بانوی شطرنج ایران به دنبال اهداف بزرگتر است؛
خادمالشریعه: مدالهای روسیه سقف آرزوهای من نیست
نایب قهرمان شطرنج جهان در ۲ بخش سریع و برق آسا گفت: یک مدال طلا و ۲ نقره سن پترزبورگ نمیتواند سقف آرزوهای من در این ورزش باشد.
رویداد۲۴ سارا خادم الشریعه درباره آمادگی ذهنی خود برای رویارویی با شطرنج بازان بزرگ جهان در روسیه اظهار داشت: در تورنمنتهای بزرگ شطرنج، همیشه امکان برخورد با قهرمانان این رشته وجود دارد، اما چون جایگاه در جدول، تعیین کننده قرعه است در این دوره با توجه به اینکه در صدر جدول رقابتها قرار داشتم بیشتر از گذشته با قهرمانان کنونی و پیشین شطرنج جهان رقابت کردم و مسابقات قابل قبولی در برابر آنان داشتم.
وی اضافه کرد: البته این مسابقات نخستین افتخار جهانی من نیست بلکه در رقابتهای جایزه بزرگ نیز در گذشته صاحب عنوان شدم و مقام دوم و سوم جایزه بزرگ را نیز در کارنامه دارم. مسابقات جهانی بخش استاندارد سخت است، زیرا در این بخش رقابتها حذفی است و شانس حضور در رده بالا کم میباشد.
نخستین استاد بین المللی شطرنج بانوان ایران گفت: یک مدال طلا و ۲ مدال نقره جهانی پایان کار من در شطرنج نیست. هم اکنون در رده ۱۹ جهان قرار دارم و چشم اندازم حضور در جمع ۱۰ شطرنج باز برتر زن است؛ اما کسب مدال و موفقیت یک بحث است و استمرار آن بحث دیگر. در بخش استمرار نه تنها من بلکه تمام شطرنج بازها جوان ایرانی که در سطح جهانی نتایج چشمگیر کسب کردند نیاز به پشتیبانی مالی و استخدام مربی خارجی دارند.
او با بیان اینکه با هزینه شخصی با مربی فرانسوی کار میکند، گفت: نباید به بهانه برخی از مشکلات اقتصادی شطرنج بازها رها شوند بلکه لازم است نتایج درخشان سال ۲۰۱۸ به محرکی برای تغییر نگاه مسئولان ورزش کشور به این رشته تبدیل شود. البته وزیر ورزش و امور جوانان نگاه ویژهای به این رشته دارند و در مسابقات جهانی روسیه هم از لحاظ مادی و هم معنوی پشتیبان شطرنج بازها بودند. پیام تبریک دکتر «مسعود سلطانی فر» پس از کسب مدال روحیه خاصی را در من ایجاد کرد.
خادم الشریعه با بیان اینکه روی سکو قرار گرفتن یک زن ایرانی در روسیه هم در بعد بین المللی و هم در بعد داخلی تاثیر دارد، گفت: در بعد داخلی این انگیزه را برای دختران شطرنج باز ایجاد میکند که اگرچه مسیر موفقیت هر چند ناهموار است، اما قابل دسترس است. در چند سال گذشته و با آغاز موفقیت شطرنج ایران در سطح جهان میزان علاقه به این رشته بیش از پیش شده است و چنین علاقهای سرمایه گذاری لازم را میطلبد. همچنین با موفقیت بانوان شطرنج باز ایرانی در سطح جهان، در بعد بین المللی نیز نگاه نسبت به زن ایرانی تغییر خواهد کرد. در سکوی مسابقات بسیاری از بزرگان جهان از جمله «مگنوس کارلسن» قهرمان جهان در بخش استاندارد به من تبریک گفت و این نشان از آن دارد دنیا شطرنج ایران را به عنوان یک مدعی پذیرفته است.
نایب قهرمان شطرنج سریع جهان در سال ۲۰۱۸ با بیان اینکه لازمه پیشرفت شطرنج ایران استخدام مربی تمام وقت برای آقایان و بانوان به صورت جداگانه استف اظهار داشت: استخدام «ایوان سوکولوف» به عنوان مربی پاره وقت نمیتواند کمکی به شطرنج ایران داشته باشد، زیرا ۱۰ روز بر تمرینات نظارت دارد و این زمان کوتاه برای پیشرفت یک شطرنج باز زمان مناسبی نیست. البته این مربی شناخت خوبی از شطرنج ایران دارد و همیشه تاکید دارد تنها باید بر روی چند شطرنج باز خاص سرمایه گذاری کرد تا برون داد آن در آینده قهرمانی جهان باشد. بهتر است وزارت ورزش و فدراسیون جهت تداوم موفقیتهای شطرنج کشور، منابع مالی لازم را برای استخدام مربی با دانش خارجی تامین کنند.
قهرمان مجموع شطرنج جهان در دو بخش سریع و برقآسا در زمینه روند یکنواخت نتایج خود گفت: در مسابقات بخش استاندارد اگر شطرنج باز یک دور موفق نشود زمان ریکاوری دارد، اما در بخش سریع و برقآسا این فرصت نیست بلکه ممکن است یک باخت موجب به هم ریختن تمام تمرکز شود و برگشت به مسابقه سخت است؛ اما باخت نخست من در بخش برقآسا موجب شد با یک حریف راحتتر رو به رو شوم، اما علیرضا فیروزجا، چون در صدر جدول بود و به کارلسن باخت در ادامه با دیگر رقبای قدرتمند رو به رو شد و افت محسوسی در چند مسابقه داشت. البته علیرضا نوجوان بود و کم تجربه، اما من تجربه برخورد با بزرگان شطرنج در مسابقات آزاد را داشتم و این موضوع تاثیر بسیار خوبی در نتیجه گیری من داشت.
سارا سادات خادم الشریعه که از هشت سالگی شطرنج را به صورت حرفهای آغاز کرده نخستین بانوی ایرانی است که علاوه بر کسب درجه استاد بزرگ بانوان، در سن ۱۸ سالگی در هشتاد و چهارمین کنگرهٔ شطرنج جهان، توانست عنوان استاد بینالمللی شطرنج را به دست آورد.
خادمالشریعه در سال ۲۰۱۴ برای اولین بار در تاریخ شطرنج ایران موفق به کسب عنوان نائب قهرمانی جوانان جهان (دختران) شد و در گرندپری ۲۰۱۶ در تهران مقام دوم مسابقات را از آن خود کرد.
بانوی شطرنج ایران در رقابتهای قهرمانی جهان در دو بخش سریع و برق آسا عنوان نایب قهرمانی را به دست آورد و در مجموع این دو رقابت با بیشترین امتیاز ممکن صاحب گردن آویز طلا شد.
او همچنین در حال حاضر به عنوان لژیونر شطرنج ایران در لیگ دو کشور آلمان و چین حضور دارد.
منبع: ایرنا
خبر های مرتبط