تاریخ انتشار: ۰۶:۱۳ - ۰۱ آذر ۱۳۹۷
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

خصوصی‌سازی، خط قرمز کارگران هفت تپه/ کارگر مجتمع: در سطح شهر تجمع نمی‌کنیم تا بازداشتی‌ها کمتر شود!

نیکفر یکی از کارگران هفت تپه می‌گوید همه کارگران خواهان دولتی شدن این کارخانه هستند زیرا از زمانی که به بخش خصوصی واگذار شده شرایط ما به مراتب سخت‌تر و بدتر شده و حتی تولید کارخانه کاهش چشمگیری پیدا کرده است.
خصوصی‌سازی، خط قرمز کارگران هفت تپه/ کارگر مجتمع: در سطح شهر تجمع نمی‌کنیم تا بازداشتی‌ها کمتر شود!
رویداد۲۴ اعتصاب کارگران هفت تپه از سومین هفته گذشت، منابع محلی گفته‌اند بیش از ۲۰ نفر بازداشت شده‌اند، اما تعدادی از آن‌ها آزاد شده‌اند. کارگران در اعتراض به خصوصی‌سازی کارخانه و عدم پرداخت حقوقشان دست به اعتصاب زده‌اند. استاندار خوزستان گفته است از روز گذشته روند پرداخت حقوق‌ها آغاز شده است و در سه یا چهار روز آینده یک میلیارد تومان دیگر برای پرداخت حقوق دوم کارگران و مابقی اعتبار برای انجام تعمیرات اساسی کارخانه‌های شرکت پرداخت می‌شود. اما برخی کارگران خبر داده‌اند که تا این لحظه حقوقی پرداخت نشده است.
 
در روزهای گذشته دانشجویان دانشگاه تهران در حمایت از کارگران هفت تپه تجمع کردند و خانواده‌های کارگران و مردم محلی نیز به جمعیت اعتصاب‌کنندگان هفت تپه پیوستند. این در حالی است که گفته می‌شود از روز گذشته اعتراض‌ها در شوش کاهش یافته است.
 
محمدرضا نیکفر یکی از کارکنان مجتمع نیشکر هفت تپه به رویداد۲۴ گفته است: تعداد بازداشتی‌ها ۴ نفر هستند به همراه یک خبرنگار، حسن فاضلی، محمد خنیفر، اسماعیل بخشی و محسن آرمند به همراه سپیده قلیان که هم خبرنگار و فعال دانشجویی است، در بازداشت به سر می‌برند. شرایط به گونه‌ای است که کارگران از فلکه معلم تا نزدیک فرمانداری به صورت راهپیمایی حضور دارند و شعار‌هایی را سر دادند. فعالان کارگری به نمایندگی از کارگران صحبت می‌کنند. شرایط آرام است و نیروی انتظامی نیز حضور دارد، اما برخورد و درگیری اتفاق نیفتاده است.
 
جلوی فرمانداری تجمع می‌کنیم تا بازداشتی‌ها کمتر شود

نیکفر گفته است: با توجه به اینکه در روز‌های اخیر برخی از دوستانمان را بازداشت کرده‌اند، تجمعات آرام شده و کس در سطح شهر تجمع نمی‌کند به همین دلیل همه روبه روی فرمانداری جمع می‌شوند تا تعداد بازداشتی‌ها کمتر بشود. اکنون دقیقا ۴ ماه است که هیچ حقوقی دریافت نکرده‌ایم و در این مدت نیز هیچ مبلغی به عنوان مساعده نیز دریافت نکرده‌ایم. مسئولان همواره در حال قول دادن هستند، نمایندگان مجلس، شورای تامین و بسیاری از مسئولان استانی مدام می‌گویند کارفرمای اصلی متعهد شده است که دو ماه حقوق معوقه را تا اخر آبان ماه پرداخت می‌کنند، ولی تا این لحظه خبری نبوده است.
 
خصوصی سازی خط قرمز ماست

کارگر مجتمع هفت تپه با بیان اینکه تمامی کارگران خواهان برگشت کارخانه به بخش دولتی هستند، تصریح کرد: همه ما نظرمان این است که شرایط به قبل برگردد، زیرا از زمانی که به بخش خصوصی واگذار شده‌ایم، شرایطمان از قبل نیز به مراتب بدتر شده است و شرایط به گونه‌ای شده که خصوصی‌سازی کارخانه به خط قرمز ما تبدیل شده است.
 
او گفته است: ما از لحاظ تولیدی هم ضعف داشته‌ایم و محصولاتمان از سال‌های قبل نیز کمتر شده است. درست است که کم‌آبی هم وجود دارد، اما تامین قطعات، کود بذر سم و ... باعث شده تولیدمان کمتر شود. سال قبل نزدیک ۵۷ هزار تن تولید داشتیم، اما امسال پیش‌بینی می‌کنند که تا ۳۵ هزار تن تولید داشته باشیم. بحران به معنای واقعی وجود دارد. بی‌آبی، کم شدن تولید و تحریم‌ها سه عامل بسیار مهم و بحران‌ساز است.
 
کارگران هفت تپه در تحریم واقعی هستند

نیکفر با اشاره به اینکه تفاوت میزان دستمزد و عدم دریافت حقوق باعث شده بسیاری از کارگران انگیزه‌ای برای کار کردن نداشته باشند، خاطرنشان کرد: ما کارگران هفت تپه از هر لحاظ که فکر کنید، در تحریم واقعی به سر می‌بریم. بیش از ۸۰ درصد کارگران هفت تپه کارگران روزمزد هستند و حداقل دستمزد را به اضافه بن، حق اولاد و مسکن را دریافت می‌کنند. این کارگران میانگین دریافتی حقوقشان چیزی بین ۵۰۰ الی ۸۰۰ هزار تومان است. با توجه به شرایط اقتصادی و هزینه‌ها، واقعا این میزان حقوق کفاف زندگی کارگران را نمی‌دهد و به نوعی یک بیکاری پنهان است و فقط اسما مشغول به کار هستیم.

نماینده شهر عملکرد مثبتی نداشت؛ فقط نظاره‌گر واگذاری بود

نیکفر گفته است: در این مدت نه تنها تعدیل نیرو نداشته‌ایم، بلکه همان زمانی که تبدیل به بخش خصوص شد نیرو‌های بیشتری هم گرفتند که طبعا با اعتراض ما مواجه شد زیرا معتقد بودیم گرفتن نیروی جدید به این شکل بار مالی در پی خواهد داشت. می‌خواستند از مردم بومی نیرو جذب کنند تا با این سیاست رضایت مردم منطقه را به دست بیاورند اما نحوه عملکردشان در پرداخت حقوق و دسمتمزد کارگران باعث شد شرایط به این صورت پیش برود.

از او درباره حمایت نمایندگان استان و شهر شوش از کارگران پرسیدیم، نیکفر پاسخ داد: زور سیدراضی نوری نماینده شهر کم است. شما عملکرد ایشان را با نمایندگان دیگری مانند لاریجانی یا قاضی پور مقایسه کنید! آن‌ها برای منطقه خودشان نهایت تلاششان را می‌کنند. زمان واگذاری ایشان فقط نظاره‌گر موضوع بودند و اصلا اینگونه نیست که بخواهد همگرایی میان نمایندگان ایجاد کند یا از وزیر درخواست کند. در روزهای گذشته هم آقای نوری به ما گفتند حقوق ۲ ماه را برایمان پرداخت می‌کنند تا شرایط کمی بهتر شود اما اتفاقی نسفتاده است و واقعا نمی‌دانیم این ظلمی که با ما می‌شود تا کی قرار است ادامه داشته باشد.
 
به گزارش رویداد۲۴ مجتمع صنعتی نیشکر هفت تپه در سال ۹۴ به بخش خصوصی واگذار شد، اما این واگذاری نه تنها مشکلی را حل نکرد، بلکه مشکلات کارگران و حتی تولید مجتمع را بیشتر کرده است. عدم پرداخت دستمزد کارگران مهمترین مشکلی است که مردم شوش و اطراف با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.
 
چند هزار نفر از مردم شهر شوش و اطراف آن در این کارخانه که قدمتی ۴۰ ساله دارد کار می‌کنند، اما این روز‌ها به جای رونق هرچه بیشتر این مجتمع، مشکلات و بحران‌های عدیده‌ای به دلیل سو مدیریت مسئولان، گریبانگیر کارگران و این مجتمع شده است. کارگران به نحوه واگذاری به بخش خصوصی انتقادهای بسیاری دارند و معتقدند بر اساس اصول قانونی و حقوقی این مجتمع واگذار نشده است، آن‌ها خواهان برگشت دوباره به بخش دولتی هستند.

بر اساس توافق انجام شده، مالکان زمین‌های هفت تپه در سال‌های دور در قبال اینکه فرزندانشان در مجمتع نیشکر هفت تپه مشغول به کار شوند، زمین‌های خود را به دولت فروخته‌اند. این در حالی است که دولت مجتمع را به بخش خصوصی واگذار کرده و بخش خصوصی نیز اعلام کرده تعهدی نسبت به کسی ندارد. محسنی اژه‌ای خبر داده امید اسدبیگی مدیر عامل مجتمع نیشکر هفت تپه (جوان گمنامی که به ناگاه برنده مزایده واگذاری هفت تپه شد) در حال حاضر فراری است و کسی به او دسترسی ندارد که بخواهد به تعهدی پایبند باشد یا مشکلی را حل کند.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما