تاریخ انتشار: ۱۳:۳۹ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
سارا خادم‌الشریعه:

‌می‌خواهم جزء ۱۰ نفر برتر بانوان جهان باشم

سارا سادات خادم الشریعه می‌گوید که هدفش قرار گرفتن جزء ۱۰ نفر برتر بانوان جهان و کسب مقام استاد بزرگی است.
‌می‌خواهم جزء ۱۰ نفر برتر بانوان جهان باشم
رویداد۲۴ سارا سادات خادم الشریعه درباره عملکرد خود در رقابت‌های آزاد چین که موفق به کسب رتبه‌ی شانزدهمی این رقابت‌ها شد، اظهار کرد: مسابقات آزاد چین محدودیت‌هایی داشت و شطرنج بازان بالای ریتینگ ۲۴۰۰ می‌توانستند در آن شرکت کنند. این مسابقات در تابستان جزو قوی‌ترین رقابت‌های آزاد بود که برگزار شد و رقبای من از دور اول تا آخر، استاد بزرگ‌هایی بودند که میانگین ریتینگ‌های آن‌ها حدود ۲۶۴۰ بوده که این ریتینگ ۱۵۰ واحد از ریتینگ بین المللی من بیشتر است.

او افزود: بازی‌های خیلی سختی در این رقابت‌ها داشتم و توانستم دومین نورم خود را دریافت کنم که این نورم کمک بزرگی برای کسب آخرین نورمم در آخر امسال می‌کند. البته خیلی وقت پیش می‌توانستم دومین نورم خود را دریافت کنم، اما به خاطر شرایطی مانند نبود حریفان به اندازه‌ی کافی از کشور‌های مختلف و یا حتی کمبود ریتنیگ، از گرفتن دومین نورم باز ماندم.

این بانوی شطرنج باز با بیان اینکه بزرگ‌ترین هدفم کسب مقام استاد بزرگی است، گفت: بزرگترین هدفم کسب مقام استاد بزرگی است که خیلی به آن نزدیک شدم. هچنین هدف دیگری که آن را دنبال می‌کنم قرار گرفتن جزو ۱۰ نفر برتر بانوان جهان است. اکنون در رده‌ی ۱۵ بانوان جهان قرار دارم و باتوجه به اینکه اختلاف نفرات برتر زیاد نیست می‌توانم با چند بازی دیگر و با عملکرد مناسب به این هدف خود برسم.

وی افزود: از یک ماه و نیم دیگر مسابقات خود را آغاز می‌کنم و پشت سر هم باید رقابت‌ها را دنبال کنم و امید دارم که با عملکرد خوب به آرزوهایم برسم.

خادم الشریعه در پاسخ به اینکه آیا برنامه‌ای برای کسب مقام سوپر استاد بزرگی داری؟ گفت: تاجایی که به یاد دارم یک و یا دونفر از بانوان جهان توانسته اند عنوان سوپر استاد بزرگی را کسب کنند. شطرنج خانم‌ها و آقایان متفاوت است و نباید آن را با هم مقایسه کرد، زیرا ریتینگ ۲۵۰۰ در بانوان معادل ریتینگ ۲۷۰۰ در آقایان و یا همان سوپر استاد بزرگی می‌شود. باید دید که در شطرنج بانوان بهترین‌های جهان با چه ریتنیگ‌هایی در کدام رده بندی قرار دارند.

او با اشاره به اینکه فدراسیون بوجه‌ای ندارد و تمام تلاش خود را برای اعزام شطرنج بازان به مسابقات بین المللی می‌کند، گفت: متاسفانه به دلیل کمبود بودجه بیشتر مسابقات را با هزینه‌های شخصی می‌رویم و یا از طرف میزبان رقابت‌ها دعوت می‌شویم. فدارسیون تاجایی که می‌توانست برای اعزام شطرنج‌بازان تلاش و حمایت خود را کرده است و این مشکل کمبود بودجه مختص به فدراسیون شطرنج نیست و مشکل ورزش ما حتی در سایر رشته‌های دیگر است.

خادم الشریعه افزود: در گذشته مربیان خارجی می‌آمدند و بالا سر تیم بودند، اما اکنون با این نرخ ارز، فدراسیون قادر نیست که از مربیان خارجی استفاده کند و این مسئله تقصیر فدراسیون هم نیست.

او با انتقاد از لیگ شطرنج ایران گفت: در لیگ شطرنج ایران مشکلات مالی بسیاری دیده می‌شود و برای تسویه حساب، اعصاب بازیکنان را خرد می‌کنند. قرارداد من بعد از ۲ سال که آن هم کل مبلغ قرار دارد را نگرفتم تسویه شد و این تسویه با رفت و آمد زیاد من به باشگاه سایپا همراه بود که توانستم بخشی از قرار داد خود را دریافت کنم. دفتر تیم باشگاه سایپا در جاده‌ی کرج بود و من در این رفت و آمد‌ها بسیار خسته شدم.

خادم الشریعه افزود: من که در لیگ‌های چین و آلمان حضور داشتم تمام برنامه ریزی و قولهایشان عملی می‌شد و من دلیلی نمی‌بینم که امسال در لیگ شطرنج ایران شرکت کنم. متاسفانه ۴ آقا و ۴ خانم اول ایران در لیگ حضور ندارند و من تعجب می‌کنم که چرا اسم آن را لیگ برتر گذاشته اند؟

او با انتقاد از تیم شطرنج سایپا گفت: این تیم به تازگی در مسابقات شهر‌های آسیا که این رقابت‌ها از نظر شطرنج اعتبار چندانی ندارد شرکت کرده است در حالی که به بازیکنان خود بدهی‌های فراوانی دارد. انتظار می‌رفت که اول با بازیکنان تسویه کنند و بعد به مسابقات اعزام شوند. من در سال چندین بار به باشگاه سایپا رفتم تا بتوانم بخشی از قراردادم را تسویه کنم و من در عجبم که چه طور تیمی که بدهکار است به مسابقات اعزام می‌شود.

وی در پایان گفت: نماینده باشگاه سایپا به عنوان نماینده باشگاه‌های کشور انتخاب شده و در مجمع سالیانه حضور داشت و این برای من جای سوال بود که چگونه این امر ممکن می‌شود. در آخر انتظار می‌رود که باتوجه به شرایط خوب شطرنج ایران و نتایج درخشان بازیکنان، از شطرنج خیلی بیشتر حمایت شود.
منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما