تاریخ انتشار: ۲۰:۳۶ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
اجلاسیه ششم و یک دستورکار مهم

چه کسی نایب رییس اول مجلس خبرگان می‌شود؟

ششمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری دوره پنجم روز ۲۱ و ۲۲ اسفندماه در ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود و انتخاب نایب رئیس اول مجلس خبرگان از مهمترین دستورکار‌های این اجلاسیه است.

 رویداد۲۴ آیت‌الله جنتی در ابتدای اجلاسیه ششم در حضور خبرنگاران داخلی و خارجی سخنرانی می‌کند و سپس با توجه به بیانیه مقام معظم رهبری درباره گام دوم انقلاب اسلامی، نطق‌های پیش از دستور ایراد می‌شوند.

براساس گفته آیت الله سید احمد خاتمی عضو هیئت‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری، انتخاب نایب‌رئیس اول مجلس خبرگان رهبری به‌عنوان جایگزین مرحوم آیت‌الله هاشمی شاهرودی از برنامه‌های مهم این اجلاسیه است.

هم اکنون آیت الله احمد جنتی رئیس، آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی نایب رئیس دوم، آیت الله سید احمد خاتمی منشی اول، آیت الله عباس کعبی منشی دوم، آیت الله سید ابراهیم رئیسی کارپرداز مالی و آیت الله سیدهاشمی حسینی بوشهری کارپرداز فرهنگی هیأت رئیسه مجلس خبرگان هستند.

تغییرات و جابه جایی اعضای هیأت رئیسه

اعضای هیأت رئیسه فعلی ۲۲ اسفند سال گذشته در اجلاسیه چهارم به مدت دوسال انتخاب شدند. آیت‌الله جنتی با ۶۶ رای بر جایگاه ریاست مجلس خبرگان رهبری نشست و آیت‌الله فاضل گلپایگانی با ۵ رای از ریاست خبرگان بازماند. آرای آیت‌الله جنتی نسبت به اجلاسیه اول ۱۵ رای افزایش یافت.

آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی با ۷۲ رای و آیت‌الله موحدی‌کرمانی با ۷۰ رای نیز به ترتیب به‌عنوان نواب اول و دوم انتخاب شدند. این درحالی است که در اجلاسیه اول آیت الله موحدی‌کرمانی با رای بالاتری در جایگاه نایب رئیس اول نشسته بود. بسیاری بر این نظر بودند که حکم رهبر انقلاب برای انتصاب آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام موجب بالا رفتن آرای او شد.

همچنین اعضای مجلس خبرگان سید احمد خاتمی را با ۵۰ رای و آیت‌الله کعبی را با ۴۲ رای به‌عنوان منشی‌های هیات‌رئیسه برگزیدند. به این ترتیب یکی از اتفاق‌های مهم در اجلاسیه چهارم این بود که آیت‌الله کعبی جای آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی را به‌عنوان منشی هیات‌رئیسه خبرگان گرفت. دری‌نجف‌آبادی از افرادی بود که درلیست انتخاباتی مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی قرار داشت.

چه کسانی شانس اول نایب رئیسی هستند؟

نگاهی به اسامی اعضای مجلس خبرگان حکایت از آن می‌کند که نایب رئیس اول می‌تواند از میان آقایان حسن روحانی، آملی لاریجانی، موحدی کرمانی، رئیسی، احمد خاتمی، دری نجف آبادی و علم الهدی انتخاب شود، اما با توجه به مشغله زیاد رئیس جمهور در این روز‌ها و نزدیک بودن تغییرات در جایگاه ریاست قوه قضائیه به نظر می‌رسد رقابت اصلی بین آملی لاریجانی رئیس سابق قوه قضائیه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیدابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی و رئیس جدید قوه قضائیه و موحدی کرمانی نایب رئیس دوم مجلس خبرگان رهبری و رئیس شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز باشد.

البته دور از ذهن نیست که سید احمد خاتمی نیز بخواهد شانس خود را برای ارتقا در هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری بیازماید. با این اوصاف گرچه قرار است هفته آینده در اجلاسیه ششم مجلس خبرگان رهبری برای جایگاه نایب رئیس اول از اعضا نظرخواهی شود، اما امکان اینکه سایر کرسی‌های هیأت رئیسه نیز دستخوش تغییر شوند وجود دارد. اگر از میان نام‌های یادشده کسی به جز آیت الله آملی لاریجانی نایب رئیس اول مجلس خبرگان شود، برای انتخاب جایگزین او نیز رأی گیری خواهد شد؛ بنابراین ممکن است روز ۲۱ اسفند چند جابجایی و تغییر را در هیأت رئیس مجلس خبرگان شاهد باشیم.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما