راههای کاهش تشنگی در ماه رمضان
آب بدن مهمترین عاملی است که میتواند برای روزه داران باعث مشکلات زیادی شود و حتی جان فرد را به خطر اندازد. آمادگی تغذیهای برای استقبال از ماه مبارک رمضان عامل موثری در کاهش مشکلات روزه داری در این ماه است.
رویداد۲۴ برخلاف عقیده برخی افراد که در روزهای مانده به ماه مبارک رمضان حجم غذایی خود را با هدف افزایش ذخیره بدن جهت روزه داری افزایش میدهند، این کار موجب افزایش مشکلات شده و روزه داری را برای افراد سختتر خواهد کرد.
بهترین اقدام جهت کاهش گرسنگی و تشنگی در روزهای ماه مبارک رمضان این است که از یک هفته تا ۱۰ روز قبل از شروع ماه مبارک، حجم غذای مصرفی به تدریج کاهش داده شود. این کار موجب شده سطح متابولسیم و سوخت و ساز بدن کاهش داده شود و بدن به شرایط کم غذایی در زمان روزه داری عادت کند.
آب بدن مهمترین عاملی است که میتواند برای روزه داران باعث مشکلات زیادی شود
آب بهترین نوع نوشیدنی است و جایگزینی برای آن وجود ندارد، به گونهای که کارشناسان تغذیه به افراد توصیه میکنند روزانه به میزان یک لیتر و نیم آب بنوشند؛ بنابراین بهتر است روزه داران در فاصله میان افطار تا سحر به اندازه کافی آب و مایعات مصرف کنند تا کمبود آب بدن آنها جبران شود. همچنین به افراد توصیه میشود تا به آب آشامیدنی خود برخی از عناصر سالم نظیر برگهای نعناع، زنجبیل رنده شده و یا لیموی برش داده شده را اضافه کنند.
پرهیز از نوشیدن آب یخ:
زمانی که آب خنک همراه با یخ مصرف میشود، چون دمای بدن را برای مدت کوتاهی پایین میآورد، باعث رفع عطش در درازمدت نمیشود. هنگام افطار باید از نوشیدن آب یخ به طور ناگهانی پرهیز کرد همچنین در وعده افطار نیز از نوشیدنیهای ولرم استفاده کرد.
آب بهترین نوع نوشیدنی است و جایگزینی برای آن وجود ندارد
مصرف میوه و سبزیجات:
میوهها و سبزیجات تازه دارای مقادیر قابل توجهی آب و فیبر است که برای مدت زمان طولانی در رودهها باقی میمانند؛ بنابراین به افراد روزه دار توصیه میشود هنگام شب و در وعدههای غذایی پیش از سحر به مقدار کافی میوه و سبزی مصرف کنند تا از تشنگی آنها در طول روز جلوگیری شود. خیار یکی از محبوبترین میوهها و سبزیجات محسوب میشود که دارای طبع سرد و خنک است و راهی موثر برای "مبارزه با تشنگی در ماه رمضان" است. همچنین این میوه مفید دارای الیاف سلولزی مغذی است که در فرایند هضم مواد غذایی را آسانتر کرده و به اخراج مواد سمی و پاک کردن رودهها کمک میکند.
از میوههایی تازه مثل هندوانه و خربزه و طالبی استفاده کنید، چرا که این میوهها به طور چشمگیری در کاهش تشنگی کمک میکنند و تا حدودی مواد معدنی از دست رفته ناشی از تعریق را جبران خواهند کرد.
در مناطقی که درخت نخل رشد نمیکند، از مصرف زیاد خرما پرهیز شود
نخوردن زیاد شیرینی و تنقلات:
باتوجه به طولانی بودن روزها و فاصله کم وعدههای افطاری و شام با سحری، از پرخوری در زمان افطار و پس از آن پرهیز کنید، در صورت رعایت نکردن دچار ناراحتیهای گوارشی میشوید. در روزهای ماه مبارک رمضان بهتر است کمتر از شیرینیها، بهویژه شیرینیهایی مانند زولبیا و بامیه یا پشمک استفاده کنید. توصیه شده در مناطقی که درخت نخل رشد نمیکند، از مصرف زیاد خرما پرهیز شود، ولی در مناطق خرماخیز زیاد خوردن آن منعی ندارد.
توصیه میشود به جای مصرف انواع شیرینیها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامینها و املاح) هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما و کشمش استفاده کنید.
نوشیدن شربتهای سنتی:
شربت آبلیمو: شربت آبلیمو یکی از نوشیدنیهای ماه رمضان است و شربت آبلیمو کم شیرین سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه داران برطرف میکند.
کاسنی: عرقیات سنتی، فقط کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد میشود نوشیدنیهایی مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.
تهیه و مصرف شربت نعناع نیز در رفع تشنگی بسیار مفید است
شربت خاکشیر و تخم شربتی: شربت خاکشیر و تخم شربتی خنک کننده و ضد عطش هستند و میتوانند آب را درون دانههای خود نگه دارند و به تدریج آن را به بدن برسانند. در نتیجه نیاز بدن را به مدت طولانیتر نسبت به آب تامین میکند. بهتر است آنها را بدون شکر یا با شکر کم مصرف کرد.
شربت سکنجبین: شربت سکنجبین به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز میتواند به رفع عطش کمک کند و بهتر است این ترکیب را تهیه و برای رفع تشنگی آن را نوشید.
دم کرده نعناع: دم کرده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی خواهد شد. تهیه و مصرف شربت نعناع نیز در رفع تشنگی بسیار مفید است. برای تهیه آن باید از شربت پایه استفاده کرد. جوشاندن شکر و آب به نسبت دوبه یک و افزودن مقداری عرق نعناع و آب لیمو ترش که باید به صورت خنک مصرف شود. این شربت نیز به میزان زیادی از عطش جلوگیری میکند.
بهتر است روزه داران در وعده سحری از خوردن غذاهای خشک خودداری کنند
اجتناب از خوردن غذاهای چرب و خشک:
تا میتوانید از خوردن خوراکیهای چرب، مخصوصا در وعده سحری، پرهیز کنید، چون باعث عطش و تشنگی زیاد طی روز میشود. اما اگر گاهی غذای چرب میخورید کافی است پس از آن (بهویژه در وعده افطار) کمی پودر رازیانه را با نبات در آب مخلوط کنید و بنوشید تا عوارض آن را کم کند و به گوارش بهتر خوراک کمک کند. مصرف بیش از حد گوشت و سایر منابع پروتئینی در وعده سحرى باعث دفع آب از بدن شده و درنهایت شما را در طول روز تشنهتر میکند.
بهتر است روزه داران در وعده سحری از خوردن غذاهای خشک نظیر کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کتلت، کباب و جوجه کباب و. خودداری کنند. این غذاها به همراه غذاهایی که ادویه و فلفل زیادی دارند باعث بروز عطش در طول روز میشوند.
مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس نیز باعث بروز مشکلات گوارشی و بروز تشنگی میشود.
بهترین اقدام جهت کاهش گرسنگی و تشنگی در روزهای ماه مبارک رمضان این است که از یک هفته تا ۱۰ روز قبل از شروع ماه مبارک، حجم غذای مصرفی به تدریج کاهش داده شود. این کار موجب شده سطح متابولسیم و سوخت و ساز بدن کاهش داده شود و بدن به شرایط کم غذایی در زمان روزه داری عادت کند.
آب بدن مهمترین عاملی است که میتواند برای روزه داران باعث مشکلات زیادی شود
آب بهترین نوع نوشیدنی است و جایگزینی برای آن وجود ندارد، به گونهای که کارشناسان تغذیه به افراد توصیه میکنند روزانه به میزان یک لیتر و نیم آب بنوشند؛ بنابراین بهتر است روزه داران در فاصله میان افطار تا سحر به اندازه کافی آب و مایعات مصرف کنند تا کمبود آب بدن آنها جبران شود. همچنین به افراد توصیه میشود تا به آب آشامیدنی خود برخی از عناصر سالم نظیر برگهای نعناع، زنجبیل رنده شده و یا لیموی برش داده شده را اضافه کنند.
پرهیز از نوشیدن آب یخ:
زمانی که آب خنک همراه با یخ مصرف میشود، چون دمای بدن را برای مدت کوتاهی پایین میآورد، باعث رفع عطش در درازمدت نمیشود. هنگام افطار باید از نوشیدن آب یخ به طور ناگهانی پرهیز کرد همچنین در وعده افطار نیز از نوشیدنیهای ولرم استفاده کرد.
آب بهترین نوع نوشیدنی است و جایگزینی برای آن وجود ندارد
مصرف میوه و سبزیجات:
میوهها و سبزیجات تازه دارای مقادیر قابل توجهی آب و فیبر است که برای مدت زمان طولانی در رودهها باقی میمانند؛ بنابراین به افراد روزه دار توصیه میشود هنگام شب و در وعدههای غذایی پیش از سحر به مقدار کافی میوه و سبزی مصرف کنند تا از تشنگی آنها در طول روز جلوگیری شود. خیار یکی از محبوبترین میوهها و سبزیجات محسوب میشود که دارای طبع سرد و خنک است و راهی موثر برای "مبارزه با تشنگی در ماه رمضان" است. همچنین این میوه مفید دارای الیاف سلولزی مغذی است که در فرایند هضم مواد غذایی را آسانتر کرده و به اخراج مواد سمی و پاک کردن رودهها کمک میکند.
از میوههایی تازه مثل هندوانه و خربزه و طالبی استفاده کنید، چرا که این میوهها به طور چشمگیری در کاهش تشنگی کمک میکنند و تا حدودی مواد معدنی از دست رفته ناشی از تعریق را جبران خواهند کرد.
در مناطقی که درخت نخل رشد نمیکند، از مصرف زیاد خرما پرهیز شود
نخوردن زیاد شیرینی و تنقلات:
باتوجه به طولانی بودن روزها و فاصله کم وعدههای افطاری و شام با سحری، از پرخوری در زمان افطار و پس از آن پرهیز کنید، در صورت رعایت نکردن دچار ناراحتیهای گوارشی میشوید. در روزهای ماه مبارک رمضان بهتر است کمتر از شیرینیها، بهویژه شیرینیهایی مانند زولبیا و بامیه یا پشمک استفاده کنید. توصیه شده در مناطقی که درخت نخل رشد نمیکند، از مصرف زیاد خرما پرهیز شود، ولی در مناطق خرماخیز زیاد خوردن آن منعی ندارد.
توصیه میشود به جای مصرف انواع شیرینیها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامینها و املاح) هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما و کشمش استفاده کنید.
نوشیدن شربتهای سنتی:
شربت آبلیمو: شربت آبلیمو یکی از نوشیدنیهای ماه رمضان است و شربت آبلیمو کم شیرین سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه داران برطرف میکند.
کاسنی: عرقیات سنتی، فقط کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد میشود نوشیدنیهایی مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.
تهیه و مصرف شربت نعناع نیز در رفع تشنگی بسیار مفید است
شربت خاکشیر و تخم شربتی: شربت خاکشیر و تخم شربتی خنک کننده و ضد عطش هستند و میتوانند آب را درون دانههای خود نگه دارند و به تدریج آن را به بدن برسانند. در نتیجه نیاز بدن را به مدت طولانیتر نسبت به آب تامین میکند. بهتر است آنها را بدون شکر یا با شکر کم مصرف کرد.
شربت سکنجبین: شربت سکنجبین به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز میتواند به رفع عطش کمک کند و بهتر است این ترکیب را تهیه و برای رفع تشنگی آن را نوشید.
دم کرده نعناع: دم کرده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی خواهد شد. تهیه و مصرف شربت نعناع نیز در رفع تشنگی بسیار مفید است. برای تهیه آن باید از شربت پایه استفاده کرد. جوشاندن شکر و آب به نسبت دوبه یک و افزودن مقداری عرق نعناع و آب لیمو ترش که باید به صورت خنک مصرف شود. این شربت نیز به میزان زیادی از عطش جلوگیری میکند.
بهتر است روزه داران در وعده سحری از خوردن غذاهای خشک خودداری کنند
اجتناب از خوردن غذاهای چرب و خشک:
تا میتوانید از خوردن خوراکیهای چرب، مخصوصا در وعده سحری، پرهیز کنید، چون باعث عطش و تشنگی زیاد طی روز میشود. اما اگر گاهی غذای چرب میخورید کافی است پس از آن (بهویژه در وعده افطار) کمی پودر رازیانه را با نبات در آب مخلوط کنید و بنوشید تا عوارض آن را کم کند و به گوارش بهتر خوراک کمک کند. مصرف بیش از حد گوشت و سایر منابع پروتئینی در وعده سحرى باعث دفع آب از بدن شده و درنهایت شما را در طول روز تشنهتر میکند.
بهتر است روزه داران در وعده سحری از خوردن غذاهای خشک نظیر کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کتلت، کباب و جوجه کباب و. خودداری کنند. این غذاها به همراه غذاهایی که ادویه و فلفل زیادی دارند باعث بروز عطش در طول روز میشوند.
مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس نیز باعث بروز مشکلات گوارشی و بروز تشنگی میشود.
منبع: بیتوته
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط