تاریخ انتشار: ۰۸:۱۳ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

کرسی‌های ثابت اصلاح طلبان/ احزابی که دبیرکل آن‌ها هرگز تغییر نمی‌کند

در میان احزاب اصلاح طلبان چند حزب هستند که هیچگاه دبیر کل آنها تغییر نکرده است. حزب کارگزاران و مجمع پیروان خط امام از مهمترین این احزاب هستند.

هفتمین دبیرکل سازمان عدالت و آزادی و احزابی که دبیرکل آنها هرگز تغییر نمی کند

رویداد۲۴ روز جمعه کنگره چهاردهم سازمان عدالت و آزادی برگزار شد و امیر طاهری به عنوان دبیرکل جدید این سازمان انتخاب شد. پیش از این از سال ۸۸ مهدی مقدری و قبل از او بهراد بهشتی، کوروش خسروی، حسن فائضی و علیرضا صادقیان و علی راعی، دبیرکلی این تشکل اصلاح طلب را بر عهده داشتند و طاهری هفتمین دبیرکل این حزب اصلاح طلب به شمار می‌رود.

مهدی مقدری زمانی دبیر کل سازمان عدالت و آزادی شد که نهاد‌های امنیتی مانع فعالیت جبهه مشارکت شده بودند و سازمان عدالت و آزادی که به عنوان نزدیک‌ترین تشکیلات به جبهه مشارکت  در اصفهان فعالیت می‌کرد، توانست ضمن حفظ هویت تشکیلاتی خود، تعدادی از اعضای سابق جبهه مشارکت را جذب کند و به این ترتیب گستره استانی این حزب بیش از گذشته شد و افرادی از تهران (الهام فخاری) شیراز (مسعود رهبری) یزد (رضا سالیانی) اراک (سعید نادری) و رشت (پویا قلی پور) بوشهر (اکبر صابری) در شورای مرکزی این حزب اصلاح طلب حضور دارند.

تغییر دبیر کل در سازمان عدالت و آزادی در حالی رخ می‌دهد که تعدادی از احزاب اصلاح طلب، تحت تاثیر کاریزمای یک عضو هستند و به هیچ عنوان حاضر به تغییر دبیرکل حزب نیستند؛ گویا برخی احزاب اصلاح طلب کرسی‌هایی ثابتی دارند که برای افراد مشخص در نظر گرفته شده است.

کارگزاران سازندگی و دبیرکل همیشگی 

معروفترین این احزاب کارگزاران سازندگی است. این حزب سال‌هاست که غلامحسین کرباسچی را در مقام دبیر کل می‌بیند و با وجود حضور چهره‌هایی مثل حسین مرعشی و عطریانفر در راس حزب و تغییر مکرر اعضای شورای مرکزی و حضور چهره‌های جوان، دبیرکل این حزب همچنان شهردار سابق تهران است.

سال ۸۸ کرباسچی در کنار محمدعلی نجفی و محمد قوچانی و یکی دو چهره دیگر و برخلاف بدنه حزب از مهدی کروبی حمایت کرد، اما این رفتار هم باعث کنار گذاشتن کرباسچی نشد و اتفاقا قوچانی به شورای مرکزی کارگزاران سازندگی راه یافت.

مجمع نیروهای خط امام 

مجمع نیرو‌های خط امام تشکیلات دیگری است که از بدو تاسیس، توسط هادی خامنه‌ای هدایت می‌شود. در دهه هفتاد، نیرو‌های سیاسی در دو گروه دسته بندی می‌شدند که گروهی به رهبری ناطق نوری، به عنوان جریان راست شناخته می‌شدند و تحت نام ائتلاف پیروان خط امام و رهبری فعالیت می‌کردند و گروه دیگر، نیرو‌هایی بودند که تحت عنوان نیرو‌های خط امام یا جریان چپ اسلامی شناخته می‌شدند و هادی خامنه‌ای با تشکیل این حزب، قصد رهبری این جریان را داشت، اما با پیروزی خاتمی در انتخابات ۷۶، کم کم این جریان به نام جریان اصلاح طلب در جامعه معرفی شد و هادی خامنه‌ای به مرور به حاشیه رفت.

کواکبیان و حکیمی پور؛ همیشه دبیر کل

حزب مردمسالاری به رهبری مصطفی کواکبیان و حزب اراده ملت به رهبری احمد حکیمی پور، از احزابی بودند که بعد از دوم خرداد تاسیس شدند.

مصطفی کواکبیان قصد داشت به پشتوانه این حزب نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود و احمد حکیمی پور به دنبال سهم مناسب در تصمیم گیری‌های اصلاح طلبان بود. این احزاب عموما فعالیت چشمگیری ندارند. کواکبیان که نماینده مردم تهران در مجلس و نماینده سمنان در مجلس هشتم بوده، این دوره توانست جمعی از نمایندگان اصلاح طلب را جذب مردمسالاری کند. احمد حکیمی پور هم همچنان یکی از رهبران فکری و سیاسی اصلاح طلبان در استان زنجان به شمار می‌رود.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
بهنام داورنیا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۲
0
0
سلام.یه فکری هم به حال ظفرقندی و وضعیت اسف‌بار انجمن اسلامی جامعه پزشکی بکنیم.
نظرات شما