توضیحاتی درباره نمایشگاه فیلمسازان عکاس در لندن
نمایشگاه عکس «گذر زمان» که به ارائه عکسهایی از فیلمسازان مطرح کشور از جمله عباس کیارستمی اختصاص دارد، پس از برگزاری در تهران، این بار در لندن بر پا میشود.
مسوولان گالری کاما قصد دارند تا به مخاطبانش نشان دهند که هنرمندان علاوه بر حوزهای که بر آن تمرکز دارند، به وجوه دیگری هم میپردازند.
در این راستا نشست نمایشگاه سینماگران عکاس، امروز یکشنبه (چهارم شهریور ماه) با حضور مدیر گالری کاما و گیلدا بریمانی متخصص حفاظت و مرمت آثار نقاشی برگزار شد.
مونا خوشاقبال ـ مدیر عامل گالری کاما ـ درباره برگزاری نمایشگاه عکس «گذر زمان» در لندن گفت: این نمایشگاه که در هفت مرحله طراحی شده همزمان با نمایشگاه نقاشیهای احمدرضا احمدی در گالری کاما شروع شد و به نمایشگاه «فیلمسازان عکاس» رسید.
او ادامه داد: قصد داریم جوانب و استعدادهای دیگری از هنرمندان را هم در نظر بگیریم؛ چرا که خیلی از هنرمندان شاخههای دیگری از هنر را نیز دنبال میکنند اما در انتها بر روی یکی از آنها تمرکز میکنند؛ به عنوان نمونه احمدرضا احمدی، شاعر برجستهای بود که ما آثار نقاشی عالی او را در گالری خود به نمایش گذاشتیم، حال آثار عکاسی هشت فیلمساز از جمله عباس کیارستمی، محمود کلاری، سیفالله صمدیان، ناصر تقوایی، کامران شیردل، حمید جبلی، جعفر پناهی و مجید برزگر که همه آنها فیلمسازان خوبی هستند را به نمایش گذاشتیم.
او تصریح کرد: از هر هنرمند دو یا چهار اثر به انتخاب هنرمندان به نمایش گذاشته خواهد شد؛ برای مثال عکسهای کامران شیردل که متعلق به روزهای انقلاب است بعد از ۴۰ سال به چاپ خواهند رسید و همچنین دو عکس از جعفر پناهی در این نمایشگاه ارائه میشود که یکی از آنها بازسازی صحنه غرق شدن کودک سوری و دیگری اثر «تک درخت» به یاد عباس کیارستمی است.
مدیر گالری کاما درباره رویکرد فعالیت هنری این گالری توضیح داد: گالری کاما یک مجموعه فرهنگی و هنری است که دو سال پیش ثبت رسمی شده و فعالیت حرفهای خود را از تهران آغاز کرده و در لندن، قبرس و سوئد هم ادامه یافته است؛ این گالری تاکنون دو نمایشگاه در لندن برگزار کرده که به دلیل تبلیغات و هزینههایی که صرف کردیم با استقبال خوبی مواجه شدند.
خوش اقبال درباره نمایشگاههای قبلی گالری کاما گفت: نمایشگاه «احساسات» آثار هنرمندان معاصر ایران را به مدت پنج ماه به نمایش گذاشت که دو سوم آثار آن به فروش رفت و البته رسانههای خارجی توجه خوبی به نمایشگاه نشان دادند، با این وجود گالری کاما با حاشیههای زیادی روبهرو است اگرچه که یکی از ویژگیهای بارز آن فروشهای کاملی (sold out) است که دارد.
مونا خوش اقبال با بیان اینکه برپایی هر نمایشگاه در گالری کاما بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان هزینه میبرد، گفت: آثار این نمایشگاه در بستهبندیهایی با بهترین کیفیت و همچنین بیمه بالا حمل و نقل میشود و تاکنون هیچ مبلغی بابت این خدمات از هنرمندان دریافت نکردهایم.
وی با اشاره به علاقه مدیران این گالری به برپایی حراجهای هنری در خارج از کشور گفت: قرار است حراجهایی در لندن برگزار شود که عواید این حراجها صرف هنرمندان ایرانی ناتوان از لحاظ مالی و جسمی خواهد شد و همچنین قصد داریم برای معرفی بهتر هنر ایران مجله کاما را در اروپا منتشر و پخش کنیم.
مدیر گالری همچنین معتقد است که سرمایهگذاری بر روی هنر در ایران کار سختی است و گالریدارها تا آخر باید پای هنرمند بمانند و از او حمایت کنند.
او همچنین بیان کرد که کلیه پرداختیها به هنرمندان از دفتر تهران این گالری صورت میگیرد.
در ادامه این نشست، گیلدا بریمانی، متخصص حفاظت و مرمت آثار نقاشی و مدرس دانشگاه درباره نمایشگاه مدرنیسمهای ناشناس که چندی پیش در این گالری برپا بود، توضیح داد: در نمایشگاه پیشگامان ناشناخته هنر ایران آثار منحصر به فردی عرضه شد که امضا نداشتند و مشخص شد این آثار از هنرمندان بزرگی است که آثارشان شناخته شده نبود.
او درباره نحوه تعیین اصالت آثار ناشناسی که در گالری کاما به نمایش درآمدهاند، گفت: ما با استفاده از اشعه ماورای بنفش اصالت آثار هنرمندان نوگرای ایرانی را تشخیص دادیم و البته در ابتدا آثار را تشخیص امضا دادیم که اثرهای مهدی ویشکایی، علیرضا اسپهبد و گوهر بختیاری جزو آنها بود.
منبع: ایسنا
خبر های مرتبط