکل آبرسانی به روستاها با تانکر انجام میشود. ضمن اینکه دولت برای حل این مشکل قول مساعد داده و در سفری که اخیرا وزیر کشور به این استان داشتند، قرار شد اعتبارات بهتری جهت مصوبه مرزی 438 کیلومتری مرز ما با ترکمنستان ارائه دهند تا مشکلات ما درحوزه مرزی مرتفع شود. از سوی دیگر پروژههایی که مانند پتروشیمی گلستان را در دستور کار قرار داریم که با انجام آن تا حدی به برطرف شدن مشکلات کمک میکند.