تاریخ انتشار: ۱۴:۵۲ - ۲۵ دی ۱۳۹۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
ترکان:

وضعیت نهاد ریاست جمهوری جهانگیری را کلافه کرده است

اکبر ترکان با بیان اینکه نهاوندیان ساختار نهاد ریاست جمهوری در دوره احمدی نژاد را حفظ کرد، گفت: وضعیت نهاد ریاست جمهوری جهانگیری را کلافه کرده است.
وضعیت نهاد ریاست جمهوری جهانگیری را کلافه کرده است
رویداد۲۴ اکبر ترکان، مشاور سابق رئیس جمهور و رئیس هیات مدیره شستا درباره موضوع اختیارات معاون اول رئیس جمهور گفت: اختیارات قانونی که بر اساس تصمیمات کم یا زیاد نمی‌شود. اختیارات معاون به اعتبار رئیس است و یک هویت کاری مستقل نیست و معاون اول اصلی‌ترین معاون رئیس جمهور و اداره کننده جلسات هیئت وزیران است و نقش اصلی آن مانند نخست وزیر در سیستم سابق بود.

مشاور سابق رئیس جمهور ضمن تشریح ساختار نهاد ریاست جمهوری در دوره دولت‌های گذشته، گفت: دفتر رئیس جمهور در دوره‌های قبل تعداد کارکنان معدود و کمی داشت و نهاد ریاست جمهوری برای اداره زیر مجموعه‌های خود فعال بود و از دفتر رئیس جمهور تفکیک بود و در دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی و خاتمی، دفتر رئیس جمهور و نهاد ریاست جمهور از هم تفکیک بود.

نهاوندیان ساختار نهاد ریاست جمهوری در دوره احمدی نژاد را حفظ کرد

ترکان در ادامه با یادآوری این موضوع که دفتر رئیس جمهور و نهاد ریاست جمهوری در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد ادغام شد، افزود: روزی که برای تحویل دفتر ریاست جمهوری در ابتدای دولت روحانی به دفتر رئیس جمهور رفتیم، رییس دفتر احمدی نژاد ضمن توصیه به نهاوندیان گفت: ما خیلی تلاش کردیم دفتر و نهاد را ادغام کنید و شما مراقب باشید و این ادغام را حفظ کنید.

وی، افزود: نتیجه این ادغام این شده که ریاست جمهوری به اندازه یک وزارتخانه پرسنل دارد و ۳۵۰۰ نفر در دفتر و نهاد ریاست جمهور کار می‌کنند و آن زمان که من در دولت آقای هاشمی وزیر بودم، کل نهاد ریاست جمهوری ۶۰۰ نفر کارمند داشت و دفتر رئیس جمهور هم حدود ۵۰ نفر پرسنل داشت.

معاون اجرایی سابق رئیس جمهور با طرح این موضوع که آقای نهاوندیان همان ساختار ادغام دفتر رئیس جمهور و نهاد ریاست جمهوری را حفظ کرد، گفت: دفتر رئیس جمهور هم به کار‌های نهاد رسیدگی می‌کند و امور قابل رسیدگی در نهاد ریاست جمهوری بسیار متعدد و متکثر است و به نوعی در آنجا از شیر مرغ تا جان آدمیزاد کار تعریف شده است چرا که الان در نهاد ریاست جمهوری ورزشگاه، درمانگاه، صندوق قرض الحسنه و ... وجود دارد.

نهاد ریاست جمهوری جهانگیری را کلافه کرده است

ترکان تصریح کرد: در هر دوره‌ای از ریاست جمهوری کارکنان نهاد ریاست جمهوری افزایش یافته و بسیاری از دوستداران رئیس جمهور در نهاد استخدام شدند؛ از قبیل: افرادی که در انتخابات کمک کرده بودند، پوستر چسبانده بودند، از تیر بالا رفته بودند و ... به این ترتیب به استخدام نهاد ریاست جمهوری درآمدند و تعداد کارکنان نهاد به ۳۵۰۰ نفر رسیده و اداره آن هم بسیار سخت شده و به اداره امور اصلی نمی‌رسند.

وی در همین رابطه بیان کرد: راه حل خروج از وضعیت فعلی نهاد ریاست جمهوری این است که تمام این پرسنل را به نهاد‌هایی بدهند که به پرسنل نیاز دارند و باید یک نهاد ریاست جمهوری با ۵۰۰ پرسنل و زیر نظر معاون اول رییس جمهور داشته باشیم، همانطور که در دوره مرحوم حبیبی اینطور بود و نهاد ریاست جمهوری زیر نظر معاون اول بود و دفتر رییس جمهور برای انجام کار‌هایی در سطوح عالی به ۷۰ تا ۸۰ نیرو نیاز دارد.

ترکان تصریح کرد: به نظرم وضعیت فعلی نهاد ریاست جمهوری و دفتر رئیس جمهور موضوعی است که آقای جهانگیری را کلافه کرده است، زیرا معاون اول هم اکنون در اداره نهاد اختیاراتی ندارد و اداره نهاد توسط رئیس دفتر رئیس جمهور انجام می‌شود و اگر آقای جهانگیری بخواهد کار‌های اداری مخصوص به خود را انجام دهد باید از رئیس دفتر رئیس جمهور بخواهد و این اشتباه است.

وی یادآور شد: از نظر مدیریتی ساختار فعلی ریاست جمهوری دچار اشکال است و از نظر من ادغام انجام شده در زمان آقای احمدی نژاد غلط بوده است.

ترکان در رابطه با صحبت‌های معاون اول حول مسائل اقتصادی و اختیارات معاون اول به نگرش‌های مختلف اقتصادی در دولت اشاره و عنوان کرد: باید بررسی کرد که بر اساس کدام نظریه دولت، اقتصاد را اداره می‌کند؟ در حال حاضر سه نظریه اقتصاد آزاد، دولتی و نظریه بینابینی وجود دارد.

وی اقتصاد آزاد را مبتنی بر بازار خواند و ادامه داد: در این نظریه ساز و کار بازار بر اساس عرضه و تقاضا تعادل‌های لازم اقتصادی را به وجود می‌آورد و در این اقتصاد آزاد دولت دخالتی ندارد و برخی از دولتمردان به اقتصاد آزاد اعتقاد دارند و در مقابل عده‌ای هم اقتصاد را دولتی می‌دانند و فرمان همه امور را به دولت می‌سپارند و در بهداشت و درمان و آموزش و پرورش اقتصاد دولتی حاکم است همچنان که ساختار آموزش و پرورش از دولت آقای هاشمی رفسنجانی بزرگتر شده و تعداد دانش آموزان کمتر شده است.

ترکان در بخشی از سخنانش خاطر نشان کرد: عده‌ای اقتصاد بینابینی، آزاد و دولتی را قبول دارند و معتقدند باید سازمان حمایت فعال باشد تا جامعه در فشار غارتگران اقتصادی خُرد نشود و یا از سوی دولت در اموری که جزء موارد استراتژیک نیست دخالت می‌کند؛ مانند آنکه دولت ۴۲۰۰ تومان را که باید برای واردات کالا‌های اساسی اختصاص یابد، تحویل داده و در مقابل گوشی موبایل و خودرو وارد شده و ساختار‌های فاسدی در این موضوع دست در دست هم دادند.

وی با تاکید بر این مهم که هم اکنون سه نوع نظریه اقتصادی در دولت مورد توجه است، گفت: شاید منظور آقای جهانگیری این بود که دولت سیاست‌های متنوع و به هم آمیخته اقتصادی را اعمال می‌کند چرا که در دوران جنگ اگر اعمال کنترل نبود ستاد بسیج اقتصادی برای این کنترل و تامین نیاز‌های اساسی مردم شکل نمی‌گرفت آیا می‌توانستیم که هشت سال بجنگیم؟

باید سیستم دقیق تری بر نظارت بازار اعمال شود

ترکان به وضعیت کنونی و نوسانات ارزی کشور پرداخت و گفت: اگر ارز از ۳۵۰۰ تومان به ۹ هزار تومان رسیده چرا نرخ پرتقال چهار برابر شده است؟ امسال متوسط قیمت میوه‌ها در بازار ایران در مقایسه با سل قبل که ۳ هزار تومان بود به ۱۰ هزار تومان رسیده و نمی‌شود این‌ها را به حال خود رها کرد و باید کنترل‌هایی انجام شود.

وی همچنین بیان کرد: در زمان جنگ بسیج اقتصادی کنترل‌ها را انجام می‌داد و اجازه کنترل بازار به غارتگران بازار را نداد و امروز که در تحریم هستیم باید سیستم‌های دقیق تری را برای کنترل قرار دهیم در غیر این صورت مردم آسیب می‌بینند و در شرایط فعلی برخی از بازاریان نشان دادند که به مردم رحم ندارند.
منبع: مهر
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
0
1
اتفاقا این موضوع در دولت روحانی بیشتر بیشتر شده است و اکنون علاوه بر نهاد ریاست جمهوری، در وزارتخانه این موضوع شیوع بیشتری پیدا کرده است. مصداق این وضوع اینکه جناب آقای محمد شریعتمداری رئیس ستاد انتخاباتی جناب روحانی اخیرآ با تصدی پست جدید، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را حیات خلوت ستاد انتخاباتی روحانی کرده است و به محض ورود فردی 32 ساله به نام آقای محمد کبیری، رئیس ستاد دانشجویان مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، عضو شورای مشورتی سید محمد خاتمی و از همه مهمتر رئیس ستاد جوانان و دانشجویان روحانی را بدون کمترین سابقه اجرایی و علمی،در پست کلیدی معاونت امور تعاون بکارگمارده است. واقعا جای تاسف است. لطفا با توجه به رسال خطیر خود در امر شفاف سازی خواهشمند است علت چنین انتصاب سیاسی و حزبی را از دفتر محمد شریعتمداری وزیری محترمی که بیش از سایر وزرا دغدغه شفاف سازی و مبارزه با رانت و فساد را ادعا می کند جویا شوید. با تشکر
املت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
0
0
تا قیچی و ریش با سران است
کلاً همه چیز در امان است

بادِ خنکِ بدونِ خاکی
از کشور همسایه وزان است

هم نفت به روی سفره مان هست
هم مصرف برق رایگان است

از بابت اشتغال زایی
هرگوشه بساط زایمان است

در جدول رشد اقتصادی
ایران صد و چندم جهان است

ایران همه سال در المپیک
در سی و سه رشته قهرمان است

تقصیر عوامل نفوذیست
اجناس اگر کمی گران است

هرکس سر جای خود نشسته
این قصه برای ما عیان است

یک عده که دائماً سوارند
بر شانه ی آنکه نردبان است

آنکس که علاقه مند زنهاست
مسئول امور بانوان است

دزدی که گرفته شد فراریست
دزد نگرفته پاسبان است

از فیش حقوق عده ای خاص
پیداست همیشه قحط نان است

تا پای منافع گروهی
از جمله خواص در میان است..

یا مقطع حساس کنونی..
یا دوره ی آخرالزمان است

القصه اگر نواقصی هست
از بابت تست و امتحان است
نظرات شما