رویداد۲۴ گزارش میدهد؛
دردسر قانون جدید ترامپ برای ایرانیان/ چرا ویزای آمریکا به وزیر اقتصاد نرسید؟
گزارشهای متعددی درباره دانشجویان ایرانی که بعد از صرف هزینههای گزاف و با وجود دریافت قبولی در دانشگاههای برتر آمریکا به دلیل قانون ممنوعیت اعطای ویزا به ایران، موفق به ادامه تحصیل در این کشور نشدهاند در رسانهها وجود دارد. با وجود اینکه قانون ممنوعیت اعطای ویزا اخیرا مقامات ایرانی و خانوادههای آنها را در برگرفته، اما این قانون برای کسانی که از پیش اقامت یا ویزای آمریکا را داشتهاند قابل اجرا نیست.
رویداد۲۴ روز گذشته فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد ایران اعلام کرد او و هیات همراهش برای شرکت در نشست سالانه صندوق جهانی پول و بانک جهانی در آمریکا ویزا دریافت نکردهاند و از این رو سفرشان را به آمریکا لغو کردند. دژپسند در نامهای که ۲۴ اکتبر به رییس بانک جهانی نوشته به اقدام آمریکا در ایجاد موانع بی اساس و اعمال محدودیتهای غیر قانونی اعتراض کرده است.
نشست سالانه بانک جهانی در تاریخ ۱۴ تا ۲۰ اکتبر برگزار میشد و ایران در واقع بعد از برگزاری نشست اقدام به اعتراض کرده است. تاکنون هیچ واکنشی از سوی مقامات آمریکایی در این رابطه داده نشده است.
ایران در نامه اعتراضی خود گفته عدم اعطای مجور ورود به نمایندگان کشورهایی که عضو نشست بانک جهانی هستند نقض منشور این بانک است.
جمال عبدی رییس شورای ایرانیان آمریکا موسوم به نایاک به ایندیپندنت گفته دولت ترامپ نقش جهانی آمریکا را با این تحرکات احمقانهاش که نقض هنجارهای بین المللی و تقلیل نهادهای چندجانبه در سیاستهای ایدئولوژیک کاخ سفید است، زیر سوال میبرد. او گفته کمپین حداکثر فشار دولت ترامپ با شکست مواجه میشود و دولت با این سیاست بیشتر به خودش آسیب وارد میکند.
عبدی به ممنوعیت اعطای ویزا به دانشجویان نیز اشاره کرده و گفته ممنوعیت اعطای ویزا به مسلمانان قرار نبود به دانشجویان تسری پیدا کند، اما دانشجویان ایرانی در حال حاضر نمیتوانند ویزا بگیرند یا ویزاهایشان باطل شده است. این سیاست حداکثر فشار آمریکا بر ایران است.
به گزارش رویداد۲۴ ماه گذشته ترامپ، ممنوعیت ویزایی جدیدی علیه مقامات ارشد ایرانی و خانوادههای آنها وضع کرده و آنها را از ورود به آمریکا، تحصیل یا کار در این کشور منع کرد. این دستور بعد از سفر روحانی به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل صادر شد. روحانی در جریان این دیدار از ملاقات با ترامپ سر باز زد. این در حالی بود که امانوئل مکرون و بوریس جانسون رییس جمهور و نخست وزیر فرانسه و بریتانیا چندین روز مشغول رایزنی برای راضی کردن روحانی به این ملاقات بودند.
بیشتر بخوانید:
دولت ایران دفتر نمایندگی در سازمان ملل دارد، اما کارکنان و هیاتهای ایرانی که به سازمان ملل سر میزنند باید با اجازه و ویزای آمریکا وارد نیویورک شوند و به دستور آمریکا تنها حق عبور و مرور در اطراف ساختمان سازمان ملل در منهتن را دارند. این محدودیتها برای محمد جواد ظریف بعد از اجتناب او از دیدار با ترامپ در جریان سفرش به نیویورک شدیدتر شد. ظریف در جریان سفر به همراه روحانی موفق به ملاقات با مجید تخت روانچی نماینده ایران در سازمان ملل که به دلیل بیماری در بیمارستانی در نزدیکی مقر سازمان ملل بستری بود نیز نشد.
آمریکا به عنوان کشور میزبان مقر سازمان ملل و بانک جهانی مکلف شده به هیاتهای خارجی که با هدف شرکت در نشستهای این سازمانها و نهادها قصد سفر به آمریکا را دارند ویزا بدهد.
ایندیپندنت در گزارش نوشته عدم اعطای ویزا به هیاتها توسط دولتهای آمریکا مسبوق به سابقه است و آمریکا بعضا به نماینده کشورهای رقیب خود ویزا نمیدهد. به گزارش رویداد۲۴ محدودیتها و ممنوعیت اعطای ویزا به ایرانیها در ماههای اخیر توسط رسانههای مختلف آمریکایی به انحای مختلف مورد پوشش قرار گرفته است.
روز گذشته لغو سفر سپیده کشاورزی محقق و پزشک ایرانی به یک نشست علمی در آمریکا نیز خبر ساز شد. رادیو ملی آمریکا در گزارشی درباره کشاورزی نوشت: آمریکا با درخواست ویزای او برای شرکت در همایش نورو ساینس مخالفت کرده است. این درحالی است که ۲۵ هزار دانشمند نورو ساینس از سراسر جهان این هفته در شیکاگو جمع شدهاند.
این رسانه آمریکایی نوشته دلیل مخالفت با ویزای او، پاسپورت ایرانیاش بود. این در حالی است که او از سال ۲۰۰۷ در ایران زندگی نمیکند.
کشاورزی در اینباره به رادیو ملی آمریکا گفته من میدانستم ممنوعیت اعطای ویزا هست، اما فکر میکردم استثناءهایی برای کسانی مثل من که ساکن استرالیا هستند قائل میشوند.
این رسانه موارد دیگری از عدم حضور محققان ایرانی در همایشهای علمی جهانی را برشمرده و گفته حمید رمضانپور دانشجوی دکتری دانشگاه توبینگن آلمان نیز به دلیل داشتن پاسپورت ایرانی از شرکت در همایش نورو ساینس آمریکا منع شده است. سال گذشته نیز لیلا مرتضایی دیگر دانشمند نورو ساینس بود که موفق به شرکت در این همایش بزرگ جهانی در آمریکا نشد درحالی که در آن زمان در دانشگاه بریتیش کلمبیای کانادا مشغول به تحصیل بود. یعنی تنها چند مایل آن طرفتر از محل برگزاری همایش.
گزارشهای متعددی درباره دانشجویان ایرانی که بعد از صرف هزینههای گزاف و با وجود دریافت قبولی در دانشگاههای برتر آمریکا به دلیل قانون ممنوعیت اعطای ویزا به ایران موفق به ادامه تحصیل در این کشور نشدهاند در رسانهها وجود دارد. با وجود اینکه قانون ممنوعیت اعطای ویزا اخیرا مقامات ایرانی و خانوادههای آنها را در برگرفته، اما این قانون برای کسانی که از پیش اقامت و یا ویزای آمریکا را داشتد قابل اجرا نیست.
در میان مقامات ارشد ایرانی، عیسی هاشمی فرزند معصومه ابتکار مشاور رییس جمهور در امور زنان، مریم فریدون فرزند حسین فریدون برادر رییس جمهور، احسان و نیلوفر نوبخت فرزندان علی نوبخت برادر محمد باقر نوبخت، زهرا تخشید نوه آیت الله یزدی، نعیما طاهری دختر نعیمه اشراقی نوه امام خمینی و بسیاری دیگر از فرزندان و نزدیکان مقامات ایرانی در آمریکا زندگی میکنند و عجیب اینکه هیچکدام شامل قانون جدید آمریکا برای لغو ویزا نیستند.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط